收藏 分享(赏)

广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72) WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:374039 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:8 大小:73KB
下载 相关 举报
广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72) WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72) WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72) WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72) WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72) WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72) WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72) WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72) WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(72)含答案【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2015青岛市二模)I was sure that I was to be killed. I became terribly nervous. I fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search. I found one and because of my shaking hands, I could bar

2、ely get it to my lips. But I had no matches; they had taken those. I looked through the bars at the guard. He did not make eye contact with me. I called out to him “Have you got a light?” He looked at me, shrugged and came over to light my cigarette. As he came close and lit the match, his eyes unco

3、nsciously locked with mine. At that moment, I smiled. I dont know why I did that. Perhaps it was nervousness; perhaps it was because, when you get very close, one to another, it is very hard not to smile. In any case, I smiled. In that instant, it was as though a spark jumped across the gap between

4、our two hearts, our two human souls. I know he didnt want to, but my smile leaped through the bars and caused a smile on his lips, too. He lit my cigarette but stayed near, looking at me directly in the eyes and continuing to smile.I kept smiling at him, now thinking of him as a person and not just

5、a guard. “Do you have kids?” he asked. “Yes, here, here.” I took out my wallet and nervously fumbled for the pictures of my family. He, too, took out the pictures of his family and began to talk about his plans and hopes for them. My eyes filled with tears. I said that I feared that Id never see my

6、family again, never have the chance to see them grow up. Tears came to his eyes, too. Suddenly, without another word, he unlocked my cell and silently led me out. Out of the prison, quietly and by back routes, out of the town. There, at the edge of town, he released me. And without another word, he

7、turned back toward the town.文章大意:微笑是法国作家安东尼圣艾修伯里的作品,圣艾修伯里是名飞行员,二次大战对抗纳粹时被击落身亡,之前他也曾参加西班牙内战打击法西斯分子。他根据这次经验写了一篇精彩的故事微笑。该篇短文就是节选自微笑中的一部分。这篇故事告诉我们微笑能改变人生,善待身边的每一个人,微笑会带来无穷的回报。1What had happened to the man before?AHe had been badly treated.BHe had killed someone.CHe had been searched.DHe had been forbidd

8、en to get in touch with anyone.答案:C细节理解题。根据题干关键词中的before找到文章对应段落是文章第一段中的第三句话I fumbled(摸索) in my pockets to see if there were any cigarettes, which had escaped their search中的关键词search可推断the man刚刚被搜查过。故选C。2Why did the man want to smoke cigarettes?ABecause he was sure he was to be killed.BBecause he wa

9、nted to ease his nervousness.CBecause he wanted to talk to the guard.DBecause he was used to smoking cigarettes.答案:B推理判断题。根据题干关键词why,smoke找到文章的对应段落是第一段,其中的第二句话I became terribly nervous可推断他想抽烟就为因为想平静自己的紧张心情。故选B。3Which of the following is true according to the passage?AThe man was a heavy smoker.BThe

10、man smiled to please the guard.CThe guard set the man free with permission.DThe man hadnt thought the guard would set him free.答案:D推理判断题。A项这位男士是一名烟瘾很大的人;B项这位男士微笑是为了取悦卫兵;C项卫兵在许可之下释放了这位男士;D项这位男士没想到卫兵会释放了他。根据文章第一段的At that moment, I smiled. I dont know why I did that排除B;根据文章第一段的前半部分判断这位男士不是一个烟瘾很大的人,故排除A

11、;根据文章第二段的最后四句话可排除C;通读全文可知这位男士怎么也没有想到是因为自己的微笑让卫兵释放了他。故选D。4What do you think finally saved the mans life?AThe smile.BThe cigarette.CThe tears.DThe wallet.答案:A推理判断题。The smile微笑;The cigarette香烟;The tears眼泪;The wallet票夹。根据题干关键词what,saved the mans life,通读全文可知这位男士仅仅是因为对士兵的微笑而消除了对方对自己的警戒,又通过交流感情,而获得释放。故选A。阅

12、读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2014长春模拟)While tofu is a household name in Asia, it has still not been completely accepted into the Western kitchen. When it arrived in the West, tofu found itself sitting alone in the food playground, ignored by the other kids. And when tofu did make friend

13、s, it was only with the open-minded, peace-loving vegetarians sometimes referred to as“hippies”. Why is it that such a staple(主要的)ingredient in the East has been subject to(遭受)such discrimination in the West? Well, tofu quite literally(简直)missed the boat. Tofu originated in China some 2, 000 years a

14、go. But when the Europeans first arrived in China they ignored it. While rice was embraced with open arms and brought home with popular acclaim(称赞), tofu followed later and with much less success. Growing up in Australia I only had a vague notion of what tofu was. It was just last year, when I lived

15、 in the Dutch town of Maastricht, that we were really introduced. In that town, lots of students choose to live in“squats”old run-down factories rented out for very cheap prices. One of these squats holds a“Vegan Dinner”every Monday. In the dishes served there, tofu was a staple and I found that I q

16、uite liked it! Slowly but surely tofu is becoming accepted into mainstream Western cooking circles. In March, the singer Justin Timberlake dressed up in a tofu suit for a sketch(短剧)on NBCs show Saturday Night Live to promote the silky food. And notable UK food experts such as Nigel Slater and Fuchsi

17、a Dunlop are singing tofus praises as well. As Slater writes in an article published in The Guardian, “I think the Chinese know what they are talking about and I must give their beloved dou-fu(yet)another chance”. He found that when cooked with chilli, garlic and ginger, tofu was a very welcome gues

18、t at his dinner party! 【文章大意】豆腐越来越受西方人的青睐, 它是怎样做到如此受欢迎的呢? 1. When tofu was introduced to the West, it. A. was not accepted, just like riceB. was well-received mostly by hippiesC. was difficult to find things to cook with itD. was viewed as a toy instead of food【解析】选B。细节理解题。由第一段最后一句话可知B为正确答案。2. The p

19、hrase“missed the boat”in the second paragraph probably means“”. A. failed to take advantage of an opportunityB. was in the same situationC. experienced a big changeD. drew much attention【解析】选A。词义猜测题。上文提到了豆腐在西方遭遇歧视, 而下文又进一步提到了当欧洲人把大米和豆腐先后带到西方时, 大米遇到了优待, 而豆腐则错失良机, 没有那么成功, 所以missed the boat表示“没有利用好机会,

20、错失良机”, 故选A。3. The first time the author tasted tofu in Maastricht, she. A. had already eaten it in AustraliaB. developed a love for itC. felt it was not her cup of teaD. found that she had expected too much from it【解析】选B。细节理解题。由第三段最后一句话可知B为正确答案。4. By quoting Slater in the last paragraph, the author

21、intends to show. A. it is beneficial to eat tofu now and thenB. a new creative way to cook tofu has been praisedC. tofu is becoming a staple at Western dinner partiesD. tofu is becoming popular in the West【解析】选D。推理判断题。最后一段的中心句是该段的首句, 下文以Justin Timberlake和food experts such as Nigel Slater and Fuchsia

22、 Dunlop为例来说明豆腐在西方日渐流行, 故答案为D。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2014濮阳模拟)Our world natural park is one of the most famous parks in the world. Millions of visitors from different countries visit this park every year. In order to protect it, please do as follows: Protect the natural and cultur

23、al heritage. Dont damage or deface any buildings, displays and other facilities. Take care of all plants. Put rubbish in the bins provided. Take care when you are going up and down steps or stairs and when you are walking nearby the waters. Please buy tickets before entering the scenic spot. One tic

24、ket is only for one person. Adult: $60 per ticket. Children over 6 and under 18, half price. People over 60 and children under 6 are free. If you are going into the wooded and hilly lands, for your own safety, please go with three people at least and dont take any tinder(易燃物)along with you. The hill

25、 is steep, so please take care of yourself. This scenic spot is the reserve of water source: No fishing, swimming, washing and any behaviors that are harmful to the water source. Meanwhile, please follow the management rules of the scenic spot conscientiously. Opening time: From Monday to Friday, 8:

26、 00 a. m. -18: 00 p. m. ; From Saturday to Sunday, 6: 00 a. m: -24: 00 p. m. Small animals such as rabbits, peacocks, squirrels, frogs must be taken care of: None of them shall be killed. If you have any trouble in visiting our world natural park, please call 4778667044. Our staff will do our best t

27、o help you. 【文章大意】在世界自然公园中游玩时, 应该注意些什么呢? 1. How much will be paid for a 65-year-old man with his 8-year-old grandson? A. Free. B. $30. C. $60. D. $120. 【解析】选B。细节理解题。根据游客须知: 60岁以上老人和6岁以下儿童免费, 6岁以上18岁以下孩子半价, 成人价60美元。可知B项正确。2. On weekends, the opening time ishours longer than weekdays. A. 4B. 6C. 8D. 1

28、0【解析】选C。细节理解题。根据“From Monday to Friday, 8: 00 a. m. -18: 00 p. m. ; From Saturday to Sunday, 6: 00 a. m. -24: 00 p. m. ”可知, C项正确。3. From the passage, we can infer that the water in this park is. A. cleanB. pollutedC. dangerousD. colorful【解析】选A。推理判断题。根据游客须知第五条第一句话可以推断选项A正确。该风景区是饮用水的水源, 因此可以推断这里的水是清洁的

29、。4. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Tourists can hike alone in the hilly lands. B. Small animals are under protection in the park. C. Children can play with small animals. D. Tourists can have a swim in the water. 【解析】选B。细节理解题。根据游客须知最后一条“Small animals such as rabbits, pea

30、cocks, squirrels, frogs must be taken care of: None of them shall be killed. ”可知, 小动物受到保护。2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Once there was a man who liked to eat mangoes(芒果). One day he decided to get the sweetest mango from the very top of the tree. Mangoes which are exposed to the

31、 sun the most are the sweetest. So he climbed up to the top, where the branches were thin. He managed to pick up a few sweet reddish fruits, but, in an attempt to climb down, he slipped and started falling towards the ground. Fortunately, he caught the branch as he was falling and remained helplessl

32、y hanging on the tree. Then he started to call nearby villagers for help. They immediately came with a ladder and sticks, but could do little to help him. Then after some time one calm and thoughtful person arrived - a well-known sage who lived in a simple hut nearby. People were very curious to see

33、 what he would do, as he was famous in solving many peoples problems in the area and sometimes very complicated ones. He was silent for a minute and then picked up a stone and threw it at the hanging man. Thats what everybody wanted - that he came down. But how? Now everybody was tense(紧张), as to wh

34、at would happen next! Some wanted to punish the sage, but they didnt. The sage picked another stone and threw it again at the man, even more forcefully. Now the man on the tree was enraged and developed a great determination to come down and take revenge(报仇).He then used all his skill and strength a

35、nd somehow reached the branches which were safe to start going down. And he made it! Everybody was amazed.However, the rescued man found the sage gone. He stood there, realizing that the man really helped him because he induced him to try his best and save himself. “I should be thankful and not angr

36、y.” 1What happened after he had picked a few sweet reddish mangoes?AHe remained hanging helplessly on the tree.BHe slipped and fell to the ground suddenly.CHe was climbing down quickly but carefully.DHe shouted loudly for help but no one helped.2How did the man feel when the sage hit him with a ston

37、e?AHe was nervous. BHe kept silent. CHe was angry. DHe felt surprised.3What do you think motivated the man to climb down? ACourage. B. Assistance. CCarefulness.DRevenge. 4From the story we know that the sweetest mango must be the one . Aon the tree for the longest time Bhidden in the middle of a tre

38、eCon the very top of the a tree Dexposed to sunlight less often参考答案14、ACDC 2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Several years ago I was diagnosed with cancer. It was the most difficult time I have ever faced. I think it was my sense of humor that allowed me to hold onto my sanity (心智健全)

39、. Like many people who have gone through chemotherapy (化疗), I lost all of my hair, being bald as a golf ball. I always had enjoyed wearing hats, so I ordered several special hats with the hair already attached. It was easy and I never had to worry about how my hair looked.I have always been a big go

40、lf fan. At one point during my cancer treatments, my husband John and I decided to get away from the cold Minnesota winter and took a trip to Scottsdale, Arizona. There was a Senior PGA Tour even called “The Tradition” being played, and that seemed like just the ticket to lift my spirits.The first d

41、ay of the tournament brought out a huge crowd. It was a beautiful day, and I was in heaven, I was standing and watching my three favorite golfers in the world approach the tee box (开球区): Jack Nicklaus, Raymond Floyd and Tom Weiskopf.Just as they arrived at the tee, the unimaginable happened. A huge

42、gust of wind came up from out of nowhere and blew my hat and hair right off my head and into the middle of the fairway (球道)! The thousands of people lining the fairway fell into an awkward silence, all eyes on me. Even my three favorite golfers were watching me, as my hair was in their flight path.

43、I was ashamed! Embarrassed as I was, I knew I couldnt just stand there. Someone had to do something to get things moving again.So I took a deep breath and out into the middle of the fairway. I took hold of my hat and hair, put them back on my head as best I could. Then I turned to the golfers and lo

44、udly announced, “Gentlemen, the wind is blowing from left to right.”They said the laughter could be heard all the way to the nineteenth hole.1. What made the author remain mentally healthy even in her illness?A. The Tradition.B. The treatment.C. Her family.D. Her humor.2. The underlined phrase in Pa

45、ra. 3 “in heaven” probably means “_”.A. scaredB. embarrassedC. puzzledD. excited3. Why did the author go into the fairway to pick up her hat and hair?A. To amuse the golfers.B. To give a weather report.C. To have the game restarted.D. To draw others attention.4. We can know from the text that the author _ .A. was fond of wearing hatsB. was an excellent golferC. planed to live in ScottsdaleD. felt worried her hair 参考答案 14、 DDCA

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1