1、课时作业(十)Unit 4Section Welcome to the unit & Reading.阅读理解A* After the fire, what now?Bishop Patrick Chauvet, Notre Dames (巴黎圣母院) manager, admitted that the famous building would close for “five to six years” as he spoke with local business owners Wednesday. He added that it was unclear what the church
2、s 67 employees would be doing in the future. French President Emmanuel Macron said Tuesday that he wanted the church rebuilt in five years.* What are the new rules?While tourists cant go inside the site itself, the area still may prove popular with those paying their respect. Visitors are welcome to
3、 write messages of support in both the main and local city halls.The island that houses the church has been closed and the people there have been evacuated since the fire. Paris businessmen who depend on Notre Dame tourism are worried about the churchs future as well as their own.*_Its known that sp
4、ring is a busy time for tourists in Paris. The travel company recommends people visit other places, like the Basilique SaintDenis, the SacreCoeur and so on. Those who tend to observe church services during Holy Week are advised to go to SaintEustache.* Look ahead to rebuild.It seems rebuilding can b
5、egin, since firefighters put out the fire early Tuesday, more than 12 hours after nearly 400 firefighters had battled the flames that changed the citys skyline. Two policemen and one firefighter were not badly injured, according to the Paris Fire Service.A large campaign to raise money is already un
6、derway to rebuild the church. Up to Wednesday, donations came to $1 billion.1What does the underlined word “evacuated” mean?ARemoved. BExamined.CAccused. DRuined.2Which of the following subtitles can fill in the blank?ASaintEustache is favored by tourists.BTour companies offer other choices.CChurch
7、culture develops fast in Paris.DThe best time to visit Paris is spring.3According to the passage, which of the following is true?AThe government will arrange work for 67 employees.BVisitors are forbidden to leave messages anywhere.CChurches in Paris will also be examined and repaired.DA lot of money
8、 has been donated to the rebuilding project.BMy teacher held up a piece of broken glass and asked, “Who broke this window?”Thirty boys tried to think about not only what they had done, but also what our teacher might have found out. She seldom became angry, but she was this time.“Oh,” I thought. I w
9、as the one who broke the window. It was caused by a naughty throw of a baseball. If I admitted guilt, I would be in a lot of trouble. How would I be able to pay for a big window like that? I didnt even get an allowance. “My father is going to have a fit,” I thought. I didnt want to raise my hand, bu
10、t some force much stronger than I was pulled it skyward. I told the truth, “I did it.” It was hard enough to say what I had done.My teacher took down a book from one of our library shelves and I had never known my teacher to strike a student, but I feared she was going to start with me.“I know how m
11、uch you like birds,” she said as she stood looking down at my guiltridden face. “Here is that field guide about birds that you are constantly checking out. It is yours now. Its time we got a new one for the school anyway. You will not be punished as long as you remember that I am not rewarding you f
12、or your misdeed, but I am rewarding you for your truthfulness.”I couldnt believe it! I wasnt being punished and I was getting my own bird field guidethe very one that I had been saving up money to buy.The lesson my teacher taught me stays with me every day, and it will echo forever.4From the story,
13、we can learn that the boy _.Adidnt break the window on purposeBlacked the strength to admit his guiltCtried to think about what he had doneDdidnt know what the teacher had found out5If the boy admitted guilt, he thought he would NOT _Abe punished by the teacherBmake his father angryCpay for the brok
14、en windowDget a bird field guide6Which of the following best describes the changes in the boys feelings?AAfraidSurprisedThankful.BFrightenedAmazedProud.CRegretfulGuiltyExcited.DNervousAfraidSatisfied.7What is the lesson the boys teacher taught him?AEvery coin has two sides.BHonesty is always valued.
15、CBad luck never comes alone.DIts never too late to be careful.七选五New kinds of tourismPeople are travelling more than ever before. The World Tourism Organization says that by 2020 the number of international travellers will be more than 1.6 billion per year. _1_ Here are four different kinds of touri
16、sm that have appeared recently.Medical tourism can be for a lot of things, from operations to visits to the dentist. _2_ A few of the popular countries offering medical tourism are India, Cuba, Thailand and Jordan.Nearly all tourists eat in restaurants, and dining is one of the top three tourist act
17、ivities. But if you were in a country famous for its food, would you learn how to cook it? Welcome to the unusual form of culinary (烹饪的) tourism, where people go to another country to learn how to prepare its food. _3_4_ Examples include tours to New Orleans after Hurricane (飓风) Katrina, to parts of
18、 Thailand after the tsunami (海啸) or tourist visits to ground zero in New York. This kind of tourism is not very popular with local people for understandable reasons.Another growing area of tourism is literary (文学的) tourism. _5_ It can be connected to the life of an author, for example, visiting the
19、authors home or favourite places, or connected to the lives of characters in a story. It can also be a visit to a place where a film was made.ACooking holidays are growing in popularity now.BIt is known that few sites of disasters can be visited.CMany people enjoy these historical tourist attraction
20、s.DDisaster tourism is the act of visiting the site of a disaster.EThis is a kind of cultural tourism and there are several types.FThis kind of tourism includes going to a different country for health care.GThe increase in the number of tourists also means an increase in the kinds of tourism.课时作业(十)
21、.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇新闻报道,报道了巴黎圣母院在大火之后的变化以及政府采取的相关措施。1答案与解析:A词义猜测题。根据画线词上文“the church has been closed”可以推测出,大火后,教堂关闭,政府对周围民众进行了遣散。故选A。2答案与解析:B主旨大意题。空格处是一个小标题,空格下的段落主要讲大火之后,旅游公司向游客推荐了其他景点,所以B选项适合作段落小标题。故选B。3答案与解析:D细节理解题。根据最后一段“A large campaign to raise money is already underway to rebuild the church. Up
22、 to Wednesday, donations came to $1 billion.(为了重建教堂,一场筹集资金的大规模运动已经开始。截至周三,捐款已达10亿美元。)”可知,大火之后很多的钱捐给了重建工程。故选D。B【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要叙述了一个男孩无意间打破了窗户,本以为闯了祸会受到老师的惩罚,结果因为诚实地承认过错,老师奖励了他最想要的野外观鸟指南的故事。4答案与解析:A推理判断题。根据第三段中的“Oh, I thought. I was the one who broke the window.It was caused by a naughty throw of a
23、baseball. If I admitted guilt, I would be in a lot of trouble. How would I be able to pay for a big window like that?”以及第五段第一句“I know how much you like birds, she said as she stood looking down at my guiltridden face.”表现出的男孩内心的想法以及愧疚的表情,可推知那个男孩并不是故意打破窗户的,故选A项。5答案与解析:D细节理解题。根据第三段中“If I admitted guilt
24、, I would be in a lot of trouble. How would I be able to pay for a big window like that? I didnt even get an allowance. My father is going to have a fit, I thought.”以及第四段“My teacher took down a book from one of our library shelves and I had never known my teacher to strike a student, but I feared sh
25、e was going to start with me.”可知,如果男孩承认了过错,他认为自己可能会赔偿打破的窗户、让父亲生气以及被老师惩罚,但是他没有想到会得到一本野生鸟类指南,故选D项。6答案与解析:A推理判断题。根据第三、四段男孩内心的想法,担心自己承认了过错会被要求赔偿打破的窗户、惹父亲生气和被老师惩罚可知,男孩一开始内心很害怕;根据倒数第二段“I couldnt believe it! I wasnt being punished and I was getting my own bird field guidethe very one that I had been saving
26、 up money to buy.”和最后一段“The lesson my teacher taught me stays with me every day, and it will echo forever.”可知,男孩的内心对老师是感谢的。故“害怕惊讶感恩”最能描述男孩的感情变化,故选A项。7答案与解析:B主旨大意题。根据倒数第三段中“You will not be punished as long as you remember that I am not rewarding you for your misdeed, but I am rewarding you for your t
27、ruthfulness.”可知,那个男孩的老师教会他要诚实,故选B项。.七选五【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了四种新兴的旅游方式。1答案与解析:G根据上文“The World Tourism Organization says that by 2020 the number of international travellers will be more than 1.6 billion per year.”和下文“Here are four different kinds of tourism that have appeared recently.”可知,该空承上启下,G选项“游客数量
28、的增加也意味着旅游种类的增加。”符合语境,故选G。2答案与解析:F根据上文“Medical tourism can be for a lot of things, from operations to visits to the dentist.”和下文“A few of the popular countries offering medical tourism are India, Cuba, Thailand and Jordan.”可知,该空承上启下,F选项“这种旅游包括去一个不同的国家享受医疗保健。”符合语境,故选F。3答案与解析:A本段内容介绍的是烹饪旅游,而选项中只有A项与coo
29、king有关,故A选项“烹饪假期现在越来越受欢迎了。”符合语境,故选A。4答案与解析:D根据下文“Examples include tours to New Orleans after Hurricane Katrina, to parts of Thailand after the tsunami or tourist visits to ground zero in New York.”可知,该空引出下文,D选项“灾难旅游指的是参观灾难发生地的行为。”符合语境,故选D。5答案与解析:E该空承上启下,E选项中的This指代前文的“literary tourism, several types”与后文介绍的几种类型呼应,故选E。