1、Unit 4 SharingReading and Thinking. 单词拼写1. Tu Youyou, a great chemist(药剂师) and scientist, devoted most of her time to finding the cure for malaria. 2. (2019全国卷)I wanted to be a fireman, whose uniform (制服) looked so cool. 3. It would be great to set up a platform(平台) where students from both countrie
2、s can make friends and exchange thoughts and ideas. 4. We intend to wrap them in a big parcel(包裹) and post it to your school. 5. I wiped the dust(尘土) off all the furniture, and then I swept and mopped the floors. 6. Last week, our school held a chorus(合唱团) competition, the “12. 9 Chorus”. 7. He just
3、 patted her back lovingly, kissed her forehead(眉头), and rushed for his office. 8. If they always follow others choices, they are bound to live a boring and rigid(死板的) life. 9. They want to make room for housing(住房) or offices during urban construction. 10. It is suggested that all primary and second
4、ary(中级的) schools should offer elective courses related to artificial intelligence. . 单句语法填空1. He said that he was driving along the road when he lost control of his car. 2. I really like having a walk along shaded(shade) road with my friends after school. 3. I feel greatly privileged(privilege) to h
5、ave the chance to present my invention. 4. The unexpected illness dragged him behind other students in class. 5. Its ripe for him to try out for an international team after so many years of hard training. 6. He was noticed wandering(wander) along the street at that time. . 完成句子1. Youll save the mile
6、s to the theater and restaurant not to mention the money . 您可以省掉去剧院和餐馆的路更不用提钱了。2. A chorus of protest broke out when the politician was speaking. 当这个政客发表演讲的时候爆发出一片抗议声。 3. I was reviewing my notes when the light turned off. 我正在复习笔记时突然灯灭了。4. I noticed someone following me in the dark. 我注意到有人正在黑暗里跟踪我。5
7、. Its my privilege to show you around our campus. 我很荣幸带你们参观我们的校园。. 阅读理解(2021青岛高二检测)Two British teachers have broken the world record for the longest journey in a tuk-tuk after pulling their failing vehicle for 43 miles. Richard Sears and Nick Gough traveled 37, 500 kilometers around the world and pa
8、ssed through 37 countries. They did this to support grassroots education project in Africa, Asia and South America. The pair, who set off from London, thought their expedition was over when the vehicle started to fail. When the tuk-tuk broke, they were only 70 kilometers from their destination. They
9、 decided to pull it the rest of the way. The tuk-tuk, which weighs 800 kilograms, was pulled in turns by Richard and Nick over three days. On arrival in Chepen, Peru, they discovered a mechanic who specialized in tuk-tuks and managed to fix it. The pair were back on the road and aiming for their nex
10、t goal. Along their journey they had to tackle deserts and jungles. They also survived close encounters with elephants in Uganda and Botswana and an accident in Malaysia. The greatest hardship on the tuk-tuk was the mountain ranges lying in their path, including the Alps, the Himalayas and the Andes
11、. Nick and Richard uncovered some inspirational projects across Africa, Asia and South America. They witnessed firsthand the educational challenges facing these areas today. They joined street children in the slums of Cairo, Khartoum, Kampala, Mumbai and Phnom Penh. They visited Congolese refugees (
12、难民) in camps in Eastern Burundi. They witnessed how education could free sex-workers in Delhi and victims of human trafficking in Nepal. The pair established the Tuk-Tuk Educational Trust, a U. K. registered charity. Talking about their motivation, Richard said: “The worlds leaders have made a commi
13、tment to achieving universal primary education but in spite of this pledge (誓言, 承诺), over 57 million primary-aged children worldwide are still out of school; many more are in school, though still cannot access quality learning opportunities. ”【文章大意】文章主要讲述了两位英国老师为了支持非洲、亚洲和南美洲的基层教育项目, 历经千辛万苦环游世界的故事。1.
14、 Why did the two teachers travel the world? A. To support an education project. B. To create a new world record. C. To entertain themselves. D. To challenge themselves. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中“They did this to support grassroots education project in Africa, Asia and South America. ”可知, 他们环游世界是为了支持非洲、亚洲和
15、南美洲的基层教育项目。故选A。2. How far did the two teachers pull the tuk-tuk each day on average? A. A little more than 23 kilometers. B. About 14 miles. C. 43 miles. D. 70 kilometers. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段. . . after pulling their failing vehicle for 43 miles 和第二段后半部分The tuk-tuk, which weighs 800 kilograms, was pu
16、lled in turns by Richard and Nick over three days. 拖了43英里, 用了3天, 所以每天平均14英里。故选B。3. What is the third paragraph mainly about? A. How they realized their next goal. B. Their exciting experience on the road. C. The beautiful scenery of famous mountains. D. The difficulties and dangers they faced in the
17、 journey. 【解析】选D。段落大意题。根据第三段中的关键词“tackle deserts and jungles; survived close encounters with elephants in Uganda and Botswana and an accident in Malaysia; the mountain ranges lying in their path. ”可知, 在二人的旅途中, 他们穿越沙漠和丛林、与大象亲密接触过、出了一次事故、还要穿越沿途的山脉。故此段主要讲述了他们在旅途过程中所遇到的困难和危险, 故选D。4. Which of the followi
18、ng best describes the two teachers? A. Curious and brave. B. Humorous and generous. C. Courageous and responsible. D. Efficient and honest. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知, 两位英国教师为了支持非洲、亚洲和南美洲的基层教育项目, 在将他们的故障车辆拖行43英里后, 打破了在一辆三轮摩的上完成最长旅途的世界纪录。由此判断, 他们是有责任感的; 根据第三段中的内容, 得知他们在旅途过程中所遇到的困难和危险, 可知他们是非常勇敢的。故选C。B(2021
19、威海高二检测)Throughout history, humanity has existed side-by-side with viruses and bacteria. From the bubonic plague to smallpox, humanity has evolved to resist these bacteria and viruses. However, there are now new ways for them to infect us. Climate change is melting permafrost(冻土) areas that have been
20、 frozen for thousands of years. As the permafrost melts, so to the ancient bacteria and viruses that have been frozen. These ancient bacteria and viruses, which previously lay inactive in the ice, may spring back to life as the earths climate warms. In August 2016, a 12-year-old boy in the Arctic Ci
21、rcle died and at least twenty people there were hospitalized after having been infected by anthrax(炭疽). Experts studied and concluded that over 75 years ago, a reindeer infected with anthrax died and its body was frozen and trapped under a layer of permafrost. It stayed there, with the disease inact
22、ive, until a heatwave in the summer of 2016. The heatwave melted the permafrost and exposed the reindeer body, which then released the infectious pathogen(病原体) into the nearby water and soil, and then into the food supply. More than 2, 000 reindeer feeding near the body became infected, which then l
23、ed to a small number of human cases. While you may think the incident is isolated to that area, the fact that long-inactive viruses and bacteria might wake up soon due to climate change will affect us all. Pathogenic viruses might be preserved in old permafrost layers, including some that have cause
24、d global epidemics in the past. With climate change, who knows what deadly viruses and bacteria hidden beneath permafrost areas are threatening us. Perhaps it is time for everyone to do their part to stop global warming. 【文章大意】文章讲述了全球变暖导致疫情蔓延, 呼吁人类阻止全球变暖。5. What does the underlined “new ways” refer
25、to? A. Ancient bacteria and viruses came back to life. B. Bacteria and viruses have evolved into new types. C. Bacteria and viruses become more resistant to medicine. D. Ancient bacteria and viruses remain active in frozen permafrost. 【解析】选A。指代猜测题。根据“These ancient bacteria and viruses, which previou
26、sly lay inactive in the ice, may spring back to life as the earths climate warms. ”可知, 之前被冰封的古细菌和病菌, 随着地球气候的变暖会再度活过来, 所以new ways是指古细菌和病菌复活, 故选A。6. Which is the right order of the case of anthrax in 2016? A 12-year-old boy died and many others were infected. Over 2, 000 reindeer feeding near the body
27、 became infected. The bacteria went into the nearby water, soil, and then food supply. The permafrost melted and the bacteria in the dead reindeer woke up. A. B. C. D. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段可知, 七十五年前一头鹿感染了炭疽, 鹿死了, 身体被冰封, 病毒休眠, 直到2016年的夏季酷热期苏醒, 这些苏醒的病原体进入到附近的水、土地然后进入食物中, 感染了超过2 000头鹿, 然后感染了人类, 根据第三段可知, 在
28、2016年一个12岁的男孩感染炭疽并死去, 并感染了其他人。所以顺序为 , 故选A。7. Why does the writer write this text? A. To introduce an ancient virus, anthrax. B. To call on people to stop global warming. C. To encourage people to study ancient viruses. D. To warn of the danger of melting permafrost. 【解析】选B。推理判断题。根据“Perhaps it is tim
29、e for everyone to do their part to stop global warming. ”作者认为是时候号召大家一起来阻止全球变暖了。可推断, 作者写此文的目的是号召人们阻止全球变暖。故选B。8. In which section can we most possibly read this text on a website? A. Geography. B. Environment. C. Education. D. Medicine. 【解析】选B。推理判断题。本文主要是讲全球变暖导致疫情的蔓延, 所以属于环境类, 故选B。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选
30、项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I finished training as a nurse in Auckland and I was expecting to get a job in a small hospital somewhere. But then a friend told me about Volunteer Now. Id always wanted to go to an African country and use my nursing skills to help people. And here was a chance to do tha
31、t, so I decided to apply. 1. I got one hospital to sponsor me and then I borrowed some money from the bank. So I went to Madagascar and joined a team of people working with a local supervisor (主管人). 2. By going round villages, we taught basic ways to improve hygiene (卫生) and to avoid catching diseas
32、es. For example, we gave instruction about how to avoid catching malaria (疟疾) and distributed mosquito nets to some of the homes. I think we did some good. I hope so anyway. 3. I was suddenly in a completely different culture, teaching people who had such a different lifestyle from my own. It made a
33、 big difference to the way I see the world. And I also made some very good friends out there, both local people and the other volunteers. 4. After I came back, I got accepted straight away for a job at the university hospital. 5. Im sure I wouldnt have managed to do that if I hadnt worked in Madagas
34、car and got this practical experience. A. We set up a program there. B. I also got a lot from this program. C. It is one of the best hospitals in Auckland. D. So Id recommend Volunteer Now to anyone. E. I failed to take the opportunity though I could. F. I had to raise $500 before I went, but that w
35、as quite easy. G. We had such good times together and weve kept in touch since then. 【文章大意】文章记叙了作者去非洲国家做志愿者, 用自己的护理技能去帮助人们的经历。1. 【解析】选F。根据后文I got one hospital to sponsor me and then I borrowed some money from the bank. 可知我得到一家医院的资助, 然后我从银行借了些钱。由此可知, 本句是在说明作者需要筹钱, 后文则讲了作者是如何筹钱的。故选F。2. 【解析】选A。根据上文So I
36、 went to Madagascar and joined a team of people working with a local supervisor. 可知我去了马达加斯加, 加入了一个当地人主管的团队。以及下一段中By going round villages, we taught basic ways to improve hygiene and to avoid catching diseases. 可知通过在村子里四处走动, 我们教授了当地人改善卫生和避免感染疾病的基本方法。由此可知, 本句承接上文说明作者加入团队之后的事情, 他们在村子里设立了项目, 教授改善卫生和避免感染
37、疾病的基本方法。故选A。3. 【解析】选B。根据后文可知我突然置身于一个完全不同的文化背景中, 教那些生活方式与我完全不同的人。这对我看世界的方式有很大的影响。我还在那里交了一些很好的朋友, 包括当地人和其他志愿者。由此可知, 后文主要在描述作者从这个项目中受到的影响和学到的东西。故选B。4. 【解析】选G。根据上文And I also made some very good friends out there, both local people and the other volunteers. 可知我还在那里交了一些很好的朋友, 包括当地人和其他志愿者。由此可知, 本句承接上文说明作者和那些朋友在一起的情况。故选G。5. 【解析】选C。根据上文After I came back, I got accepted straight away for a job at the university hospital. 可知我回来后, 马上就被大学医院录取了。由此可知, 本句承接上文说明这所医院的情况。故选C。