收藏 分享(赏)

山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:388778 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:9 大小:352KB
下载 相关 举报
山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《1》及答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编【1】及答案阅读理解China is a land of bicycles. At least it was back in 1992 when I traveled the country. Back then everyone seemed to be riding a bicycle. Millions of them, all black. Cars were rare. Yet since my arrival in Beijing last year, Ive found the opposite is true. There are mi

2、llions of cars. However, people still use their bicycles to get around. For many, its the easiest and cheapest way to travel today. Bicycles also come in different colorssilver, green, red, blue, yellow, whatever you want.Its fun watching people biking. They rush quickly through crossroads, move ski

3、llfully through traffic, and ride even on sidewalks (人行道). Bicycles allow people the freedom to move about that cars just cant provide.Eager to be part of this aspect of Chinese culture, I decided to buy a bicycle. Great weather accompanied my great buy. I immediately jumped up on my bicycle seat an

4、d started home.My first ride home was orderly (守秩序的). To be safe, I stayed with a “pack” of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times. I didnt want to get hit. So I took the ride carefully.Crossing the streets was the biggest problem. It was a lot like crossing a

5、major highway back in the United States. The streets here were wide, so crossing took time, skill and a little bit of luck.I finally made it home. The feeling on the bicycle was amazing. The air hitting my face and going through my hair was wonderful. I was sitting on top of the world as I passed by

6、 places and people. Biking made me feel alive.1According to the author, why are bicycles still popular in China today?A. Because they are traditional and safe. B. Because they are convenient and inexpensive.C. Because they are colorful and available.D. Because they are fast and environment friendly.

7、2The author decided to buy a bicycle because he intended _.A. to ride it for funB. to use it for transportC. to experience local cultureD. to improve his riding skills3How did the author feel about his street crossing?A. It was boring.B. It was difficult.C. It was lively. D. It was wonderful.4Which

8、of the following best describes the authors biking experience?A. The author enjoyed showing off his biking skills.B. The author was annoyed by the air while riding.C. The author was praised by the other bikers.D. The author took great pleasure in biking.文章大意作者从美国来到中国,认识到中国是一个自行车王国,为了体验中国的文化,他买了一辆自行车

9、并且开始了他难忘的体验之旅。1B。考查细节理解。根据第一段中的“For many, its the easiest and cheapest way to travel today.”可知,自行车在中国仍然很受欢迎的原因是自行车方便而且不贵。2C。考查细节理解。根据第三段的第一句“Eager to be part of this aspect of Chinese culture, I decided to buy a bicycle.”可知C项正确。3B。考查细节理解。根据倒数第二段的第一句“Crossing the streets was the biggest problem.”可知,作

10、者认为过马路很困难。4D。考查推理判断。文章最后一段中的“amazing, wonderful, on top of the world”和“feel alive”等说明骑自行车给作者带来了很多快乐。2014毕业班调研考试With more than 2.5 million visitors every year, Alton Towers Resort is one of the UKs favourite theme parks. With some of the worlds most thrilling roller coasters, beautiful gardens and un

11、derwater wonders, there is something to keep everyone entertained all day. Besides, you can enjoy your stay for even longer with our range of hotels near the park. Covering over 500 acres, the park will be a great day out for all the family. For the young visitors, Cloud Cuckoo Land is filled with r

12、ides and activities. Their blood pressure will soon rise, when they take raising rides including the worldknown. Oblivion and the roller coaster Thirteen. With combined Alton Towers Resort hotel and ticket packages you can spread the fun out and enjoy more time riding the thrills, playing golf, disc

13、overing the wonders of Sharkbait Reef or cooling down in the water park.In the autumn of 2013, Alton Towers Resort will launch its biggest roller coasterThe Smiler. As the first of its kind in the world, The Smiler will be the biggest ever investment for a ride at the park. And with your Alton Tower

14、s One Day Pass youll have plenty of opportunities to challenge it. While many of the details are still a secret, here are a few other facts you can know about The Smiler:Highest drop30m;Maximum speedAbout 85km/h;Track length1,170m, which is three times the length of Oblivion;Ride time165 seconds, wh

15、ich is three times the ride time of Rita;Minimum rider height1. 4m; LocationX Sector, on the site of the old Black Hole ride.Address: Alton, Staffordshire, ST10 4DB, England Opening Hours: It opens from 9:30 am. daily, with rides open from 10 am. Closing times vary throughout the season.Directions:

16、Alton Towers Resort is situated in Staffordshire and clearly signposted from the M6 J15/16. Car parking is 6 per car.Extra: The ride on The Smiler is free of charge from Nov. 4 to Nov. 7; fireworks can be seen from Nov. 8 to Nov. 10 in 2013.1. We can learn from the passage that Alton Towers Resort_.

17、A. is located in the center of StaffordshireB. covers an area of 500 square kilometersC. is the most popular theme park in the UKD. offers various rides and activities for visitors2. What will be the biggest change for the visitors in the autumn of 2013?A. They can invest in The Smiler.B. They can b

18、uy hotel and ticket packages.C. They can ride The Smiler.D. They can uncover some secrets in the park.3. What do we know about The Smiler according to the passage?A. It will reach the height of 50 meters.B. It is four times the length of Oblivion.C. The ride will last more than three minutes.D. Ride

19、rs are required to be taller than 1.4 meters.4. Which of the following statements is true according to the passage?AVisitors can watch fireworks display on November 11th, 2013.B. Visitors can park in the theme park at the charge of 6 per car. CVisitors can ride Thirteen free of charge on November 6,

20、2013.DVisitors have to purchase Alton Towers One Day Pass in advance.文章大意本文主要讲述了Alton Towers Resort主题公园的许多有趣的景点。1D。细节理解题。从第一、二段的内容可知,Alton Towers Resort给游客提供了许多不同的游乐设施和活动。所以答案为D项。2C。推理判断题。从第三段的内容,尤其是“In the autumn of 2013, Alton Towers Resort will launch its biggest roller coasterThe Smiler.”这一句话可知,

21、在2013年秋天,游客可以乘坐主题公园最大的过山车。所以答案为C项。3D。细节理解题。从文中的“Minimum rider height1.4m”可知,应选D项。4B。细节理解题。从文中的“Car parking is 6 per car.”可知,答案为B项。 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。With rising gas prices,its no wonder the search for gasoline alternatives(替代品) has suddenly taken on a new urgency.One of the la

22、boratoriesa high school in Brooklynis where students are using cooking oil to run their experimental engine.And as Education reporter Art McFarland discovered,it appears to be working.Students at Automotive High School have taken a gas alternative lesson a step further.They have perfected a project

23、that runs this cars engine,with used cooking oil.Lamar Taylor,“I think its a great project because its better for the environment.”Vehicles that run on alternative fuels are part of a cutting edge technology.The Automotive High Project began after a dieselpowered Mercedes was donated to the school t

24、wo years ago.Thomas Cassino,mechanics teacher,“The original diesel engine.was actually produced to run on vegetable oil and whale oil.”The oil running the engine was collected from the school cafeteria and from restaurants,then placed into a converter,which heats it up while the engine starts using

25、the diesel fuel.With the flip(轻击) of a switch,the engine is cooking with oil,though collecting it can have drawbacks.Melissa Silberman,principal,“Once they started running the car,they didnt want to eat in the cafeteria any more because what the French fries(炸薯条) were cooked in werent so attractive

26、if it can run a car.”And it has its advantages.Curtis Giscombe,student,“It smells like the back of McDonalds.It smells like French fries.” The students are not likely to influence the more widespread use of alternative fuels,but if the day comes when lots more cars are running on cooking oil,the stu

27、dents will be prepared to service them.1What would be the best title for the text?AThe Future Alternative to GasolineBRising Gas Prices Drive Experimental EngineCCooking Oil Finds Its New UsesDStudents Use Cooking Oil to Power an Engine2The importance of using cooking oil to run engines is that it c

28、an .Aprotect the environmentBsave the gasCoffer cars good smellDbring down the gas price3According to the seventh paragraph, .Athe car is full of French friesBthe car makes people eat nothingCthe car makes people not want to eat in the cafeteriaDthe car is a moving cafeteria4About the future of the

29、car running on cooking oil,we know that .Athe day for cars widely using cooking oil is long to comeBit will have a great effect on the oil marketCthe students may build a service company soonDno one wants to use cooking oil for their cars1Just as they came round the next bend the engine broke down a

30、nd came to a stop. (完形填空第五段)正当他们绕过下一个弯时,发动机熄火停了下来。(1)The telephone system has broken down.电话系统失灵了。(2)Negotiations between the two sides have broken down.双方谈判已经破裂。2On both sides grew thick unknown trees. (完形填空最后一段)河的两边长满了茂密的不知名的树木。(1)Through the window came in wafts of intoxicating fragrance.从窗子里吹进一阵

31、阵醉人的清香。(2)On the winding path were to be found footprints of some strange animals.沿着曲折的小道可以发现一些奇异野兽的足迹。3And as Education reporter Art McFarland discovered,it appears to be working.(阅读理解第一段)正如教育报记者Art McFarland看到的那样,机器开始运转了。(1)As might be expected,John was admitted to the university.约翰被大学录取了,这是可以预料到的

32、。(2)More American troops are being sent to the Middle East,as I have learnt from the newspaper.我从报纸上得知,更多的美国部队正在被派往中东。4Once they started running the car,they didnt want to eat in the cafeteria any more. (阅读理解第七段)车一发动,他们就不再想吃餐厅里的东西(1)The ship sank below the water,and wasnt seen any more.轮船沉没在浪涛之下,再也见

33、不到了。(2)They decided not to take part in Asian Games any more. 【参考答案】1D 2A 3C 4A阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。In the last years of the Warring States period, the State of Qin attacked the State of Wei on a large scale repeatedly and occupied large areas of land, for the State of Wei was to

34、o weak to defend itself. In 273 B.C. ,the Qin army launched a more serious attack upon the State of Wei than ever. The king of the State of Wei gathered his officials, and asked with a worried look if anyone could propose a way to defeat the Qin army. After years of chaos caused by the wars, the off

35、icials trembled when fighting was mentioned, and no one dared to speak of resistance.At the critical moment when a large enemy force was bearing down upon the border, most of the officials persuaded the king to use for peace, at the cost of giving away to the State of Qin the large area of land nort

36、h of the Huanghe River and south of the Taihang Mountain. However Su Dai, a counselor, did not agree. He hurried up to the king and said:Your Majesty, they dont think about the interests of the country at all. It is just because they are afraid of death that they ask you to sue for peace by betrayin

37、g the country. Of course you can temporarily satisfy the ambition of Qin, but it will never stop attacking us until our land is totally given away.He added. Once there was a man whose house was on fire. People told him to put out the fire with water, but he would not listen. Instead, he carried a fa

38、ggot to put out the fire, only to make the fire fiercer. Isnt it similar to carrying faggots to put out a fire if you agree to sue for peace at the cost of the land of the State of Wei?Though Sue Dais argument was very convincing, the king accepted the suggestion of those officials and gave away to

39、the State of Qin a large area of the land of the State of Wei. As might be expected, the Qin army attacked the State of Wei in 225 B.C. Again, surrounding the capital city Daliang and flooding it by digging open the dykes(堤防) of the Huanghe River. The State of Wei was finally destroyed.13When asked

40、how to defeat the Qin army, most officials .Awere scared and at a loss what to doBwere worried and asked Su Dai fir adviceCdecided to ask a force to bear down upon the borderDtrembled and decided to give up fighting back14The underlined phrase sue for in Paragraph 2 probably means .Ahope for Bbeg fo

41、r Csearch for Dsend for15Su Dai used the example of carrying faggots to put out a fire to show .Athe ambition of the State of Qin Bthe risk of fighting backCthe serious results of giving in Dthe terrible results of defense16The story is mainly developed by .Atime Blogic Cspace Dcause and effect【参考答案

42、】1316 DBCA说明文阅读阅读下列材料,然后按要求完成读写任务。Maurice Sendaks childrens book, Where the Wild Things Are, published in 1963,has become very successful throughout the years and was made into a movie earlier this year.The books main character is a boy named Max who gets into trouble with his mother and is sent to

43、bed without any supper.Before long,Maxs room magically becomes a forest,and he sails away to a land where monsters live.Max isnt scared,though,and becomes king of the wild things,but after a while,he begins feeling homesick.Max sails back home and his supper is still hot when he arrives in his bedro

44、om.Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination.Melina Davis,an education professor,said she likes how the book contains a couple of pages that have only pictures on them.“This allows children to shape the story themselves,” she said.The

45、 book contains a few of larger words that some parents worry may confuse children,but experts say those words help improve childrens reading skills and challenge them.Davis said the book is well written which helps kids get involved in the story.“The book talks about what all children go through,lik

46、e I was naughty but my mommy still loves me,” Davis said.The book also encourages children to face their fears.“I think its really good to show that Max is friends with the monsters,” Davis said.“Kids can find out monsters arent always the thing under the bed thats going to scare them.I think this i

47、s good because it shows that the children can go to scary places but still have a positive experience.”Since the book has been successful throughout the years,a movie was recently made and many people are excited to see it.Davis said she thinks the movie will be wonderful but it might be a little sc

48、ary for younger children.“You dont want bad dreams over a book thats extremely wonderful,” Davis said.以约30词概括短文大意_.根据所读短文选择正确答案1Teachers and professors like the book Where the Wild Things Arelearn to draw their own picturesBunderstand their own fearCdevelop more quicklyDbecome more imaginative2What

49、is the intention of using the larger words in the book?ATo add to the difficulty while children are reading.BTo help challenge the childrens reading skills.CTo cause the children some confusion.DTo help children get involved in the story. 3Which of the following is TRUE about the book?AThe character

50、 Max is brave enough in the story.BMax was sent to the forest as punishment.CIt is suitable for people of all ages.DIt is the most popular childrens book ever published.4What does Davis think of the movie?AShe thinks children of all ages will love it.BShe encourages children to see it to fight again

51、st their fear.CShe worries that it might be too frightening for some children.DShe believes it will be a better choice for children than the book.5Whats the authors purpose in writing the passage?ATo suggest ways to improve childrens reading.BTo comment on a famous childrens book.CTo encourage child

52、ren to read scary stories.DTo introduce a movie based on a childrens book.参考答案- The passaage introduces a childrens book Where The Wild Things Are解析:从Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination得知答案。答案:D。2解析:从第四段可知答案。答案:B。3A。4解析:从but it might be a little scary for younger children可知答案。答案:C。5B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1