1、课时分层作业 十七Module 5Period 1Saturday, March 24thWe have arrived in the hot, wet city of Bangkok. This is our first trip to Thailand (泰国). All the different smells make us want to try the food. We are going to eat something special for dinner tonight. The hotel we are staying in is cheap, and very clean
2、. We plan to stay here for a few days, visit some places in the city, and then travel to Chiang Mai in the North. Tuesday, March 27thBangkok is wonderful and surprising. The places are interesting. We visited the famous market which was on water, and saw a lot of fruit and vegetables. Everything is
3、so colorful, and we have taken hundreds of photos already! Later today we will leave for Chiang Mai. We will take the train to the north, stay in Chiang Mai for two days, and then catch a bus to Chiang Rai. Friday, March 30thOur trip to Chiang Rai was long and boring. We visited a small village in t
4、he mountains. The village people here love the quiet lifeno computers or phones. They are the kindest people I have ever met. They always smile and say “hello”. Kathy and I can only speak a few words of Thai, so smiling is the best way to show our kindness. I feel good here and hope to be able to co
5、me back next year. 【语篇概述】作者对自己的泰国之旅做了详细的介绍, 深感不虚此行。1. It seems that visitors_in Bangkok. A. often feel hungryB. cant take any photosC. can have a good timeD. feel a little bored【解析】选C。推理判断题。根据文章第二段“The places are interesting. ”可知, 曼谷是个有趣的地方, 游客会玩得很高兴。2. The people in the village_. A. are friendly to
6、 othersB. like to speak EnglishC. hope to live in the citiesD. live a very busy life【解析】选A。细节理解题。根据文章最后一段中“They are the kindest people I have ever met. They always smile and say hello. ”可知。3. What is the best title (标题) for the whole diary? A. My First TravelB. The Outside WorldC. Traveling in Thail
7、andD. My Trip to Chiang Mai【解析】选C。主旨大意题。根据文章内容可知本文主要介绍了去泰国的旅行。【语言素养训练】Skim the passage and find the main idea quickly. The passage aims to introduce the experiences of traveling in Thailand. . 阅读理解Traveling can be a fun way to gain life experiences, especially during Spring Breaka week-long school v
8、acation in the United States. But what if youre a student and dont have enough money for a trip? Dont worry. Here are some useful tips. Save: This probably is the most important preparation for traveling. Cut expenses to fatten your wallet so youll have more choices about where to go and how to get
9、there. Plan ahead: Dont wait until the last minute to plan your trip. Tickets may cost more when bought on short notice. Giving yourself several months to get ready can mean security(安全)and savings. Do your homework: No matter where you go, research the places you will visit. Decide what to see. Tra
10、vel books will provide information on the cheapest hotels and restaurants. Plan sensibly: Write down how much you expect to spend for food and hotels. Stick to your plan or you may not have enough money to cover everything. Travel in groups: Find someone who is interested in visiting the same places
11、. By traveling with others you can share costs and experiences. Work as you go: Need more money to support your trip? Look for work in the places you visit. Go off the beaten path: Tourist cities may be expensive. You may want to rethink your trip and go to a lesser-known area. Smaller towns can hav
12、e many interesting activities and sights. Pack necessary things: The most important things to take are not always clothes. Remember medicine in case you get sick and snacks in case you cant find a cheap restaurant. Use the Internet: The Net can help to save money. Some useful websites include www. T
13、ravelocity. com, www. bargains-lowest fare. com and www. Economy travel. com. By planning sensibly, even students can enjoy the travel. Your travel experiences will be remembered for a lifetime. 【语篇概述】本文主要介绍了学生如何在钱不多的情况下进行旅行。1. This passage is about_. A. how to plan your travelB. how to travel with
14、less moneyC. how to make your travel interestingD. how to get life experiences【解析】选B。主旨大意题。根据文章第一段和第二段可知本文主要是关于如何用比较少的钱来旅游。2. Before your trip, the first thing you should do is_. A. to make a plan of the routeB. to get information on the InternetC. to save money by spending lessD. to buy tickets in
15、advance【解析】选C。细节理解题。根据文章Save中的Cut expenses to fatten your wallet so youll have more choices about where to go and how to get there. 可知C为正确选项。3. The underlined words “fatten your wallet” probably means_. A. make your wallet largerB. put some fat in your walletC. save some moneyD. put some choices in
16、your wallet【解析】选C。由“Cut expenses to fatten your wallet so youll have more choices about where to go and how to get there. ”可知, cut expenses意为“缩减费用”, 根据连词so表示因果关系和句意“在去哪里以及如何去的问题上有更多的选择”可推断出, 此处指的是“省钱”。故选C。4. The writer advises you_. A. to share costs with any other peopleB. not to go to well-known p
17、lacesC. not to visit dangerous placesD. to buy anything you want to buy【解析】选B。细节理解题。根据Go off the beaten path: Tourist cities may be expensive. You may want to rethink your trip and go to a lesser-known area. 可知B为正确选项。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2019衡水高一检测)Why Exercise Is Cool? E
18、xercise Strengthens MusclesDid you ever do a push-up or a swing across the monkey bars on the playground? 1By using your muscles to do powerful things, you can make them stronger. For older teens and adults, this kind of workout can make muscles bigger, too. 2_Can you touch your toes easily without
19、yelling ouch? Most kids are pretty flexible, which means that they can bend and stretch their bodies freely without much trouble. Being flexible is having “full range of motion, ” which means you can move your arms and legs freely without feeling tightness or pain. Exercise Keeps the Balance3Your bo
20、dy needs a certain amount of calories every day just to function, breathe, walk around, and do all the basic stuff. 4But if youre not very active, your body wont need as many calories. Whatever your calorie need is, if you eat enough to meet that need, your body weight will stay about the same. If y
21、ou eat more calories than your body needs, it may be stored as extra fat. Exercise Makes You Feel GoodIt feels good to have a strong, flexible body that can do all the activities you enjoylike running, jumping, and playing with your friends. Its also fun to be good at something, like scoring a baske
22、t, hitting a home run, or perfecting a dive. But you may not know that exercising can actually put you in a better mood. 5 Its just another reason why exercise is cool! A. Exercise Makes You FreeB. Exercise Makes You FlexibleC. Those are exercises that can build strength. D. If you exercise every da
23、y, your body will become better and better. E. If youre active, your body needs an extra measure of calories or energy. F. Food gives your body fuel in the form of calories, which are a kind of energy. G. When you exercise, your brain releases a chemical, which may make you feel happier. 【语篇概述】本文叙述了
24、为什么锻炼是酷的。一是锻炼能够增强肌肉。二是锻炼能使身体变灵活。三是锻炼能使身体保持平衡。四是锻炼能使人心情好。短文从以上四个方面进行了阐述。 1. 【解析】选C。考查上下文句意和逻辑关系。根据Did you ever do a push-up or a swing across the monkey bars on the playground? _By using your muscles to do powerful things, you can make them stronger. 根据上下文可知是这些锻炼可以增强肌肉, 应选C。 2. 【解析】选B。考查上下文句意和逻辑关系。根据
25、Can you touch your toes easily without yelling ouch? Most kids are pretty flexible. . . 锻炼能使身体灵活, 故选B。3. 【解析】选F。考查上下文句意和逻辑关系。根据Your body needs a certain amount of calories every day just to function, 食物能给人一定的热量, 故选F。4. 【解析】选E。考查上下文句意和逻辑关系。根据if youre not very active, your body wont need as many calor
26、ies. 可知, 如果你是爱运动的, 你的身体需要一个额外的热量或能量。故选E。5. 【解析】选G。考查上下文句意和逻辑关系。根据But you may not know that exercising can actually put you in a better mood. 可知应选G。阅读填句Being fit is a way of saying a person eats well, gets a lot of physical exercise, and has a healthy weight. There are a lot of discussions these days
27、 about fit kids. 11. Eat a variety of foods. You may have a favorite food, but the best choice is to eat a variety. 2 Taste new foods and old ones you havent tried for a while. Some foods, such as green vegetables, are more pleasing the older you get. Shoot for at least five servings of fruits and v
28、egetables a daytwo fruits and three vegetables. 2. Listen to your body. What does it feel like to be full? When youre eating, notice how your body feels and when your stomach feels comfortably full. Sometimes, people eat too much because they dont notice when they need to stop eating. 3And over a pe
29、riod of time, overeating can lead to unhealthy weight gain. 3. 4Whats screen time? Its the amount of time you spend watching TV or DVDs, playing video games, and using the computer. The more time you spend on these sitting-down activities, the less time available for active stuff, like basketball, b
30、ike riding and swimming. 5These rules arent magic. However, follow them most of the time and you can become a fit kid sooner or later. A. Limit screen time. B. If youre a kid who wants to be fit, here are three rules to live by. C. Drink water and milk. D. Ask your parents to help you do your favori
31、te activities regularly. E. Eating too much can make you feel uncomfortable. F. If you eat different foods, youre more likely to get the nutrients your body needs. G. Try to spend no more than 2 hours a day on screen time. 【语篇概述】本文叙述了如何做一个健康的孩子。一是吃各种各样的食物。二是听听你的身体需要多少营养。三是限制看电视或看电脑的时间。 1. 【解析】选B。考查上
32、下文句意和逻辑关系。据下文的阿拉伯数字1, 2, 3条可以判断这是三条生活准则, 所以答案选B。 2. 【解析】选F。考查上下文句意和逻辑关系。根据前文句子: You may have a favorite food, but the best choice is to eat a variety. 人们要吃不同的食物, 以便能够得到身体需要的营养, 可知下文是如果你吃不同的食物, 所以答案选F。3. 【解析】选E。考查上下文句意和逻辑关系。根据后文句子And over a period of time, overeating can lead to unhealthy weight gain. 经过一段时间, 暴饮暴食会导致不健康的体重增加。可见前一句说的是吃得太多的问题, 所以答案选E。4. 【解析】选A。考查上下文句意和逻辑关系。根据这一段的内容Whats screen time? Its the amount of time you spend watching TV. . . , 可知本段主要讲的是看屏幕时间越多会减少锻炼的时间, 所以答案选限制看屏幕时间, 故选A。5. 【解析】选G。前文写的是看屏幕时间过长会造成的结果, 所以最后总结是限制看屏幕的时间, 所以G选项符合逻辑。