收藏 分享(赏)

2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx

上传人:a**** 文档编号:379366 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:19 大小:28.60KB
下载 相关 举报
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第1页
第1页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第2页
第2页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第3页
第3页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第4页
第4页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第5页
第5页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第6页
第6页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第7页
第7页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第8页
第8页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第9页
第9页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第10页
第10页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第11页
第11页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第12页
第12页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第13页
第13页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第14页
第14页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第15页
第15页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第16页
第16页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第17页
第17页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第18页
第18页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习 题型组合训练(Day 12)(含解析).docx_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2022届高考英语一轮复习题型组合训练(Day12)今日训练内容:阅读理解5篇+短文改错2篇+书面表达1篇一、阅读理解ATop Washington DC Cultural & Theme ToursCapitol Hill and DC Monuments TourExplore the famous monuments and war memorials of Washington, DC on this small-group sightseeing tour. Enjoy an educational and entertaining history of the nations ca

2、pital. Have a look at the White House and travel around and through Capitol Hill, the Smithsonian museum complex, plus many famous memorials and monuments like the Lincoln Memorial and Washington Monument.Whats included:Driver/ guideBottled waterTransport by electric vehicleLocal English-speaking gu

3、ideDC at Dusk TourRide a luxury(豪华) coach past major sites on this night bus tour of Washington DCLook at memorials and monuments, such as the grand Lincoln Memorial. After this sightseeing tour, youll understand why the nations capital is considered one of the worlds most beautiful cities at night,

4、Whats included:Driver/ guideTransport by advanced luxury coachBottled waterAfrican-American History TourEnjoy the history of African- American culture in the United States during this half- day history tour in the Nations Capital. Follow the path of the first African-Americans at Jamestown through t

5、he Civil Rights movement, checking out key sites like the Frederick Douglass National Historic Site, the U Street corridor(走廊) and so on.Whats included:Driver/ guideBottled waterLive commentary(解说) on boardAir-conditioned vehicleDay Trip to Mount Vernon From Washington DCMt. Vernon is one of America

6、s most historic and important sights, and this tour takes you right to the heart of the country estate (庄园) that President George Washington called home. FromWashington DC youll cross the Potomac and enter the state of Virginia, and seemingly travel back in time as you wander in the 18th century bui

7、ldings impressive rooms and gardens.Whats included: Driver/ guideAir-conditioned vehicleLive commentary on board1What can tourists do on the Capitol Hill and DC Monuments Tour?AMeet famous people.BSee the White House.CGo to a country estate.DAttend history classes.2Which of the following tours attra

8、cts those who like seeing night sights?ADC at Dusk Tour.BAfrican- American History Tour.CCapitol Hill and DC Monuments Tour.DDay Trip to Mount Vernon From Washington DC3How is the last tour different from the other three?AIt provides a luxury coach, ,BEnglish commentary is free.CTourists need to car

9、ry water.DIt is known for monuments.BWhen the explorers first set foot upon the continent of North America, the skies and lands were alive with an astonishing variety of wildlife. Native Americans had taken care of these precious natural resources wisely. Unfortunately, it took the explorers and the

10、 settlers who followed only a few decades to decimate a large part of these resources. Millions of waterfowl ( 水 禽 ) were killed at the hands of market hunters and a handful of overly ambitious sportsmen. Millions of acres of wetlands were dried to feed and house the ever-increasing populations, gre

11、atly reducing waterfowl habitat.In 1934, with the passage of the Migratory Bird Hunting Stamp Act (Act), an increasingly concerned nation took firm action to stop the destruction of migratory ( 迁徙的) waterfowl and the wetlands so vital to their survival. Under this Act, all waterfowl hunters 16 years

12、 of age and over must annually purchase and carry a Federal Duck Stamp. The very first Federal Duck Stamp was designed by J.N. “Ding” Darling, a political cartoonist from Des Moines, lowa, who at that time was appointed by President Franklin Roosevelt as Director of the Bureau of Biological Survey.

13、Hunters willingly pay the stamp price to ensure the survival of our natural resources.About 98 cents of every duck stamp dollar goes directly into the Migratory Bird Conservation Fund to purchase wetlands and wildlife habitat for inclusion into the National Wildlife Refuge System a fact that ensures

14、 this land will be protected and available for all generations to come. Since 1934, better than half a billion dollars has gone into that Fund to purchase more than 5 million acres of habitat. Little wonder the Federal Duck Stamp Program has been called one of the most successful conservation progra

15、ms ever initiated.4What was a cause of the waterfowl population decline in North America?ALoss of wetlands.BPopularity of water sports.CPollution of rivers.DArrival of other wild animals.5What does the underlined word “decimate” mean in the first paragraph?AAcquire.BExport.CDestroy.DDistribute.6What

16、 is a direct result of the Act passed in 1934?AThe stamp price has gone down.BThe migratory birds have flown away.CThe hunters have stopped hunting.DThe government has collected money.7Which of the following is a suitable title for the text?AThe Federal Duck Stamp StoryBThe National Wildlife Refuge

17、SystemCThe Benefits of Saving WaterfowlDThe History of Migratory Bird HuntingCThis is going to ruffle(激怒) a few feathers.PepsiCo purposely packs fewer chips into its flavoured chip bags, Hugh Johnston, the companys CFO, told the Associated Press.“There might be an ounce or two less in those bags, ”

18、Johnston said. Actually, its half an ounce less. Regular Lays are sold in 10ounce bags; flavoured Lays are sold in 9.5ounce bags; and both are sold for the same $4.29 price. That might not sound like a lot, but it will sound like a lot with a bit of simple maths.Americans buy some $1.6 billion worth

19、 of Lays potato chips every year. Much of that is sold in bulkor merely in bags bigger than the standard ones mentioned above. But lets assume for a second that those 10ounce bags are the only ones Lays sells. That would mean the company sells more than 372 million bags of Lays in the US each yearor

20、 3.72 billion ounces of chips, at about 43 cents per ounce. It would also mean that that halfounce difference is worth about 21.5 cents per bag, and about $80 million in total per year.That number is likely a good deal lower, but its not entirely unreasonable. If Lays is charging an extra payment fo

21、r the smaller flavoured chip bags, its likely doing the same for the bigger ones, too. That tiny halfounce difference might only mean a potato chip or two to you, but its probably worth tens of millions of dollars to PepsiCo annually.PepsiCo confirmed that flavoured and unflavoured Lays chips are so

22、ld for the same price, but not in the same quantity. “This allows us to keep the same price point across the brand, ” Jeff Dahncke said in an email. He also suggested that the chip difference has nothing to do with extra profit.“The reason why there is a slightly higher price per ounce for flavoured

23、 chips is the added seasonings(调味品),” he said. But that doesnt appear to be the case.Some of the markups are simply meant to make up for the added input costs of cheese, barbecue, sour cream and onion, and other flavourings. But some of them are also there(or not there) to increase the potato chip m

24、akers profits. PepsiCo has a soft spot for its specialty potato chips, because its specialty potato chips are more profitable than its regular ones, according to Johnston.Perhaps thats why Lays is getting ready to launch a mass of new specialty potato chip flavours. The launch is part of PepsiCos an

25、nual “Do Us a Flavour” contest, in which it lets customers participate in the flavour creation process.8What did PepsiCo do to arouse public dissatisfaction?AThey raised the price of their flavoured chips.BThey gave short weight to their flavoured chips.CThey changed the flavours of their potato chi

26、ps.DThey put more seasonings into their potato chips.9How is Paragraph 3 mainly developed?ABy listing figures.BBy giving examples.CBy analysing causes.DBy making comparisons.10Why do Lays flavoured chips charge more per ounce according to Jeff Dahncke?ATo make more profits.BTo upgrade their products

27、.CTo balance additional costs.DTo satisfy more peoples taste.11What does the underlined phrase “has a soft spot for” in the last but one paragraph mean?AHas a say in.BHas a look at.CHas access to.DHas affection for.DCarbon dioxide makes up less than one percent of the Earths atmosphere. But the gas

28、is very important to life on Earth. Scientists are finding that processes involving carbon dioxide affect our climate in ways that are difficult to understand. Last month, a committee of the National Academy of Sciences in Washington released a report. It confirmed that increased about six-tenths of

29、 a degree Celsius in the last one hundred years. The report also confirmed evidence that the level of carbon dioxide is increasing.The best information about climate in the past comes from tests of ice many kilometers deep in Antarctica and Greenland. The tests show changes in temperature during the

30、 past four-hundred-thousand years. These tests show that levels of carbon dioxide today are the highest ever measured. These findings have led scientists to believe that carbon dioxide is a major cause of climate warming.Carbon dioxide is released into the atmosphere when fuel is burned. Oil, coal a

31、nd wood are all fuels that release the gas. When biological waste breaks down, it also releases carbon dioxide.However, plants use carbon dioxide in the process called photosynthesis. This process provides food for almost all life on Earth. Some groups that support burning oil and coal want to incre

32、ase the amount of carbon dioxide in the atmosphere. They oppose international efforts to control carbon dioxide.Some scientists believe that forests and trees are able to capture large amounts of carbon dioxide from the air. Some groups even suggest carbon dioxide could cause plants to grow faster.A

33、 recent study in North Carolina found that more carbon dioxide in the air could cause trees to grow faster. But the researchers found the effect appears to last for only three years. Another study showed that much of the carbon dioxide that is taken in by trees is released within three years. The st

34、udy noted that leaves release carbon dioxide when they fall from trees and break down in the soil. Plants also naturally release carbon dioxide through the process of respiration.The natural balance of gases in the atmosphere is a complex scientific issue. The debate over carbon dioxide is only one

35、part of efforts to understand world climate change.12The committee report of National Academy of Sciences in Washington reveal that_.Aice from Antarctica and Greenland is appropriate to show the changeBcarbon dioxide is released mainly from the fuelClevel of carbon dioxide increases with global temp

36、eraturesDcarbon dioxide is helpful for tree growth13According to this passage, those people disagree with the control of carbon dioxide because_.Athey think that carbon is beneficial for plant growthBthey want to use more fuels that can emit carbon dioxideCthey think carbon dioxide is not the main r

37、eason for global warmingDthey think it will destroy the natural balance of gases in the world14The word “issue” in the last paragraph can be replaced as _.AorganBtopicCpublicationDresult15Those studies carried out in North Carolina suggest that _.Atrees function for absorbing carbon dioxide is limit

38、edBcarbon dioxide is the main cause for global warmingCleaves falling from trees can emit more oxygenDmore carbon dioxide is beneficial for trees growth for many decades二、七选五阅读 Many people truly want to help a friend who is in pain. But words often fail us at times like these, leaving us stammering

39、(结巴) for the right thing to say. Some people are so afraid to say or do the wrong thing that they choose to do nothing at all.16 Theres no one perfect way to respond or to support someone you care about, but there are some good ground rules.17 You are not supposed to be a central figure when your fr

40、iend feels sad. You may say you would have done things differently if this unlucky thing had happened to you. Of course, I hope you dont get the chance to find out. The unhappiness belongs to your friend. So follow their lead.Keep in mind that being with someone who is in pain isnt easy. Your friend

41、 cannot show up for their part of the relationship very well, and you will likely get hurt. Dont take it personally.18 In fact, one of the best things you can do for a friend in sorrow is to forecast their needs. Dont say, “Call me if theres anything I can do,” because your friend will not call. Wha

42、t you should do is to make concrete offers: “I will stop by each morning on my way to work and take your dog for a quick walk.” Then show up and do it.19 Hug your friend, rub their back, and touch their arm. Comfort them with small physical gestures that let them know you care and calm them.Give the

43、m hope. Give your friend hope that things will eventually get better.20AShow your love. BKeep your friend at ease.CInstead, please be tolerant of them. DRemember to play a supporting role.E.After all, the future will be full of hope.F.Their heart will heal and life will go on.G.Thats certainly an op

44、tion, but its not often a good one.三、短文改错(一)The dance drama Li Bai went live on the social media platforms of the China Cultural Center in Bangkok on March 12. The drama, produces by the China National Opera & Dance Drama Theater, focuses the life of the Tang Dynasty poet Li Bai and their choices. T

45、he dance drama reveals the inner world of Li Bai vivid through the conflicting choices and trade-offs he made during key moments in his life. The drama highlights Lis passion, talent and bold nature, and portrayed the struggle between his devotion to the rule of the country but his wish to retreat a

46、nd enjoy the beauty of nature. The dance drama Li Bai also brings to the life the scenery, dance and music of the Tang Dynasty(618-907), show typical artistic beauty from ancient China. Within two day, the live show attracted about 7,000 viewers, which offered good feedback and expressed their enjoy

47、ment of the performance.(二)Last week I took part a farm-work programme in the suburbs. At the class meeting, our teacher tells us about the programme with the theme “One day on the farm”. And he stressed the important of working with our own hands. Before I got home, I packed up his luggage for the

48、trip. On the farm, we helped pick watermelons planting organically. While working, I realized what hard it was to work in the fields under a hot sun. When I came back to home, I shared my day for my parents. And they were very proudly of me.四、提纲类作文假定你是李华,你的澳大利亚笔友Tom对中国美食很感兴趣,打算在间隔年(gap year)期间学做中国美食

49、,他写信想你征询建议。请你给他回信,内容包括:1. 推荐美食;2. 说明理由;3. 表达祝愿。注意:1. 词数80左右;2. 可适当增加内容,以使行文连贯。_2022届高考英语一轮复习综合训练参考答案A篇:BAC【解析】本文是一篇应用文。主要介绍了四个华盛顿特区的顶级文化主题游的相关信息。1细节理解题。根据文章Capitol Hill and DC Monuments Tour中的“Have a look at the White House and travel around and through Capitol Hill, the Smithsonian museum complex,

50、plus many famous memorials and monuments like the Lincoln Memorial and Washington Monument.(参观白宫,游览国会山,史密森尼博物馆,以及许多著名的纪念馆和纪念碑,如林肯纪念堂和华盛顿纪念碑)”可知,游客在Capitol Hill and DC Monuments Tour 期间可以参观白宫。故选B。2细节理解题。根据DC at Dusk Tour中的“Ride a luxury(豪华)coach past major sites on this night bus tour of Washington D

51、C.(在华盛顿特区的夜间巴士之旅中,乘坐豪华巴士经过主要景点)”及“After this sightseeing tour, youll understand why the nations capital is considered one of the worlds most beautiful cities at night.( 在这次观光之旅之后,您就会明白为什么美国的首都华盛顿在晚上被认为是世界上最美丽的城市之一)”可知,喜欢夜景的人们可以选择DC at Dusk Tour。故选A。3推理判断题。根据四个旅游地点的Whats included可以看出只有Day Trip to Mou

52、nt Vernon From Washington DC没有提供bottled water(瓶装水)。所以游客需要自己带水。故选C。B篇:ACDA【解析】本文是一篇说明文。本文讲述了美国鸭票的故事,由于美国移民的大量流入,对于农地和住房的急需大量的水禽栖息地被破坏导致美国水禽骤减,因此美国发行了鸭票,狩猎者只有购买了鸭票才能狩猎,而鸭票的部分收入进入到了用于购买水禽栖息地的基金,从而保护了水禽。4细节理解题。根据第一段“Millions of acres of wetlands were dried to feed and house the ever-increasing populatio

53、ns, greatly reducing waterfowl habitat.”可知,上百万公顷的湿地被抽干用作农地或者修建住房,极大地减少了水禽的栖息地,故可知,栖息地的减少导致了水禽数量的下降,故选A。5词义猜测题。根据前一句“Native Americans had taken care of these precious natural resources wisely.”可知,北美的土著人把这些珍贵的自然资源保护的很合理,本句中的“Unfortunately”可知,本句与上一句形成了转折,前一句陈述北美土著人做的好的地方,故可知,本句阐述移民者做的不好的地方,即移民者破坏了这些自然资

54、源,故画线词意思是“破坏”。A. Acquire获得;B. Export出口;C. Destroy破坏;D. Distribute分配。故选C。6推理判断题。根据最后一段“Since 1934, better than half a billion dollars has gone into that Fund to purchase more than 5 million acres of habitat.”可知,自1934年起,超过5亿美元进入到了这个基金会,购买了超过500万公顷的水禽栖息地,故可以推出,通过发行鸭票,美国政府获得了大量的资金,故选D。7主旨大意题。根据全文可知,由于之前

55、不恰当的发展导致美国水禽骤减,因此美国发行了鸭票,狩猎者只有购买了鸭票才能狩猎,而鸭票的部分收入进入到了用于购买水禽栖息地的基金,从而保护了水禽,故可知,本文讲述美国鸭票的故事,故选A。C篇:BACD【解析】本文是一篇议论文。百事对单包风味薯片偷偷减少分量,其辩解说是为了弥补原料上的额外费用,但作者认为并不是那样,其实质就是为了提高利润。8细节理解题。根据第一段的内容及第二段中的“PepsiCo purposely packs fewer chips into its flavoured chip bags, Hugh Johnston, the companys CFO, told the

56、Associated Press.( 百事公司首席财务官休约翰斯顿(Hugh Johnston)告诉美联社说,公司特意减少了调味袋里的薯条数量。)”可知,百事在单包风味薯片上减少分量,这导致争议。give short weight是固定用法,意为“缺斤少两”。故选B。9推理判断题。根据第三段的内容,尤其是其中的“some $1.6 billion” “10ounce bags” “more than 372 million bags”“3.72 billion ounces of chips,at about 43 cents per ounce” “about 21.5 cents per

57、bag” “about $80 million”可知,作者主要是通过列数据的方式来陈述第三段的内容。故选A。10细节理解题。根据第五段中的“The reason why there is a slightly higher price per ounce for flavoured chips is the added seasonings(调味薯片每盎司价格略高的原因是添加了调味料。)”,并结合倒数第二段中的“to make up for the added input costs(以弥补增加的投入成本)”可知,据Jeff Dahncke所言,风味薯片每盎司要价提高是因为添加了调味品,而百事

58、不足量地包装其薯片是为了弥补由此造成的额外费用。故选C。11词义猜测题。根据倒数第二段中的“because its specialty potato chips are more profitable than its regular ones(因为它的特色薯片比普通薯片更有利可图)”及最后一段第一句“Perhaps thats why Lays is getting ready to launch a mass of new specialty potato chip flavours. (也许这就是为什么乐事准备推出一大批新的特色薯片口味。)”可知,百事公司卖特色薯片比卖普通薯片更赚钱,而

59、且他们亦准备推出一大批新的特色薯片口味,并举行比赛让顾客参与其创造过程。由此可推知,百事公司对自己的特色薯片应是情有独钟的,画线短语has a soft spot for应是“喜欢某人(或某物) ”之意。故选D。D篇:CBBA【解析】本文是一篇说明文。二氧化碳占地球大气的比例不到百分之一。但这种气体对地球上的生命非常重要。科学家们发现,涉及二氧化碳的过程以一种难以理解的方式影响着我们的气候。最近的几项研究对此有了新的发现。12细节理解题。根据第一段最后两句“It confirmed that increased about six-tenths of a degree Celsius in t

60、he last one hundred years. The report also confirmed evidence that the level of carbon dioxide is increasing.(它证实,在过去的一百年里,气温上升了约0.6摄氏度。该报告还证实了二氧化碳水平正在上升的证据) ”可知,位于华盛顿的美国国家科学院委员会的报告显示,二氧化碳的含量随着全球气温的升高而增加。故选C。13细节理解题。根据第四段第三句和第四句“Some groups that support burning oil and coal want to increase the amou

61、nt of carbon dioxide in the atmosphere. They oppose international efforts to control carbon dioxide.(一些支持燃烧石油和煤炭的组织希望增加大气中的二氧化碳含量。他们反对国际上控制二氧化碳的努力) ”可知,那些人不同意控制二氧化碳,因为他们想使用更多的燃料,可以排放二氧化碳。故选B。14词句猜测题。根据最后一段最后一句“The debate over carbon dioxide is only one part of efforts to understand world climate cha

62、nge.(关于二氧化碳的争论只是理解世界气候变化努力的一部分)”可知,此处是指讨论的话题,所以issue意为 “话题”。故选B。15细节理解题。根据倒第二段第一句和第二句“A recent study in North Carolina found that more carbon dioxide in the air could cause trees to grow faster. But the researchers found the effect appears to last for only three years.(北卡罗来纳州最近的一项研究发现,空气中更多的二氧化碳会导致树

63、木生长得更快。但研究人员发现,这种效果似乎只持续三年) ”可知,这些在北卡罗来纳州进行的研究表明,树木吸收二氧化碳的功能是有限的。故选A。七选五阅读:GDCAF【解析】本文是说明文。文章介绍了安慰伤心的朋友的方法。1.上文讲在面对需要安慰的朋友时,一些人们因担心说错话或做的不合适而选择什么都不做,下文“Theres no one perfect way to respond or to support someone you care about, but there are some good ground rules.(没有一个完美的方式来回应或支持你关心的人,但有一些好的可遵循的基本规则

64、) ”说“有方法,可做”,与上文语意有转折关系。G项“Thats certainly an option, but its not often a good one.(这当然是一个选择,但通常不是一个好选择)”中That指代上文“choose to do nothing at all ”,“but its not often a good one.”引出下文,该在段中项承上启下。故选G项。2.设空处是段首中心句。由下文“You are not supposed to be a central figure when your friend feels sad.(当你的朋友感到悲伤时,你不应该成

65、为中心人物)”以及段尾句“So follow their lead.(所以跟着他们走 )”可知,全段讲述的是,安慰悲伤的朋友,不要以自我为中心,要以朋友的感受为主。D项“Remember to play a supporting role.(记住扮演配角 )”符合语境。故选D项。3.上文说“Keep in mind that being with someone who is in pain isnt easy. Your friend cannot show up for their part of the relationship very well, and you will likel

66、y get hurt. Dont take it personally.(记住,和一个痛苦的人在一起并不容易。你的朋友可能不能很好地展示他们的角色,你可能会受到伤害。不要认为这是针对你个人的)”中说到陪伴痛苦的朋友可能受到朋友的伤害,但不要认为是针对你,C 项“Instead, please be tolerant of them.(相反,请包容他们)”讲要包容,意义上与其是顺承关系,且其中代词them指代上文Your friend。故选C项。4设空处是段首中心句。根据段中内容可知,作者建议用“small physical gestures ”来“let them know you care

67、and calm them.(让他们知道你关心他们,让他们平静下来)”,A 项“Show your love.(表达你的爱)”语意相关,其中Show指的就是文中“Hug your friend, rub their back, and touch their arm”行为。故选A项。5.上文“Give your friend hope that things will eventually get better.(给你的朋友希望,事情最终会好起来)”主要是说给朋友希望,让朋友明白一切最终都会好起来,F项“Their heart will heal and life will go on.(他们

68、的心会自愈,生活也会继续)”与上文是顺承关系,是给朋友希望的结果。故选F项。短文改错:篇11.producesproduced 2. 在focuses 后加上on 3. theirhis 4. vividvividly 5. portrayedportrays 6. but and 7. 删掉life前的the 8. showshowing 9. daydays 10. whichwho【解析】这是一篇新闻报道。报道了舞剧李白于3月12日在曼谷中国文化中心的社交媒体平台上直播。并且介绍了剧情及观众的反响。1.考查非谓语动词。句意:该剧由中国戏曲舞剧院出品,主要讲述唐代诗人李白的生平和他的选择。

69、动词produce在句中作后置定语,与所修饰名词drama为被动关系,应使用过去分词形式。故将produces改为produced。2.考查介词。句意:该剧由中国戏曲舞剧院出品,主要讲述唐代诗人李白的生平和他的选择。focus为不及物动词,与介词on或upon搭配,表示“聚焦于,将注意力放在上,致力于,以为中心”,符合句意,故在focuses后加上on。3.考查物主代词。句意:该剧由中国戏曲舞剧院出品,主要讲述唐代诗人李白的生平和他的选择。此处their指代“李白的”。故将their 改为his。4.考查副词。句意:舞剧通过李白在人生关键时刻的抉择与取舍,生动地揭示了李白的内心世界。此处viv

70、id为形容词,修饰动词reveals,应使用副词形式。故将vivid改为vividly。5.考查谓语动词时态。句意:该剧突出了李白的热情、才华和胆大的性格,并描绘了他对国家的忠诚和他想隐居享受自然之美之间的斗争。该句中的portray在句中作谓语动词与highlights并列,对剧情作一般性描述,应使用一般现在时。故将portrayed改为portrays。6.考查并列连词。句意:该剧突出了李白的热情、才华和胆大的性格,并描绘了他对国家的忠诚和他想隐居享受自然之美之间的斗争。此处应是使用betweenand。故将but改为and。7.考查冠词。句意:舞剧李白还生动地展现了唐代(618-907)

71、的风景、舞蹈和音乐,展现了典型的中国古代艺术之美。固定短语bringto life表示“赋予生命,使生动鲜活”。故将life前的the删掉。8.考查非谓语动词。句意:舞剧李白还生动地展现了唐代(618-907)的风景、舞蹈和音乐,展现了典型的中国古代艺术之美。动词show在该句中作状语,与逻辑主语drama为主动关系。故将show改为showing。9.考查名词复数。句意:两天内,现场演出吸引了约七千名观众,他们对演出的反应良好,并表示欣赏。day是可数名词,根据前面数词two可知,应使用名词复数形式。故将day改为days。10.考查非限制性定语从句关系代词。句意:两天内,现场演出吸引了约七

72、千名观众,他们对演出的反应良好,并表示欣赏。viewer之后的非限制性定语从句,对先行词viewers(观看者)作补充说明,先行词为人物,应使用who引导非限制性定语从句,在从句中作主语。故将which改为who。短文改错:篇11. part后加in2. tellstold3. importantimportance4. BeforeAfter5. hismy6. plantingplanted7. whathow8.删掉home前的to9. forwith10. proudlyproud1.考查动词短语。句意:上周,我参加了一个在郊区的农活项目。根据句意可知,此处是固定短语take part

73、 in“参加”。故part后加in。2.考查动词时态。句意:在班会上,老师给我们讲了一个以“在农场的一天”为主题的项目。根据语境可知,此处描述的是上周的事情,应用一般过去时。故tells改为told。3.考查名词。句意:他还强调了亲手劳动的重要性。根据the及of可知,此处是名词所有格,应用名词,意为“重要性”。故important改为importance。4.考查时间状语从句。句意:回家后,我收拾好了旅行的行李。根据常识可知,收拾行李,应用是在回家后进行的。故Before改为After。5.考查代词。句意同上。根据语境可知,此处指收拾自己的行李,应用代词my。故his改为my。6.考查非谓语

74、动词。句意:在农场里,我们帮助采摘有机种植的西瓜。plant与watermelons是逻辑动宾关系,应用过去分词作后置定语,表被动。故planting改为planted。7.考查感叹句。句意:在干活的时候,我意识到在烈日下的田地里工作是多么的辛苦。此处是感叹句,hard是形容词,应用how引导。故what改为how。8.考查副词。句意:当我回到家,我和我的父母分享了我的一天。home“回家”是副词,不需要添加介词。故删掉home前的to。9.考查介词。句意同上。固定短语share sth. with sb.“和某人分享某事”。故for改为with。10.考查形容词。句意:他们为我感到骄傲。此处

75、作表语,应用形容词。故proudly改为proud。书面表达:Dear Tom,Im pleased to know you intend to learn to cook Chinese cuisine during your gap year. I think fried rice is your best choice.Fried rice is eaten as a main dish. It is flavorful and is easy to learn. Fried rice is made from rice with many other ingredients that you can choose to suit your preferences, such as pork, beef chicken, egg, or vegetables. It is a fast meal because it not only cooks quickly, but also requires a minimal amount of preparation.I hope my recommendation will be helpful. May you have a good time learning it.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1