收藏 分享(赏)

山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:369645 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:8 大小:425.50KB
下载 相关 举报
山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东省平阴县2016高考英语二轮阅读理解摸底训练(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。With fifteen years Britain and other nations should be well on with the building of big industrial plants for the recycling of waste. The word rubbish could lose its meaning because everything which goes into the dustbin would be made

2、into something useful. Even the most dangerous and unpleasant wastes would provide energy of nothing else.The latest project is to take a city of around half a million citizens and discover exactly what raw (未经加工的) materials go into it and what go out. The aim is to find out how much of these raw ma

3、terials could be provided if a plant for recycling waste were built just outside the city. This plant would recycle not only metal such as steel, lead and copper, but also paper and rubber as well.Another new project is being set up to discover the best ways of sorting and separating the rubbish. Wh

4、en this project is complete, the rubbish will be treated like this: First, it will pass through sharp metal bars which will tear open the plastic bags in which rubbish is usually packed; then it will pass through a powerful fan to separate the lightest elements (元素) from the heavy solids; after that

5、 rollers will break up everything that can be broken. Finally, the rubbish will pass under magnets (磁铁), which will remove the bits of iron and steel; the rubber and plastic will then be sorted out in the final step.The first full-scale (全方位的) big recycling plants are perhaps fifteen years away. Ind

6、eed, with the growing cost of transporting rubbish to more distant dustbins, some big cities will be forced to build their own recycling plants before long.7. The underlined phrase “be well on with” most probably means _ .A. have completed what was startedB. get ready to startC. have achieved a grea

7、t deal inD. put an end to8. What is NOT mentioned as a part of the recycling process (过程) described in Paragraph 3?A. Breaking up whatever is breakable.B. Sharpening metal bars.C. Separating light elements from the heavy ones.D. Sorting out small pieces of metal.9. Whats the main reason for big citi

8、es to build their own recycling plants?A. To deal with wastes more economically.B. To protect the environment from pollution.C. To get raw materials locally.D. To get advantage from those plants.10. The passage is mainly about .A. a cheap way to get energyB. the position of recycling plantsC. new wa

9、ys of recycling wastesD. the probability of city environment【参考答案】710、CBA C 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。There are some very good things about open education. This way of teaching allows the students to grow as people, and to develop their own interests in many subjects. Open education allows

10、students to be responsible for their own education, as they are responsible for what they do in life. Some students do badly in a traditional classroom. The open classroom may allow them to enjoy learning. Some students will be happier in an open education school. They will not have to worry about g

11、rades or rules. For students who worry about these things a lot, it is a good idea to be in an open classroom.But many students will not do well in an open classroom. For some students, there are too few rules. These students will do little in school. They will not make good use of open education. B

12、ecause open education is so different from traditional education, these students may have a problem getting used to making so many choices. For many students it is important to have some rules in the classroom. They worry about the rules even when there are no rules. Even a few rules will help this

13、kind of students. The last point about open education is that some traditional teachers do not like it. Many teachers do not believe in open education. Teachers who want to have an open classroom may have many problems at their schools.You now know what open education is. Some of its good points and

14、 bad points have been explained. You may have your own opinion about open education. The writer thinks that open education is a good idea, but only in theory. In actual fact, it may not work very well in a real class or school. The writer believes that most students, but of course not all students,

15、need some structure in their classes. They want and need to have rules. In some cases, they must be made to study some subjects. Many students are pleased to find subjects they have to study interesting. They would not study those subjects if they did not have to.11. Open education allows the studen

16、ts to . A. grow as the educated B. be responsible for their future C. develop their own interests D. discover subjects outside class12. Open education may be a good idea for the students who . A. enjoy traditional learning B. worry about grades C. do well in a traditional classroom D. are responsibl

17、e for what they do13. Some students will do little in an open classroom because . A. there are too few rules B. they hate activities C. open education is meaningless D. they worry about the rules14. Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. Some traditional teachers do not like it.

18、B. Many teachers do not believe in open education. C. Teachers may have problems in open classrooms. D. Teachers feelings and attitudes are important to students.15. Which of the following best summarizes the passage? A. Open education is a really complex idea. B. Open education is better than tradi

19、tional education. C. Traditional teachers dont believe in open education. D. The writer thinks open education is practical.【参考答案】1115、CBADA阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013全国,B)The baby is just one day old and has not yet left hospital. She is quiet but alert (警觉). Twenty centimeters from he

20、r face researchers have placed a white card with two black spots on it. She stares at it carefully. A researcher removes the card and replaces it by another, this time with the spots differently spaced. As the cards change from one to the other, her gaze(凝视) starts to lose its focusuntil a third, wi

21、th three black spots, is presented. Her gaze returns: she looks at it for twice as long as she did at the previous card. Can she tell that the number two is different from three, just 24 hours after coming into the world?Or do newborns simply prefer more to fewer? The same experiment, but with three

22、 spots shown before two, shows the same return of interest when the number of spots changes. Perhaps it is just the newness? When slightly older babies were shown cards with pictures of objects (a comb, a key, an orange and so on), changing the number of objects had an effect separate from changing

23、the objects themselves. Could it be the pattern that two things make, as opposed to three? Not again. Babies paid more attention to squares moving randomly on a screen when their number changed from two to three, or three to two. The effect even crosses between senses. Babies who were repeatedly sho

24、wn two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two; likewise(同样地) when the researchers started with drumbeats and moved to spots.文章大意:本文对刚出生一天的孩子做实验,看他们的视觉和听觉反应。5The experiment described in Paragraph 1 is related to the babys_.Asense of hearing Bsense

25、 of sightCsense of touch Dsense of smell答案:B细节理解题,根据第一段内容可知,研究者把带有两个黑点和三个黑点的卡片交换放于婴儿面前,看他有何变化,此处是在研究婴儿的视觉。6Babies are sensitive to the change in _.Athe size of cardsBthe colour of picturesCthe shape of patternsDthe number of objects答案:D细节理解题。根据短文第二段倒数第三句话中的“Babies paid more attention to squares movi

26、ng randomly on a screen.”可知,D项正确。7Why did the researchers test the babies with drumbeats?ATo reduce the difficulty of the experiment.BTo see how babies recognize sounds.CTo carry their experiment further.DTo keep the babies interest.答案:C推理判断题。根据短文最后,研究者一边用图片做实验,同时又敲鼓,引起婴儿的注意,这样做的目的就是进一步研究婴儿的视觉及听觉。故C

27、项正确。8Where does this text probably come from?AScience fiction. BChildrens literature.CAn advertisement. DA science report.答案:D推理判断题。本文是对婴儿感觉的实验,是科普文章,故D项正确。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2013全国,C)Given that many peoples moods (情绪)are regulated by the chemical action of chocolate, it was proba

28、bly only a matter of time before somebody made the chocolate shop similar to a drugstore of Chinese medicine. Looking like a setting from the film Charlie & the Chocolate Factory, Singapores Chocolate Research Facility (CRF) has over 100 varieties of chocolates. Its founder is Chris Lee who grew up

29、at his parents corner store with one hand almost always in the jar of sweets.If the CRF seems to be a smart idea, thats because Lee is not merely a seasoned salesperson but also head of a marketing department that has business relations with big names such as Levis and Sony. That idea surely results

30、 in the imagination at work when it comes to making different flavored(味道)chocolates.The CRFs produce is “green”, made within the country and divided into 10 lines, with the Alcohol Series being the most popular. The Exotic Serieswith Sichuan pepper, red bean (豆), cheese and other flavorsalso does w

31、ell and is fun to taste. And for chocolate_snobs,who think that they have a better knowledge of chocolate than others, the Connoisseur Series uses cocoa beans from Togo, Cuba, Venezuela, and Ghana, among others.文章大意:本文介绍了Chris Lee想出了CRF这一想法,生产销售100多种巧克力,满足各种口味的人们。9What is good about chocolate?AIt se

32、rves as a suitable gift.BIt works as an effective medicine.CIt helps improve the state of mind.DIt strengthens business relations.答案:C推理判断题。根据短文第一段第一句话可知,人们的情绪由巧克力的化学作用来调节,故C项正确。10Why is Chris Lee able to develop his idea of the CRF?AHe knows the importance of research.BHe learns from shops of simil

33、ar types.CHe has the support of many big names.DHe has a lot of marketing experience.答案:D推理判断题。由短文第二段可知,李不仅是售货员而且是与许多大公司有商业关系的市场部经理,故他有许多市场营销经验。所以D项正确。11Which line of the CRF produce sells best?AThe Connoisseur Series.BThe Exotic Series.CThe Alcohol Series.DThe Sichuan Series.答案:C细节理解题。根据短文最后一段第一句话中

34、“.with the Alcohol Series being the most popular”可知,C项正确。12The words “chocolate snobs” in Paragraph 3 probably refer to people who _.Aare particular about chocolateBknow little about cocoa beansClook down upon othersDlike to try new flavors答案:A词义理解题。snob 势利小人,势利眼;附庸风雅之徒,假内行。根据定语从句的内容可知,他们认为他们比别人更懂巧克

35、力,由此可知,他们会对巧克力更加挑剔。所以A项正确。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013福建,C)This is What a REAL Silver Dollar Looks LikeIf you trust in the yen, the euro, and the dollar. stop reading. Because this is a story about the silver coin EVERYBODY wants.You read the headlines. You know that troubled economic t

36、imes have put global currency on a rollercoaster (过山车) ride. But millions have found a smarter way to build longterm value with highgrade collectable silver. And right now, those people are lining up to secure some of the last 2012 U. S. Mint Silver Eagles, Americas Newest Silver Eagle Dollars. Toda

37、y, you can graduate to the front of that line. Buy now and you can own these brilliant uncirculated Silver Dollars for only $38.95!You Cant Afford to LoseWhy are we releasing (发行) this silver dollar for such a remarkable price? Because we want to introduce you to what hundreds of thousands of smart

38、collectors and satisfied customers have known since 1984New York Mint is the place to find the worlds finest highgrade coins. Thats why were offering you this Brilliant Uncirculated 2012 U. S. Silver Eagle for as little as $37.45 (plus s/h)Timing is EverythingOur advice? Keep this to yourself. Becau

39、se the more people who know about this offer, the worse it is for you. Demand for Silver Eagles in 2011 broke records. Experts predict that 2012 Silver Eagles may break them all over again. Due to rapid changes in the price of silver, prices may be higher or lower and are subject to(受影响) change with

40、out notice. Supplies are limited. Call immediately to add these Silver Eagles to your holdings before its too late.Offer Limited to 40 per household 2012 American Silver Eagle CoinYour cost 14 Coins $38.95 eachs/h 59 Coins $38.45 eachs/h1019 Coins $37.95 eachs/h2040 Coins $37.45 eachs/hNote: $10 s/h

41、 (shipping and handling) for each purchaseFor fastest service, call tollfree 24 hours a day18882017143Offer Code (代码) ASE17704 Please mention this code when you call.New York Mint 14101 Southcross Drive W,Dept. ASE17704 Burnsville, Minnesota 55337 www. NewYorkMint. com文章大意:我们推出了高质量的值得收藏的银币,价格不贵,时间有限

42、,快来买吧!13What is stressed in the ad?AThe coin is of high quality and worth collecting.BThe coin can be circulated as a currency.CLimited supplies guarantee a stable price of the coin.DDemand for the coin is bound to break records.答案:A由全文尤其是You cant afford to lose段落可知答案为A。14If you buy six 2012 U. S. M

43、int Silver Eagles by post, you should pay at least _.A$230.7B$233.7C$240.7D$243.7答案:C细节计算题,购买59枚价格为$38.45/枚,六枚需要$230.7,另加$10邮费,可以得出答案。15The ad strongly encourages people to purchase the silver coins by _.Ashopping onlineBmaking a phone callClining up in front of the storesDwriting to the company答案:B细节题,由Time is everything 段落最后一句以及所提供的最快服务的联系方式可知答案为B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1