收藏 分享(赏)

2020_2021学年高中英语Unit1LivingwithtechnologyWelcometotheunit.doc

上传人:a**** 文档编号:383988 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:70.50KB
下载 相关 举报
2020_2021学年高中英语Unit1LivingwithtechnologyWelcometotheunit.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020_2021学年高中英语Unit1LivingwithtechnologyWelcometotheunit.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020_2021学年高中英语Unit1LivingwithtechnologyWelcometotheunit.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020_2021学年高中英语Unit1LivingwithtechnologyWelcometotheunit.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020_2021学年高中英语Unit1LivingwithtechnologyWelcometotheunit.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020_2021学年高中英语Unit1LivingwithtechnologyWelcometotheunit.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020_2021学年高中英语Unit1LivingwithtechnologyWelcometotheunit.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1 Living with technology课时素养评价一Unit 1Welcome to the unit & Reading. 单句语法填空1. The road became narrower and rougher and eventually (eventual) petered out. 2. We should keep in touch with each other, including writing to each other. 3. They had to delay leaving (leave) for the country as a result

2、of the exit visa. 4. Rising temperature can contribute to the extinction of some species. 5. With his hair cut(cut), he looked much younger. 6. With a lot of homework to do(do), she cant go to the cinema with her parents. 7. All the sites are free to the public and accessible (access) to anyone with

3、 an Internet connection. 8. A better policy is highly adaptable(adapt) to economic change. 9. Qian Xuesen made great contributions(contribute)to the space development program. 10. I agree with it in principle but I doubt if it will happen in practice. . 选词填空keep pace with, keep in touch with, rely o

4、n, without delay, benefit from, wind up, contribute to, get access to1. You can get access to the research databases just on your smartphone or tablet. 2. Im sorry Im late for school again because I forgot to wind up my watch. 3. Learning about the robbery, he called the police without delay. 4. We

5、must keep pace with the new development of modern scientific research. 5. Remember to keep in touch with me when you get there. 6. While advertisements are of great help, I dont think we should entirely rely on them. 7. His carelessness contributed to his failure. 8. Keep it in mind and gradually we

6、 can gain this good learning habit and benefit from it. . 阅读理解ACellphone feels like a part of your body? A global survey has found that most people cant live without their mobiles, never leave home without them and, if given a choice, would rather lose their wallet. Calling mobile phones the “remote

7、 control” for life, market research firm Synovates poll said cell phones are so common that by last year more humans owned one than did not. Three quarters of the more than 8, 000 respondents polled online in 11 countries said they take their phone with them everywhere, which Russians and Singaporea

8、ns the most attached. More than a third also said they couldnt live without their phone, topped by Chinese and again Singaporeans, while one in four would find it harder to replace the mobile than their purse. Some two thirds of respondents go to bed with their phones nearby and cant switch them off

9、 even though they want to, because theyre afraid theyll miss something. Mobiles have changed the nature of relationships, with the survey finding a fifth of all respondents set up first dates via text and almost the same number use the same method to end a love affair. Apart from the obvious calling

10、 and SMS-ing, the top three features people use regularly on their mobile phones globally are the alarm clock, the camera and the games. As for e-mail and Internet access, 17 percent of respondents said they checked their inboxes or surfed the Web on their phones, led by those in the United States a

11、nd Britain. One in 10 respondents log onto(注册)social networking websites such as Facebook and MySpace regularly via mobile, again led by Britain and the United States. Not everyone is tech savvy(科技通), however, 37 percent of respondents said they dont know how to use all the functions on their phone.

12、 【文章大意】本文是说明文。文章通过一项调查告诉我们现代社会中许多人都有手机依赖症, 他们甚至离开了手机就无法生存, 如果让他们选择的话, 他们宁愿丢掉钱包也不愿丢掉手机。1. How many people of all respondents end a love affair via text?A. About 4, 800. B. About 3, 600. C. About 2, 400. D. About 1, 600. 【解析】选D。细节理解题。由第三段可知, 接受调查的大约有8 000人, 由第六段可知有1/5的被调查者是通过短信来结束爱情的。2. According to t

13、he survey, who like surfing the Internet with a cellphone most?A. Singaporeans. B. Russians. C. Americans. D. Chinese. 【解析】选C。细节理解题。由第八段最后一句“他们在自己的手机上查看收件箱和上网, 其中以美国和英国的人居首位。”可知答案。3. Which of the following functions of cellphones is the least used?A. Calling. B. Playing games. C. Taking photos. D. S

14、urfing the Internet. 【解析】选D。推理判断题。由第七段可知, 打电话、发短信、当作闹铃、玩游戏、拍照都是经常使用的功能。B(2020芜湖高二检测)For hospitalized teens, wearing the same unattractive gown(长袍)day after day can be not only boring but seriously dehumanizing. Thats why Starlight Childrens Foundation Canada came up with the simple but brilliant ide

15、a to create hospital gowns that teens would actually want to wear. The recently started WARD+ ROBES program allows each teen to pick out a gown that suits them, allowing them to feel less like a patient and more like unique individuals they are. “When you cant wear what you want, you feel like youre

16、 not who you should be, or you are just your illness or youre just. . . a hospital patient, ” a teen says in a video produced by the foundation. In the video, the foundation presents the unique gowns to a group of teens at the hospitaland when each patient finds one that suits their personal style,

17、their eyes light up. “I was amazed to watch the teens walk in their traditional gowns and get super excited that they could go to this rack(衣架)of robes and pick something that felt more like them, ”said Trevor Dicaire, senior vice president of development at Starlight Childrens Foundation Canada. To

18、 create a wide range of designs to fit each patients style, the foundation sought the help of creations including fashion designer IZZY Camilleri and tattoo(文身)artist India Amara. And now that the program is up and running, the foundation is inviting anyone to offer a design. The gowns shown in the

19、video range from simple to complex, with patterns and materials such as camouflage, and animal print and lace. Each gown includes a tag(标签)with a very important message: Youre unique. Why should your gown be any different?【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍的是加拿大的一个儿童基金会为在医院住院的青少年设计具有个人特色的病号服。4. The underlined word

20、“them” in Paragraph 5 refers to _. A. the teens B. the designsC. the foundation staffD. the gowns【解析】选A。代词猜测题。由第五段“I was amazed to watch the teens walk in their traditional gowns and get super excited that they could go to this rack of robes and pick something that felt more like them” (我很吃惊地看着那些少年穿

21、着传统的病服走进来, 当他们能走到衣架处挑选一件适合他们自己的病服时, 他们变得超级兴奋。)可知, 其中them指的是住院的青少年。5. How does the teens feel about the gowns presented by the foundation?A. Old-fashioned. B. Comfortable. C. Personalized. D. Ordinary. 【解析】选C。推理判断题。由第四段“when each patient finds one that suits their personal style, their eyes light up”

22、及第五段“get super excited that they could go to this rack of robes and pick something that felt more like them”可知这些青少年病人十分喜欢“具有个人特色的”病服, 故选C。6. Why is a tag included with each gown?A. To arouse the teens interest in helping others. B. To encourage the teens to design gowns. C. To tell the teens to enjo

23、y the moment. D. To inspire the teens to be their best. 【解析】选D。细节理解题。由最后一段Each gown includes a tag with a very important message: Youre unique. Why should your gown be any different?可知标签的目的是激励少年们做独特的自己。7. What would be the best title for the text?A. Do you dare to be different and unique?B. Brillian

24、t hospital gowns help teen patients feel like themselves. C. Clothes design enlivens patients stay in hospital. D. What your clothes might be saying about you. 【解析】选B。主旨大意题。由第二段“The recently started WARD+ ROBES program allows each teen to pick out a gown that suits them, allowing them to feel less l

25、ike a patient and more like unique individuals they are. ”及最后一段“Youre unique. Why should your gown be any different?”可知选B。【阅读多维训练】句式分析Thats why Starlight Childrens Foundation Canada came up with the simple but brilliant idea to create hospital gowns that teens would actually want to wear. 分析: 这是一个主从

26、复合句, why引导的是表语从句, that引导的是定语从句, 先行词是gowns。译文: 那就是加拿大星光儿童基金会想出一个简单但绝妙的主意, 创造出青少年真正想穿的病号服的原因。仿写: 汤姆学习不努力, 那就是他期末考试失败的原因。Tom doesnt work hard. Thats why he failed the final examination. . 阅读填句The youth of today are constantly absorbed in technological advancements that promote nonstop communication and

27、 instant satisfaction, whether through cell phones, gaming systems, laptops, or MP3 players. 1 I believe that the growth of technology has negatively influenced the social interactions of todays youth because it isolates (隔离) individuals from reality. 2 The iPod is one example: By putting in your ea

28、rbuds and absorbing yourself in music while in public, you are disconnecting yourself from the real world. The ability for people to surround themselves with the familiar by using their iPod is appealing because it rarely provides the listener with something unexpected or unknown. 3 By constantly be

29、ing cut off from personal interactions and new experiences because of a technological device, a generation with low social abilities is being groomed (培养). Some argue that the Internet has a positive effect on social interactions because it allows us to form friendships online. However, there are da

30、ngerous people on the Internet who are a threat to young people. 4I believe the advancement of technology has negatively impacted our social interactions because it separates us from what is happening around us. 5 But at the same time we must not allow it to prevent social interactions, particularly

31、 for those who are easily influenced during formative years. A. We must be able to make use of technology. B. Our world must learn to get rid of technology. C. However, it can be argued that this is a bad thing. D. Communication skills are very important for everyone. E. But are these technological

32、advancements a good thing?F. It is extremely unhealthy to make all of your social interactions online. G. Technology has a negative influence on us because it separates individuals from reality. 【文章大意】科技的发展为我们的生活带来了便利, 但同时也阻断了我们与现实世界的交流。因此, 作者认为人们, 尤其是处于性格形成期的青少年, 应尽量减少使用手机、电脑等科技产品进行社交。1. 【解析】选E。 上文

33、提到当今年轻人的生活中充斥着手机、笔记本电脑、MP3播放器等科技产品, 下文是作者的观点, 他认为这些科技产品会对年轻人的社交产生负面影响, 因此E项(但是科技进步是一件好事吗?)在此承上启下。2. 【解析】选G。 下文以iPod为例, 描述了人们在公众场合戴上耳机沉浸在音乐中, 从而忽视了现实世界这一情形, 因此G项(科技对我们有不利影响, 因为它使我们与现实世界隔离开了)与下文语意一致。3. 【解析】选C。上文提到iPod的功能很吸引人, 下文讲的是人们因经常使用高科技产品而远离现实所产生的危害, 故该空处的内容应该表示转折, 因此C项(然而, 可以说这不是一件好事)符合题意。4. 【解析】选F。上文提到网上有很多危险人物, 对年轻人来说他们是一种威胁, 因此F项(只在网上进行社交是极不健康的)紧承上文进行论述, 并与上文构成因果关系。5. 【解析】选A。根据下一句中的“But”可知, 上下文为转折关系; 下一句提到“但同时我们一定不能容许它阻碍我们的社会交往”, 因此A项(我们必须能够利用科技)符合题意。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1