收藏 分享(赏)

山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析19.doc

上传人:a**** 文档编号:388529 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:4 大小:95KB
下载 相关 举报
山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析19.doc_第1页
第1页 / 共4页
山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析19.doc_第2页
第2页 / 共4页
山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析19.doc_第3页
第3页 / 共4页
山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析19.doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析19Walking with long steps on purpose, Barack Obama appears to have arrived to visit an elementary school he attended as a boy. But wait. Its not real Obama. The US president is back in Washington DC. So who is this guy? Hes Ilham Anas, 34, a teen-magazine photographer who ha

2、s taken advantage of his striking resemblance to Obama and turned it into his own brand of celebrity and wealth. Since his sister told him in 2007 that he looked like the then-presidential candidate, Anas face and big smile have been seen on Southeast Asian TV and the Internet, appearing in the adve

3、rtisements of medicine and other products. He has also shown up on his nations television-talk show. Anas resemblance to the president has turned his life around 180 degrees. Hes even written an autobiography because of Obama. Anas is the first to admit that hes an impostor(冒牌货). But hell also tell

4、you that hes in incredible demand. “Ive got so much work I cant handle it all, ” he said. But when his sister first mentioned the resemblance, he dismissed it. Then a colleague at the magazine asked him to pose as Obama in front of a US flag. He also refused. “Im a photographer, not an object for th

5、e camera, ” he said. As soon as he accepted the idea, his career took off. The married father of two children is rarely home these days. Recently a group of reporters followed him on a tour of the elementary school Obama once attended. Anas sat in the classroom where the president studied. He spoke

6、a few lines in English. The moment he opened his mouth, however, the differences became apparent. “Obama is a baritone(男中音), ” Anas said. “Im not. I sound like a little boy. ” He is also shorter than the president. But he makes up for that by practising Obamas typical actions. Before public appearan

7、ces, he spends hours in front of the mirror posing, gesturing, flashing that smile. Anas said he hasnt changed his appearance much for the role. He wears his hair just like he did in high school. But he did shape his eyebrows to look more like those of the president. He used to dislike looking into

8、the mirror because of his average appearance. Now he no longer considers himself as an average guy, but a superstar. Now, he hopes that Obama will win a second term in the White House. “The longer hes in office, the longer my fame will last, ” he said. 1. Ilham Anas becomes well-known because he _ .

9、 A. wrote a biography for President ObamaB. looks like President ObamaC. attended the same school as President Obama used to attendD. played many roles in films2. Which of the following cant be used to describe Ilham Anas? A. Famous. B. Wealthy. C. Handsome. D. Busy. 3. The underlined sentence “hes

10、in incredible demand” means _ . A. his advertisement business is very boomingB. he demands better pay from his bossC. he is planning to increase the productionD. he asks for higher prices for his advertisements4. We can infer that Anas now _ . A. is proud of his appearanceB. is not satisfied with hi

11、s appearanceC. often keeps in touch with President ObamaD. intends to become a politician阅读第二节根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项多余选项。What time did you have to get up when you were staying on the farm? At about five oclock. 1 Well, there were so many things to do. Are you going to the country next s

12、ummer? 2 It must be a delightful change for you, after living all the years in town. Yes, it is. Life in the country is so peaceful. Its so nice that you dont have to worry about missing the bus every morning. 3 We can if we want to, but, of course, were not forced to. We just do as we like. Well, I

13、ve never spent a holiday on a farm, so I dont know what it is like. Havent you really? Oh, you ought to. 4 You neednt be afraid that youll have to work too hard. Id love to. Personally, 5 I like the fresh air in the countryside. A. Come with us next year. B. Ive always wanted to be a farmer. C. I ex

14、pect so. D. I really dont know what to do. E. Dont you have to work very hard on the farm? F. Why did you have to get up so early? G. What are you going to do next? 答案解析1. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段的“. . . who has taken advantage of his striking resemblance to Obama and. . . wealth. ”可知。2. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段的celebrity和wealth可知A、B正确;根据第四段的最后一句可知D项正确。只有C项文中没有谈到。3. 【解析】选A。句意理解题。根据上文,他频繁地在广告、电视等露面,以及下文“Ive got so much work I cant handle it all. ”可推测出该句意思是A项。4. 【解析】选A。推理判断题。根据最后两段:他不再认为自己是普通人而是超级明星,奥巴马执政越长,我的名声越持久。可推出A项为正确答案。答案:15. FCEAB

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1