收藏 分享(赏)

2020_2021学年高中英语Module6TheWorld’sCulturalHeritageIntegratingSkills课时素养评价含解析外研版选修7202103041209.doc

上传人:a**** 文档编号:383940 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:8 大小:128KB
下载 相关 举报
2020_2021学年高中英语Module6TheWorld’sCulturalHeritageIntegratingSkills课时素养评价含解析外研版选修7202103041209.doc_第1页
第1页 / 共8页
2020_2021学年高中英语Module6TheWorld’sCulturalHeritageIntegratingSkills课时素养评价含解析外研版选修7202103041209.doc_第2页
第2页 / 共8页
2020_2021学年高中英语Module6TheWorld’sCulturalHeritageIntegratingSkills课时素养评价含解析外研版选修7202103041209.doc_第3页
第3页 / 共8页
2020_2021学年高中英语Module6TheWorld’sCulturalHeritageIntegratingSkills课时素养评价含解析外研版选修7202103041209.doc_第4页
第4页 / 共8页
2020_2021学年高中英语Module6TheWorld’sCulturalHeritageIntegratingSkills课时素养评价含解析外研版选修7202103041209.doc_第5页
第5页 / 共8页
2020_2021学年高中英语Module6TheWorld’sCulturalHeritageIntegratingSkills课时素养评价含解析外研版选修7202103041209.doc_第6页
第6页 / 共8页
2020_2021学年高中英语Module6TheWorld’sCulturalHeritageIntegratingSkills课时素养评价含解析外研版选修7202103041209.doc_第7页
第7页 / 共8页
2020_2021学年高中英语Module6TheWorld’sCulturalHeritageIntegratingSkills课时素养评价含解析外研版选修7202103041209.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 6 The Worlds Cultural Heritage课时素养评价十八Module 6Integrating Skills. 根据汉语提示写出单词1. I think it is wrong to ignore(忽视) your parents advice. 2. Reading widely helps to enlarge(扩大) your vocabulary when learning a second language. 3. Please look after my home during my absence(缺席) from Beijing. 4. The

2、 old man was honoured(尊敬) for his heroic behaviour. 5. The king showed no mercy(慈悲) and killed all the prisoners. 6. I repeat that we cannot undertake(承担) the task. 7. The Song Dynasty contributed(贡献) three great inventions to world civilization. 8. I do not advocate(主张) doing such things. 9. With h

3、is guidance(指导), we completed our task without difficulty. 10. He decided to take up a career in journalism(新闻业). . 单句语法填空1. During that time, she also went through a major health scare when she suffered a brain hemorrhage(出血). 2. It is of vital importance(important) to avoid being involved in a war

4、. 3. The secretary often reminds the manager of the meeting he will attend. 4. The Smiths are honoured for honesty and generosity. 5. Dont scold him; he is ignorant(ignore) of the matter. 6. I gave him a bag in return for his help. 7. You had better take off your coat inside. 8. They were lost at se

5、a, at the mercy of the wind and weather. 9. In his absence(absent) you have to finish the report yourself. 10. The government advocated that we should stay(stay) inside to protect ourselves from virus. . 根据提示完成句子1. She went through her jacket pockets and eventually found the keys. 她仔细检查了她的夹克衫口袋, 终于找

6、到了钥匙。2. Even though you saw him pick up the money, you cant be sure he stole it. 就算你看见是他拾起的钱, 你也不能肯定钱就是他偷的。3. Wherever he went, doors were shut to him. 不管他走到哪儿, 所有大门对他都是关着的。4. They recommended the patient to test her blood/the patient should test her blood. 他们建议那个病人去验血。5. Some people think there nee

7、ds to be an organization investigating the thing. 一些人认为需要有一个调查这件事情的组织。. 阅读理解AOne new discovery after another has been over and over again plunging a hard-to-accept idea into scientists minds: there might have been an even more advanced super prehistoric civilization in the remote past. Discovery One

8、: Kept in Topkapi Palace, Istanbul, Turkey is a unique ancient map, which was first discovered in the 18th century. On the map, only the Mediterranean area is accurately mapped while other places, such as America and Africa, are well out of shape. When studying in a deeper way, however, the scientis

9、ts were amazed at finding the ancient map was actually a birds-eye map. Compared with the pictures of the earth taken by the Apollo 8 spacecraft, the Turkey map is exactly the repeat of them and the deformable boundaries of America and Africa agree well with those of the Apollo 8s pictures. To scien

10、tists astonishment, the map even describes the complex landforms of the Antarctic covered with several-kilometer-thick ice, which is as like as two peas with the map made by the 1952 Antarctic expedition with the help of the sonic echo sounder. But the old map was made in the remote ancient times! D

11、iscovery Two: On the Lake Titicaca Plateau of South America lies the ruins of an ancient city, at the centre of which stands a huge red sandstone statue. Printed on it is a complete star map with hundreds of signs. Through years of study, scientists finally decoded the map and signs. This is a star

12、map describing the starry sky 27, 000 years ago. The signs record the extremely deep astronomic knowledge, which is even beyond the modern peoples understanding. Discovery Three: In 1921, people happened to find an ancient Nied mans skull in Zambia, Africa. In the right of the skull there is an edge

13、-smooth round hole, which scientists have decided only a bullet can make. But the ancient Nied people lived about 70, 000 years ago, when mankind is supposed to have just learnt to use axes. Was there really a prehistoric super civilization? God knows! 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了科学家的几项发现, 他们认为在远古时代存在着更加先

14、进的史前文明。1. The Turkey map was made in _. A. the 18th centuryB. the 20th centuryC. the 1950s D. the remote past【解析】选D。细节理解题。根据文中第二段最后一句话“But the old map was made in the remote ancient times! ”可知土耳其的这张地图绘制于遥远的古代, 故选D。2. What is the most important discovery of Discovery Two? A. An ancient city. B. A hug

15、e statue. C. A star map. D. Astronomic knowledge. 【解析】选C。推理判断题。根据该段中对这张地图的描述可知发现二最重要的发现是一张星际图, 故选C。3. The hole in the ancient Nied mans skull suggests that the ancient Nied people _. A. could make something like gunsB. were very cruelC. made much use of mens skullsD. could use axes skillfully【解析】选A。

16、推理判断题。根据文中倒数第二段“In the right of the skull there is an edge-smooth round hole, which scientists have decided only a bullet can make. ”可知Nied 人头部的洞表明当时的Nied 能够制造出像枪一样的东西, 故选A。B(2020遂宁高二检测)The Earth is facing a climate crisis, but its also getting greener. According to a new research, the rise is large

17、ly because of China and India. A study by NASA, based on extensive satellite imagery, has revealed that the two countries with the worlds biggest populations are also responsible for the largest increase in green plants. A third of the leaf increase is attributable to China and India, due to the imp

18、lementation of major tree planting projects as well as a vast increase in agriculture. “China and India account for one-third of the greening, but contain only 9% of the planets land area covered in vegetationa surprising finding, considering the large populations in the countries need much land, ”

19、Chi Chen, the studys lead author said in a statement. Between 2000 and 2017, a NASA sensor gathered data of the Earths surface from aboard two satellites, the Terra and the Aqua. Using the data, researchers discovered that China is the source of a quarter of the increase in green leaf area, despite

20、possessing only 6. 6% of the worlds vegetated area. Forests account for 42% of that increase, while croplands make up a further 32%. Chinas increase in forest area is the result of forest conservation and expansion programs, established to combat the impacts of climate change and air pollution. Rama

21、 Nemani, a researcher at NASAs Ames Research Center, said in a statement, “When the greening of the Earth was first observed, we thought it was due to a warmer, wetter climate from the added carbon dioxide in the atmosphere, leading to more leaf growth in northern forests, for instance. Now, with th

22、e data, we see that humans are also contributing, ” Nemani said. “This will help scientists make better predictions about the behavior of different Earth systems, which will help countries make better decisions about how and when to take action. ”【文章大意】研究者发现, 尽管地球面临着气候危机, 但是越来越环保了, 其中很大程度上是由中国和印度做到的

23、。4. What can we get from the new research by NASA? A. China and India make a contribution to the Earths increasing greening. B. China and India should be responsible for the worlds climate crisis. C. China and India have the biggest populations and the most green plants. D. The Earth no longer faces

24、 a climate crisis because of China and Indias efforts. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段中的内容A study by NASA, based on extensive satellite imagery, has revealed that the two countries with the worlds biggest populations are also responsible for the largest increase in green plants. 可知中国和印度为世界绿色植被的增加做出了贡献。故选A。5. Whi

25、ch of the following is NOT the fact from the passage? A. China and India contribute one-third of the worlds greening growth. B. China and India account for only 9% of the planets land area with vegetation. C. A quarter of the increase in the worlds vegetated area is due to Chinas efforts. D. Chinas

26、forests and croplands make up 74% of the Earths increase in green leaf area. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的Using the data, researchers discovered that China is the source of a quarter of the increase in green leaf area, despite possessing only 6. 6% of the worlds vegetated area. 可知中国占世界绿植增加的四分之一, 再结合下一句可知在这四分

27、之一中, Forests和croplands分别占了42%和32%, 故D 项表达不正确。6. What does the underlined word “it” refer to in the last paragraph? A. The protection of the forests. B. The increased croplands. C. The greening of the Earth. D. The impacts of climate. 【解析】选C。代词指代题。结合句意可知it指代的就是从句中的主语the greening of the Earth, 故选C。7.

28、What is the main idea of the passage? A. China and India are making the Earth greener. B. The Earth we live on is facing a climate crisis. C. China and India are joining together to deal with climate change. D. NASA released a report on air pollution in China and India. 【解析】选A。主旨大意题。在第一段主题段中可知中国和印度两

29、个人口大国对世界绿色覆盖面积的增加做出了贡献。故选A。. 短文改错Dear Sir/Madam, As a student from China, Im going to London to visit my relatives for two weeks this coming winter vacation, and your ad had come to my notice. Actual, Im interested in your winter camp offers, that I think will be a good chance to improve my spoken E

30、nglish. Thats because Im writing to sign up for it. Meanwhile, Id feel honour if you could give me some more details about the camp. To begin with, Id like to know that when it will begin, and how long the camp will last. Secondly, Id appreciate if you could tell me how many it will cost. As the mat

31、ter of fact, its my hope that I can have my English improve and make some good English friends in the camp. Looking forward to your reply. Yours, Li Ming1. 【解析】第一句had has。此处描述的是你的广告已经引起我的注意。用现在完成时。2. 【解析】第二句ActualActually。此处需要副词位于句首引出后面的句子。3. 【解析】第二句that which。which引导非限制性定语从句, 且在从句中作主语。that不能引导非限制性定

32、语从句。4. 【解析】第三句becausewhy。此处指那就是我写信报名的原因。【知识链接】thats because. . . 和thats why. . . thats because. . . 和thats why. . . 中的because和why引导的都是表语从句, 但用法不同: thats because. . . 后面所接句子用于表示发生某事的原因, 通常译为“是因为”; thats why. . . 后面所接句子表示由于某原因所导致的结果, 通常译为“那就是为什么, 那就是的原因”。比较: He was sent to the hospital. Thats because

33、he was ill. 他被送到医院, 因为他生病了。(原因是“生病”, 结果是“被送到医院”)He was ill. Thats why he was sent to the hospital. 他病了, 所以被送到医院去了。(原因是“生病”, 结果是“被送到医院”)5. 【解析】第四句honourhonoured。主语I和honour之间是被动关系, 所以用过去分词。6. 【解析】第五句去掉that。know后面的两个宾语从句分别由when和how long引导, 所以that多余。7. 【解析】第六句appreciate后面加it。I would appreciate it +if从句是固定句型, 表示“如果我将非常感激”, it不能省略。8. 【解析】第六句manymuch。表示“多少钱”用how much。9. 【解析】第七句第一个thea。as a matter of fact是固定短语, 表示“事实上”。10. 【解析】第七句improveimproved。have+宾语(my English)+宾语补足语(improved)。宾语和宾语补足语之间是被动关系, 所以用过去分词。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1