1、2019-2020学年天津市武清区杨村一中高三(下)开学英语试卷第一部分:听力测试(共两节,满分 20 分)第一节:听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What color trousers does the woman recommend?A. Brown onesB. Black ones. C. Blue ones2. Where is David now?A. In his office. B. In a repair s
2、hop. C. In a stadium. 3. What will the man probably do tomorrow?A. Eat out with Molly. B. Go on a business lunch. C. See the auto show with the woman. 4. Who gave the woman a new pair of shoes?A. Her father. B. Her grandpa. C. Her sister. 5. What is NOT included in the dinner special?A. Spaghetti. B
3、. Red wine. C. Dessert. 第二节 听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第 6 至第 8 三个小题。6. (1)What is the man trying to do?A. Teach customers about cola. B. Learn about customers opinions. C. Taste different kinds of cola for
4、 free. (2)What does the woman think of the new product?A. Its too sweet. B. Its delicious. C. It tastes strange. (3)Why is the woman unwilling to offer her information?A. She finds it unsafe. B She might be disturbed. C. She is running out of time. 7. (1)Where are the speakers?A. In a classroom. B.
5、In a library. C. In a cafe. (2)Why does the boy ask about the table?A. He always sits there. B. He wants to study together. C. He needs to charge his computer. (3)What does Mr. Fallon do?A. A college professor. B. A high school teacher. C. A librarian. 8. (1)What requirement should the secretary mee
6、t?A. Young age. B. Professional skills. C. Previous experience. (2)At what time should the secretary get to work on Thursday?A. 9:00 am. B. 1:00 pm. C. 3:00 pm. (3)When does Kays need parttime workers?A. On Tuesdays and Saturdays. B. On Fridays and Sundays. C. On the whole weekend,(4)What do parttim
7、e workers in Brides Bakery have to do?A. Get up early. B. Work overtime. C. Dress nicely. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分)第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)1.Now more and more people have realized the importance of health. _. Nothing can be achieved without health.A. I am afraid not.B. Thats all right.C. I c
8、ant agree more.D. You cant serious.【答案】C【解析】【详解】考查情景交际。句意:现在越来越多的人们意识到健康的重要性。我十分同意。没有健康的话,什么都无法实现。A. I am afraid not. 恐怕不行,恐怕不是;B. Thats all right. 没关系;C. I cant agree more. 我完全同意。D. You cant serious应为You cant be serious. 你不可能是认真的;你开玩笑吧。根据下文“Nothing can be achieved without health”可以判断,此处表示赞同对方的看法,所以
9、I cant agree more符合语境。故选C。2.Travel agencies claim they work in close_ with the local authorities to bring tourism back to its former glory.A. referenceB. companyC. sympathyD. cooperation【答案】D【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:旅行社声称,他们与当地政府密切合作,使旅游业恢复往日的辉煌。A. reference参考;B. company陪伴;C. sympathy同情;D. cooperation合作。
10、结合后文with the local authorities,可知此处为短语in close cooperation with表示“与密切合作”。故选D。3.Each misfortune you come across will carry in the seed of tomorrows good luck. So hang on until you succeed.A. oneB. someC. thatD. it【答案】D【解析】【详解】考查代词。句意:我遭遇的每次不幸都是明天的好运的种子。因此坚持下去你就会成功的。the seed是carry的宾语,of tomorrow s goo
11、d luck是定语,修饰seed。in it是状语,其中it作in的宾语(不是形式宾语,更不是形式主语),指代misfortune,是特指。故判断选D。4.Only my cousin has chosen to apply for a job in Africa _ the majority of this years graduates working in Britain.A. in common withB. as well asC. in contrast toD. by reason of【答案】C【解析】【详解】考查短语辨析。句意:与这一年大多数毕业生在英国工作相比,只有我的表妹
12、选择申请了一份在非洲的工作。A. in common with和一样;B. as well as也,和一样;C. in contrast to与 相比;D. by reason of由于,因为。由句意可知是表妹与其他毕业生相比。故选C。5.Can you introduce me a high quality machine?My pleasure. _ well even on wet roads, this kind of car is very popular.A. HandledB. To handleC. HandlingD. Being handled【答案】C【解析】【详解】考查
13、非谓语动词。句义:你能给我介绍一款高品质的车吗?乐意为你效劳。这种车很受欢迎,即使在潮湿的路面上也能很好地驾驭。Handle一词比较特殊,通常用主动形式表示被动含义,因此应使用现在分词,在此表示原因。类似的用法的词还有sell, write,wash等。故选C。6.-Professor Li, how can my son develop his interest in literature?You may first_ him to classical literary works.A. devoteB. applyC. assignD. expose【答案】D【解析】【详解】考查动词的辨析
14、。句意:李教授,怎么样培养我儿子对文学的兴趣呢?你可以让他先接触古典文学作品。分析句子可知,学习一样东西最好是浸入式学习。四个选项都可与介词to搭配:A. devote to致力于;B.apply to把应用于;C.assignto把分配/指派给;D.exposeto把.暴露/透漏给,使.接触.。结合语境,此处表示“使接触”之意,D项正确。故选D。7. _ is surprising to us is that Tom, for _ English was once boring, can speak English fluently as though he were a native sp
15、eaker.A. What; whomB. What; whoseC. It; whoseD. As; whom【答案】A【解析】【详解】考查主语从句和定语从句。句意:让我们惊讶的是,汤姆对他来说英语曾经是枯燥的,现在可以流利的说英语好像是英国本土的人。通过分析句子结构,可知这个句子中包含一个主语从句,和一个非限制性定语从句。且引导词在主语从句中作主语,表示“什么”的含义,故用what。介词 + 关系代词引导的定语从句,定语从句的主语是English,这里表示“对于某人来说”,需要for的宾语,指人只能用whom。故选A。8._by flowers and applause does not
16、necessarily mean one is living a happy life.A. Being accompaniedB. Having accompaniedC. To be accompaniedD. Accompanied【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:被鲜花和掌声相伴不一定就意味着过着幸福的生活。分析句子结构,可知accompany在句中应用非谓语动词形式,句子缺少主语,故应用动名词短语作主语,且动词accompany与其逻辑主语one之间为被动关系,故应用being done形式。故选A。9.Hello. Id like to have a talk wit
17、h Mr. Smith staying in your hotel.Im sorry, he isnt here. He _ this morning.A. checked inB. dropped inC. checked outD. dropped out【答案】C【解析】【详解】考查动词短语词义辨析。句意:你好。我想找住在你们旅馆的Smith先生。对不起,他不在这儿。他今天早上退房了。A. checked in登记;报到;B. dropped in顺便走访(某人);C. checkedout结账离去,退房;D. dropped out退学。结合上文Im sorry, he isnt he
18、re.可知Smith先生早上从旅馆(checkedout)退房了。故选C。10. While reading, try to develop a more _ attitude, instead of accepting everything at face value.A. realisticB. criticalC. ambiguousD. casual【答案】B【解析】【详解】考查形容词。句意:在阅读时,努力养成一个更加批判性的态度,而不是对任何事情都一味的接受。 A现实的;B批评的; C模糊的,模棱两可的;D. 随便的。根据“instead of accepting everythin
19、g at face value.”可知,要养成批判性的阅读态度。故B正确。11.Their team _first prize in the 4100 relay race, but the last runner fell down half way.A. could getB. must have gotC. must getD. could have got【答案】D【解析】【详解】考查情态动词。 句意:他们队本来可以在4100接力赛中获得第一名,但最后一名选手在中途摔倒了。根据句意和fell down可知,这里是讲述过去的事情,用情态动词+have done,must have don
20、e指“过去一定做了某事”,could have done指“过去本可以做却没有”,此处使用could have got符合句意。故选D项。12.The new machines have arrived and are being tested in the workshop.Im glad we _ them in the years ahead.A. will be operatingB. have been operatingC. would be operatingD. had been operating【答案】A【解析】考查时态。句意:新机器已经到了,正在车间里被检测。我很高兴未来
21、几年我们可以操作它们了。该句的时间状语为in the years ahead,是表示将来的时间,故该句应用一般将来时态。故A选项正确。A选项中的将来进行时相当于一般将来时,表示将来某个时间正在进行的动作。13.When he _ the bill in the restaurant, he suddenly realized that he had left his wallet in the car.A. paidB. would be payingC. was to payD. had paid【答案】C【解析】【详解】本题考查时态。 句意:当他在餐馆要付账时,他突然意识到他把钱包忘在车上
22、了。根据句意和he suddenly realized that he had left his wallet in the car可知,他过去准备付钱,还没有付,将要付时,要用过去将来时。故选C。14.In the global economy, a new drug for cancer, _ it is discovered, will create many economic possibilities around the world.A. whateverB. whoeverC. whereverD. whichever【答案】C【解析】【详解】考查状语从句。句意:在全球经济中,一
23、种治疗癌症的新药,无论在何处被发现,都将在世界各地创造许多经济上的可能性。此处考查ever引导的让步状语从句。通过分析从句,可知句子不缺少主干成分,故排除代词A、B、D三项,故答案选C。15.So he told you youd got the job?_,but he said they were impressed with me.A. Not exactlyB. Dont mention itC. Not a littleD. Dont say so【答案】A【解析】【详解】考查语言交际。句意:所以他告诉你你应聘上工作了?不完全是,但是他说他们对我的印象很深刻。 Not exactly
24、表示不完全否定,“不完全是、不完全如此、不全对”;Dont mention it常用于别人道谢时的回答,是“不用谢、别客气、不足挂齿”的意思;Not a little表示“很、非常”;Dont say so是一句汉语式表达,非地道英语。 根据下一句“but he said they were impressed with me”可知,答语中对于对方所说的话没有完全否定,所以A项符合语境。故选A项。第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1. 5 分,满分 30 分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1635 各题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。My father was bo
25、rn in a small town in the US. He wasnt sure what he wanted from _16_, but something told him to _17_ and begin a new adventure. He began that adventure traveling to cities in the US before going on to Australia, New Zealand and the Philippines. He took my mother and us three daughters with him and w
26、ent wherever the road _18_ him.Its easy to feel _19_ when youre on the road. We made lots of new friends on our trip most of them are mechanics, since we often _20_ hours in repair shops. But that was a way much _21_ than sitting by the roadside while waiting for the engine to _22_ when it was 40 ou
27、tside.Getting along well sometimes seemed _23_. There were always a lot of _24_, especially among us back-seat passengers about who had to _25_ in the middle. But even if it was hard, we learned a lot about _26_. When we were traveling in the Philippines, we drove to Quezon City one day. It should h
28、ave been an hours drive but was nearly three thanks to bad roads and _27_ traffic. “Did you put our suitcases in the car?” my father asked my mother as we arrived there. From the back seat, we saw her slowly turn towards my father. “No,” she said. “I thought you did.” That was how a three-hour car t
29、rip turned into a nine-hour one, which was mostly spent in _28_.On occasions like that, we had to learn to let go of our anger because we were _29_ in a rolling box with the same people for the rest of the _30_. Even if I sometimes felt like opening the car door and _31_ one of my sisters out, I kep
30、t my feelings to myself.This is why road trips were like _32_ universities to us. We _33_ our PHDs in how to get along with other people just by traveling in our old car.If we were _34_ given a second chance at life, we would do it all over again. Only this time would I put the _35_ in the car mysel
31、f.16. A. moveB. beliefC. experienceD. life17. A. get outB. struggle onC. live upD. walk around18. A. droveB. tookC. servedD. controlled19. A. anxiousB. upsetC. lonelyD. helpless20. A. wastedB. spentC. workedD. chatted21. A. easierB. saferC. betterD. cleverer22. A. break downB. turn overC. clear upD.
32、 cool off23. A. impossibleB. alternativeC. necessaryD. available24. A. discussionsB. argumentsC. embarrassmentsD. amusements25. A. settleB. restC. watchD. sit26. A. toleranceB. sharingC. communicationD. respect27 A. lightB. quickC. thickD. fast28. A. sadnessB. silenceC. panicD. disappointment29. A.
33、buriedB. crazyC. impatientD. stuck30. A. journeyB. holidayC. explorationD. march31. A. draggingB. sendingC. helpingD. pushing32. A. unusualB. commonC. mobileD. free33. A. expectedB. earnedC. missedD. valued34. A. somewhereB. anywayC. anytimeD. somehow35. A. suitcasesB. phonesC. boxesD. books【答案】16.
34、D 17. A 18. B 19. C 20. B 21. C 22. D 23. A 24. B 25. D 26. A 27. C 28. B 29. D 30. A 31. D 32. C 33. B 34. D 35. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者在文章中讲述了作者父亲带着母亲和三个女儿开车去旅行,在路上遇到了很多困难,也从困难中学到了很多关于宽容和容忍的东西,对生活有了新的看法。【16题详解】考查名词词义辨析。句意:他不确定自己想从生活中得到什么,但总有一种力量告诉他,要走出去,开始一场新的冒险。A. move迁居,移动;B. belief信念,信任;C. experi
35、ence经历,经验;D. life生命,生活。根据If we were _19_ given a second chance at life, we would do it all over again.可知此处表示他不确定自己想从生活中得到什么。故选D。【17题详解】考查动词短语词义辨析。句意:他不确定自己想从生活中得到什么,但总有一种力量告诉他,要走出去,开始一场新的冒险。A. get out 离开,出去,泄露;B. struggle on挣扎下去,继续努力;C. live up 快乐地过日子;D. walk around四处走动。根据下文He began that adventure t
36、raveling to cities in the US before going on to Australia, New Zealand and the Philippines.可知此处表示有一种力量告诉他,要走出去。故选A。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:他带着我的母亲和我们三个女儿,随路而行。A. drove开车;B. took拿,取,接受;C. served服务;D. controlled控制。根据and went wherever可知此处表示路向哪里,我们就向哪里走。故选B。【19题详解】考查形容词词义辨析。句意:当你在路上时,很容易感到孤独。A. anxious焦虑的;B.
37、 upset沮丧的;C. lonely寂寞的;D. helpless无助的。根据下文We made lots of new friends on our trip可知此处表示旅途中感到孤独所以交了很多新朋友。故选C。【20题详解】考查动词词义辨析。句意:我们在旅途中结识了许多新朋友,其中大多数是机械师,因为我们经常在修理厂待上几个小时。A. wasted浪费;B. spent度过;C. worked工作,运转;D. chatted聊天,闲谈。根据hours in repair shops可知此处表示在修理厂度过几个小时。故选B。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:但这比坐在路边等引擎冷却好
38、得多,因为外面的温度是40度。A. easier更容易的;B. safer更安全的;C. better更好的;D. cleverer更聪明的。根据when it was 40 outside.对比可知在修理厂待上几个小时这情况好得多。故选C。【22题详解】考查动词短语词义辨析。句意:但这比坐在路边等引擎冷却好得多,因为外面的温度是40度。A. break down出故障,分解;B. turn over翻阅,移交给,仔细考虑;C. clear up清理,打扫;D. cool off平静下来,冷却,变凉。根据waiting for the engine 和when it was 40 outsid
39、e可知此处表示等待引擎冷却下来。故选D。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:有时,和睦相处似乎是不可能的。A. impossible不可能的;B. alternative交替的,供选择的;C. necessary有必要的;D. available可获得的,可得到的。根据下文especially among us back-seat passengers about who had to _10_ in the middle.可知此处表示有时和睦相处似乎是不可能的。故选A。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:总是有很多争论,特别是在我们这些后座乘客之间,争论关于谁必须坐在中间。A. dis
40、cussions讨论;B. arguments争论;C. embarrassments尴尬;D. amusements娱乐。根据bout who had to _10_ in the middle可知此处表示争论的情况。故选B。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:总是有很多争论,特别是在我们这些后座乘客之间,争论关于谁必须坐在中间。A. settle定居;B. rest休息;C. watch看;D. sit坐。根据back-seat passengers和in the middle可知此处表示争论谁必须坐在中间的情况。故选D。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:但即使很难,我们也学到了很多
41、关于宽容的东西。A. tolerance忍受;B. sharing分享;C. communication交流;D. respect尊敬。根据下文On occasions like that, we had to learn to let go of our anger可知此处表示学到了很多关于宽容的东西。故选A。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:本来是一个小时的车程,但由于路况不佳和交通拥挤,差不多开了三个小时。A. light明亮的,轻的;B. quick敏捷的,快的;C. thick大量的,厚的,粗壮的;D. fast快的。根据bad roads and可知此处表示交通拥挤。故选C。
42、【28题详解】考查名词词义辨析。句意:这就是为什么三小时的车程变成了九小时的车程,大部分时间都是在沉默中度过的。A. sadness悲伤;B. silence寂静;C. panic慌张;D. disappointment沮丧,失望。根据上文的对话可知大多数时间都是在沉默中度过,短语in silence在沉默中。故选B。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:在那样的场合,我们必须学会放下愤怒,因为在接下来的旅程中,我们和同样的人一起困在了一个滚动的盒子里。A. buried埋藏的;B. crazy疯狂的;C. impatient焦躁的,不耐烦的;D. stuck卡住的,被困住的。根据in a
43、rolling box可知此处表示被困在了路上。故选D。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:在那样的场合,我们必须学会放下愤怒,因为在接下来的旅程中,我们和同样的人一起困在了一个滚动的盒子里。A. journey旅行,行程;B. holiday假日;C. exploration探究;D. march前进,游行示威。根据上文That was how a three-hour car trip turned into a nine-hour one可知此处表示接下来的旅程。故选A。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:即使我有时想打开车门把我的一个妹妹推出去,我也把我的感受藏在心里。A. dra
44、gging拖动,牵引;B. sending邮寄,送达;C. helping帮助;D. pushing推出。根据Even if I sometimes felt like opening the car door可知此处表示想打开车门把妹妹推出去一个。故选D。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:这就是为什么公路旅行对我们来说就像移动的大学。A. unusual不寻常的;B. common共同的;C. mobile可移动的,机动的;D. free免费的。根据下文in how to get along with other people just by traveling in our old
45、car可知此处表示是在车上学习到的道理,因此把它比作移动大学。故选C。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:我们获得了博士学位,专门研究如何开着我们的旧车与人相处。A. expected期待;B. earned挣得,获得;C. missed错过;D. valued重视。根据our PHDs可知此处表示获得了博士学位。故选B。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:如果我们有第二次生命的机会,我们会再次做这样的事。A. somewhere在某处;B. anyway无论如何;C. anytime任何时候;D. somehow不知怎么地,以某种方法。根据given a second chance at
46、 life可知此处表示有可能获得第二次生命的机会的话。故选D。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:只是这次我会自己把行李箱放进车里。A. suitcases行李箱,手提箱;B. phones电话;C. boxes盒子;D. books书本。根据上文we would do it all over again可知表示继续做这样的旅行,因此是把行李箱放进车里。故选A。【点睛】完形填空的解题技巧之一就是要根据上下文来学会“推理”出最佳选项。同学们要遵循“上下求索”的原则来查找信息。例如,第6小题要求判断呆在修理车几个小时比坐在路边等引擎冷却更什么,根据when it was 40 outside.对
47、比可知此时的情况好得多。故选C项。第12小题要求判断交通怎么样,根据bad roads and可知此处表示交通拥挤,本来是一个小时的车程,差不多开了三个小时。故选C项。第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2. 5 分,满分 50 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Descriptions:Mometrix Test Preparation is the “Worlds No. 1 Test Preparation Company”. Here, we offer over 3,500 products covering more than 1,5
48、00 standardized exams ,and we are constantly working to improve and expand our lineup( 阵容). Every year ,millions of testtakers trust us to provide them with the best resources available, ranging from videos and other free online materials, coupled with great efforts, enable testtakers to attain the
49、highest scores. We help people achieve their dreams by offering the tools people need in order to overcome the testing hurdles that stand between them and where they want to be. Were currently looking for a licensed personal trainer to write instructional contents for ourstudy guides. We need someon
50、e to create highquality work that will display their knowledge and experience in the field of personal training. Please review the qualifications below. Education/Experience:The applicant should have a background in personal training, as well as be licensed as a personal trainer. Responsibilities:-S
51、hould produce high quality, unique contents. -Must respond quickly to customers advice, and make necessary edits to their work. -Should work with our project managers to guarantee that their work meets specifications. -Must provide weekly updates to show their progress. Qualifications:-Should have w
52、riting experience. -Must pay attention to details and apply that attitude to writing. -Should be very comfortable to work with computers, and have a good working knowledge of MS Word. -Must respond well to constructive criticism.36. What writing style does this passage belong to?A. Fiction.B. Advert
53、isement.C. Argumentation.D. Poetry.37. Why does the writer write in detail about their company in the first paragraph?A. To persuade readers to take more examinations.B. To make readers believe the company is legal.C. To conclude that the company has overcome difficulty.D. To make readers feel the c
54、ompany is great.38. What does the underlined phrase“coupled with”in the first paragraph mean?A. Combined with.B. Concerned with.C. Covered with.D. Contrasted with.39. What qualities should a person have to get the job?A. The ability to solve the problems between him and the company.B. Having a first
55、class university degree and relevant work experience.C. The ability to use computers and bargain with customers.D. Having writing experience and the nice working habit.40. What might the writer continue to write in the next paragraph?A. How to attract testtakers.B. How to make a good first impressio
56、n.C. How to get in touch with the company.D. How to improve writing skills.【答案】36. B 37. D 38. A 39. D 40. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一家公司(Mometrix Test Preparation),以及该公司的招聘条件。【36题详解】推理判断题。根据第一段 Mometrix Test Preparation is the “Worlds No.1 Test Preparation Company”可知,Mometrix Test Preparation 是世界第一的试验准备公司;
57、根据第二段Were currently looking for a licensed personal trainer to write instructional contents for our study guides. We need someone to create highquality work that will display their knowledge and experience in the field of personal training.可知,我们目前正在寻找一个有执照的私人培训师为我们的学习编写指导内容。我们需要有人来创造高质量的作品,能展示他们在个人培
58、训领域的知识和经验。文章先介绍公司,然后列出了招聘要求,因此可以推测这是一则广告,故选B。【37题详解】推理判断题。根据第一段 Mometrix Test Preparation is the “Worlds No.1 Test Preparation Company”可知,Mometrix Test Preparation 是世界第一的试验准备公司。结合下文中出现的数字和列举等,可以推测出这些细节的描述是让读者觉得该公司规模很大。故选D。【38题详解】词义猜测题。根据第一段Millions of testtakers trust us to provide them with the bes
59、t resources available, ranging from videos and other free online materials, coupled with great efforts, enable testtakers to attain the highest scores.可知,数以百万计的考生相信我们能为他们提供最好的资源,包括视频和其他免费的在线材料,结合努力,使很多参加测试的人取得好成绩。根据上下文,应该是将资源和努力结合起来,因此下划线词组coupled with意为“结合”,结合选项combined with符合题意,故选A。【39题详解】细节推断题。根据
60、最后一部分Qualifications: Should have writing experience. Must pay attention to details and apply that attitude to writing.可知,资历:有写作经验。必须注意细节,并将这种态度应用于写作。由此可知,如果想得到工作,必须有写作经验和好的工作习惯。故选D。【40题详解】推理判断题。根据第二段Were currently looking for a licensed personal trainer to write instructional contents for our study
61、guides. We need someone to create highquality work that will display their knowledge and experience in the field of personal training.可知,我们目前正在寻找一个有执照的私人培训师为我们的学习编写指导内容。我们需要有人来创造高质量的作品,能展示他们在个人培训领域的知识和经验。由此可以推断文章最主要的目的是希望招聘一些公司需要的符合条件的人才。因此,文章最后一般会提供联系公司的方式。故选C。During the outbreak of novel coronavir
62、us, cities are locked down and borders are closed. Science, on the contrary, is becoming more open. And this “open science” is already making a difference. Soon after the epidemic started in China, a research team from Fudan University in Shanghai successfully sequenced(测定序列)the DNA of the virus. Bu
63、t they didnt keep the information to themselves. Instead, they placed the sequences on GenBank, an open-access data platform, so researchers around the world could download them for free and start studying the virus. Due to this openness, pharmaceutical(制药的)companies across the globe are now able to
64、 work simultaneously to develop a vaccine. “There may be room for multiple different vaccines for different purposes and different age groups,”Amesh Adalja, a senior scholar at the Johns Hopkins University Center for Health Security in the US, told Al Jazeera.“The bigger menu we have of vaccines, th
65、e more resilient(有适应力的)well be against coronavirus outbreaks in the future. ”Major drug companies around the world are also sharing their study results. Remdesivir, a drug originally developed by US company Gilead Sciences to treat Ebola, s found to be promising in fighting against the novel coronav
66、irus. Currently, two trials of the drug are already underway in China, and the results might be available as soon as April, according to The Verge. This openness in science is going to be even more crucial in the future. With climate change, increasing globalization, and population shifts, epidemics
67、 will not go away, and might even become more frequent, Dan Barouch, a Harvard Medical School professor, told Harvard Magazine. He said, “No one group can do everything. It has to be a coordinated(合作的)approach. But I do think that the world has a greater sense of readiness this time to develop knowl
68、edge, drugs, and therapeutics(疗法)very rapidly. Every epidemic is indeed a crisis, but it can also be a learning opportunity. One redeeming(补偿的)factor of the COVID19 outbreak is that it is helping science adapt for the better.41. What does the article mainly talk about?A. Coordinated efforts to fight
69、 the epidemic.B. The significance of openness and sharing of scientific knowledge.C. Something positive weve learned from the epidemic.D. What needs to be done to prevent future epidemics.42. What is the positive effect of the research team from Fudan University placing the genetic sequence of the v
70、irus onto GenBank?A. They alerted the world to the danger of the virus.B. They helped remove peoples fear of the virus.C. They invited collective efforts worldwide to develop a vaccine.D. They showed the world how to produce a vaccine.43. What does the underlined phrase“work simultaneously” in parag
71、raph 3 probably mean?A. work at the same time.B. work effectivelyC. work continuouslyD. work happily44. What is the authors purpose of mentioning remdesivir in the text?A. To introduce a possible cure for the epidemic.B. To prove that many drug companies readily share their discoveries.C. To compare
72、 the treatment of Ebola and the novel coronavirus.D. To show that the novel coronavirus will soon be contained.45. Which of the following would Dan Barouch probably disagree with?A. The increase in globalization may worsen future epidemics.B. Epidemics will be less frequent thanks to scientific deve
73、lopment.C. No single group can fight against the epidemics independently.D. The world is becoming better prepared to deal with epidemics.【答案】41. C 42. C 43. A 44. A 45. B【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,面对新冠病毒的爆发,为了研究疫苗,各国通力合作,在网络平台分享信息,以后流行病会越来越频繁,各国要重视医药学科的合作和信息公开,一起打赢人类保卫战。【41题详解】主旨大意题。由第一段中的“During the outbrea
74、k of novel coronavirus, cities are locked down and borders are closed. Science, on the contrary, is becoming more open.”(在新型冠状病毒爆发期间,城市被封锁,边界被关闭。相反,科学正变得更加开放),可知本文主讲我们从这场流行病中学到了一些积极的东西。故选C项。【42题详解】细节理解题。由第二段中的“But they didnt keep the information to themselves. Instead, they placed the sequences on G
75、enBank, an open-access data platform, so researchers around the world could download them for free and start studying the virus.”(但他们没有把信息保密。相反,他们把这些序列放在GenBank上,这是一个开放存取的数据平台,因此全世界的研究人员可以免费下载这些序列并开始研究病毒),可知他们邀请全世界共同努力开发疫苗。故选C项。【43题详解】词句猜测题。由第三段中的“Due to this openness, pharmaceutical(制药的)companies a
76、cross the globe are now able to work simultaneously to develop a vaccine”(由于这种开放性,全球的制药公司现在可以同时开发疫苗),可知“把病毒信息公开”意味着大家能同时研发,work simultaneously在此处意为“同时工作”。故选A项。【44题详解】推理判断题。由第四段中的“Remdesivir, a drug originally developed by US company Gilead Sciences to treat Ebola, is found to be promising in fightin
77、g against the novel coronavirus”(雷德西韦,一种最初由美国Gilead Sciences公司开发的治疗埃博拉病毒的药物,被发现在对抗这种新型冠状病毒方面很有前途),可推断出作者在文中提到Remdesivir的目的是介绍一种可能的治疗这种流行病的方法。故选A项。【45题详解】推理判断题。由第五段中的“With climate change, increasing globalization, and population shifts, epidemics will not go away, and might even become more frequent,
78、 Dan Barouch, a Harvard Medical School professor, told Harvard Magazine.”(哈佛医学院教授丹巴鲁克在接受哈佛杂志采访时说,随着气候变化、全球化的加剧和人口的转移,流行病不会消失,甚至可能变得更加频繁),可推断出他不会同意,由于科学发展,流行病将不会那么频繁这一观点。故选B项。The moon may shine white above us most nights of the year, but how much do we know about Earths neighbor and what lies beneath
79、 its surface? Scientists are aiming to find out. On Jan 3, 2019, Chinas Change 4 spacecraft landed on the far side of the moon a first for humanity. It released a small probe(探测器),Yutu 2, or Jade Rabbit 2, which began to search beneath the moons surface using Lunar Penetrating Radar(探测雷达). These rad
80、io signals can reach 40 meters underground, three times the depth of the Change 3 lunar probe launched in 2013 for the near side of the moon, China Daily reported. In a study published in the journal Science Advances, researchers found that the lunar soils top layer on the far side of the moon was m
81、uch thicker than expected about 40 meters. Other scientists only expected about 6 millimeters of soil based on NASA observations during the Apollo moon landings, according to The New York Times. “Its a fine, dusty, sandy environment, said one of the authors of the study, Elena Pettinelli, a physics
82、and mathematics professor at Rome Tre University, Rome. Yutu 2 is specifically exploring the Von Karman crater(大坑),a large hole thats 180kilometers wide and also the landing site of Change 4. Its part of an even larger, older crater spanning more than 1,770 kilometers. “The subsurface at the Change
83、4 landing site is very complex,” said Li Chunlai, a research professor and deputy directorgeneral of National Astronomical Observatories of the Chinese Academy of Sciences. Observations suggest that the subsurface material is totally different than the previous landing site of Change 3, she said. Ra
84、dar waves revealed various layers beneath the moons surface: grainy( 颗粒状的)material, boulders(岩石),and further layers of fine and coarse(粗糙的)particles. This information is helping scientists to gain new understanding of the moons history and formation, as well as volcanic activity and lunar impacts. Y
85、utu 2 is the longestworking rover(巡视器)on the moon, but it wont last forever. China plans to launch the Change 5 probe later this year, Xinhua News Agency reported. The spacecraft is expected to bring pieces of the moon back to Earth for closer study.46. What can we learn about the Change 4 probe?A.
86、It was the first to land on the moons near side.B. It explored areas as wide as 1,770 kilometers.C. Its signals could reach 40 meters beneath the moons surface.D. It is three times as large as the Change 3 lunar probe.47. What does the lunar soils top layer on the moons far side look like, according
87、 to the text?A. It looks like a large hole.B. It is about 6 millimeters thick.C. It goes farther down than expected.D. It is covered by boulders and fine and coarse particles.48. According to the passage, why is the Change 4 probe exploration is important?A. It observed material beneath the moons su
88、rface which is helping scientists to know the moon better.B. It has offered us relevant information on the near side of the moon.C. It told scientists the landing site is very complex.D. It revealed the surface material on the moon which is helpful to know the moons activity and impact.49. What is t
89、he Change 5 probe expected to do?A. Explore the Von Karman crater.B. Replace Yutu 2 to explore the moon.C. Identify the moons various layers.D. Bring lunar samples back to the Earth.50. What is the text mainly about?A. A history of Chinese lunar missions.B. How Yutu 2 explored beneath the moons surf
90、ace.C. report on the Change 4 probes findings.D. A comparison of the Change 3 and 4 probes.【答案】46. C 47. C 48. A 49. D 50. A【解析】本文为说明文。文章描述了中国的玉兔2号和嫦娥4号探测器对月球及其地下情况的探索。【46题详解】细节理解题。根据文章第二段These radio signals can reach 40 meters underground, three times the depth of the Change 3 lunar probe launched
91、in 2013 for the near side of the moon, China Daily reported。据中国日报报道,这些无线电信号可以到达地下40米,是2013年发射的嫦娥3号月球探测器在月球附近的深度的三倍。 可知它的信号可以到达月球表面以下40米处,故选C。【47题详解】推理判断题。根据文章第三段In a study published in the journal Science Advances, researchers found that the lunar soils top layer on the far side of the moon was much
92、 thicker than expected about 40 meters。 在科学进步杂志上发表的一项研究中研究人员发现,月球远侧的月球土壤表层比预期厚得多大约40米。可知月球远端的月球表层比预测的厚的多,故选C。【48题详解】细节理解题。 根据文章倒数第二段 Radar waves revealed various layers beneath the moons surface: grainy( 颗粒状的)material, boulders(岩石),and further layers of fine and coarse(粗糙的)particles。 This informatio
93、n is helping scientists to gain new understanding of the moons history and formation, as well as volcanic activity and lunar impacts。(雷达波揭示了月球表面下的不同层次:粒状物质、巨石和更多的细颗粒和粗颗粒层。 这些信息有助于科学家对月球的历史和形成,以及火山活动和月球撞击有新的了解)可知,它观测到的物质在月球表面之下,这有助于科学家更好地了解月球。故选A。【49题详解】推理判断题。根据文章最后一段China plans to launch the Change
94、5 probe later this year, Xinhua News Agency reported.The spacecraft is expected to bring pieces of the moon back to Earth for closer study.(中国计划在今年晚些时候发射“嫦娥5号”探测器。该航天器有望将月球碎片带回地球进行更深入的研究)可知嫦娥五号探测器预计要把月球样本带回地球,故选D。【50题详解】推理判断题。作者通过这篇文章主要向我们描述了中国的玉兔2号和嫦娥4号探测器对月球及其地下情况的探索。 可知文章的最佳标题是中国登月史,故选A。Humans on
95、ce opposed coffee and refrigeration. Heres why we often hate new stuff. Humans have a habit of deliberately delaying their own progress. From coffee to mechanical refrigeration to genetically altered food, history is littered with innovations that caused resistance before they become fixtures in eve
96、ryday life. But the past 600 years of human history help to explain why humans often oppose new technologies and why that pattern of opposition continues to this day. Calestous Juma, a professor of Harvard University, explores this phenomenon in his latest book, Innovation and Its Enemies: Why Peopl
97、e Resist New Technologies. Among Jumas claims is that people do not fear innovation simply because the technology is new, but because innovation often means losing a piece of their identity or lifestyle, and separating people from nature or their sense of purpose two things that are fundamental to t
98、he human experience. Juma identified in his research three key sources of opposition to innovation: those with commercial interests in existing products, those who identify with existing products, and those who might lose power as a result of change. The first group is perhaps the most obvious. Many
99、 industries have been disrupted by innovation. Just take a look at the pointless efforts of music publishers to stop the shift to digital music. Some consumers might oppose an innovation because the existing product is deeply rooted in their identity, culture or customs. Britons preferred tea time a
100、t home to sitting in a coffee shop, for example. Finally, the emergence of new technologies can also result in a shift in economic and political power, redistributing wealth and influence away from some groups, and toward others. The expansion of tractors ( 拖拉机) and other mechanical equipment reduce
101、d the need for farm labor, and the shift in population away from rural areas had significant political implications. Humans make decisions about new innovations with their instinct rather than evidence. Opponents and enthusiasts of a new technology will often make shocking claims to support their ar
102、guments. Sometimes these claims are rooted in fact; other times they are not. People once claimed coffee could make you sterile (不育的). Juma said beneath those arguments was typically an instinctive fear of new technologies, rather than a reasoned response. “People react intuitively, and they collect
103、 the evidence to support what theyre doing,”Juma said. “They see a new product and there is an emotional reaction to that product because it challenges their outlook on the world. This has been the story with almost every new product.”Historically, technologists have been more concerned with the fun
104、ctionality of the products they create, paying less attention to the implications it may have on society at large, Juma contends. Fortunately, that may be starting to change.51. What does the underlined phrase in paragraph 1 probable mean?A. is in favour ofB. is full ofC. encouragesD. is held back52
105、. We can infer from the first two paragraphs that Jumas book_.A. explores why history often repeats itselfB. focuses on the impact of technology on natureC. analyzes the role of technology in social progressD. researches the recurrence of a certain phenomenon53. Which of the following statements is
106、correct according to Paragraph 4?A. A successful technological innovation can affect population flow.B. British people have a strong sense of independence.C. Opposition to innovation is mainly caused by loss of cultural identity.D. Young people prefer digital music to traditional recordings.54. In J
107、umas opinion, peoples resistance to new technologies_.A. is a natural responseB. is not based on factC. arises from fear of challengesD. reflects their prejudiced view of the world55. It is implied in the last paragraph that technologists should give more consideration to_.A. the functionality of ne
108、w productsB. the social usefulness of new productsC. the potential danger of new productsD. the social influence of new products【答案】51. B 52. D 53. A 54. C 55. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章介绍历史上不断地出现科技创新,但是总是有人反对这些创新,文章就这种现象分析了其中的原因。【51题详解】词义猜测题。根据第二段的“From coffee to mechanical refrigeration to genetically al
109、tered food, history is littered with innovations that caused resistance before they become fixtures in everyday life.”从咖啡到机械制冷,再到转基因食品,历史上到处都是在它们成为日常生活中的固定装置之前引起阻力的创新。既然前面介绍了咖啡,机械制冷,转基因食品,可知历史充满了这些创新。 is littered with意为“充满了”。故选B项。【52题详解】推理判断题。根据第一段的“But the past 600 years of human history help to ex
110、plain why humans often oppose new technologies and why that pattern of opposition continues to this day.”但过去600年的人类历史有助于解释为什么人类经常反对新技术,以及为什么这种反对模式一直持续到今天。可知,Juma的书是研究一种现象的重复发生。故选D项。【53题详解】推理判断题。根据第四段的“The expansion of tractors(拖拉机)and other mechanical equipment reduced the need for farm labor, and t
111、he shift in population away from rural areas had significant political implications.”拖拉机和其他机械设备的扩大减少了对农业劳动力的需求,人口从农村转移具有重大的政治影响。可知,成功的科技可能会影响人口的流动。故选A项。【54题详解】推理判断题。根据第二段“but because innovation often means losing a piece of their identity or lifestyle.”但因为创新往往意味着失去一部分他们的身份或生活方式。可知,人们反对新科技主要是由害怕挑战引起。
112、故选C项。【55题详解】推理判断题。根据最后一段的“paying less attention to the implications it may have on society at large.”不太注意它对整个社会的影响,可知,科技人员应该多考虑新产品的社会影响。故选D项。【点睛】阅读理解里的推理判断题对考生而言相对有一些难度,要求考生在推理前一定要忠于原文,所以在做这类题时,考生一定要先把选项与原文进行匹配,看是否与原文提供信息一致,然后在原文的基础上进行合理推理。如第3小题选A项,是根据第四段的“The expansion of tractors(拖拉机)and other mec
113、hanical equipment reduced the need for farm labor, and the shift in population away from rural areas had significant political implications.”拖拉机和其他机械设备的扩大减少了对农业劳动力的需求,人口从农村转移具有重大的政治影响。可知,成功的科技可能会影响人口的流动。故选A项。第三部分:写作第一节:阅读表达(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 阅读短文,按照题目要求用英语回答问题.As my kids summer vacation comes
114、to an end, I find myself wanting to spend every moment with them. This past week Ive been feeling guilty every time I schedule something that doesnt involve them, so I havent been doing much for myself. But the other day, I had a beauty treatment that Id scheduled for over a month. I was so looking
115、forward to it when I scheduled it, but as it approached I thought about cancelling it. As I was leaving home, I told my kids how I was going to miss them and that I would hurry back. My daughter stopped her game, looked up at me and said, Oh, Mother, just go. You need to get your mood up again. Gett
116、ing your mood up again is my daughters way of telling me to leave home and come back with a better version of myself because it was taking a heavy toll on her too. In that one sentence, she was telling me that she noticed Id been running on fumes(烦恼). She was letting me know she could feel my moodin
117、ess and irritation that stemmed from not taking the time for me because I was trying to so hard to be present for her and her brothers. It occurred to me that Id been neglecting care for myself because I thought my kids should come first. However in reality, my kids just want me to be happy, even if
118、 that happiness means Im not with them all the time. Our kids would rather have parents who are smiling and feel somewhat rested than spend their days listening to their parents sigh and complain.56. Why did the author consider cancelling the beauty treatment? (no more than 12 words)57. How do you u
119、nderstand the underlined part in paragraph 2? (no more than 10words)58 What was the authors problem originally caused by? (no more than 10 words)59. What did the author finally realize? (no more than 10 words)60. What do you learn from the authors story? (no more than 20 words)【答案】56. Because she fe
120、lt guilty when scheduling something without her children. 57. The girl had to endure her moms moodiness and irritation. 58. She had no time for her children. 59. Kids want parents who are smiling and feel somewhat rested. 60. It is the quality that matters not how much time parents are present with
121、kids.【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。本文讲述了作者在暑假快要结束的时候意识到了陪孩子们的时间并不多而深感愧疚,突然领悟到孩子们需要的不是陪伴的时间有多长而是陪伴时父母的状态很重要。【56题详解】细节理解题。根据原文第一段的This past week Ive been feeling guilty every time I schedule something that doesnt involve them.(过去的一周里,每当我安排一些与他们无关的事情时,我都会感到内疚)可知作者因为没有把孩子们考虑到他的日程而倍感内疚。故填Because she felt guilty when s
122、cheduling something without her children。【57题详解】细节理解题。根据原文第三段的In that one sentence, she was telling me that she noticed Id been running on fumes. She was letting me know she could feel my moodiness and irritation that stemmed from not taking the time for me because I was trying to so hard to be pres
123、ent for her and her brothers.(在那句话里,她告诉我,她注意到我一直在烦恼,她让我知道她能感觉到我的这种由于没有拿出时间来陪她而产生的喜怒无常和恼怒,因为我一直在努力地在陪她和她的弟弟。)可知这个小女孩一直在包容作者的喜怒无常。故填The girl had to endure her moms moodiness and irritation.【58题详解】细节理解题。 根据原文第三段的I was trying to so hard to be present for her and her brothers.( 我一直在努力地在陪她和她的弟弟)可知,作者最初的问题
124、是没有时间陪孩子们。 故填She had no time for her children.【59题详解】细节理解题。 根据原文最后一段的Our kids would rather have parents who are smiling and feel somewhat rested than spend their days listening to their parents sigh and complain.(我们的孩子宁愿微笑着的父母,心情放松的父母,而不是整天叹息抱怨的父母。)可知,作者最后意识到了孩子们最需要什么样的父母。故填 Kids want parents who ar
125、e smiling and feel somewhat rested.【60题详解】开放理解题。 根据本文主旨以及原文最后一段的However, in reality, my kids just want me to be happy, even if that happiness means Im not with them all the time. Our kids would rather have parents who are smiling and feel somewhat rested than spend their days listening to their pare
126、nts sigh and complain.(然而,事实上,我的孩子只是想让我快乐,即使这种快乐意味着我不是一直和他们在一起。我们的孩子宁愿微笑的父母着,心情放松的父母,而不是整天叹息抱怨的父母。)可知,对孩子的陪伴重在质量而不是数量。故填It is the quality that matters not how much time parents are present with kids.第二节:书面表达(满分 25 分)61.为了共同防控新型冠状病毒肺炎疫情,学期初教育部发布了延期开学的通知,全国地行“停课不停教,停课不停学”的工作安排,学生在家进行了一个多月的网课学习。假你是光中学的
127、李津,作为参与网课学习的一员,请你向 “China Daily”报纸所开辟的“OnlineTeaching”专栏投稿,就近期的网课学习体验谈谈线上教学的利与弊。内容包括:1. 线上教学的利弊;2. 个人观点与看法。注意事项:1. 词数不少于 100 词;2. 开头和结尾已给出,不计入总词数;3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:新型冠状病毒肺炎:COVID19;Dear Editor,Im Li Jin from Chen Guang Middle School._Yours sincerely,Li Jin【答案】Dear Editor,Im Li Jin from Chen Gu
128、ang Middle School. As a result of the spread of COVID19,the Ministry of Education issued a notice to postpone the start of school. Nearly all the students receive online teaching at home. (形势)As we all know, everything has two sides. On the one hand, online teaching not only can prevent us from bein
129、g affected, but also can be convenient for our daily life and study. Moreover, after class we can find the videos which we did not understand and then study again. 【高分句型一】On the other hand, online teaching will increase our chances to use computer, which will be harmful to our health. 【高分句型二】 Whats
130、more, online teaching will reduce between students and teachers and students exchanges.(线上教学的利弊)In my opinion, I prefer online education because it can help us save a lot of time. We should reduce the face of the computer time to maintain our health. Above all, it is convenient for our study indeed.
131、 So I support online teaching.(个人的观点与看法)Looking forward to your early reply. Yours sincerely,Li Jin【解析】【分析】本文为说明文。 为了共同防控新型冠状病毒肺炎疫情,学期初教育部发布了延期开学的通知,全国地行“停课不停教,停课不停学”的工作安排,学生在家进行了一个多月的网课学习。假你是光中学的李津,作为参与网课学习的一员,请你向 “China Daily”报纸所开辟的“OnlineTeaching”专栏投稿,就近期的网课学习体验谈谈线上教学的利与弊。内容包括:1. 线上教学的利弊;2. 个人观点与
132、看法。【详解】本文为提纲作文。文章主要针对防控新型冠状病毒肺炎疫情,学期初学校延期开学,学生在家进行了一个多月的网课学习。就这种形式谈谈网课的利与弊。第一段叙述这种情形,第二段叙述网课的利与弊。最后一段叙述个人观点与看法。写作时可以适当增加细节,以使行文连贯。句式尽量灵活多变,比如名词从句、定语从句以及非谓语等。【点睛】本文要点完整,结构合理。文章中运用了许多高级词汇如as a result of; on the one hand, on the other hand, whats more; not onlybut also;above all等。文章句式非常灵活多变,尤其是复合句。如由as
133、引导的非限制性定语从句As we all know, everything has two sides和online teaching will increase our chances to use computer, which will be harmful to our health;以及由which引导的限制性定语从句after class we can find the videos which we did not understand and then study again。由because引导的状语从句I prefer online education because it can help us save a lot of time。以及常用句式如it is convenient for our study indeed等,这些都体现了作者对英语很强的驾驶能力。