收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版.docx

上传人:a**** 文档编号:380856 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:8 大小:2.27MB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版.docx_第1页
第1页 / 共8页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版.docx_第2页
第2页 / 共8页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版.docx_第3页
第3页 / 共8页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版.docx_第4页
第4页 / 共8页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版.docx_第5页
第5页 / 共8页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版.docx_第6页
第6页 / 共8页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版.docx_第7页
第7页 / 共8页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版.docx_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、限时规范练31 模块6 Unit 1 Laughter is good for you核心素养关键词:培养学生人与社会、健康生活的素养能力意识一、阅读理解ASquirrels arent natural city dwellers (居民).In 1856 the sight of one in a tree near New Yorks city hall so surprised passers-by that a newspaper published a report about the “unusual visitor”.Around that time,the tree-dwell

2、ing animals were being set free in Americas urban areas to “create pockets of peace and calm like the countryside,” says University of Pennsylvania historian Etienne Benson,who studied our relationship to squirrels over the course of five years.First they were introduced to Philadelphia,then to New

3、Haven,Boston,and New York City.Park visitors were encouraged to feed them,and security guards ensured their safety.In the 1910s a leader of the Boy Scouts of America (an organization teaching boys practical skills) said that teaching children to feed squirrels could show the rewards of treating a we

4、aker creature with sympathy,says Benson.By the early 20th century,though,America began to regret the friendliness it had shown squirrels.Cities had once been filled with animals from horses pulling goods to dairy cows.By the 1950s those working animals had been moved to the countryside.Pets and wild

5、 animals such as birds and squirrels were all that remained of the urban animal kingdom.Before long,peoples enthusiasm for squirrels wore off,and they started to see them as annoyances (讨厌的东西).By the 1970s many parks banned feeding the creatures.Today,it is rare to find kids with their parents offer

6、ing food to squirrels under a tree.And,unfortunately,with more and more buildings being constructed in the city,fewer inhabitable areas are left for the little tree-dwelling animals.What would be lost if the last of these city dwellers were forced to leave? “I think theres something constructive to

7、have other living creatures in the city that are not humans and not pets but share the land with us,” says Benson.“Its a good thing to live in a landscape where you see other creatures going around making lunch.Its good for the soul.”1.Why were squirrels introduced to Philadelphia?A.To entertain par

8、k visitors.B.To keep the natural balance.C.To encourage kids to protect animals.D.To make the urban life more peaceful.2.What was the Boy Scout leaders attitude towards feeding squirrels?A.Disagreeable.B.Doubtful.C.Supportive.D.Uncaring.3.What might have happened to squirrels in cities around the 19

9、60s?A.They might have inhabited more homes.B.They might have begun to go out of favor.C.They might have been introduced to more cities.D.They might have been moved to the countryside.BIt is 7 a.m.on a gray Thursday,and I am on the telephone to a group of strangers struggling with excited laughter.Th

10、ere must be 20 of them men and women;young and old laughing.These people have never met;nor do they know each others names.Yet for 10 minutes,five mornings a week,they simply pick up the phone and laugh.This is the “laughter line”,part of the growing industry in laughter treatment,Britains latest an

11、d most unusual treatment.The simple act of laughing is increasingly being used as a method for dealing with mental and physical disorders.Since it was founded in 2004,the UK Laughter Network has increased ten times,training 8,000 people to use laughter to improve their health.So how does it work? It

12、 reduces stress.A Maryland study found that it expands the inner lining of our blood vessels (血管) and so improves circulation.“Your immune system is strengthened by up to 40 percent,” explains laughter therapist Julie Whitehead,whose work includes training those who work at Great Ormond Street Hospi

13、tal.Laughter has also been shown to lower blood pressure and improve mental function.But Lotte Mikkelson,45,founder of the laughter line,warns that its important to see it as a method of treatmentnot a cure.“In 2008,I was diagnosed with an incurable disease,” she explains.“My sister died at the age

14、of 32 from it,so I know what could happen.Since I started laughing,I havent had any worsening and my health is great.Id never say laughter is a cure but it can help.”4.Why do the strangers laugh on the phone?A.They want to make more friends.B.They are struggling with mental illness.C.They do so for

15、the good of their health.D.They are taking an optimistic attitude to life.5.How does the UK Laughter Network help people?A.By training them to use laughter.B.By providing them with free medicine.C.By inspiring them to realize their dreams.D.By involving them in effective communication.6.What can we

16、learn from Lotte Mikkelsons words in the last paragraph?A.She has recovered from her illness.B.She thinks of laughter as a cure for her disease.C.She believes laughter is helpful for her condition.D.She regrets not teaching her sister laughter treatment.7.What is the best title of the text?A.How did

17、 a laughter line come into being?B.Why do people seldom laugh in life?C.Laughter makes you more popularD.Laughter is the best medicine二、七选五Sophia Collins and Emy Jacobo have been best friends since kindergarten.“I play with Emy outside a lot,” Sophia says.“We like to read and do art together.”1 They

18、 wrote a book and used it to raise money for St.Jude Childrens Research Hospital.It started when Sophia and Emy had free time in their first-grade class.They decided to create a book for Sophias younger brother,Sam,and Emys younger sisters,Kielyn and Lia.“We made the book to help them read,” Emy say

19、s.Whenever they had extra time,Sophia and Emy worked on their book,called SmileEverybody! Its about “all the reasons to smile,no matter who you are,” the girls state on the back cover.2“I drew the people and Sophia drew the animals,” Emy says.After finishing SmileEverybody! both girls read it to the

20、ir siblings (兄弟姐妹),who liked it.3 Sophia wanted to sell the book.Her mom asked her what shed do with the money.So the girls talked it over.“We decided to sell the book to raise money for St.Jude Childrens Research Hospital,” Emy says.4The girls had learned about it when a fund-raising trike-a-thon (

21、骑脚踏车活动) was held at their school.After Sophias mom had the book printed,the girls sold more than 60 copies of SmileEverybody! to family and friends and sent $315 to St.Jude.5 Emy says,“We like to help the kids feel better.”A.St.Jude helps very sick children.B.But then their project grew bigger.C.Lat

22、er,Sam,Kielyn and Lia also became friends.D.The girls like to work together to help others,too.E.They took turns taking the book home on weekends.F.However,the girls had different opinions about their book.G.The two friends feel happy that their project helped bring smiles to hospital patients.三、语法填

23、空A male mako shark (灰鲭鲨),1. (name) Hells Bay,traveled a distance of half the globe,or 13,000 miles,in less than two years.According to researchers,it is the longest track recorded in the Atlantic Ocean by a tagged mako shark.The scientists began monitoring the shark in 2015.In the first year,he trav

24、eled north along the east coast of the US before 2. (return) to the tagging site off the coast of Ocean City,Maryland.In 2016,the shark made several round-trip journeys throughout the Atlantic,traveling east past Nova Scotia and as far south 3. Bermuda.The researchers say Hells Bays journeys have al

25、lowed them 4. (recognize) clear seasonal patterns.The mako shark spends the winter and early spring far offshore and 5. rest of the year on or near the continental shelf.While Hells Bay 6. (certain) deserves an award for the impressive mileage,the researchers say one of the 7. (reason) why he can sw

26、im so far is that he is still alive.Mako sharks,one of the 8. (fast) sharks in the ocean,can swim at speeds of 45 miles per hour.Their rapid pace enables them to attack humans without warning,9. is why the sharks are so dangerous.The scientists say that between 70-100 million sharks 10. (kill) by hu

27、mans each year.Many species are already on the endangered list.限时规范练31(模块六Unit1)一、【篇章导读】本文是议论文。文章讨论了松鼠是否应该留在城市生活的问题。1.D细节理解题。根据第二段中的“Aroundthattime,thetree-dwellinganimalswerebeingsetfreeinAmericasurbanareastocreatepocketsofpeaceandcalmlikethecountryside,”可知,松鼠被引进费城是为了让城市生活变得更宁静。2.C推理判断题。根据第三段中的“ale

28、aderoftheBoyScoutsofAmerica(anorganizationteachingboyspracticalskills)saidthatteachingchildrentofeedsquirrelscouldshowtherewardsoftreatingaweakercreaturewithsympathy”可知,这名童子军领导支持喂养松鼠的行为。3.B推理判断题。根据第四段中的“Bythe1950sthoseworkinganimalshadbeenmovedtothecountryside”和第五段中的“Beforelong,peoplesenthusiasmfors

29、quirrelsworeoff,andtheystartedtoseethemasannoyances.Bythe1970smanyparksbannedfeedingthecreatures”可推断,在20世纪60年代左右,城市松鼠开始失宠。【篇章导读】本文是说明文。文章说明了笑对健康的促进作用。4.C推理判断题。根据第二段中的“Thisisthelaughterline,partofthegrowingindustryinlaughtertreatment”可知,这是“笑声疗法”,因此他们在电话中笑是出于健康原因。5.A细节理解题。根据第二段中的“theUKLaughterNetworkh

30、asincreasedtentimes,training8,000peopletouselaughtertoimprovetheirhealth”可知,UKLaughterNetwork训练人们使用大笑来改善他们的健康状况。6.C推理判断题。根据末段中的“SinceIstartedlaughing,Ihaventhadanyworseningandmyhealthisgreat”可知,LotteMikkelson认为大笑会对她的身体状况有好处。7.D标题归纳题。通读全文可知,本文说明笑对健康起到了重要的作用,用“笑是最佳良药”作标题符合文章主旨。二、【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍Sophi

31、aCollins和EmyJacobo两个善良的小姑娘乐于助人的故事。1.DD项中的“worktogethertohelpothers”与下文的“Theywroteabookandusedittoraisemoney”相呼应。再由上文的“Weliketoreadanddoarttogether”可知,Sophia和Emy不仅喜欢一起读书、画画,还喜欢同心协力帮助他人。2.E由上文的“Whenevertheyhadextratime,SophiaandEmyworkedontheirbook”和下文的“IdrewthepeopleandSophiadrewtheanimals”可知,她们利用周末的

32、业余时间分工合作,轮流把书带回家进行创作。3.B由第二段的“createabookfor.Sam.KielynandLia.helpthemread”可知,Sophia和Emy创作SmileEverybody!的初衷是帮助弟弟和妹妹阅读。再由本空前后的“readittotheirsiblings”“wholikedit”和“sellthebook.toraisemoneyforSt.Jude”可知,她们有了更大的目标。4.ASophia和Emy卖书是为了给St.JudeChildrensResearchHospital筹款。该空则是对该医院的描述其宗旨是帮助生病的孩子。5.G由下文的“Weli

33、ketohelpthekidsfeelbetter”可知,通过卖书筹得善款的两位好朋友对于能给那些生病的孩子带来快乐感到很开心。三、1.named考查过去分词做定语的用法。设空处做定语修饰makoshark,因为name和makoshark之间是逻辑上的动宾关系,且name表示的动作已完成,故填named。2.returning考查动词-ing形式做宾语的用法。设空处做介词before的宾语,且he(指代theshark)与return之间是逻辑上的主谓关系,故填returning。3.as考查介词。asfarsouthasBermuda意为“向南远至百慕大群岛”。4.to recognize

34、考查不定式做补语的用法。allowsbtodosth意为“允许某人做某事”。5.the考查定冠词。rest在此表示“剩余”,其前用定冠词the。6.certainly考查副词。设空处修饰谓语动词deserves,故填副词certainly。7.reasons考查名词复数。由oneof可知,设空处应用名词的复数形式,故填reasons。8.fastest考查形容词最高级。“oneofthe+形容词的最高级+复数名词”表示“最的之一”。9.which考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句,指代前面整个主句且在从句中做主语,故填which。10.are killed考查一般现在时的被动语态。sharks与kill之间是被动关系,且由eachyear可知,此处应用一般现在时,故填arekilled。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1