1、基础巩固.单句语法填空1I like fishing.One of its (advantage) is to take in fresh air in the open air.2It is his love for this work and years of hard work have made him what he is today.3Your (suggest) is very good in theory,but in practice it will not work.4If you like swimming,set yourself a (distant) or time
2、 challenge.5The boy was listening attentively in class,with his eyes (fix) on the blackboard.6I remember you told me that you were interested playing with little children.7The young engineer is crazy this job,so he has put all his heart into it.8Uncertain about how to fix the new toy plane,he stoppe
3、d (think) carefully.9I finally got the job I dreamed about.Never in all my life (have) I felt so happy!10 (absorb) in his research,the man often forgets to go home.11After having mixed the three together,the teacher dipped one of his (finger) into the cup.12This is one of the most exciting football
4、games I have ever seen.13It was he was ill that he missed his favorite football match that evening.14Her son was addicted to (play) computer games,which made her very worried.15The famous scientist has made a great achievement and he often listens music in his spare time.16The man often spent a lot
5、of money (travel) around the world,which made his wife annoyed.话题词汇1hobby n爱好2choice n选择3collection n收藏品4dislike v不喜欢5entertainment n娱乐6be crazy about.对着迷7enjoy doing sth.喜欢做某事8enthusiastic adj.热情的,热心的9be fond of喜欢10hate v不喜欢,讨厌能力提升.阅读理解A(2019辽宁大连一模) Emilia Dobek traces her interest in space and the
6、 universe back to third grade when she and her father watched a blood moona total lunar eclipse(月食)on the roof of their house.Now a seventhgrader at East Prairie Elementary School,Dobek recently won the national Discovery Education LockheedMartin Beyond Challenge by designing a space station for tra
7、velling to Mars.She says that night watching the lunar eclipse started a strong desire in her that has yet to run out of fuel.So when her teacher Andrea Smeeton received information about the national challenge,Smeeton said she immediately had one student in mind.“I knew she would love the challenge
8、 and that she would go way beyond in her search,” Smeeton said.“She immediately started researching bone density(密度) of astronauts and how to have food on Mars.”“My design will ensure the safety of the astronauts but also make sure their comfort is out of this world,” Dobek says.Dobeks design calls
9、for building the MSS or Mars Storage Station to put the supplies in.It also includes the SGF or Selfgrowing Farm,and she details how it would work with the elements on Mars.Then there is physical and leisure activity for the astronauts under Dobeks design.A simulation(模拟装置) allows astronauts to choo
10、se their exercise machine and virtual(虚拟的) reality environment.Rooms have circular ceilings so astronauts will be able to watch downloaded shows and even see places on Earth,such as their homes.“I want to tell other kids to follow their passions,” Dobek said.“Whatever they want to do they should pus
11、h for it and always try their best.”17Dobek first became interested in space when .Ashe was still a seventhgraderBshe studied at a junior high schoolCshe lived on the top of their houseDshe watched an eclipse of the moon18Smeeton recommended that Dobek take the challenge because .Ashe knew Dobek lik
12、ed challenges in lifeBshe had no other students interested in MarsCDobek knew how to research bone density of astronautsDshe was sure that Dobek would have outstanding performance19What does Dobek focus on when designing the space station?AThe environment on Mars.BThe safety of the supplies.CThe com
13、fort of the astronauts.DThe activities for astronauts.B(2019河南新乡质检)Alongside air and water,food is a necessity for human beings to survive and thrive.But its a lot more than that.As Mariette Dichristina of Scientific American wrote, “The most intimate(亲密的) relationship we will ever have is not with
14、any fellow human being.Instead,it is between our bodies and our food.”Nowadays,for most people in the worlds wealthiest countries,food is a hobby,an enthusiasm,and even something fashionable.Turn on the TV in the US,UK or France,and youll find at least one channel feeding this popular obsession.And
15、most of us know at least one person who thinks of themselves as a “foodie”Its almost impossible nowadays to check our social media apps without at least two or three photos of delicious meals appearing on our screen.But behind the fancy recipes and social media bragging(夸耀),many of us forget how muc
16、h we take food for granted.This is why World Food Day is held each year.Take Kenya for example.This east African nation has been suffering terrible droughts.The result is that people are beginning to starve.Children in particular are suffering,with some of them even dying.This may seem shocking to k
17、now,especially as many cultures outside of Africa think of food in a completely different way.But even in the UK,families on low incomes are forced to use food banksEuropean organizations that hand out donated food to those who cant afford to pay for it themselves.So what can we do on World Food Day
18、? One good way to spend it would be to feel humble and appreciate what we have.After all,food is essential for survival,but not everyone is as lucky as we are when it comes to dinner time.20According to Mariette Dichristina,what has the closest relationship with us?AAir. BWater.CFood. DHuman beings.
19、21What does the underlined word “foodie” in Paragraph 4 probably mean?ADelicious food.BA person fond of food.CA social media app.DA photo of delicious meals.22Who can get help from food banks?APoor people in the UK.BPoor people in Africa.CStarving children in Kenya.DPeople in the droughtstricken are
20、a.23Whats the best title for the text?ATreat Food as a HobbyBTime to Appreciate FoodCFood Shortage in Some CountriesDHow to Spend World Food Day.七选五(2019山东青岛二中检测)People worldwide are living longer.Today,most people can expect to live into their sixties and beyond.By 2050,the worlds population aged 6
21、0 and older is expected to total 2 billion,up from 900 million in 2015.While this shift in proportion(比例) of a countrys population towards older agesknown as ageingstarted in highincome countries,for example in Japan,30% of the population are already over 60 years old,it is now lowand middleincome c
22、ountries that are experiencing the greatest change. 24 At the biological level,ageing results from molecular(分子的) and cellular damage over time.This leads to a growing risk of disease and eventually death. 25 Thats why we say there is no “typical” older person.While some 70 yearolds enjoy extremely
23、good health,other 70 yearolds are weak and require a lot of help from others. 26 Retirement,relocation and the death of friends and partners are some of the possible reasons.For example,moving older people to a better house,which seems an admirable behavior,may do harm to their health eventually. 27
24、 Some people believe older people can be active and productive.A longer life brings opportunities,both for older people themselves and for society.They can pursue new activities such as further education or a new career.They also contribute in many ways to communities. 28 This can lead to discrimina
25、tion against older people.Therefore,society as a whole needs to address the ageist attitude by developing sound policies and offering various opportunities so that older people can experience fulfilling ageing.ANobody can ever escape from the ageing process.BBut these changes are only loosely linked
26、 to a persons age.CYet the extent of their contribution depends heavily on their health.DBeyond biological changes,ageing is also related to other life changes.EAlthough ageing is a universal trend,views towards older people divide.FHowever,to others,older people are weak,dependent,and a burden to s
27、ociety.GBy 2050,many countries like Chile and China will have a similar rate of older people to Japan.答案精析.1.advantages2.that3.suggestion4.distance5.fixed6in7.about8.to think9.had10.Absorbed11.fingers12that13.because14.playing15.to16.travelling.语篇解读本文属于新闻类文章,介绍了一个中学生从小对太空和宇宙感兴趣,在老师的鼓励下,设计了帮助宇航员去火星的一
28、些科学设备。17D细节理解题。根据第一段“Emilia Dobek traces her interest in space and the universe back to third grade when she and her father watched a blood moona total lunar eclipse(月食)on the roof of their house.”可知,Emilia Dobek对太空和宇宙感兴趣是在三年级,一次与父亲在屋顶看月食的时候,故选D。18D推理判断题。根据第四段“I knew she would love the challenge and
29、 that she would go way beyond in her search, Smeeton said.She immediately started researching bone density(密度) of astronauts and how to have food on Mars.”可知,老师相信Dobek能够有出色的表现,故选D。19C细节理解题。根据第五段“My design will ensure the safety of the astronauts but also make sure their comfort is out of this world,
30、 Dobek says.”可知,她的设计不仅确保宇航员的安全,还要保证宇航员的舒适生活,故选C。语篇解读本文是一篇议论文。许多人将美食当作嗜好,他们在社交媒体上晒美食照片,享受着美味食品,认为美食是理所当然的。但是他们并没有想到在世界的许多地方人们还忍饥挨饿,这就是世界粮食日成立的原因。珍惜粮食,从我做起。20C细节理解题。根据第一段中Mariette Dichristina所写的话“The most intimate(亲密的) relationship we will ever have is not with any fellow human being.Instead,it is bet
31、ween our bodies and our food.”可知,我们最亲密的关系不是人与人之间的关系,而是我们的身体和食物之间的关系。据此可知,Mariette Dichristina认为和我们关系最亲密的是食物。故选C。21B词义猜测题。根据第四段第二句“Its almost impossible nowadays to check our social media apps without at least two or three photos of delicious meals appearing on our screen.”可知,这些人最喜欢在社交媒体软件上晒美食照片。结合画线
32、词所在句子中的“thinks of themselves as a foodie”可以判断,该画线词指人,故foodie意为“美食爱好者”。故选B。22A推理判断题。根据倒数第二段最后一句“But even in the UK,families on low incomes are forced to use food banksEuropean organizations that hand out donated food to those who cant afford to pay for it themselves.”可知,即使是在英国,低收入家庭也被迫要使用食物银行。该组织是一个向
33、那些无钱购买食物的人捐赠食物的欧洲组织。据此可知,贫穷的英国人可以获得食物银行的帮助。故选A。23B标题归纳题。通读全文可知,许多人将美食当作嗜好,他们在社交媒体软件上晒美食照片,享受着美味食品,但是他们并没有想到在世界的许多地方人们还忍饥挨饿,这就是世界粮食日成立的原因。据此可知,“到了感激食物的时候了”最能概括文章主旨,故选B。.24GG项中的“Chile and China”指代空格前一句中的“lowand middleincome countries”,G项中的Japan和空格前一句中的“highincome countries,for example in Japan”一致。故选G。
34、25B空格前提到分子和细胞的损坏导致衰老。这会导致疾病风险的增加以及最终死亡;空格后提到,虽然有的70多岁的老人身体非常健康,但有的70多岁的老人身体虚弱且需要别人的帮助。B项“但是这些变化和一个人的年龄关系不大”承上启下,符合语境。故选B。26D根据第三段第一句中的“At the biological level”以及下文内容可知,第三段讲的是老人生理上的变化,而第四段讲的是老人生活上的变化。D项“除了生理上的变化,变老也跟其他生活中的变化有关”承上启下,符合语境。故选D。27E该段讲的是人们对老人有不同的态度。E项“虽然老龄化是一个普遍的趋势,但人们对老人的看法不一样”概括了本段的主旨。故选E。28F根据该段第二句中的“Some people believe”以及空格后的内容可知,空格处应是讲另外一些人对老年人有不好的看法;F项“然而,对其他人来说,老年人虚弱、依赖别人且是社会的负担”承上启下,符合语境。故选F。