1、限时规范练10 Unit 5 Rhythm B核心素养关键词:培养学生人与自然、探索未知自然的素养能力意识限时规范练第20页一、阅读理解AThe ruins of a huge Maya city have been discovered in Guatemala with the help of the remote sensing technique LiDAR,according to the NationalGeographic on Thursday.This breakthrough was possible thanks to LiDAR sensors,which can su
2、rvey landscapes in 3D by bouncing laser pulses(激光脉冲) off the ground from unmanned air vehicles and others.LiDAR is exceptionally useful for detecting archeological sites,as it gets through jungles and other features that hold up exploration on the ground.The technique has been the activator(催化剂)of m
3、any discoveries in recent years.For instance,major finds at Angkor,Cambodia and Caracol,Belize can explain what it did.This large lost city envelops sites like Tikal,Holmul,and Witznaknown for their temples and pyramidsbut shows that these famous heritage areas are the tip of the iceberg of this los
4、t urban network.Hidden under the jungles of the Maya Biosphere Reserve,more than 60,000 human-made featureshomes,canals,highways,some of which can even reach the modernized standardhave been identified by an international cooperation of researchers headed by the PACUNAM Foundation,a Maya cultural an
5、d natural heritage organization.Those have experts rethinking the outlines and complexity of the Maya empire.These ancient people obviously established these imaginative cultures based on their known relics,but the new research has shown that the scale of this lost society is far beyond what experts
6、 had imagined.The findings will be explored in an hour-long documentary called“Lost Treasures of the Maya Snake Kings,” premiering(首映) Tuesday,February 6 on the National Geographic Channel.“There are entire cities we didnt know about now showing up in the survey data,” said Francisco Belli,one of th
7、e lead archeologists on the project.“There are 20,000 square kilometres more to be explored and there are going to be hundreds of cities there that we dont know about,and we will push the frontiers,” he added.【篇章导读】本文是说明文。国家地理杂志周四的一篇报道称,科学家们在激光探测与测量的帮助下,在危地马拉发现了一处巨大的玛雅“城市”遗迹。文章介绍了被发现的玛雅古城的一些情况。1.How
8、doestheauthorstresstheimportanceofLiDARsensors?A.Bygivingexamples.B.Bymakingacomparison.C.Bydoingresearches.D.Bylistinganexception.答案A解析推理判断题。根据第二段内容尤其是最后两句可知,本段主要介绍激光探测这项技术的作用。因为这项技术近年来有许多显著的发现,包括吴哥窟、柬埔寨和伯利兹城的主要发现。因此,文章主要是通过举例来强调其重要性的。2.What does the underlined word “Those” in Paragraph 4 refer to?
9、A.The jungles of the Reserve.B.The man-made projects of the Reserve.C.The outlines of the Maya empire.D.The researches of the organization.答案B解析词义推测题。根据本段意思可知,隐藏在玛雅保护区的茂密丛林里,由PACUNAM基金会和研究人员从空中搜集的图像显示有超过6万多座房屋、宫殿和其他人造设施,甚至还有公路。这些让专家们重新思考玛雅帝国的规模和复杂性。因此,Those此处是指保护区内的人造设施。3.Which of the following word
10、s can best describe the Maya empire?A.Enormous and controversial.B.Imaginative and aggressive.C.Famous and dangerous.D.Vast and advanced.答案D解析推理判断题。根据文章内容和倒数第二段可知,通过这些古人建造的遗址得知,他们有非常丰富的文化基础,但新的研究显示,这个社会的规模程度远远超出了专家们的想象。因此,综合可形容玛雅帝国是浩瀚巨大的和先进的。4.What do archeologists hope to do next?A.They plan to res
11、tudy the history of Maya.B.They will use the LiDAR sensors as usual.C.They will continue to explore the unknown.D.They plan to study the documentary carefully.答案C解析推理判断题。根据文章最后一段可知,国家地理探险家贝利是该项目的联合负责人,他说:“我们从不知道的城市群都在调查数据中出现,还有两万多平方千米需要探索,将有数百个我们不知道的城市在那里”。由此可知,他们接下来会继续探索未知的城市。BFrance has the most b
12、eautiful castles throughout Europe.Here are some of the best French castles to visit.Youll surely want to visit one of them during your travels in France.Have a look and enjoy!ChteaudeVersaillesThe Chteau de Versailles is about 20 kms southwest of Paris.When the castle was built,Versailles was a sma
13、ll village.Today,however,it is a famous area in Paris.The castle was built as a small hunting lodge (乡间小屋) for Louis in the 1620s.Years later,he made it bigger.Later,Louis also made it larger,making it one of the largest palaces of the world.ChteaudeChambordThe Chteau de Chambo
14、rd is one of the largest castles around the world.It sits in the Loire Valley.Being at the heart of Europes largest enclosed wooded park,Chambord,it was built for King Francis to serve as a hunting lodge.It is one of the worlds most well-known castles in the world because of its French Renaissance (
15、文艺复兴) building.ChteaudeChenonceauAs one of the most famous castles in the Loire Valley,the castle was built during the 11th century on the River Cher.It was passed through many hands.The castle was not destroyed during the French Revolution because it was the only bridge across the river for many mi
16、les.ChteaudeChantillyThis historic castle sits in the town of Chantilly,France.This beautiful castle is made up of two buildings:the Petit Chteau built around 1560 for Anne de Montmorency,and the Grand Chteau which was destroyed during the French Revolution and rebuilt in the 1870s.There are many in
17、teresting pieces of 17th century history concerning the castle.Every two years a fireworks competition is held in the castle gardens.【篇章导读】本文是应用文。文章主要介绍了法国一些著名的城堡。5.WhatdoweknowabouttheChteaudeVersailles?A.Itsitsinasmallvillage.B.Itservesasahuntingplace.C.ItwasfirstbuiltforLouis.D.Itwasthe
18、largestcastleinthe1620s.答案C解析细节理解题。由ChteaudeVersailles部分中的“ThecastlewasbuiltasasmallhuntinglodgeforLouisinthe1620s.”可知答案。6.What makes the Chteau de Chambord special?A.Its long history.B.Its building style.C.Its wealthy owner.D.Its important position.答案B解析细节理解题。由ChteaudeChambord部分中的“Itisone
19、oftheworldsmostwell-knowncastlesintheworldbecauseofitsFrenchRenaissancebuilding.”可知,该城堡的特别之处在于其独特的建筑风格。7.Why did the Chteau de Chenonceau manage to get through the French Revolution?A.It was far from Paris.B.It hid in the Loire Valley.C.It played a very important role.D.It was built by a famous Fren
20、ch king.答案C解析细节理解题。由ChteaudeChenonceau部分中的“ThecastlewasnotdestroyedduringtheFrenchRevolutionbecauseitwastheonlybridgeacrosstheriverformanymiles.”可知,该城堡没有遭到破坏是因为它的重要性。8.Which castle has a fireworks show every two years?A.The Chteau de Versailles.B.The Chteau de Chantilly.C.The Chteau de Chambord.D.Th
21、e Chteau de Chenonceau.答案B解析细节理解题。由ChteaudeChantilly部分中的“Everytwoyearsafireworkscompetitionisheldinthecastlegardens.”可知,该城堡每两年举办一次烟火比赛。二、完形填空As a boy I was always small for my age.I was five years younger than one of my brothers and seven years younger than the other.1,I often felt left out when the
22、ir friends came over to 2.I was too 3for whatever they were doing and they didnt want me to listen to their conversations either.More often than not I found myself outside playing 4and feeling forgotten.I remember one Spring afternoon I felt especially5as I sat in the yard behind our house.We lived
23、miles from town and I 6saw my own friends outside of school.I 7my brothers laughing from 8the house and felt a single tear coming down my face.At that moment I saw a large brown dog 9me.He was wagging his tail 10.He greeted me like a long lost 11,licking my hand and sitting beside me on the grass,12
24、he didnt know me.I petted and 13this four-legged angel.He let me pour out all my troubles and 14my deepest thoughts before he kissed me goodbye.I went back inside feeling happy,15that no matter what life might hold I was loved.I 16that the dog was sent in that moment of 17to remind me just how much
25、I was loved.In truth,nothing brings us greater18than knowing we are loved.Knowing we are loved gives us the 19to love others as well.It also helps us to be the people the world meant for us to be.Remember how much the world loves you and share your 20with the world.【篇章导读】本文是夹叙夹议文。在作者感到孤独的时候,一只小狗的陪伴让
26、作者倍感幸福与被爱。1.A.For exampleB.As a resultC.In factD.At the beginning答案B解析由上下文的描述可知,此处表示因果关系,故用“因此(Asaresult)”。2.A.discussB.fightC.playD.work答案C解析由下文中的“MoreoftenthannotIfoundmyselfoutsideplaying.andfeelingforgotten”可知,当哥哥们的朋友来“玩(play)”时,“我”总感到被冷落了。3.A.youngB.quickC.nervousD.noisy答案A解析由上文中的“Iwasfiveyears
27、youngerthan.”可知,“我”太“小(young)”,不适合加入他们的活动。4.A.excitedlyB.aloneC.secretlyD.hard答案B解析由上文中的“Ioftenfeltleftout”和该空后的“feelingforgotten”以及下文的描述可知,很多时候“我”都是“独自(alone)”一人玩,有一种被遗忘的感觉。5.A.relaxedB.anxiousC.strangeD.lonely答案D解析由下文中的“I.mybrotherslaughing.feltasingletearcomingdownmyface”可知,“我”感到特别“孤独(lonely)”。6.
28、A.regularlyB.evenC.hardlyD.always答案C解析由该空前的“Welivedmilesfromtown”可知,放学后“我”“几乎不能(hardly)”看到自己的朋友。7.A.heardB.foundC.madeD.imagined答案A解析由该空后的“mybrotherslaughing”可知,“我”“听到(heard)”哥哥们的笑声。8.A.behindB.overC.outsideD.inside答案D解析由上文中的“MoreoftenthannotIfoundmyselfoutside”和“Isatintheyardbehindourhouse”以及下文中的“I
29、wentbackinsidefeelinghappy”可知,哥哥和他的朋友们在家“里(inside)”玩,而“我”躲到后院去玩。9.A.walking toB.barking atC.passing byD.keeping off答案A解析由下文中的“lickingmyhandandsittingbesidemeonthegrass”可知,“我”看见一只狗“朝我走来(walkingtome)”。10.A.quietlyB.happilyC.slightlyD.naturally答案B解析由下文中的“Hegreetedmelike.”可知,这只狗很“快乐(happily)”。11.A.child
30、B.friendC.toyD.chance答案B解析由文中的描述可知,它像久违的老“朋友(friend)”一样跟“我”打招呼。12.A.becauseB.if onlyC.whenD.even though答案D解析由文中的描述可知,“尽管(eventhough)”它不认识“我”,但是它像久违的老朋友一样跟“我”打招呼。13.A.picked upB.thought ofC.learned fromD.talked to答案D解析由下文中的“letmepouroutallmytroubles”可知,“我”对这只狗“倾诉(talkedto)”。14.A.formB.recordC.shareD.
31、have答案C解析由文中的描述可知,它给“我”机会倾诉自己的烦恼,“分享(share)”“我”内心深处的想法。15.A.doubtingB.wonderingC.showingD.knowing答案D解析由文中的描述可知,“我”清楚地“知道(knowing)”“我”被爱着。16.A.decideB.proveC.believeD.explain答案C解析由上文中的“feltasingletearcomingdownmyface”和“Iwentbackinsidefeelinghappy”可知,“我”“相信(believe)”,在“我”“难过(sadness)”的时候,那只小狗的出现是来提醒“我
32、”是被爱着的。17.A.sadnessB.peaceC.madnessD.silence答案A解析见上题解析。18.A.changesB.honorC.ideasD.joy答案D解析由上文中的“Iwentbackinsidefeelinghappy”可知,没有什么比知道有人爱着我们能带给我们更大的“欢乐(joy)”。19.A.prideB.freedomC.strengthD.possibility答案C解析知道有人爱着我们也给了我们“力量(strength)”去爱别人。20.A.appreciationB.loveC.faithD.growth答案B解析由文中的“givesusthe.tol
33、oveothersaswell”可知,此处指与世界分享你的“爱(love)”。三、短文改错Ive always been dreaming of visiting Chicago.Last summer I took trip there on my own,what got me thinking about the advantages of travelling alone.Something that I noticed immediately was the fact that I had the free to do what I wanted.After all,I dont h
34、ave to consider another persons interests.While in Chicago,I got involving in a couple of workshops.During these workshops,we got the chance to talk with the local people.Days late,I went to the theatre alone and found myself having a conversation about travel with the lady sit beside me.To be honest,these conversations wouldnt have been happened if I had travelled without a friend.答案第二句:trip前加a;whatwhich第三句:freefreedom第四句:dontdidnt第五句:involvinginvolved第六句:weI第七句:latelater;sitsitting第八句:去掉been;withoutwith