收藏 分享(赏)

2020_2021高中英语Module6OldandNewSectionⅠIntroduction.doc

上传人:a**** 文档编号:384370 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:4 大小:432KB
下载 相关 举报
2020_2021高中英语Module6OldandNewSectionⅠIntroduction.doc_第1页
第1页 / 共4页
2020_2021高中英语Module6OldandNewSectionⅠIntroduction.doc_第2页
第2页 / 共4页
2020_2021高中英语Module6OldandNewSectionⅠIntroduction.doc_第3页
第3页 / 共4页
2020_2021高中英语Module6OldandNewSectionⅠIntroduction.doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 6课时作业(十六)Module 6Section Introduction & Reading.单词拼写1Civil (民用的) law is different from criminal law (刑法)2Our office has removed (搬迁) from Shanghai to Beijing.3It was a large hall, where a lot of people could be comfortably accommodated (容纳)4The machine generates (发) electricity.5A monument ma

2、rks the site (遗址) of the battle.6Mr. White gave all the historical (有关历史的) papers of his grandfather to the public library according to his grandfathers will.7A bridge is a structure (建筑物) built over a river or a road that allows people or vehicles to cross from one side to the other.8These stone ca

3、rvings (雕刻) date back to Warring States Periods.完成句子1他们挖出了一座建于公元前45年的古墓。They have dug up an ancient tomb dating_from/dating_back_to 45 BC. (date)2这些特殊的衣服是为那些残疾儿童设计的。The special clothes are_designed_for the children who are disabled. (design)3我们必须使自己适应新环境。We must accommodate_ourselves_to new circumst

4、ances. (accommodate)4靠近正在修建中的建筑物很危险。Its very dangerous to get close to the building under_construction. (construction)5我一直梦想着去伦敦看一场现场足球比赛,现在我的梦想就要实现了。I have_been_dreaming_of/about watching a live football match in London and now the_dream_will_come_true. (dream, come).阅读理解ANo one can believe that th

5、e over 6,300kilometer. Great Wall might disappear some day. Believe it or not, the Great Wall is being destroyed by people. Less than 20 percent of the Great Wall built in the Ming Dynasty, is still perfect, but about 80 percent is in danger. The Great Wall can be called “great” mostly because of it

6、s amazing length. But we should realize that the length was made up of one brick at a time. If we do nothing to save the Great Wall, it will become a series of separate wasteland rather than a historic site.The Great Wall is actually a series of walls built and rebuilt by different dynasties over th

7、e past 2,000 years. It began in the rule of Chinas first emperor, Qin Shihuang of the Qin Dynasty (221BC206BC), and lasted into the Ming Dynasty. The parts built before the Ming Dynasty have nearly disappeared. People are familiar with sections such as Badaling in Beijing and Jiayuguan Pass in Gansu

8、, because they have been open to tourists for many years. But those_sections_far_away_from_the_public_eyes have been almost forgotten.Few local people knew the 3meterhigh walls made of earth and stones beside them are parts of the Great Wall. The lack of knowledge is considered as one of the main re

9、asons behind human.The bricks on the Great Wall are carried off by countryside people to build their houses, sheep corrals and pigsties. Some were taken away to build roads. Bricks carved with peoples names are put away as remembrances. The rubbish is spread over the battlements. The brick can be so

10、ld 15 yuan per tractor load. Those who destroyed and are destroying the Wall know its name, but are not clear about its cultural meaning. It will take a long time to let them know this. The local farmers not only carried off the body of the Wall but also dug out the entire base.It is necessary to pr

11、otect the Great Wall. First of all, the officials should be aware of the importance of the Great Wall. Young Chinese should know more about the nations great civilization and learn to love it.【语篇解读】本文叙述了历史文化古迹长城正在遭到破坏,由于人们对于古迹缺乏认识,做了许多破坏性的事情,呼吁人们要保护好长城。1Why does the writer say the Great Wall might d

12、isappear?AIt is useless from now on.BIt is too old to be used again.CIt will be replaced by a new one.DSome parts of it are being destroyed.答案与解析:D细节理解题。根据第一段“Believe it or not, the Great Wall is being destroyed by people.”故选D。2The underlined part “those sections far away from the public eyes” (in P

13、ara. 2) refers to the parts of the Great Wall _.Anobody can watchBthat are too far to be seenCthat are too difficult to findDthat are not wellknown to the public答案与解析:D细节理解题。根据画线部分前的“People are familiar with.open to tourists for many years.”可以推出这部分长城没有向游人开放,故选D。3Whats the main reason of the Great Wa

14、ll being destroyed?AThe local people sell the bricks for a living.BThe local people are short of culture knowledge.CThe local people think that the Great Wall is not important.DThe local people need bricks and stones to build houses.答案与解析:B细节理解题。根据第三段的“The lack of knowledge is.reasons behind human.”

15、故选B。4Which of the following may be the best title for this passage?AHow to Protect the Great WallBHow the Great Wall came into beingCThe Great Wall Being RebuiltDThe Great Wall Being in Danger答案与解析:D主旨大意题。根据通篇文章和文章的开头可以看出应选D。BDo you know sand has been used to draw pictures since ancient times? Today

16、, sand painting (沙画), all interesting art,will be introduced to you.Sand painting is an art of using sand to make a fixed or unfixed painting. Maybe we all played fixed sand painting as we were young. We first drew a simple picture, then we brushed glue (胶水) onto the section, and at last we poured c

17、olored sand onto the glue in order to make it fixed.Unfixed sand paintings have a long cultural history around the world. People pour sand on a surface to make paintings or use some tools to draw pictures in the sand directly. They are often temporary (临时的). Different people draw sand paintings to e

18、xpress different meanings:love of nature, admiration for beauty, etc.Nowadays, sand painting becomes a performance art and its popularity has risen. On the stage, sand painting performers make a series of images by drawing lines and figures in the sand with their fingers and hands. The series of ima

19、ges are used to tell a story.Kseniya Simonova, who is from Ukraine, is one of the greatest sand painting performers in the world. Simonova said that she never dreamed shed become a sand artist, and when she began practicing, she nearly gave it up. But she persevered,_caring for a household by day an

20、d training every night. You Are Always Nearby is one of the most famous performances of Simonova. It is a story about a young couple separated by a war in which the soldier is tragically killed, but returns in spirit to watch over his wife and child. This performance makes all audience cry.Art is ev

21、erywhere and is not far away from common people. The art of painting is in our life, even in the sand.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了沙画这种艺术形式。作者重点说明了非固定沙画的创作方法。5Which of the following is necessary to make a fixed sand painting?AGlue. BA printed picture.CColored paper. DWater.答案与解析:A细节理解题。根据文章第二段中的“We first dre

22、w a simple picture, then we brushed glue (胶水) onto the section, and at last we poured colored sand onto the glue in order to make it fixed”可知,在固定沙画的创作过程中,需要用胶水把沙子固定在画板上。故选A。6What do we know about Simonova?AShe is the best painter in the world.BBeing a sand artist is her biggest dream.CShe once gave

23、up performing for her family.DHer performances are popular with people.答案与解析:D推理判断题。根据第五段中的“You Are Always Nearby is one of the most famous performances of Simonova”可以判断她的作品非常受欢迎。故选D。7What does Paragraph 4 mainly talk about?AHow sand painting is becoming popular.BWhy sand painting is becoming popula

24、r.CHow images are created in a sand painting performance.DWhat sand painting tries to express.答案与解析:C主旨大意题。根据文章的第四段可知,本段主要讲述了非固定沙画的创作方法和过程。故选C。8The underlined word “persevered” can be replaced by _.Aset off Bgave outCheld on Dended up答案与解析:C词义猜测题。前一句“and when she began practicing, she nearly gave it

25、 up”说她差一点放弃,而后面又提到了她一边照顾家庭,一边练习并创作沙画,说明她坚持了下来。故选C。.阅读填句Many young people have a desire to be a driver. _1_. Fortunately, there are things that you can do to help your teen become more comfortable behind the wheel. Below are some tips for helping your teen become a more confident driver._2_Before you

26、r teen gets behind the wheel of a car, he or she should be familiar with the rules of the road. You should have your teen review the drivers handbook and the vehicles instruction. If your teen understands the basic rules and how the car works, then he or she will feel a little better about getting o

27、n the road.Model good drivingActions speak louder than words. Many people will tell you that they learned how to drive by watching one of their close family members drive. _3_.PracticePractice makes perfect. The more your teen practices, the more confident he or she will become. Your teen should sta

28、rt off by driving in a place that is free of barriers. _4_. After your teen has gotten comfortable about this, he or she can start practicing on the road.Drive in a variety of conditionsIn order to become a good driver, your teen has to practice driving in a variety of conditions. _5_.Get car insura

29、nceMany teens are worried about how much their parents would have to pay if an accident occurred. You should explain to your teen that car insurance can help one save a lot of money.ALet your teen finish school before he or she gets on the roadBHowever, some of them are nervous about actually gettin

30、g out on the roadCYou should show good driving techniques with examplesDTeach your teen the rules of the roadEAn empty parking lot is a good place for a new driver to practiceFThese include things such as heavy traffic, bad weather and freewaysGEveryone should be considerate (体贴的) towards others on

31、the road【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了如何教孩子熟练地开车上路。1答案与解析:B根据本空前的“Many young people have a desire to be a driver”及本空后的“Fortunately, there are things that you can do to help your teen become more comfortable behind the wheel”可知,此处需要一个承上启下的句子,说的是一些人开车上路时感到紧张,故B项符合语境。2答案与解析:D根据本空后的“Before your teen gets behind t

32、he wheel of a car, he or she should be familiar with the rules of the road”可知,本段讲的是教孩子交通规则,故D项符合语境。3答案与解析:C根据本段中的“Actions speak louder than words”可知,此处是说以身示范去教孩子,故C项符合语境。4答案与解析:E根据本空前的“Your teen should start off by driving in a place that is free of barriers”可知,此处承接上文,举例说明一个练车的好地方,故E项符合语境。5答案与解析:F根据本空前的“In order to become a good driver, your teen has to practice driving in a variety of conditions”可知,此处承接上文,具体解释“a variety of conditions”包含的情况,故F项符合语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1