1、2022届高考英语一轮复习题型组合训练(Day14)今日训练内容:阅读理解5篇+完型填空1篇+书面表达2篇一、完形填空 Id just gotten out of hospital myself. Five days before my mother passed away, a tire of my car blew. I was going 50mph when I completely lost 1 ; my car crashed head-on into a concrete barrier. I should have been 2 but fortunately I surviv
2、ed. Physically I healed quickly, but the 3 injuries and fear of my own death stayed on. Soon even 4 activities, like driving a car or visiting my doctor, filled me with great fear. Eventually I fell into a state of 5 and stopped seeing friends. I even didnt want to go anywhere and feel anything.Then
3、, last February, I was 6 invited by my friends to go skiing in Colorado. My first response was to 7 . I didnt want to get on a plane, fasten sticks on my feet or slide down a mountain. The mere thought of meeting new people 8 me. But I had a sense that this journey might be the brilliant sunlight I
4、9 needed. I finally agreed.The first day, I was 10 with Peter, an experienced coach. He sensed my fear, patiently removing it with a smile and jokes. I was absolutely terrified of 11 myself, but his gentle encouragement kept me going. Then he said something that made me nod in recognition, “Jill, fe
5、ar 12 everything.” Peter was talking about skiing, about how your muscles 13 when you are afraid, often causing you to fall. And its particularly true in life as well. When you permit fear to prevent you from doing what you love, life stops. With Peters words in mind, I kept practicing.By the end of
6、 the day, Id improved enough to fly down hills that had scared me, a bright smile on my face and tears in my eyes. Tears were not from the cold but from 14 . Id faced my fears on the mountain, and I knew 15 the rest wouldnt be far behind.1AsenseBsightCmemoryDcontrol2AinjuredBrelaxedCkilledDfrightene
7、d3AhurtfulBemotionalCsevereDbodily4AbasicBspecialCpersonalDmeaningful5AdullnessBthrillCanxietyDembarrassment6AunwillinglyBintentionallyCoccasionallyDfrequently7AescapeBconsiderCacceptDdecline8ApuzzledBdelightedCtiredDsurprised9AaccuratelyBdesperatelyCreluctantlyDeventually10ApairedBfamiliarCboredDan
8、gry11AlosingBchangingCdisappointingDhurting12AscaresBstopsCfollowsDconquers13Atense upBgive upCwake upDturn up14AthankfulnessBbitternessCexcitementDargument15AembracingBquittingCchallengingDovercoming二、阅读理解AHandcrafted by the experts at Reader Offers Ld, we are delighted to present the Bestselling A
9、ll-Inclusive Snow Monkeys & Japan Discovery.Day 1-Day 2 Fly from London to Tokyo, JapanDay 3 Tokyo, JapanAfter breakfast, you will begin with a visit to Senso-ji Temple, Tokyos oldest temple, followed by a wander down Nakamise Shopping Street, a street with traditional snacks and souvenirs. Next, yo
10、u will participate in a Sushi making class where youll enjoy your own creations for lunch. Spend the afternoon exploring the streets of Ginza, famous for its boutique shopping and high-tech electronics (B, L)Day 4 Tokyo - Nagano- Yudanaka, JapanSnow Monkeys*Today, transfer to Nagano. Your first stop
11、 will be the 7th century Zenko-ji temple, before lunch at a local restaurant. Continue to Jigokudani Monkey Park home of the famous Japanese Snow Monkeys. Accustomed to humans, the monkeys can be observed from very close and almost completely ignore their human guests. After this amazing experience,
12、 transfer to your Ryokan in Yudanaka where you will enjoy a Onsen hot spring bath and a traditional Japanese dinner (B, L D)Day 5 Yuanaka - Mt Fuji - Tokyo, JapanAfter a traditional Japanese breakfast, visit Mt Fuji, where your first stop will be Oishi Park, which offers great views (weather depende
13、nt). In case of bad weather, you will visit the Mt Fuji Heritage Centre instead. You will then be transferred back to Tokyo to spend the rest of the evening at leisure (B, L)Day 6 Tokyo, JapanTransfer to Yokohama port and embark (登船) the ship for your 12 night al-inclusive cruise of Japan.Day 7-Day
14、19 cruise on boarP.S. Meals are included on the tour as stated: B = Breakfast, L= Lunch, D = Dinner. All meals are included on the cruiseYour room fares are: 4229 for Interior Room (3599 for Reader Offers)5449 for Ocean View Room (4549 for Reader Offers)Book by 8:00pm 25th April2021 and you will rec
15、eive a discount of675 per booking only when booking with Reader Offers.What else is included in your Reader Offers:-All-Inclusive Classic Dinks Package worth1,416-EXCLUSIVE to members: free room upgrade16What activity is scheduled on Day 4?AYou will have a Sushi making class for lunch.BYou will have
16、 a close contact with the monkeys.CYou will board the ship directly in Yudanaka.DYou will have great views in Qishi Park.17How much do you pay for an Interior Room on 18th April 2021 with Reader Offers?A3624B2924C3874D447418Which of the following is included in Reader Offers?AStream Wifi.BThe dinner
17、 of Day 3 in Tokyo.CStateroom upgrades for free.DSpending money of shopping in TokyoB There are breathing robots versed in “thousands of years of Buddhist breathing techniques” that claim to soothe you to sleep. Then there are weighted blankets that press around 10% of your body weight down as you t
18、ake a nap. And there are apps, such as supermodel Natalia Vodianovas Loona, designed to create a sleepscape by combining visual and aural storytelling with relaxation-based activities such as colouring in. These are just some of the products at the heart of the “sleep aid revolution”.Sleep occupies
19、almost as much of the national conversation as weatherhow much, when, how deep it isand we are more than prepared to spend our money on more, and better, shut-eye.In the past 12 months, sales of sleep-related products have soared. At John Lewis, silk pillowcase sales have increased by 533%. At weigh
20、ted blankets company Mela, sales are up by 250%, while at Holland & Barrett sales of products in the sleep and relaxation category have grown by over 30% year-on-year.“ sleep” is the third most common unique search term for visitors to Neals Yard Remedies site.But there are some dissenting voices. T
21、he sleep-aid industry steps in, with claims that were not sleeping because its time for a new mattress, and offers us products to enable sleep, says Darian Leader, author of Why Cant We Sleep? “However, he points out, “what we are seeing is a depoliticizing of sleep - ignore the socio-economic burde
22、ns and internal pain that people face and see lack of sleep as a separate problem with a separate solution.The growing interest isnt limited to those suffering from diagnosable sleep issuessleep has become a pillar of the wellness market and tracking it has become another symptom of the rise of the
23、quantified self, a movement that sees people tracking their every step.Sleep expert Dr. Neil Stanley distrusts the market: “It is a trick to scare everybody because nobodys going to make any money if you just go around saying its common sense, you know how to sleep .”While rebutting any scientific e
24、vidence for many of the products, he admits that anythinga silk pillowcase, camomile tea, yoga or listening to Pink Floyd really loudly - could, in theory, help.But, he says, many are overlooking the simple things. You need three things for a good nights sleep: a bedroom thats comfortable, a relaxed
25、 body and a quiet mind . you need to make space in your life for sleep.”19What does the underlined word “dissenting” probably mean?AApprovingBOpposedCIndifferentDPessimistic20What message does Darian Leader intend to convey in Paragraph 4?AA sleep problem is mainly caused by lack of a good mattress.
26、BSocial and psychological factors should be taken into account.CSocial and psychological factors are more important than the physical setting.DManufacturers trick people into buying those sleep-related products.21What can we infer from the passage?ASleep-related products meet a mixed reception among
27、 customers.BOnly people with sleep problems need sleep-related products.CThere is a trend that more people monitor their sleep situation.DDarian and Dr. Neil hold contradictory opinions towards sleep-related products.22Why does Dr. Neil Stanley say the words in the last paragraph?ATo give a warning.
28、Bto provide a comment.CTo express a concern.DTo make a suggestion.CFor many of us, summertime means road trips to the beach or mountains, or at the very least some additional dust and bird poop on the exterior of our vehicles. The extra dirt leads us to do one of two things: wash our car in the driv
29、eway or head to the car wash. But which choice is better for the environment?The main concerns with either choice are the amount of fresh water being used and the types of chemicals used to remove the dirt. Both of these concerns can be closely monitored when washing the car at home, says Katy Gresh
30、, spokeswoman for the Southwest Region of the Pennsylvania Department of Environmental Protection. She advises car owners to put aside a set amount of water for the entire wash. “Its just like brushing your teeth, ”she says. “You dont want to leave the water running or use more than you need for the
31、 job.” But even following this advice comes with an environmental risk: Washing your car in the driveway or street flushes the dirty water into storm drains.John Schombert is executive director of 3 Rivers Wet Weather. His organization works to educate the public about storm sewers(下水道)and water run
32、off, keeping this untreated water from entering the Allegheny regions waterways. “We ask people to consider washing their cars on lawns or other permeable(透水的)surfaces where the water gets absorbed, ” Schombert says. “Soil can break down and help filter(过滤)those things,” Schombert says. “Storm sewer
33、s are not made for waste disposal.” Even when car owners use natural soaps to wash their cars, which Schombert says are probably ineffective at breaking down grease anyway.The commercial car wash down the street knows full well the rules regarding waste water in storm sewers. According to the Intern
34、ational Carwash Association(ICA), professional car washes must use water reclamation systems. These mandated processes not only keep the dirty water out of storm sewers and regular water treatment systems, but they also work to reduce water usage at commercial facilities.23What does the underlined w
35、ord probably mean in the first paragraph?AtopBbottomCinsideDoutside24What worries people when they have their cars washed?AThe dirt cannot be removed easily.BLarge quantities of water are wasted.CThe washing ways do no good to their cars.DD The used chemicals are harmless to the environment.25Whats
36、the disadvantage of washing cars at home?AIt is not easy to deal with.BIt cannot clean the dirt completely.CIt consumes a larger amount of water.DIt does much damage to the environment.26What can be the best title of the text?ADo You Put Car washing at Risk?BWhich Is Better: Car Wash or DIY?CWhy Dis
37、hwashers Are Better than Hand Washing?DDo Americans Use Less Water than They Did Years Ago?DWe are not who we think we are.The American self-image is spread with the golden glow of opportunity. We think of the United States as a land of unlimited possibility, not so much a classless society but as a
38、 place where class is mutablea place where brains, energy and ambition are what count, not the circumstances of ones birth.The Economic Mobility Project, an ambitious research led by Pew Charitable Trusts, looked at the economic fortunes of a large group of families over time, comparing the income o
39、f parents in the late 1960s with the income of their children in the late 1990s and early 2000s. Here is the finding: The “rags to riches” story is much more common in Hollywood than on Main Street. Only 6 percent of children born to parents with family income at the very bottom move to the top.That
40、 is right, just 6 percent of children born to parents who ranked in the bottom of the study sample, in terms of income, were able to bootstrap their way into the top. Meanwhile, an incredible 42 percent of children born into that lowest are still stuck at the bottom, having been unable to climb a si
41、ngle rung of the income ladder.It is noted that even in Britaina nation we think of as burdened with a hidebound (守旧的) class systemchildren who are born poor have a better chance of moving up. When the studies were released, most reporters focused on the finding that African-Americans born to middle
42、-class or upper middle-class families are earning slightly less, in inflation-adjusted dollars, than did their parents.One of the studies indicates, in fact, that most of the financial gains white families have made in the past three decades can be attributed to the entry of white women into the lab
43、or force. This is much less true for African-Americans.The picture that emerges from all the correlations and percentages is of a nation in which, over all, “the current generation of adults is better off than the previous one”, as one of the studies notes.The median income of the families in the sa
44、mple group was $55,600 in the late 1960s; their childrens median family income was measured at $71,900. However, this rising ride has not lifted all boats equally. The rich have seen far greater income gains than the poor.Even more troubling is that our nation of America as the land of opportunity g
45、ets little supper: from the data. Americans move fairly easily up and down the middle rungs of the ladder, but there is “stickiness at the end”four out of ten children who are born poor will remain poor, and four out of ten who are born rich will stay rich.27What did the Economic Mobility Project fi
46、nd in its research?AChildren from low-income families are unable to bootstrap their way to the top.BHollywood actors and actresses are upwardly mobile from rags to riches.CThe rags to riches story is more fiction than reality.DThe rags to riches story is only true for a small minority of whites.28It
47、 can be inferred from the writer that America, as a classless society, should _.Aperfect its self-image as a land of opportunityBhave a higher level of upward mobility than BritainCenable African-Americans to have exclusive access to well-paid employmentDencourage the current generation to work as h
48、ard as the previous generation29Which of the following statements is TRUE according to the passage?AThe US is a land where brains, energy and ambition are what count.BInequality persists between whites and blacks in financial gains.CMiddle-class families earn slightly less with inflation considered.
49、DChildren in lowest-income families manage to climb a single rung of the ladder.30What might be the best title for this passage?ASocial Upward Mobility in AmericaBIncredible Income Gains in AmericaCAmerica: Land of Unequal WealthDAmerica: Not Land of Opportunity for all三、七选五阅读 Some futurologists hav
50、e assumed that the vast increase of women in the workforce may portend (预示) a rejection of marriage. 31 In the past, only the earnings and financial prospects of the man mattered in the marriage decision. Now, however, things are quite different.32 Yet, it may be wrong to jump to any simple cause-an
51、d-effect conclusions. The impact of a wifes work on divorce is actually as much as its impact on marriage decisions. The realization that she can be a good provider may increase the chances that a working wife will choose divorce over an unsatisfactory marriage.But what is on the contrary is equally
52、 reasonable. 33 Given high unemployment and slow growth in real earnings, a working wife can relieve some of the household urgent financial burdens, thus strengthening her familys financial and emotional stability.Psychological factors also should be considered. For example, a wife blocked from a ca
53、reer outside the home may feel caged in the house. 34 On the other hand, if she can find fulfillment or self-satisfaction through work outside the home, work and marriage can go together to create a stronger and more stable union.Another fact contributes to womens inequality in marriage lies in the
54、fact that in most cases, men have remained the main breadwinners. With higher earning capacity outside of the home comes the capacity to exercise power within the family. 35In conclusion, whatever is said, the impact of the growing female workforce on marriage actually varies from case to case, a st
55、ronger equal partnership or some new insecurities.AThe opposite of this concern could encourage marriages.BShe may view her only choice as seeking a divorce.CA working wife may rob a husband of being the master of the house.DMany women, according to this assumption, would rather work than marryE.As
56、the economy rebounds, the number of marriages also rise.F.The increase in divorce rates is due to the increase in female workforce.G.Tensions caused by financial problems often play a key role in ending a marriage.四、书面表达假如你是李华,你校的图书馆正准备进行改造优化,现向全校师生征求改造建议。请你给图书馆管理员写一封建议信,内容包括:1.丰富藏书数量,提供多种服务;2.改造硬件设
57、施,优化阅读体验;3.其他建议(至少一条)。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir or Madam,I am Li Hua, a student in our school._Hopefully my ideas will be helpful.Yours,Li Hua五、读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Wrinkles of confusion rippled across Hollys forehead as she opened the gift from her best
58、friend, Susan.“I.I thought you could use it for something.” Susans stammered explanation did nothing to help us understand why a twelve-by-eighteen-inch dark blue carpet remnant(残余物) was being presented as a birthday gift.Holly, my daughter, tried bravely not to allow her disappointment to show. She
59、 laid the carpet on the kitchen counter, and the two girls headed outside to play.The next morning, I carried a kitchen bag outside. My heart ached as I saw Susans carpet lying in the trash can. Hesitating only a moment, I reached in and picked it up. After giving it a light brushing, I brought it i
60、nto the house and placed it in the hall closet. Occupied with the business of daily living, the carpet was soon forgotten.Prior to Hollys birthday, Susan had been a regular visitor in our home. On several occasions, she rode the bus home with Holly and was one of the few friends ever permitted to st
61、ay over on a school night. But now I realized it had been nearly three weeks since wed even heard mention of Susans name. I missed her warm smile and eager-to-please ways.One day, Holly had arrived home from school. “Susan invited me to come over to her house after school tomorrow,” she announced as
62、 she took her books down on the kitchen table. Although her voice carried a so-what attitude, I sensed she was pleased by the invitation.Arrangements were made, and the girls rode home together on the school bus the following day. As I negotiated the winding country road that led to her house, Susan
63、 chatted nervously about her foster mom and the seventeen cats she had taken in and cared for. Soon we arrived at Susans house.Paragraph 1: A woman wearing a shapeless sweater stood in the doorway to greet us as we approached the small shabby farmhouse._Paragraph 2: Hearing my words about everything
64、 of Susan, Holly sat silently in the car, with her head stretching forward(前伸) as if willing the car to move faster._2022届高考英语一轮复习综合训练参考答案1-15:DCBAC BDCBA DBACD1. 考查名词词义辨析。句意:我的车速达到了每小时50英里,突然完全失去了控制;我的汽车迎面撞上了混凝土护栏。A. sense道理;B. sight视野;C. memory记忆;D. control控制。根据上文的“a tire on my car blew ”以及“my car
65、 crashed”可知我的车胎爆了,并且发生了车祸,所以我失去了对车辆的控制。故选D项。 2. 考查动词词义辨析。句意:我本应该死亡但却幸运地活下来了。A. injured受伤;B. relaxed放松;C. killed杀死;D. frightened惊吓。根据下文“survived”可以推测,我本应该被杀死。故选C项。3. 考查形容词词义辨析。句意:我身体上痊愈很快,但是情感上的伤痛和对死亡的恐惧依然存在。 A. hurtful伤感情的;B. emotional感情上的;C. severe严重的;D. bodily身体的。根据“Physically I healed quickly”可以推
66、断,身体上的伤痛痊愈,情感上的仍然存在。故选B项。4. 考查形容词词义辨析。句意:即使是一些基本活动,例如开车和拜访医生,也让我感到非常恐惧。A. basic基础的;B. special特殊的;C. personal个人的;D. meaningful有意义的。根据“like driving a car or visiting my doctor”可知,开车和拜访医生是基本活动。故选A项。5. 考查名词词义辨析。句意:最终我陷入到一种焦虑状态,不愿意去见朋友。A. dullness迟钝;B. thrill兴奋,激动;C. anxiety焦虑;D. embarrassment尴尬。根据“I eve
67、n didnt want to go anywhere and feel anything.”可知,作者陷入了焦虑的状态。故选C项。6. 考查副词词义辨析。句意:去年二月,我被朋友特意邀请去科罗拉多州滑雪。A. unwillingly不情愿地;B. intentionally故意地,特意地;C. occasionally偶尔地;D. frequently频繁地。根据语境可知,朋友特意邀请我去滑雪。故选B项。7. 考查动词词义辨析。句意:我的第一反应是拒绝。A. escape逃跑;B. consider考虑;C. accept接受;D. decline婉拒。结合上文“I even didnt w
68、ant to go anywhere and feel anything.”可知,作者不想见人,第一反应应该是拒绝。故选D项。8. 考查动词词义辨析。句意:一想到要去见一些陌生人,我就觉得厌倦。A. puzzled使困惑;B. delighted使开心;C. tire使厌倦;D. surprised使惊讶。结合语境可知,作者不想见人,因此认为见陌生人是使人厌倦的。故选C项。9. 考查副词词义辨析。句意:但是我有一种感觉,这次行程可能是我急需的一缕阳光。A. accurately精确地;B. desperately极度地,极其地;C. reluctantly勉强地,不情愿地;D. eventua
69、lly最终。根据“I needed”及“the brilliant sunlight”可知,作者认为这次机会为急需的一缕阳光。故选B项。10. 考查短语辨析。句意:第一天,我与Peter配对。A. be paired with与配对;B.be familiar with对熟悉;C. be bored with对厌烦;D. be angry with对生气 。此处表示与Peter配成一对。故选A项。11. 考查动词词义辨析。句意:我害怕伤到自己,但是他温和的鼓励让我坚持了下去。A. losing失去;B. changing改变;C. disappointing使失望;D. hurting伤害。根
70、据语境可知,我害怕伤害自己,但是他的鼓励让我坚持下去。故选D项。12. 考查动词词义辨析。句意:恐惧会阻止一切。A. scares使害怕;B. stops阻止;C. follows跟随;D. conquers征服。本句与后文“When you permit fear to prevent you from doing what you love, life stops. ”相 呼应,可知,恐惧会阻止一切。故选 B项。13. 考查动词短语辨析。句意:Peter 谈到了滑雪,谈到了当你害怕的时候,你的肌肉会绷紧。A. tense up绷紧;B. give up放弃;C. wake up醒来;D.
71、turn up出现。根据常识可知,害怕的时候肌肉会绷紧。故选A项。14. 考查名词词义辨析。句意:眼泪并非是因为寒冷,而是因为兴奋。A. thankfulness感激;B. bitterness苦涩;C. excitement兴奋;D. argument争论。根据下文“Id faced my fears on the mountain, and I knew15the rest wouldnt be far behind.”可知,眼泪是因为兴奋,因为作者知道自己正在逐步克服恐惧。故选C项。15. 考查动词词义辨析。句意:我已经面对了站在山顶上的恐惧,我知道战胜其它的恐惧也不会太遥远了。A. e
72、mbracing拥抱;B. quitting退出,放弃;C. challenging挑战;D. overcoming战胜,克服。根据“Id faced my fears on the mountain”可知,作者认为自己面对了站在山顶上的恐惧,知道也能克服其它的恐惧。故选D项。阅读理解:16-30:BBC BBCD DBDB CABD16细节理解题。根据Day 4 Tokyo - Nagano- Yudanaka, JapanSnow Monkeys*中的“Continue to Jigokudani Monkey Park home of the famous Japanese Snow M
73、onkeys. Accustomed to humans, the monkeys can be observed from very close and almost completely ignore their human guests.(继续参观地狱谷猴园,这里是著名的日本雪猴之家。由于习惯了人类,猴子可以近距离观察,几乎完全忽视了它们的人类客人。)”可知,第四天安排的活动是你将和猴子有一个亲密的接触。故选B。17细节理解题。根据Day 7-Day 19 cruise on boar中的“Your room fares are: 4229 for Interior Room (3599
74、 for Reader Offers)(您的房价是:室内房间4229英镑(读者优惠价3599英镑)”和根据倒数第四段“Book by 8:00pm 25th April2021 and you will receive a discount of675 per booking only when booking with Reader Offers.( 在2021年4月25日晚上8:00之前预订,您将获得675英镑的折扣。)”可知,原来价格是3577,在2021年4月18日购买一间带 Reader优惠的室内房间需3577-675=2924元。故选B。18细节理解题。根据文章最后What els
75、e is included in your Reader Offers: 中的“-EXCLUSIVE to members: free room upgrade(-会员专属:免费客房升级)”可知,读者优惠还包括免费升级头等舱。故选C。19词句猜测题。根据上文可知人们认为睡眠品质与睡眠用品有关,所以导致了睡眠用品销售数量在过去12个月飙升,划线部分“But there are some dissenting voices.(但也有一些dissenting的声音)”中but表明上下文有转折关系,下文“However, he points out, what we are seeing is a d
76、epoliticizing of sleep - ignore the socio-economic burdens and internal pain that people face and see lack of sleep as a separate problem with a separate solution.(“然而,”他指出,“我们看到的是睡眠的非政治化,忽视了人们面临的社会经济负担和内在痛苦,把睡眠不足看作是一个单独的问题,有一个单独的解决方案。”)”中提出了不同的看法,认为睡眠不单是睡眠用品的问题,还与社会经济负担和内在痛苦有关,所以句中dissenting voices
77、是指“相反的声音”,B项opposed表示“相反的”。故选B项。20细节理解题。根据第四自然段“The sleep-aid industry steps in, with claims that were not sleeping because its time for a new mattress, and offers us products to enable sleep, says Darian Leader, author of Why Cant We Sleep?However, he points out, what we are seeing is a depoliticiz
78、ing of sleep - ignore the socio-economic burdens and internal pain that people face and see lack of sleep as a separate problem with a separate solution.(为什么我们不能睡觉?一书的作者Darian Leader说:“睡眠辅助设备行业介入进来,声称我们不睡觉是因为该换新床垫了,并为我们提供帮助睡眠的产品。”“然而,”他指出,“我们看到的是睡眠的非政治化,忽视了人们面临的社会经济负担和内在痛苦,把睡眠不足看作是一个单独的问题,有一个单独的解决方案
79、。”)”可推知,Darian Leader认为睡眠不足不应该看作一个单独的问题,不能忽视人们面临的社会经济负担和内在痛苦,所以社会的心理的因素也该考虑在内。故选B项。21推理判断题。根据第五自然段“The growing interest isnt limited to those suffering from diagnosable sleep issuessleep has become a pillar of the wellness market and tracking it has become another symptom of the rise of the quantifi
80、ed self, a movement that sees people tracking their every step.(对睡眠越来越感兴趣的人不仅仅限于那些患有睡眠问题的人睡眠已经成为健康市场的一个支柱,追踪睡眠已经成为“高品质自我”兴起的另一个表现,在这一思潮下,人们开始监测自己每一项活动)”可推知,越来越多的人开始关注睡眠,开始监测睡眠。故选C项。22推理判断题。根据第八自然段“But, he says, many are overlooking the simple things.You need three things for a good nights sleep: a b
81、edroom thats comfortable, a relaxed body and a quiet mind . you need to make space in your life for sleep.(但是,他说,许多人忽视了简单的事情。“晚上睡个好觉需要三样东西:一间舒适的卧室、放松的身体和安静的心灵你需要在生活中为睡眠腾出空间。”)”可知,Dr. Neil Stanley在最后一段中的话是提出拥有好睡眠的建议。故选D项。23词句猜测题。根据划线部分所在句子“For many of us, summertime means road trips to the beach or m
82、ountains, or at the very least some additional dust and bird poop on the exterior of our vehicles.”可知,对于我们中的许多人来说,夏天意味着去海滩或山上的公路旅行,或者至少意味着在我们车的exterior有一些灰尘和鸟粪。结合句意和常识可知,灰尘和鸟粪通常在车的外部,即划线词意为 “外部,外面”,与outside同义。故选D。24细节理解题。根据第二段中“Its just like brushing your teeth,” she says, “You dont want to leave th
83、e water running of more than you need for the job.”( “这就像刷牙一样,”她说,“你不想让水流得比所需的更多。”)”可知,人们在外边洗车时担心会浪费掉更多的水。故选B。25细节理解题。根据第二段中的“But even following this advice comes with an environmental risk: Washing your car in the driveway or street flushes the dirty water into storm drains.(但即使遵循这一建议,也会带来环境风险:在车道或
84、街道上洗车会将脏水冲进雨水沟)”可知,在家自己洗车的缺点是对环境有害处。故选D。26主旨大意题。根据第一段最后一句“The extra dirt leads us to do one of two things: wash our car in the driveway or head to the car wash. But which choice is better for the environment?(这些额外的脏东西会让我们做以下两件事之一:在私人车道上洗车,还是去洗车处洗车。但是哪种选择对环境更好呢?) ”结合下文对两种方法优缺点的介绍可知,本文主要介绍了在专业洗车店里洗车和自
85、己动手洗车,到底哪个对环境更有益处,故B选项“洗车处和自己动手洗车哪个更好?”符合文章标题。故选B。27推理判断题。根据文章第三段“Here is the finding: The “rags to riches” story is much more common in Hollywood than on Main Street. Only 6 percent of children born to parents with family income at the very bottom move to the top.(研究发现:“白手起家”的故事在好莱坞比在普通民众中更为常见。在家庭收
86、入最低的家庭中,只有6%的孩子能升到社会顶层。)”可知,白手起家的故事与其说是现实,不如说是虚构的。故选C。28推理判断题。根据文章第二段“The American self-image is spread with the golden glow of opportunity. We think of the United States as a land of unlimited possibility, not so much a classless society but as a place where class is mutablea place where brains, en
87、ergy and ambition are what count, not the circumstances of ones birth.(美国人的自我形象洋溢着机会的金光。我们认为美国是一块充满无限可能的土地,与其说它是一个没有阶级的社会,不如说它是一个阶级是可变的地方在这里,智力、精力和雄心是最重要的,而不是一个人的出身。)”可推知,美国,作为一个无阶级社会,应该完善自己的自我形象,成为一个充满机遇的国家。故选A。29细节理解题。根据文章第五段“When the studies were released, most reporters focused on the finding th
88、at African-Americans born to middle-class or upper middle-class families are earning slightly less, in inflation-adjusted dollars, than did their parents.(当这些研究公布时,大多数记者关注的是出生于中产阶级或中上层家庭的非裔美国人的收入(经通胀因素调整后)略低于他们的父母。)”和文章第六段“One of the studies indicates, in fact, that most of the financial gains white
89、 families have made in the past three decades can be attributed to the entry of white women into the labor force. This is much less true for African-Americans.(事实上,其中一项研究表明,白人家庭在过去三十年里取得的经济收益大部分可以归因于白人女性进入劳动力市场。这对非裔美国人来说就不那么真实了。)”可知,在经济收入方面,白人和黑人之间的不平等依然存在。故选B。30主旨大意题。根据文章最后一段“Even more troubling is
90、 that our nation of America as the land of opportunity gets little supper: from the data. Americans move fairly easily up and down the middle rungs of the ladder, but there is “stickiness at the end”four out of ten children who are born poor will remain poor, and four out of ten who are born rich wi
91、ll stay rich.(更令人不安的是,从数据来看,我们这个充满机遇的国家却得不到什么晚餐。美国人很容易就能爬上爬下梯子的中间梯级,但是有一个“最后的粘性”10个出身贫困的孩子中有4个会继续贫穷,10个出身富裕的孩子中有4个会继续富有。)”可知,美国并不是所有人都有机会的土地。故选D。七选五阅读:DFGBC31根据上文“Some futurologists have assumed that the vast increase of women in the workforce may portend (预示) a rejection of marriage”可知,一些未来学家认为,职场女
92、性的大量增加可能预示着对婚姻的排斥。选项承接上文说明对婚姻的排斥产生的结果,work 呼应the vast increase of women in the workforce. rather work than marry呼应 a rejection of marriage。故D选项“根据这种假设,许多女性宁愿工作也不愿结婚”切题。故选D项。32根据下文“Yet, it may be wrong to jump to any simple cause-and-effect conclusions. The impact of a wifes work on divorce is actual
93、ly as much as its impact on marriage decisions.”可知,然而,一时冲动得出任何简单的因果关系结论,可能都是错误的。妻子的工作对离婚的影响,实际上和它对婚姻决策的影响一样大。由此可知,选项在说明离婚率的上升和女性劳动力的关系。下文与选项为转折关系。The impact of a wifes work on divorce呼应选项。故F选项“离婚率的上升是由于女性劳动力的增加”切题。故选F项。33根据上文“The realization that she can be a good provider may increase the chances t
94、hat a working wife will choose divorce over an unsatisfactory marriage. But what is on the contrary is equally reasonable.”(职业女性意识到自己能很好地养家糊口,可能会增加她们选择离婚而不是忍受不满意婚姻的可能性。但相反的情况也是同样合理的。)可知,下文在说与上文相反的情况。故G选项“经济问题造成的紧张关系往往是结束婚姻的关键因素”切题。a good provider相对于Tensions caused by financial problems。故选G项。34根据上文“F
95、or example, a wife blocked from a career outside the home may feel caged in the house.”可知,一个没有工作的妻子可能待在家像被困在笼中鸟样。选项承接上文,说明这种情况导致的结果。故B选项“她可能认为唯一的选择就是离婚”切题。故选B项。35根据上文“Another fact contributes to womens inequality in marriage lies in the fact that in most cases, men have remained the main breadwinner
96、s. With higher earning capacity outside of the home comes the capacity to exercise power within the family.”可知,另一个导致女性婚姻不平等的事实是,在大多数情况下,男性仍然是主要的经济支柱。随着在外赚钱能力的提高,在家庭内部行使权力的能力也随之提高。选项承接上文说明妻子和丈夫的角色发生了变化。故C选项“一个有工作的妻子可能会剥夺丈夫成为一家之主的权利”切题。故选C项。书面表达:Possible version:Dear Sir or Madam,I am Li Hua, a studen
97、t in our school. I am rather willing to offer you my suggestions for perfecting our library and increasing its popularity.Firstly, it benefits a lot to diversify the categories of books and organize more reading-related lectures, thus enabling students to make proper choices and stimulate our readin
98、g interest. Secondly, more spacious room along with comfortable seats should be designed to provide better reading experience. Also, why not hold meaningful activities like donating second-hand books from students for the children in poverty-stricken areas, which can greatly reduce the degree to whi
99、ch resources are wasted.Hopefully my ideas will be helpful.Yours,Li HuaParagraph 1:A woman wearing a shapeless sweater stood in the doorway to greet us as we approached the small shabby(破旧的) farmhouse. When we stepped inside, appearing into our sight were stuff lying everywhere and a hall poorly dec
100、orated with used furnishings. Shocked by this, Holly took a quick glance at Susan, whose cheek had already become flushed. But it didnt take long for the girls to forget about it and dash out to have their fun. Susans mom treated me a drink and shared with me her fondness for Susan but also the poor
101、 girls past, which got my heart deeply struck. As daylight began to fade, we offered our thanks for the visit and said good-bye. On the way home, I decided to tell Holly all about Susan.Paragraph 1: Hearing about everything of Susan, Holly sat silently in the car with her head stretching forward (前伸
102、) as if willing the car to move faster. No sooner had we arrived home than she raced directly towards the trash can in the kitchen. Standing next to the trash can peering inside for a while, apparently she got nothing she wanted. Seeing that, I went inside and headed for the hall closet. “Is this wh
103、at you were looking for?” I placed the carpet in front of her. “Thanks! Mom.” A tear or two slipped from her eye and dropped onto the remnant. Holly held it tightly in her arms, which I believed, was the most precious birthday present shed received in the world. ( It is not the gift that counts, but the thought behind it. / A true friend will give you all that he/she can.)