收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx

上传人:a**** 文档编号:380760 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:10 大小:2.27MB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第1页
第1页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第2页
第2页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第3页
第3页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第4页
第4页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第5页
第5页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第6页
第6页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第7页
第7页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第8页
第8页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第9页
第9页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature 外研版必修3.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、限时规范练15 Module 3 The Violence of Nature核心素养关键词:培养学生人与自然、爱护自然的素养能力意识一、阅读理解AA recent survey has shown that the busiest shopping street in the world is not in London,New York,or Paris,but in Warsaw (capital city of Poland).Its called Nowy Swiat,which means New World.About 14,000 Poles walk down this ma

2、in street every hour.It is a lovely place to shop.The street is very wide.There are statues,palaces,attractive town houses,high-class cafs and restaurants.The buildings arent too tall.They look old,but in fact the whole city was rebuilt after World War .There arent any billboards (广告牌),loud music,or

3、 many tourists.People think that Polish shops have nothing to sell,so tourists dont come shopping here.The world doesnt know about this good place for shoppers yet.It is now possible to buy almost everything in Warsaw.There are many shops from the West.However,Nowy Swiat has a lot of small shops and

4、 specialist shops.It hasnt got the huge department stores that sell the same things everywhere.If you want an excellent handmade suit,Nowy Swiat is the place to go.It isnt cheap.You will pay up to 1,000.For beautiful French baby clothes,go to PetitBateau.You will pay 50 for a pair of blue jeans for

5、a baby.A dress for a baby girl is about 90.AtDesa,a famous antique (古董) shop,a desk costs 5,000.Not everything is expensive.At the shop Pantera you can buy leather goods handbags,purses,coats,and belts.Cepelia is famous for folk art.There are also book shops and record shops.And there are a lot of s

6、mall shops that sell clothes that arent too expensive.If youre tired,stop at CafBlikle.Youll find a lively environment,and a lot of well-known Poles.It is possible to travel the world and find the same things for sale in every country.But Warsaw is different because its shops are unique and theyre i

7、n Nowy Swiat.1.How is Nowy Swiat in outsiders eyes?A.It is not worth visiting.B.It is a tourist attraction.C.It is a perfect place for shoppers.D.It is no different from any shopping street.2.Whats so special about the shops in Nowy Swiat?A.Theyre all hidden in ancient buildings.B.Everything sold th

8、ere is very expensive.C.Most goods sold there are handmade.D.They sell goods you cant buy anywhere else.3.Where can you most probably meet famous Poles?A.Cepelia.B.Pantera.C.CafBlikle.D.PetitBateau.BSometimes people make history.George Washington became the first president of the United States and m

9、ade history.Sometimes wars make history.The two World Wars are examples.Sometimes nature even becomes part of history.Shaking earthquakes are recorded in history books.Several years ago,nature caused just such a history-making event.In September 2005,Hurricane Katrina came ashore in New Orleans,Loui

10、siana.The deadly storm flooded New Orleans.Before Katrina,no other big American city had ever been flooded in the history of the country.This natural disaster caused great harm and deaths.New Orleans is located below sea level.This location places it at great risk.Levees were built to protect New Or

11、leans from the ocean.(A levee is like a wall between the city and the ocean.) When Hurricane Katrina came ashore,water moved over the levees into the city.Flooding made it necessary for everyone to leave the city.Before Katrina,Creole food (a special kind of cooking only in Louisiana) filled the air

12、 with delicious smells.The sound of jazz music traveled through the streets.Now the city has to return to its former glory.Before Katrina,the U.S.government had never made everyone leave a city.People in New Orleans had to find shelter quickly.Some had to stay at the Superdome Sports Center.Some rod

13、e on buses to other towns.Thousands drove their cars to get away from the storm.The roads and shelters filled up fast.The lesson learned from Katrina was that cities must be better prepared for big storms and other terrible disasters caused by nature.Being prepared might have kept more people safe.H

14、urricane Katrina is one of the history-making events that will be remembered forever.Today,history is still being made that will shape the future.4.What does the author tell us about New Orleans?A.It was built above sea level.B.It had few jazz musicians after Katrina.C.It was the first U.S.city that

15、 had been flooded.D.It created a wholly new way to cook after Katrina.5.What can we say about the levees?A.They were almost useless for fighting Katrina.B.They helped people leave New Orleans quickly.C.They made New Orleans a special American city.D.They should be built to match the size of New Orle

16、ans.6.What might the author advise city governments to do?A.Put up more shelters in the city.B.Build more levees around the city.C.Teach people how to avoid floods.D.Try to get ready for natural disasters.7.What is the best title for the text?A.Storms are dangerousB.Katrina makes historyC.Floods sha

17、pe LouisianaD.History must be remembered二、七选五AlongandhealthylifeEveryone wants to be healthy and live a long time.1Some years ago,a 90-year-old American writer gave some advice for a long and healthy life: Believe in yourself. Keep your mind active. Be positive. Love people and enjoy helping others.

18、The women of Okinawa,in Japan,are another great example.2Their secret? They exercise every day,they dont have much stress in their lives,and,in general,they are positive and active.But of course,diet is important,too.3They eat some meat,but they dont eat any fat from the meat.And they eat seaweed (海

19、藻).This is good for your heart.The Mediterranean diet is very healthy,too.It includes vegetables,tomatoes,fish,beans,cheese and rice.4It comes from olive oil and from fish.So,what do these two diets tell us? Dont eat any bad fats like fats in sweets,fried food and meat. Eat healthy vegetables,fruit,

20、potatoes and rice.5If you use oil,use a good one like olive oil.And avoid deep-fried food! If youre a little hungry,eat an apple or a carrot not a bag of potato chips!Eat well,live an active and stress-free life,and youll live a long time.A.But how can we do it?B.The fat in this diet is “good fat”.C

21、.Be active and do exercise every day.D.Dont use too much oil when cooking.E.Why do the Japanese women live the longest?F.The Okinawa women eat fish,green vegetables,carrots,fruit and sweet potatoes.G.They live a long time,they are very healthy and they dont have many diseases or heart problems.三、语法填

22、空Needless to say,the trip to the Great Barrier Reef (大堡礁) was a great experience.The first day 1. (begin) early at a dive shop in Cairns.2. took a few hours to get to the first reef,so we had a good chance 3. (meet) the people wed be hanging out with.Diving was great.Even from the surface of the wat

23、er,I had a 4. (wonder) view of the reef.Between the fish 5. the endless coral,there was something interesting and beautiful to look at in every 6. (direct).When the sun hit the reef,everything seemed even more bright and alive.As we swam around,tons of colorful fish were diving in and out of the cor

24、al and I also saw starfish dancing in the waves as sharks swam past.I couldnt believe how 7. (relax) I felt! Everything moved slowly.It was so enjoyable.I still remembered that day 8. I dove deep into the Great Barrier Reef with great courage.Going diving for my last Australian adventure was the 9.

25、(good) decision I made.If I had to describe the experience in one word,Id say diving in the Great Barrier Reef was 10. (simple) unbelievable.限时规范练15(必修3Module3)一、【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了世界上最繁忙的商业街NowySwiat。1.A推理判断题。由第二段中的“Therearentanybillboards,loudmusic,ormanytourists.PeoplethinkthatPolishshopshavenothi

26、ngtosell,sotouristsdontcomeshoppinghere.”可知,没有去过NowySwiat的人对它不了解,认为这里没有什么可购买的商品,因此不值得一去。2.D细节理解题。由第三段中的“However,NowySwiat has a lot of small shops and specialist shops.It hasnt got the huge department stores that sell the same things everywhere.”可知,Nowy Swiat的特色商铺卖的东西只能在这里买到。3.C细节理解题。由倒数第二段中的“stopat

27、CafBlikle.Youllfind.alotofwell-knownPoles”可知答案。【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了卡特里娜飓风给美国新奥尔良市所造成的影响。4.C细节理解题。由第二段中的“BeforeKatrina,nootherbigAmericancityhadeverbeenfloodedinthehistoryofthecountry.”可知,新奥尔良市是美国第一个被洪水淹没的城市。5.A推理判断题。由第三段中的“WhenHurricaneKatrinacameashore,watermovedovertheleveesintothecity.”可知,在对抗卡特里娜飓风

28、的时候,防洪堤几乎没有什么作用。6.D推理判断题。由最后一段中的“ThelessonlearnedfromKatrinawasthatcitiesmustbebetterpreparedforbigstormsandotherterribledisasterscausedbynature.”可知,作者实际上是建议城市应该努力为预防自然灾害做好准备。7.B标题归纳题。由文章首段的关键词madehistory以及下文介绍说明卡特里娜飓风给新奥尔良市所造成的巨大改变可知,B项作标题可以全面概括本文主旨。二、【篇章导读】本文是说明文。怎样才能够健康长寿?本文给出了几点建议。1.A根据文中的“Every

29、onewantstobehealthyandlivealongtime.”与“Someyearsago.adviceforalongandhealthylife:”可知,画线处应该是对如何能够健康长寿提出的疑问,故选A项。2.G根据上文中的“ThewomenofOkinawa,inJapan,areanothergreatexample.”可知,冲绳的女人们也健康长寿。故G项符合此处语境。3.F联系语境及上文中的“Butofcourse,dietisimportant,too.”可知,饮食健康是冲绳女人长寿的一个重要原因,F项介绍了冲绳女人的饮食,故应选F项。4.B根据下文中的“Itcomes

30、fromoliveoilandfromfish.”可知,地中海饮食中的脂肪是从橄榄油和鱼中获取的,所以是健康的。5.D下文中的“Ifyouuseoil,useagoodonelikeoliveoil.Andavoiddeep-friedfood”与D项“做饭不要用太多油”相呼应。三、1.began考查一般过去时。由前面的Thefirstday可知,此处是对过去事实的描述,应用一般过去时,故填began。2.It考查it的用法。设空处做形式主语,真正的主语是后面的不定式短语,故填It。3.tomeet考查不定式做定语的用法。chance后常跟不定式做定语,表示“做某事的机会”。4.wonderf

31、ul考查形容词做定语的用法。设空处做定语修饰view,表示“极好的”,故填wonderful。5.and考查连词。between.and.意为“在和之间”。6.direction考查名词。设空处在此做in的宾语,意为“方向”,且前面有every,故填direction。7.relaxed考查过去分词做表语的用法。设空处所在句意为:我无法相信我感到多么的放松(relaxed)。8.when考查关系副词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词day,且在从句中做时间状语,故填when。9.best考查形容词最高级。由设空处前面的the可知,应用形容词最高级,故填best。10.simply考查副词。设空处做状语修饰unbelievable,表示“非常”,故填simply。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1