收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅱ Grammar and usage & Integrated skills 牛津译林版必修第二册.docx

上传人:a**** 文档编号:369393 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:6 大小:19.40KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅱ Grammar and usage & Integrated skills 牛津译林版必修第二册.docx_第1页
第1页 / 共6页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅱ Grammar and usage & Integrated skills 牛津译林版必修第二册.docx_第2页
第2页 / 共6页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅱ Grammar and usage & Integrated skills 牛津译林版必修第二册.docx_第3页
第3页 / 共6页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅱ Grammar and usage & Integrated skills 牛津译林版必修第二册.docx_第4页
第4页 / 共6页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅱ Grammar and usage & Integrated skills 牛津译林版必修第二册.docx_第5页
第5页 / 共6页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅱ Grammar and usage & Integrated skills 牛津译林版必修第二册.docx_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(八)Unit 3 Section Grammar and usage & Integrated skills.阅读理解AI have happy memories of trips to Europe, but my trip to Romania (罗马尼亚) was unique. When I was there as recalled, it was like being in a James Bond movie. My husband was born there, but his family sent him to study in Italy. Before he

2、left, his mother told him, “As long as I write in pencil, dont come back. When I write to you in pen, its safe to return.” But she never wrote in pen.My husband lived a poor life in Italy. He applied to go to America, but there was a limit in number and he was rejected. He was accepted by Canada, th

3、ough, and from Calgary he jumped onto a train to San Francisco. There he stayedillegally. He became a US citizen when we got married. By then he was a charming European with a Romanian accent and the manners of a prince.With seven years experience in America, a US passport, and two children later, h

4、e felt it was safe to visit Romania. He hadnt seen his mother, two sisters, and two brothers since he was sixteen. We flew to Munich, Germany, picked up the Germanmade car we had purchased in the United States, and drove to Romania via Austria and Hungary. When we reached Bucharest, the capital city

5、 of Romania, his family was waiting outside his sisters house to greet us. After a long time of hugging, kissing, and crying, his family also hugged me, the American wife with two young children. They had great interest in me. Few Americans visited Romania at that time, and most Romanians had little

6、 chance to travel. I had brought an EnglishRomanian dictionary with me and managed to communicate, using only nouns, with no verbs. My Romanian improved, and the familys stock of English words increased, but mostly I spoke in broken, New Yorkaccented Romanian. The sisters loved their gifts of skirts

7、 and purses, the brothers loved the radios, and the children loved the candies. We made side trips to the Black Sea and enjoyed sightseeing in beautiful mountains. Dining at outdoor cafes to the music of violins was fantastic with fancy flavor, but nothing was as special as family dinners.Romania di

8、dnt have many dry cleaners. Most homes had oldfashioned washing machines but no dryers, and it was a hot summer. My husbands relatives didnt want to risk dirtying their clothes. Their solution was as simple as it was shocking: the women only wore their bras(胸罩) and slips (衬裙) at dinner table. The me

9、n were eating without shirts. They all had jobs, so time was precious. Having dinner without proper clothes was a small inconvenience compared with the effort of washing clothesat least in my husbands home, perhaps all across Romania. I, of course, having just met them, ate fully clothed. I washed m

10、y clothes by hand and hung them outdoors to dry.On the last night of our threeweek stay, we had a large family dinner. I was tired of washing my clothes. So I pulled my dress over my head and placed it on the chair behind me. All men and women applauded for my action. Even with my poor Romanian, I u

11、nderstood that they were saying, “Shes part of our family now.”My children were 4 and 5 at the time, but they still have memories of that trip. They know how to say “Good morning.” and “There are apricots (杏子) on the tree.” I can still say,“Do you speak Romanian? ”and “I swim in the Black Sea.” But

12、most of all, I remember sitting at a long dining table in my bra, enjoying meatballs with fresh garlic.1From Para.1, we can infer that_Athe mother didnt want to see her sonBa trip to Europe would be dangerousCthe mother didnt like to write in penDRomania might be unsafe at that time2The writers husb

13、and obtained an American citizenship through_Amarriage BapplicationCillegal stay Dacademic performance3What made the writer feel special about the family dinner in Romania?AThe way people dressed.BThe way people spoke.CThe fantastic violin music.DThe fancy food flavor.4The writer shared her story to

14、 say “_”AOne needs to sacrifice to find true loveBEast and west, home is the bestCWhen in Rome, do as the Romans doDRome was not built in a dayBFood festivals around the worldStilton Cheese RollingMay Day is a traditional day for celebrations, but the 2,000 English villagers of Stilton must be the o

15、nly people in the world who include cheese rolling in their annual plans. Teams of four, dressed in a variety of strange and funny clothes, roll a complete cheese along a 50metre course. On the way, they must not kick or throw their cheese, or go into their competitors lane (赛道). Competition is fier

16、ce and the chief prize is a complete Stilton cheese weighing about four kilos (disappointingly, but understandably the cheeses used in the race are wooden ones ). All the competitors are served with beer or port wine, the traditional accompaniment for Stilton cheese.Fiery Food and BBQ FestivalThe Ho

17、ttest Festival on EarthEvery year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico. They come from as far away as Australia, the Caribbean and China, but they all share a common addictionfood that is not just spicy(辛辣), but hot enough to make your mouth burn, your head spin and y

18、our eyes water. Their destination is the Fiery Food and BBQ Festival which is held over a period of three days every March. You might like to try a chocolatecovered habanero pepperofficially the hottest pepper in the worldor any one of the thousands of products that are on show. But one things for s

19、ureif you dont like the feeling of a burning tongue, this festival isnt for you!La TomatinaThe Worlds Biggest Food FightOn the last Wednesday of every August, the Spanish town of Bun ol hosts La Tomatinathe worlds largest food fight. A weeklong celebration leads up to an exciting tomato battle as th

20、e highlight of the weeks events. The early morning sees the arrival of large trucks with tomatoesofficial fightstarters get things going by casting tomatoes at the crowd.The battle lasts little more than half an hour,in which time around 50,000 kilograms of tomatoes have been thrown at anyone or any

21、thing that moves, runs, or fights back. Then everyone heads down to the river to make friends againand for a muchneeded wash!5In the Stilton cheese rolling competition, competitors on each team must_Awear various formal clothesBroll a wooden cheese in their own laneCkick or throw their cheeseDuse a

22、real cheese weighing about four kilos6Where is the Fiery Food and BBQ Festival held?AIn New Mexico. BIn the Caribbean.CIn Australia. DIn China.7How long does the celebration of La Tomatina last?AThree days. BSeven days.CLess than three days. DMore than seven days.8Which of the following is TRUE acco

23、rding to the passage?AThe chief prize for the Stilton cheese rolling competition is beer or port wine.BMore than 10,000 Chinese take part in the Fiery Food and BBQ Festival.CThousands of spicy foods are on show in the Fiery Food and BBQ Festival.DAn exciting tomato battle takes place at the beginnin

24、g of La Tomatina.完形填空Last year, I received a special present. My children_1_ me a stainless steel coffee machine for my birthday. I loved drinking coffee every morning and couldnt_2_to use it. But_3_I poured my first cup, the coffee spilled (洒出) all over the table. Thankfully, no one was around to s

25、ee my_4_ face! I kept trying, but each morning I_5_be seen wiping up the coffee. Then I realized if I poured very_6_, there could be no spilling. My normal_7_ was to rush through breakfast to get on with my day. But eventually I learned not only to pour but to_8_ the experience: the taste and the st

26、illness of a new day.It prompted me to_9_ upon whether I was rushing through in other areas of my life. So I started to appreciate even the most_10_ moments. When shop owners apologized for keeping me waiting, Id say, “ Not a problem. Im not_11_.” I even enjoyed sitting in front of my house talking

27、with_12_and sharing our own stories,_13_ we had known each other for a long time. It seemed that the world around us slowed to a_14_ we could handle.Stillness not only slows the pace of life, but also_15_ the soul, helping us to enjoy the worlds small pleasures and realize the truth of life.1.A.lent

28、BofferedCpresented Dasked2A.help BwaitCknow Dcomplain3A.since BbeforeCas Duntil4A.disappointed BdelightfulCamused Dastonished5A.would BshouldCmust Dneed6A.quickly BcasuallyCslowly Dpatiently7A.promise BpracticeCtradition Dstandard8A.possess BclarifyCrealize Denjoy9A.reflect BdecideCreact Drespond10A

29、.difficult BordinaryCspecial Dawkward11A.in difficulty Bin troubleCin a hurry Din danger12A.colleagues BfriendsCrelatives Dstrangers13A.only if Bas ifCif only Dif ever14A.pace BstageCpoint Doccasion15A.explains BinspectsCblesses Dfeeds课时作业(八).阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要叙述了作者随着多年未回祖国的丈夫一起去罗马尼亚的经历,这次经历成为她独

30、特而甜蜜的回忆。1答案与解析:D推理判断题。根据第一段中的“My husband was born there, but his family sent him to study in Italy. Before he left, his mother told him,As long as I write in pencil, dont come back. When I write to you in pen, its safe to return. But she never wrote in pen.”以及第三段中的“With seven years experience in Ame

31、rica,a US passport, and two children later, he felt it was safe to visit Romania.”可推知,当时的罗马尼亚可能不安全。2答案与解析:A细节理解题。根据第二段中的“He became a US citizen when we got married.”可知,丈夫在结婚后成为美国公民,即是通过婚姻获得美国公民身份的。3答案与解析:A细节理解题。根据倒数第三段中的“Their solution was as simple as it was shocking: the women only wore their bras

32、 and slips at dinner table. The men were eating without shirts.”可知,罗马尼亚家庭晚餐的特别之处是女人只穿胸罩和衬裙,男人不穿衬衫。4答案与解析:C推理判断题。A项One needs to sacrifice to find true love意为“找寻真爱需要牺牲”;B项East and west,home is the best意为“东奔西跑,家里最好”;C项When in Rome,do as the Romans do意为“入乡随俗”;D项Rome was not built in a day意为“罗马城不是一天建成的”。

33、通读文章可知,本文讲述了作者和丈夫回丈夫的老家罗马尼亚探亲的经历,刚开始作者觉得罗马尼亚人吃晚饭时的穿着很奇怪,后来当作者把衣服脱下来也像其他女人一样只穿着胸罩和衬裙吃饭时,她赢得了大家的一致赞赏。由此可知,作者写这篇文章是想告诉我们要入乡随俗。B【语篇解读】本文是一篇说明文,分别讲述了英国、新墨西哥州以及西班牙的几个关于食物的传统节日。5答案与解析:B细节理解题。根据短文第一段中的“On the way, they must not. go into their competitors lane.”和“but understandably the cheeses used in the ra

34、ce are wooden ones.”可知,每个队的参赛者必须在自己的赛道上滚动一个木制的奶酪。故选B。6答案与解析:A细节理解题。根据第二段第一句“Every year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico.”以及“Their destination is the Fiery Food and BBQ Festival.”可知,人们到新墨西哥州是为了参加Fiery Food and BBQ Festival。所以Fiery Food and BBQ Festival在新墨西哥州举行。故选A。

35、7答案与解析:B细节理解题。根据文章第三段第二句“A weeklong celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the weeks events.”可知,为期一周的庆祝活动将引发一场激动人心的番茄大战,这是本周活动的亮点。所以番茄大战的庆祝持续一周,故选B。8答案与解析:C细节理解题。根据文章第二段中的“or any one of the thousands of products that are on show”可知成千上万的辛辣食物在Fiery Food and BBQ Festival上

36、展出。故选C。.完形填空【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者得到了一个新的咖啡机,这让他逐渐养成了慢节奏的生活习惯。这篇文章启发人们要品味并享受生活,而不是做一个匆匆的过客。1答案与解析:C考查动词。根据文章首句“Last year,I received a special present.”和下文的“for my birthday”可知,咖啡机是送给“我”的生日礼物。此处present为动词,意为“赠予;赠送”。2答案与解析:B考查动词。根据前文和“I loved drinking coffee every morning”可知,作者迫不及待地要用这台咖啡机。cant wait to do

37、 sth.意为“迫不及待做某事”。3答案与解析:C考查连词。此处as引导时间状语从句,意为“当时”。4答案与解析:A考查形容词。根据前后文可知,新咖啡机没有达到预期效果,却弄得桌上满是咖啡渍,故可推测作者略显失望。disappointed意为“失望的”5答案与解析:A考查动词。此处would意为“过去常做某事”。根据“each morning”和上下文可得出答案。6答案与解析:C考查副词。根据下文“there could be no spilling”可知只要倒得慢一点,咖啡就不会溢出。另外后文“It seemed that the world around us slowed to.”和“S

38、tillness not only slows the pace of life”也为正确选项反复提供了暗示信息。7答案与解析:B考查名词。此处practice意为“通常的做法”。根据normal和上下文可得出答案。8答案与解析:D考查动词。第二段中“So I started to appreciate even the most.”中的“appreciate”与D项enjoy相呼应。另外第二段中“I even enjoyed sitting in front of my house”和最后一段中“helping us to enjoy the worlds small pleasures a

39、nd realize the truth of life”也有enjoy的复现。9答案与解析:A考查动词。根据第二段内容可知,作者由这件小事反思生活的其他方面。reflect upon/on意为“考虑;回想”。10答案与解析:B考查形容词。根据语境和下文列举的例子可得出答案。ordinary意为“一般的;平凡的;平淡无奇的”。11答案与解析:C考查介词短语。根据上文作者改变生活节奏以及“When shop owners apologized for keeping me waiting”可得出答案。in a hurry匆忙地。12答案与解析:D考查名词。根据“in front of my ho

40、use”以及后文“(as if) we had known each other for a long time” (我们好像认识很长时间了)判断此处指strangers(陌生人)。13答案与解析:B考查连词。as if意为“好像,好似”。根据“we had known each other for a long time” 和语境判断此处为虚拟语气,表示与过去事实相反。14答案与解析:A考查名词。根据前文作者由快速的生活节奏调到了慢节奏,享受生活以及下一段首句中的“Stillness not only slows the pace of life” 中的复现词pace可得出答案。15答案与解析:D考查动词。此处feed意为“滋养”,符合语境。explain解释;inspect检查,视察;bless求上帝降福于,祝福。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1