1、Day 1七选五阅读ACold Weather Helps Your BodyWe think of winter as cold and flu season, but the chilly temperatures have powerful biological upsides too.Boosts your brain_1_Studies have found that people perform some cognitive(认知的) tasks(such as making decisions) better when the temperature is cooler. Res
2、earch has also shown that people less tend to tackle complex tasks in the summer than in the winter. The brain requires glucose(葡萄糖) to function, but the body uses more of it in warmer temperatures to keep the body cool. That leaves less available fuel for reasoning and remembering tasks.Burns calor
3、iesWhen its cold, your body works harder to keep your core temperature, which is typically about 98.6 degrees._2_So tie up your boot: A recent study of 53 people showed that participants burned 34 percent more calories when they hiked in 14- to 23 -degree temperatures than they did hiking on 50-degr
4、ee days.Encourages better sleepYour bodys core temperature drops when youre trying to sleep. This process can take up to two hours in the summer, but its much faster in winter._3_Fights infectionsYes, you might get more colds during the winter. However, studies have shown that the immune(免疫的)system
5、can be activated by colder temperatures, which improves our ability to fight infections. That said, the flu virus becomes stronger in cold, dry air, and time spent indoors increases your chance of infection._4_Strengthens your heartIn cold weather, the heart works harder to pump blood and keep the b
6、odys core temperature. Thats a good thing ._5_Once you warm up, you may be able to go farther than when its hot outside. But if you are at risk for heart disease, be careful when exercising outdoors in the cold; the extra stress can cause problems.A. Any activity can leave your heart driving.B. Plus
7、, with darker mornings, you naturally sleep later.C. Colder temperatures can help you think more clearly.D. Exercising in the winter makes heart muscles stronger.E. Storing up too much ordinary fat can endanger our health.F. Our bodies use a large amount of energy to keep us warm.G. To reduce risk,
8、get your annual flu shot, wash your hands frequently.BTips on Young Adult LifeAs you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot of changes. The changes may seem difficult. _1_ Dont panic! You will deal successfully with them! You are a young adult now!With more responsibility
9、, you will find more freedom to make your own choices. This is a time to be well informed about making choices. In this way you can make healthy balanced decisions. _2_ You may already know your career path or you may have no idea at all what you want to do. Both situations are fine! Work hard and t
10、he right opportunity will show itself to you.Young adulthood means greater freedom and more choices _3_ But try not to shut your family out of your life. You should learn to think of others even though you are old enough to look after yourself.It is also perfectly natural at this time for you to spe
11、nd more time with your friends than your family. _4_ A true friend will stand by you no matter what happens.This period is a part of the life cycle. There are some people who will be with you throughout lifes journey. There will be some people with whom you part and go separate ways. Leaving school
12、can be hard. The reality is that you may not even see all of your classmates again.You are a young adult. It is your life. No one can live it for you. _5_ So making the right choices will be important to you. Life is for living. Enjoy your life wisely!A. Choose your friends wisely.B. They may seem t
13、o happen quickly.C. They will help shape the future.D. You may appreciate what you have in your own life.E. You will probably want to be independent.F. The choices that you make from now on will be your choices.G. Your family has been with you since you came into this world.CSometimes we are asked t
14、o make a speech in life, but most of us dont do a very good job._1_So, you have to give a speech and you are terrified. You get nervous, you forget what you want to say, you stumble (结结巴巴) over words, you talk too long, and you bore your audience. Later you think, Thank Goodness, its over. Im just n
15、ot good at public speaking. I hope I never have to do that again. Cheep up!_2_Here are some simple steps to take the pain out of speech making. Ask yourself the purpose of your speech. What is the occasion? Why are you speaking? Then, gather as many facts as you can on your subject. Spend plenty of
16、your time doing your research. Then spend plenty of your time organizing your materials so that your speech is clear and easy to follow. Use as many examples as possible, and use pictures, charts, and graphs if they can help you make your points clearer._3_Dont talk over their heads, and dont talk d
17、own to them. Treat your audience with respect. They will appreciate your thoughtfulness.Just remember: Be prepared. Know your subject, your audience, and the occasion. Be brief._4_And be yourself. Let your personality come through so that you make person-to-person contact with your audience.If you f
18、ollow these simple steps, you will see that you dont have to be afraid of public speaking. In fact, you may find the experience so enjoyable that you volunteer to make more speeches! Youre not convinced yet?_5_A. It doesnt have to be that bad.B. Take several deep breaths after your speech.C. This ar
19、ticle gives some advice on how to give a good speech.D. Say what you have to say and then stop.E. Dont say what you arent familiar with.F. Never forget your audience.G. Give it a try and see what happens.DEyesight plays a very important role in our daily life. Every walking moment, the eyes are work
20、ing to see the world around us. Over forty percent of Americans worry about losing eyesight, but its easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:Schedule yearly exams._1_ Experts advise parents to bring babies 6 to 12
21、 months of age to the doctor for a careful check. The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses.Protect against UV rays .Long-term stay in the sun creates risk to your eyes. No matter what the season is, its extremely important
22、 to wear sunglasses. _2_ Give your eyes a break.Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products. _3_ Experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: every 20 minutes, take a 20-second break and look at something 20 feet away._4_.As part of a
23、healthy diet, eat more fruits and vegetables each day. Vitamins C and E help protect eyesight and promote eye health.Practice safe wear and care of contact lenses.Many Americans use contact lenses to improve their eyesight. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are
24、breaking the rules and putting their eyesight at risk. _5_Otherwise: you may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.A. Eat your greens.B. Eye care should begin early in life.C. They can properly protect your eyes.D. Stay in good shape by taking more vitamins.E.
25、 Parents usually dont care about their own eyesight.F. Always follow the doctors advice for appropriate wear.G. This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.答案A【答案解析】 1. C 2. F 3. B 4. G 5. D【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了寒冷的天气对身体的好处。【1题详解】根据小标题“Boosts your brain(增强你的大脑)”和后句“Studies have fou
26、nd that people perform some cognitive(认知的) tasks(such as making decisions) better when the temperature is cooler.( 研究发现,当温度较低时,人们可以更好地完成一些认知任务(比如做决定)。)”可知,低温能够让人更清晰地思考而做出决定。所以选择项C“Colder temperatures can help you think more clearly.(较低的温度可以帮助你更清晰地思考。)”符合上下文语境。故选C。【2题详解】根据小标题“Burns calories (燃烧卡路里)”和
27、前句“When its cold, your body works harder to keep your core temperature, which is typically about 98.6 degrees. (当天气寒冷时,你的身体会更努力地工作来保持核心温度,通常是98.6度左右。)”可知,天气寒冷时,我们身体需要能量来保暖。所以选择项F“Our bodies use a large amount of energy to keep us warm. (我们的身体要用大量的能量来保暖。)”符合上下文语境。故选F。【3题详解】根据小标题“Encourages better sle
28、ep (鼓励更好的睡眠)”和前句“Your bodys core temperature drops when youre trying to sleep. This process can take up to two hours in the summer, but its much faster in winter. (当你试图睡觉时,你身体的核心温度会下降。这个过程在夏天需要两个小时,但在冬天要快得多。)”可知,本段主要讨论睡眠。所以选择项B“Plus, with darker mornings, you naturally sleep later. (另外,早晨天色较暗时,你自然会睡
29、得晚些。)”符合上下文语境。选择项中的“sleep”与小标题和前文中的“sleep”相一致。故选B。【4题详解】根据小标题“Fights infections (抗感染)”和前句“That said, the flu virus becomes stronger in cold, dry air, and time spent indoors increases your chance of infection. (也就是说,流感病毒在寒冷干燥的空气中会变得更强,而呆在室内的时间会增加你被感染的机会。)”可知,这里陈述冬季寒冷为避免感染所采取的措施。所以选择项G“To reduce risk,
30、 get your annual flu shot, wash your hands frequently. (为了降低风险,每年注射流感疫苗,经常洗手。)”符合上下文语境。故选G。【5题详解】根据小标题“Strengthens your heart (增强你的心脏)”和前句“In cold weather, the heart works harder to pump blood and keep the bodys core temperature. (在寒冷的天气里,心脏会更加努力地泵血,保持身体的核心温度。)”可知,本段主要讨论心脏增强的措施。所以选择项D“Exercising in
31、the winter makes heart muscles stronger. (冬天锻炼可以使心肌更强壮。)”符合上下文语境。选择项中的“heart”与小标题和前句中的“heart”相一致。故选D。B【答案解析】 1. B 2. C 3. E 4. A 5. F【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述青少年在成长过程中都需要经历的过程:要学会承担责任,要学会独立,要懂得自己做出正确的选择。只有经历了这些,我们才会真正长大,才能懂得明智地享受生活。【1题详解】由后面的句子Dont panic! You will deal successfully with them! You are a you
32、ng adult now!可知,他们可能好像发生很快,故选B。【2题详解】由前面的句子In this way you can make healthy balanced decisions提到,在青少年时期,要了解一些能帮助自己做出决定的建议,这样才能做出正确平衡的决定;再根据下一句You may already know your career path or you may have no idea at all what you want to do. Both situations are fine! Work hard and the right opportunity will s
33、how itself to you.可知,做决定关系到你未来的职业前途,故C项(它们(即那些正确的决定)将要帮助塑造未来)承上启下,故选C。【3题详解】根据前句Young adulthood means greater freedom and more choices.提到,青春期意味着更多的自由和选择,再根据后面的句子But try not to shut your family out of your life.提到,但是不要将你的家人赶出你的生活,故E项(你将可能想独立一些)承上启下,故选E。【4题详解】根据前面句子It is also perfectly natural at this
34、 time for you to spend more time with your friends than your family.以及后面句子A true friend will stand by you no matter what happens可知,本段与交朋友有关,故A项(有智慧地选择朋友)符合本段内容,故选A。【5题详解】根据前面句子You are a young adult. It is your life. No one can live it for you.可知,你的生活需要你自己做主,再根据后面句子So making the right choices will be
35、 important to you.可知,做出正确的选择对你很重要;故F项(从现在开始你所做出的选择就是你的选择)连接上下文,与下文形成因果关系。故选F。C【答案解析】 1. C 2. A 3. F 4. D 5. G【分析】试题分析:本文介绍了我们在人生当中,都会遇到演讲的时候,但是,大多数人的演讲并不够好。作者给出了一些做好演讲的建议。演讲要做好准备,紧扣主题,尊重观众,注意场合等。【1题详解】C总结句:后面的段落里面讲解的是怎么做好的演讲的建议。选C。【2题详解】A细节题:从后面的句子:Here are some simple steps to take the pain out of
36、speech making 可知是没有那么糟糕。选A。【3题详解】F推理题:从后面的句子;Dont talk over their heads, and dont talk down to them.可知是别忽了观众。选F。【4题详解】D考查上下文衔接:前面是:Be brief可知是D:该说的说,然后停下来。故选D。【5题详解】G考查上下文衔接:前面是Youre not convinced yet? 可知要读者试一试。选G。D【答案解析】 1. B 2. C 3. G 4. A 5. F这是一篇说明文。文章通过给出五个建议,描述如何拥有健康的视力。【1题详解】由空格处后的句子Experts a
37、dvise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check.可知,专家建议父母们应在孩子6到12月时就应带他们去医生那里做一个仔细的检查。选项B:眼睛护理应开始于早期。前后句呼应,故选B项。【2题详解】空格上一句No matter what the season is, its extremely important to wear sunglasses.提到,无论什么季节,戴太阳镜都很重要。选项C:他们可以适当保护你的眼睛。they指代太阳镜,前后呼应,故选C项。【3题详解】空格上
38、一句Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products.提到,三分之二的美国人每天花费七个小时使用电脑或是电子产品。选项G:这些频繁的用眼活动增加了眼睛疲劳的风险。前后呼应,故选G项。【4题详解】由空格处下一段As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day. Vitamins C and E help protect eyesight and promote eye health.可知,保护视力要多吃蔬菜和水果,里面的维生素对眼睛有好处。与选项A:吃青菜,前后内容呼应,故选A项。【5题详解】空格前面的内容提到,美国人戴隐形眼镜来提高视力,空格后面Otherwise: you may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.否则,你可能会有红眼病,眼痛或是更多严重的眼睛问题。选项F:为了佩戴舒适,要遵从医生的建议,使空格前后内容衔接自然,故选F项。