1、Unit 3 The world online课时素养评价七Unit 3Welcome to the unit & Reading. 根据汉语提示及首字母写出正确的单词1. As a result, they drop out of school, which is a source(来源) of worry to their parents. 2. Considering its diverse (多种多样的) cultures, it is an attractive country, one worthy of a visit. 3. He addressed (向说) a few in
2、troductory remarks to the audience. 4. We didnt know how the thief withdrew(提取) money from others accounts. 5. Almost everyone has his/her own strengths and weaknesses (缺点). It is where others are weak that maybe you have a great advantage. 6. Our research attempts to evaluate(评估)the effectiveness o
3、f the different drugs. 7. They questioned the accuracy(精确性)of the information in the file. 8. He gave me very explicit(清楚明白的)directions on how to get there. 9. He made his comments at a news conference(会议)in Amsterdam. 10. In case of danger, raise the electric alarm(警报器). . 选词填空turn to, have an effe
4、ct on, drop out, in favor of, withdraw from, at ones command, be addicted to, relate to1. She was addicted to drugs and attempted suicide three times. 2. Put a dictionary at hand in case you may turn to it for help while reading. 3. The keen competition in this industry forced the films with poor pe
5、rformance to withdraw from the market. 4. And the more words you have at your command, the deeper, clearer and more accurate your thought will be. 5. The question that relates to our affairs is under discussion. 6. He injured his leg and had to drop out of the race. 7. It is generally considered tha
6、t staying up too late has an effect on ones health. 8. According to the survey, two thirds of people are in favor of the policy. . 阅读理解AAs digital technology increasingly controls the lives of young people, scientists have begun to wonder: Is the Internet good or bad for kids?“Its impossible to answ
7、er that question because the Internet is so many things, ” says psychologist Patricia Greenfield. “Its networked computer games and news about politics and instant messaging and e-mails to your grandmother. It can be both an educational resource and a hiding place for kidnappers. ”Adults have many r
8、easons to worry about kids Internet use. In chat rooms, for instance, it is easy to lie and kids can get trapped in dangerous situations. In searching for and visiting websites, kids can come across words and pictures that they may not be prepared for. To help prevent that situation, in 2000, the US
9、 Congress passed the Childrens Internet Protection Act, which requires schools to block offensive and obscene(淫秽的)websites. Researches have pointed out how confusing the Internet can be for children, even when they think they know how it works. To find out how much kids know about the technology, Zh
10、eng Yan, an educational professor in New York, interviews over 300 students in grades four to eight. Most of the youngest students think the Internet is simply an icon (图标) on the screen. It often isnt until 10 that kids realize that the Internet is a network of millions of computers. It takes anoth
11、er 2 or 3 years for them to understand that a stranger can see what theyve posted. Understanding the technology helps kids understand how dangerous the web can be. Its not simply enough to block harmful websites or to limit the number of hours kids spend online. Learning about the Internet can also
12、give young people the power to use it in beneficial ways. 【文章大意】随着数码科技越来越多地影响年轻人的生活, 科学家们开始怀疑: 互联网对孩子的成长是好还是坏?孩子们的思维是简单的, 容易受到网上不良信息的伤害。我们应该做的就是, 让孩子真正了解互联网, 从而引导孩子们趋利避害。1. By saying “the Internet is so many things”, Patricia Greenfield means that _. A. computer technology is hard for people to mast
13、erB. computers have more disadvantages than expectedC. computers have more advantages than expectedD. computers bring advantages as well as disadvantages【解析】选D。细节理解题。根据第二段“It can be both an educational resource and a hiding place for kidnappers. ”可知, 互联网可以作为教育资源, 同时也暗藏着绑架的危险, 故选D。2. According to the
14、 Childrens Internet Protection Act passed in 2000, _. A. children are not allowed to go online at schoolsB. schools must watch students behavior all the timeC. children must be prevented from having access to unhealthy websitesD. it is against the law to search for unhealthy information online【解析】选C
15、。细节理解题。根据第三段“which requires schools to block offensive and obscene websites”可知, 法令的颁布是为了防止孩子受到不良网站上的信息的影响, 故选C。3. In the mind of very young children, the Internet is _. A. harmfulB. simpleC. a complicated networkD. a news source【解析】选B。细节理解题。根据第四段“Most of the youngest students think the Internet is s
16、imply an icon on the screen. . . millions of computers. ”可知, 大多数孩子认为互联网仅仅就是一个图标, 直到10岁, 孩子们才会意识到互联网是成千上万个电脑连成的一张网。4. What might be talked about in the following paragraph?A. How to protect children against the danger of the Internet. B. How to use the Internet for beneficial purposes. C. What the pu
17、blic think of the Childrens Internet Protection Act. D. How the Childrens Internet Protection Act was passed. 【解析】选B。推理判断题。文章主要讲的是互联网对孩子的潜在威胁, 根据最后一段“Learning about the Internet can also give young people the power to use it in beneficial ways. ”可知, 了解互联网以后, 年轻人会做到趋利避害, 文章接下来可能会讲到怎样趋利避害。B(2020长沙高二检测
18、)Teenagers who spend more than six hours online on school days are more likely to be lonely and skip school, according to an international study. The study examined the home Internet use, well-being(幸福)and behaviour of 296, 000 15-year-olds in 41 countries. More than one in four spent more than four
19、 hours per day online outside of school. The study found lower levels of well-being among students who spent more than six hours per day online. They were twice as likely as teenagers spending one and two hours per day online to report that they felt lonely at school. These “extreme Internet users”
20、were also especially at risk of “behaving in problematic ways at school, such as arriving late or skipping class”. The report said, “Lower levels of engagement(密切关系)with school may be connected to less sense of belonging at school. It is also possible that skipping class and arriving late for school
21、 are the consequence of lack of sleep among extreme Internet users. ” It adds, “Parents, schools and health professionals can work together to watch and plan childrens use of new media. ”The study also found that countries that invest (投资)heavily in Information and Communication Technology (ICT) in
22、schools have seen no “considerable” difference in 15-year-olds achievement in reading, math or science tests. The study results suggest “limited” use of computers at school “may be better” than not using them at all. However, students who use computers “very frequently” at school “do a lot worse in
23、most learning outcomes”. The report says, “In the end, technology can strengthen great teaching, but great technology cannot replace poor teaching. ”【文章大意】这是一篇说明文。本文主要介绍了一份研究报告, 在校期间上网时间超过6小时的青少年更容易感到孤独、逃学。5. The international study showed that _. A. half of the students spent six hours online every
24、 dayB. extreme Internet users had lower levels of well-beingC. teenagers spent much time online when they felt lonelyD. most of the students were late for school after extreme Internet use【解析】选B。细节理解题。根据文章第二段的The study found lower levels of well-being among students who spent more than six hours per
25、 day online. (研究发现, 每天上网时间超过6小时的学生的幸福感较低。), 并结合下文可知These “extreme Internet users”这些极端网民指的就是每天上网时间超过6小时的学生, 即极端网民的幸福感较低。B. extreme Internet users had lower levels of well-being(极端网民的幸福感较低)符合以上说法。6. What can we learn from the study results?A. Schools should invest more in ICT. B. Proper use of compute
26、rs is helpful at school. C. Technology sometimes leads to poor teaching. D. Computer users perform well in maths at school. 【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段的The study results suggest “limited” use of computers at school “may be better” than not using them at all. However, students who use computers “very frequ
27、ently” at school “do a lot worse in most learning outcomes”. (研究结果表明, 在学校有限地使用电脑可能比在学校不使用电脑更好, 然而, 那些在学校过度频繁使用电脑的学生在大多数学习成果上做得更糟。)可以推出, 在学校正确使用电脑是有帮助的。7. Where does this text most probably come from?A. An engineer textbook. B. A personal diary. C. A science news report. D. A computer book. 【解析】选C。推理
28、判断题。根据文章的内容和文章第一段的Teenagers who spend more than six hours online on school days are more likely to be lonely and skip school, according to an international study. (根据一个国际研究, 在校期间上网时间超过6小时的青少年更容易感到孤独、逃学。)可知本文主要介绍了一份研究报告, 属于科学新闻报道类阅读, 故推测该文很有可能出现在科学新闻报道上。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项
29、。Have you ever had the following experience? You have been given the task of organizing a conference, which includes a must-do list about a mile long. There is the conference site, the guest list, the materials, the technology and even the food and drink to think about and plan. If you are beginning
30、 to feel the stress, slow down and take a breath. 1. Write down your goals. You will need to clearly define what you hope to accomplish with this conference because this will shape the rest of your decisions. 2. Develop your budget. 3. Then break that budget into different parts such as conference s
31、ite, materials and speakers fees. Stick to your budget, and make sure your assistants are keeping their monetary limits as well. 4. When searching for locations, keep in mind the number of participants, the convenience of the location, parking and closeness to public transportation, airports and hot
32、els. Your goal in finding a place to hold the conference should be making it as easy as possible for participants to attend. Seek help from the staff of the conference site. If you have chosen a site that is known for holding conferences, you can seek help from the staff there as organizing meetings
33、 is what they do every day. 5. They should be able to answer any questions or concern and provide advice when needed. Of course, full preparations also include a walk-through. Go to the site and meet with the staff the day before to be certain that everything is in place and to take care of any smal
34、l details. A. Decide on a schedule for the meetingB. Choose your conference siteC. Read the following skills to figure out how to organize a conferenceD. Knowing what you want to achieve can ease your stressE. Make full use of this important resourceF. You can do nothing without knowing how much mon
35、ey you have to spendG. Turn a blind eye to it【文章大意】本文是一篇应用文。文章介绍了如何高效地组织大型会议。1. 【解析】选C。此句位于段末, 起承上启下的作用。上文说“当人们面临大型会议的任务时, 往往感到有巨大的压力”, 下文介绍了高效组织大型会议的几条建议, 故此空是承上启下的过渡句, 故选C。organize是关键词。2. 【解析】 选D。根据本段小标题Write down your goals. 及前一句You will need to clearly define what you hope to accomplish with thi
36、s conference because this will shape the rest of your decisions. (你需要清楚地明确你希望在这次会议上完成什么, 因为这将决定你的其他决定。)可知, D项“知道你想要达到什么能减轻你的压力”符合本段内容, 承接上一句。故选D。accomplish与achieve相照应。3. 【解析】选F。本段小标题是Develop your budget, 与钱有关, 与钱有关的只有F项。关键词budget与how much money相照应。故选F。4. 【解析】选B。此空考查段落标题。本段介绍了选择会议地点的注意事项, 故选B。5. 【解析】
37、选E。根据段落主题句关键词help from the staff of the conference site和空格前一句If you have chosen a site that is known for holding conferences, you can seek help from the staff there as organizing meetings is what they do every day. 可知, 在组织会议时你可以寻求举办会议地点处的工作人员的帮助, 充分利用这个重要的资源。故选E。【方法技巧】阅读填句的做题步骤1. 通读全文, 对文章进行快速浏览, 寻找主题句, 抓住文章结构及文章的写作内容。2. 详读段落, 在短时间内, 找出每段写作内容的关键词。明确各段的主题句或主旨大意。3. 定位选项, 明确各备选选项的含义, 抓住其关键词语, 根据文章整体结构与具体内容, 将选项填入文中, 填写时尤为注意各选项中出现的句子衔接手段及句中的衔接标志词。在定位选项时, 要特别注意空格上下段的写作内容, 以及空格上段尾句和下段首句的结构和意义。4. 通读复检, 将所选答案代入文中, 再次通读全文, 重点考查逻辑关系和关联结构。5. 确定排除, 研究多余选项, 确定排除理由, 最终确定答案。