收藏 分享(赏)

2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:367585 上传时间:2025-11-28 格式:DOCX 页数:11 大小:55.46KB
下载 相关 举报
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共11页
2021高考英语导学大一轮人教广西专用滚动测试7 WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、滚动测试七第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。 1.What does the woman like collecting best?A.Train tickets.B.Coins.C.Stamps.2.Which country found lovely music is good for peoples hearts?A.Australi

2、a.B.America.C.Russia.3.What is the woman eager to buy?A.Ice creams.B.Candy.C.Drinks.4.Where are the two speakers?A.In the bank.B.In the classroom.C.In the supermarket.5.What prevented the woman calling the man yesterday?A.She lost her cellphone.B.Her cellphone was power off.C.Her teacher took her ce

3、llphone away.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the woman looking for?A.A casual dress.B.An evening dress.C.A business suit.7.What will the woman do next?A.Try on th

4、e clothes.B.Bargain with the man.C.Pay for the clothes in cash.听第7段材料,回答第8、9题。8.How old is the womans grandfather? A.79.B.78.C.80.9.What did the womans grandfather do last winter? A.He went in the hospital. B.He went on a cycling holiday. C.He attended a skiing contest.听第8段材料,回答第10至12题。10.What are t

5、he speakers arguing about?A.Which way to go.B.Who to blame.C.What transport to take.11.Why did the policeman stop the speakers?A.They took the wrong shortcut.B.They drove beyond the speed limit.C.They went through the red light.12.What was the initial reason for what happened to the speakers?A.The w

6、oman didnt prefer to travel by train.B.The man failed to ask the way.C.The man forgot to book tickets earlier.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the basic purpose of the IQ tests?A.To test who is brighter.B.To test the ability in language and numbers.C.To judge ones talents.14.What makes so many unhappy pa

7、rents in the world?A.Their children being stupid.B.Their childrens failing in the exams.C.Their childrens abilities not being developed.15.Why do some children do badly in school exams?A.They are poor in words and numbers.B.They do not study hard enough.C.They are looked down upon by others.16.How c

8、an a person be happy?A.Putting his/her skills to good use.B.Having a higher IQ.C.Doing well in the exams.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is the conductor like?A.Anxious.B.Kind-hearted.C.Absent-minded.18.What should Mr.Mora do in Princeton?A.Give a lecture.B.Meet an old friend.C.Visit a university.19.Why m

9、ust Mr.Mora find the ticket?A.He might be fined.B.He forgot the destination.C.He wrote something important on it.20.What kind of person is Mr.Mora?A.Forgetful.B.Careful.C.Bad-tempered.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019山东烟台模考)If you are the kind of touris

10、t who likes to visit places with outstanding landscapes and multicultural cities,then Asia is the place to go.Take a cruise(巡游) to Asia and you will not be disappointed.The Finest Asian Cruise ExplorationsTourists who want to visit several Asian countries understand that cruising there is the best a

11、lternative.You can decide to take a two-week cruise,starting from Sri Lanka to Thailand.Theres also a three-week cruise that starts off in China all the way to Japan.A most popular voyage is one that starts from Hong Kong to Singapore.The Best Time to TravelWhen touring Asia,its best to understand t

12、hat different cruise lines have different travelling timelines.You can be caught in the rain during your tour(October to December in Malaysia and December to February in Indonesia).Most cruises take place from December to the end of March.Booking Cruise-ship ToursGiven that youll probably be taking

13、long flights to get to South Asia and the Far East,the budget will be large,especially if you are visiting as a family.In addition,many people tour this region,so it would be best if you book early when the prices are more appealing.ActivitiesThere are so many ports in Asia and this might bring a ch

14、allenge if you want to get somewhere in time.Make sure you plan your day-trips in advance and follow the cruise line tours to avoid missing the boats.Apart from visiting the cities,you could also go to Borneo,Indonesia to see the orangutans(猩猩).You can also hop across several islands from Bali,appre

15、ciate the colorful floats as well as the cherry blossoms in Japan and visit the floating fish farms in Vietnam.21.In the authors opinion,which cruise is the most welcoming one?A.From Hong Kong to Singapore.B.From Sri Lanka to Thailand.C.Flying to the Far East.D.From China to Japan.22.When is the bes

16、t time available on tours in Indonesia?A.January.B.February.C.December.D.March.23.Where can you appreciate the colorful floats?A.Bali.B.Vietnam.C.Japan.D.Indonesia.BChinese bronzes(青铜) of the second and first millennia BC are some of the most distinctive achievements in the history of art.These vess

17、els(容器) were made to carry sacrificial offerings,to use in burial or to honor noble families in public ceremonies.When they were found by emperors centuries later,these spiritually significant objects were seen as signs of heavenly messages about a ruler or a dynasty and became prized items in royal

18、 collections.This exhibitionthe first to explore these ancient objects throughout Chinese historypresents a rare opportunity to experience a large number of these works together in the United States.Unlike Greek and Roman bronze sculptures of human and animal forms,most objects from Bronze Age China

19、 were vessels for ceremonial use.Beginning with the Song dynasty,emperors unearthed these symbolic works and began collecting them,considering them to be evidence of their own authority as rulers.In addition to impressive collections,the royal fascination with bronzes led to the creation of numerous

20、 reproductions and the comprehensive cataloguing of palace holdings.These catalogues are works of art themselves,featuring beautiful drawings and detailed descriptions of each object.From the 12th century onward,scholars and artists also engaged in collecting and understanding ancient bronzes.Unlike

21、 emperors,scholars regarded bronzes as material evidence of their efforts to recover and reconstruct the past,and they occasionally exchanged them as tokens(象征) of friendship.Today ancient bronzes still occupy a primary position in Chinese cultureas historical objects and as signifiers of an importa

22、nt cultural heritage that inspires new generations,as seen in the works of contemporary artists on view in this presentation.Mirroring Chinas Past brings together approximately 180 works from the Art Institute of Chicagos strong holdings and from the Palace Museum in Beijing,the Shanghai Museum,and

23、important museums and private collections in the United States.By providing viewers with a new understanding of ancient bronzes and their significance through time,the exhibition shows Chinas fascinating history and its developing present.24.In what way are Chinese bronzes different from Greek and R

24、oman ones?A.They fascinated the royal family.B.They took animal or human forms.C.They served ceremonial purposes.D.They were important cultural heritage.25.What does the author think of catalogues of bronzes?A.Unreal.B.Creative.C.Artistic.D.Necessary.26.What can we infer about the exhibition accordi

25、ng to the text?A.It is held in China.B.It is arranged by time.C.It is organized by scholars.D.It includes modern artworks.27.What does the underlined word “holdings” in the last paragraph refer to?A.Viewers.B.Collections.C.Museums.D.Art dealers.C(2019山东临沂高三质检)The Spanish sculptor Isaac Cordal sees t

26、he city as his playground.He specializes in miniature,a street art often representing a social commentary as a critical observation on capitalism,power and so on.Cordal first models the sculptures in clay then reproduces them in cement(水泥)about 15 cm in height.“As a material,cement seems very symbol

27、ic because it is one of our most recognizable footprints against nature.”he says.“Today we have been too used to cement city habitat.”For several years hes been working on the project,Cement Eclipses,referring to the state when a building covers the sun:“Its a critical reflection on the idea of prog

28、ress.”These tiny cement figures have appeared in cities across Europe,found sitting on top of bus shelters or drowning in the grass land of the big city.“The street became a perfect setting in which I could find enough landscapes for them.Due to their small size and color,they go really well into th

29、e urban environment.They even normally go unseen by passers-by.Im very interested in that moment of surprise when someone accidentally discovers them.”he says.“Nowadays there is a fear of not being seen in the public area,so everything is always big and bold.We become a product of this and do not fo

30、cus in as much.I think it is good to pay attention to small details.My work is a reward for those who do and it allows us to understand and change the world we have created in a different angle.”Cordal says.28.Which of the following best explains the underlined word “miniature” in paragraph 1?A.Tiny

31、 sculpture.B.Small playground.C.Social comments.D.Critical observation.29.Whats Cordals attitude toward cement city habitat?A.Indifferent.B.Critical.C.Neutral.D.Supportive.30.What does Cordal intend to tell us in the last paragraph?A.Everything big in public is attractive.B.Being small may be a fear

32、 in public.C.We need to focus on the details of the products.D.His work helps us to see the world differently.31.What does the text mainly talk about?A.Cordal and his street art.B.Ways to be a sculptor.C.Materials used for sculptures.D.Reflections on city progress.D(2018河南中原名校二次质检)Young people in th

33、e United States do not have a strong understanding of the world and their place in it.Two US-based groups,the Council on Foreign Relations and the National Geographic Society,conducted an online survey earlier last year.They wanted to know what young people in American colleges knew about geography,

34、US foreign policy,recent international events,and economics.The survey was given to over 1,200 Americans between the ages of 18 and 26.All of them currently attend,or formerly attended,a 2- or 4-year college or university.The average test score,out of 75 total possible answers,was 55 percent.The stu

35、dy identifies a few important problems.For example,only 30 percent knew that the only part of the US government that can declare war is Congress.Only 60% of those taking the survey could identify Brazil on a world map.Part of the problem,argue the organizers of the survey,is the Internet.They say it

36、 is becoming harder to find high-quality information about world events amongst all the fake news and trivia(琐事) which swamp the web.Forty-three percent of those questioned said they read about the news on Facebook.Another problem is that most college courses do not require students to learn about i

37、nternational issues.If such information is not required,Richard Haass from the Council on Foreign Relations said,then the United States could have leaders like Gary Johnson.He was a recent presidential candidate who did not know about the Syrian city of Aleppo when a reporter asked him about it.The

38、survey results were not all bad.The young people also demonstrated a good understanding of climate change and renewable energy.And the majority of them said that international issues were becoming more important to them.Haass says these findings suggest the need to find ways to get good information

39、to students,both in school and online.To help,the Council on Foreign Relations is creating a new program called CFR Campus,designed to help build knowledge about global issues.32.What can we learn about the survey?A.All the participants were recent university graduates.B.It was an online survey cond

40、ucted by two US universities.C.Its aim was to figure out what the young people knew about America.D.It was given to over 1,200 American people aged from 18 to 26.33.Whats one reason the survey organizers give for young peoples lack of knowledge?A.Young people are unwilling to travel abroad.B.The sou

41、rces from which they get their information.C.The US university system is of poor quality.D.Their lack of interest in knowing more about the world.34.According to the survey,what topic did the young Americans understand best?A.Environmental matters.B.Geographic information.C.Foreign relations.D.Gover

42、nment organizations.35.In which column of a newspaper could we find this article?A.Economics.B.Entertainment.C.Politics.D.Education.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Use Social Media PositivelyNowadays so common is social media in our society that almost everyone i

43、s connected to some form of it.We are in a fast-paced,technologically evolving society and we are addicted to social media.36So how does one ensure a positive online reputation?Its simple:Keep it clean.Party photos with alcohol are an absolute no-no.Would you want to have your boss see these photos?

44、37 Make sure to post contents that you feel positively reflect you,your creativity and your skills.38 You have a private account so you can post anything you want?This is decidedly not the case.Privacy settings make it harder to see your full account,but its not impossible.Under no circumstance shou

45、ld you rely on privacy settings as a way to protect inappropriate contents.Ensure youre careful and professional.Keep it classy(优等的)! Discover your brand,or what you want people to think of you.Proper spelling and grammar is always a plus,but it may not be your brand.39 In this way,you can earn appr

46、oval.Follow these simple rules and youre on your way to building,or restoring an online reputation.Using social media positively doesnt mean you cant have fun and use it to express yourself;however,you want to ensure that youre OK with anyone seeing everything you post.40So your post can get your fr

47、iends active and happy.Like it or not,your social networks reflect youmake sure you look like the shining star that you truly are.A.Try to do everything as well as you can.B.In fact,we long for social media and need it.C.Social media is very fast to use but very difficult.D.Dont trust privacy settin

48、gs at all.E.Be entirely sure about what youre posting.F.Once you click post,theres no looking back.G.Make sure your post is written personally.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2018浙江)We have all heard how time is more valuable than money,but i

49、s it 41 to have too much time?I 42 back in high school I spent most of my day at school since I also 43 a team sport.By the time I got home,I only had a few hours to do my homework,and I had to do it 44.When I got into college,things 45.I suddenly found myself out of class before noon time.Because o

50、f all this 46 time,there was no sense of 47 to do my school work immediately.I was performing this action of waiting until it later became a 48.Once that happened,I just kept 49 my studying further and further back in my day.Then I got to the point where I was 50 really late at night to get my work

51、done.One day I 51 a former classmate of mine who was 52 a lot of money running a sideline(副业).Since his regular job was 53,I asked him why he just didnt do his sideline full-time.He said without the job,he would 54 have too much time and would just do what I did back in 55.He said that if he 56 the

52、job,he would lose his 57 to work and succeed.So,try 58 your time with other work.This is why there is a 59 that if you want something done,ask a 60 person to do it.41.A.trueB.fairC.strangeD.possible42.A.rememberB.admitC.understandD.expect43.A.watchedB.lovedC.coachedD.played44.A.at lastB.right awayC.

53、of courseD.as usual45.A.happenedB.repeatedC.changedD.mattered46.A.extraB.difficultC.valuableD.limited47.A.dutyB.achievementC.urgencyD.direction48.A.burdenB.reliefC.riskD.habit49.A.pushingB.takingC.settingD.calling50.A.hanging outB.staying upC.jogging roundD.showing off51.A.metB.helpedC.treatedD.hire

54、d52.A.raisingB.wastingC.demandingD.making53.A.safeB.importantC.boringD.rewarding54.A.luckilyB.hardlyC.hopefullyD.simply55.A.childhoodB.collegeC.townD.business56.A.quitB.foundC.acceptedD.kept57.A.heartB.chanceC.driveD.way58.A.savingB.filling upC.giving upD.trading59.A.messageB.storyC.sayingD.fact60.A

55、.carefulB.busyC.reliableD.kind第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Two businessmen flew to Australia to play in a weekend golf match.Their team won and they both received green 61.(jacket).On their last night in Australia,they 62.(stay) up late drinking beer.They were still drunk

56、in the morning,but they drove their rented car 63.the airport.The road was empty.64.(sudden),something jumped in front of the car.The driver couldnt stop in time and the car hit it.The men got out of the car and found a large kangaroo 65. (lie) on the road.The drunken men began to laugh and decided

57、to take some photos with the “dead” kangaroo.One of the men decided to put the jacket on 66.kangaroo.So they dressed the poor kangaroo in a green jacket.Then they posed with it for some photos.Suddenly,something 67.(amaze) happened.The kangaroo opened its eyes.It was not dead.But it was very angry.T

58、he kangaroo hit the two men and knocked them out.Then it ran away.In the kangaroos new green jacket 68.(be) the car keys,a passport,and the air tickets.Later that day,a motorist phoned the police.“Youre not going to believe this.”he said,“but a kangaroo in a green golf jacket 69.(run) along the road

59、 to the airport.” The police finally found out the whole story,and they punished the two 70.(drink) men.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1

60、.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Which is known to all,nowadays the Internet is playing more and more important part in our daily life.In it,we can not only read news at home and abroad but also get so much information as possible.We are often send e-mails to our classmates.We can make teleph

61、one call to our families as well as our friends.However,we can go to school on the net,read different kinds of books and even teach myself English.We can also enjoy music,watching sports and play computer games on the net.We could do shopping even without leaving our homes.第二节书面表达(满分25分)(2019河北唐山模拟)

62、假定你是李华,你的笔友Peter所在的林肯中学将举办中国文化周活动,他来信向你寻求活动相关建议。请你给他回信,内容要点包括:1.活动内容及形式;2.说明推荐理由。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.可能用到的词汇:剪纸 paper-cutting书法 calligraphy滚动测试七15 ABBAC610 CAACB1115 BCBCA1620 ABABA附:听力材料(Text 1)M:I thought you only liked collecting stamps.W:I also like collecting coins.But collecting t

63、rain tickets is my favourite activity.(Text 2)W:Songs that make our hearts happy can make them stronger,too?M:Sure.Its a new find by American researchers and reported in Russia on Tuesday.(Text 3)W:Do you have any change?Im dying for candy and this machine wont give change.M:Look.This one gives chan

64、ge.I think Ill get something to eat,too.(Text 4)W:Good morning.May I help you,sir?M:Yes,could I change these pounds for dollars,please?W:Do you want small bills or large ones?M:Both are OK.(Text 5)M:Why didnt you call me yesterday?I was waiting by the phone all day.W:Im sorry,but I couldnt call.I co

65、uldnt find a phone.M:What do you mean you couldnt call?You have a cell phone,dont you?W:I used to have a cell phone.The teacher took it away because I tried to call you from class.(Text 6)M:Hello.Can I help you?W:Oh,hello.Yes.I want something to wear at a conference.M:So,youre looking for something

66、quite smart.W:Yes.Some kind of business suit.Hmm,this is nice.Is this one on sale?M:Yes,it is.Theres a 25% reduction on this one.Its a real bargain.W:Hmm.Its still a bit expensive for me.Is there a discount for cash?M:Oh,no,Im sorry.W:Oh,well,can I try it on?M:Yes,of course.The changing room is just

67、 over there.W:Thanks.(Text 7)W:My grandfather hasnt been too well lately.M:Oh dear.Im sorry to hear that.W:Hes 79.Dont you think he should slow down a bit at his age?M:Absolutely.W:But he wont listen to me.He says he wants to enjoy his life to the full.M:Fair enough.W:Last summer he went on a two-we

68、ek cycling holiday in France.Last winter he attended a skiing contest.M:You are kidding.I cant believe it.W:Were going to give him a big party for his 80th birthday.M:Thats great.W:But before that,Im going to have a word with him and tell him to take things more easy.M:Good for you.(Text 8)M:This is

69、 all your fault!This wouldnt have happened if you hadnt tried to give money to that policeman!W:Well,if youd listened to me when I suggested asking someone for directions,we shouldnt have got lost in the first place,would we?M:Oh,go on!Blame it all on me!You were the one who was driving when we got

70、stopped by the police.If you hadnt been speeding,we wouldnt have been stopped at all!W:Thats not fair.We were doing fine until you suddenly decided you knew a quicker way!M:Oh,come on!I only suggest it because we were running so late.We wouldve been fine if you hadnt suggested driving instead of tak

71、ing the train.W:No!We wouldve been fine if you had remembered to book tickets!(Text 9)W:Why is it that some children perform better than others at school?M:Obviously,certain children are brighter than others.But it is not that simple.A lot of importance is attached to intelligence measured by tests.

72、W:The so-called IQ tests?M:Yes.Basically they are intended to test the ability in language and numbers,so some children are sure to suffer.This is very unfortunate.A child with an average IQ may turn out to be successful when he grows up.W:What you are saying is that some children have abilities tha

73、t are not easy to measure.M:Exactly.If these abilities are not discovered early,they cannot be developed.Thats why there are so many unhappy parents in the world.They are not doing the things they are best at.W:I see.M:But at school,only those who are good with words and numbers will probably do wel

74、l in exams.W:Right.Is there anything a parent can do to help in this case?M:Yes.In my opinion,a child should be judged on his personal talents.After all,being happy in life is putting your skills to good use,no matter what they are.(Text 10)Mr.Mora is a famous university president.He is remembered a

75、s a humorous man because his lectures cause laughter from time to time.He is also remembered by his family and friends for being absent-minded.There are many interesting stories about Mr.Mora,which amuse people.Once on a train,a conductor came to Mr.Mora,asking for his ticket.He began to search his

76、pockets.No ticket appeared.Mr.Mora began searching his suitcase.“Never mind,sir,” said the conductor,seeing how anxious Mr.Mora was becoming and trying to comfort him.“When you find your ticket,just post it to the station.Im sure you have it somewhere.” “Im sure,too,” said the president as he contin

77、ued searching.“But I must find it.I need to know where Im going.”Mr.Mora got off the train in New York and hurried to the post office to make a telephone call to his secretary.“Im in New York now but I dont know why,” said Mr.Mora,feeling like a small boy who had got lost.Within minutes came the sho

78、rt reply,“You are not supposed to be in New York.You should be in Princeton to give a lecture.”【解题导语】这是一篇广告。作者为喜欢美丽风景和多元文化城市的游客介绍了亚洲的一些景点。21.A细节理解题。根据The Finest Asian Cruise Explorations部分的“A most popular voyage is one that starts from Hong Kong to Singapore”可知,最受欢迎的乘船游览路线是从香港到新加坡,故选A项。22.D细节理解题。根据T

79、he Best Time to Travel部分的“You can be caught in the rain during your tour(October to December in Malaysia and December to February in Indonesia)”可知,在印度尼西亚,十二月到二月会有雨,三月份不在这个区间范围内,所以在印尼旅游的最佳时间是三月。23.C细节理解题。根据Activities部分的“You can also hop across several islands from Bali,appreciate the colorful floats

80、as well as the cherry blossoms in Japan and visit the floating fish farms in Vietnam.”可知,你在日本可以欣赏到五彩缤纷的花车。【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了中国古代青铜器的象征意义和青铜器展览的现实意义,增强了人们对青铜器的理解,展示了中国迷人的历史和发展的现状。24.C细节理解题。根据第二段第一句可知,中国的青铜器和希腊、罗马青铜器不同之处在于,青铜时代中国的大多数物品都是用于仪式的器皿。25.C推理判断题。根据第二段最后一句可知,作者认为青铜器目录是艺术品,配有美丽的图画和每个物体详细的描述。2

81、6.D推理判断题。根据最后一段最后一句可知,这次展览包含了一些现代艺术品,故选D项。27.B词义推测题。此处指来自芝加哥的一个研究所的大量的收藏品,holdings指“收藏品”,与collections同义,故选B项。【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍Cordal和他的街头艺术。28.A词义猜测题。根据第一段中“He specializes in miniature,a street art often representing a social commentary as a critical observation on capitalism,power and so on.”中的“a

82、 street art”可知,画线词指的是“一种街头艺术”,对比四个选项可知,A项“微型雕塑”属于艺术。29.B推理判断题。根据第四段中的“For several years hes been working on the project,Cement Eclipses,referring to the state when a building covers the sun:Its a critical reflection on the idea of progress.”可知,Cordal持批评的态度。30.D推理判断题。根据最后一段中的“My work is a reward for

83、those who do and it allows us to understand and change the world we have created in a different angle.”可知,他的工作帮助我们以不同的方式看世界。31.A主旨大意题。根据第一段中的“The Spanish sculptor Isaac Cordal sees the city as his playground.He specializes in miniature,a street art often representing a social commentary as a critica

84、l observation on capitalism,power and so on.”可知,作者介绍Cordal和他的街头艺术。【解题导语】本文为新闻报道。美国外交关系协会和美国国家地理协会做了一项网上调查,结果是美国的年轻人对于世界及他们生活的地方了解甚少。32.D细节理解题。根据第三段第一句“The survey was given to over 1,200 Americans between the ages of 18 and 26.”可知答案为D项。33.B细节理解题。根据第五段可知本次调查的组织者针对美国年轻人对于世界和居住地缺乏了解所给出的原因是他们获得信息的信息源出了问题

85、,故选B项。34.A细节理解题。根据倒数第二段第二句(年轻人也对气候变化、可再生能源有很好的了解)可知美国年轻人对于环境问题了解得最好,故选A项。35.D推理判断题。文章开头作者提出了美国年轻人对于世界及居住地了解很少,然后分析了造成这种现象的原因。最后一段Haass建议要找到一些方法使学生获得好的信息。由此可推知本文应该在报纸的“教育”栏目中。【解题导语】本文是一篇议论文。作者介绍了如何在社交网站上发布合适的帖子以表现出自己的正能量。36.B空格前一句话的意思是“我们生活在一个快节奏的、科技发展的社会中。在这个社会中,我们对社交媒体很迷恋。”空格处承接上句,表示“事实上,我们渴望社交媒体并且

86、需要它”。37.E前面给出了一个你不该上传的照片的例子,后面建议要上传能够正面反映你的内容,所以空格处应该是一个过渡性语句,即:要完全确定你要上传的内容。38.D空格处是该段的主题句。该段的主要内容是作者建议我们不要相信隐私设置。39.A前面的意思是在写帖子的时候,要找到自己的品牌,拼写和语法正确,总之要尽可能地把内容写好。40.F该句的意思是“一旦你点击发布,就没有回头路了。”与前面“然而,你要确保你的帖子对于任何看到你发布的任何内容的人来说都是适合的”形成逻辑上的一致。【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。时间比金钱珍贵,但是我们可能拥有太多的时间吗?作者把高中生活与大学生活做比较,把自己的生

87、活与老同学的生活做比较,最后用一句谚语做总结:要想效率高,就要将事情交给忙人做。41.D我们都知道时间比金钱珍贵的道理,但是我们可能拥有太多的时间吗?根据句意可知,D项符合语境。true“真正的”;fair“公平的”;strange“奇怪的”;possible“可能的”。42.A根据下文的时态及语境可知,此处指“我”开始回忆高中生活。remember back是固定搭配,意为“回想”,符合句意,故选A项。43.D根据上下文可知,除了学习,“我”还参加团队运动。watch“观看”;love“喜爱”;coach“训练”;play“参加比赛”,故D项更符合句意。44.B根据前面的“only”可知,“

88、我”仅剩下一点时间可以做作业,因此,“我”不得不马上完成。at last“最后”;right away“马上”;of course“当然”;as usual“像往常一样”,故选B项。45.C根据下文的“suddenly”可知,当“我”进入了大学,事情发生了改变。happen“发生”;repeat“重复”;change“改变”;matter“要紧”。故选C项。46.A根据上文及后文的“waiting until”可知,“我”步入大学后,情况发生了变化,时间比高中增多。extra意为“额外的”,故选A项。47.C根据句意可知,因为所有这些额外的时间,导致“我”对学业没有紧迫感。duty“职责”;a

89、chievement“成就”;urgency“紧迫”;direction“方向”,故选C项。48.D根据后文可知,“我”一直在等待,直到后来变成了一个习惯。burden“负担”;relief“解除”;risk“危险”;habit“习惯”。故选D项。49.A根据下文的“further and further”可知,此处表示“我”越来越懒散,不断地把我的学习推得越来越晚。故选A项。50.B根据句意及下文的“late at night”可知,此处表示“我”熬夜直到完成工作,stay up是固定短语,意为“熬夜”,故选B项。hang out“闲逛”;jog round“慢跑”;show off“炫耀”

90、。51.A根据后文可知,“我”与老同学只是相遇,并无其他“帮助”,“款待”或“雇佣”之意,故选A项。52.D根据后文的“running a sideline”及“succeed”可知,老同学事业有成,开创了副业,赚了许多钱。make a lot of money是固定短语,意为“赚了很多钱”,故选D项。53.C根据后文可知,“我”询问老同学为什么不全心全意只做副业,据此可以推断,此处意为“他的工作很枯燥无味”,故选C项。54.D根据句意及后文的“and would just do”可知,如果没有这份工作,他会有太多的时间,只会做“我”在大学里做过的事情。此处的simply与just相呼应,故选

91、D项。55.B参见上题解析。56.A根据句意及后文的“lose”可知,此处意为“假如辞职,他就会失去工作与成功的动力”。quit意为“放弃”,故选A项。57.C参见上题解析。heart“心脏”;chance“机会”;drive“驱动力”;way“方法”。故选C项。58.B根据上文可知,此处表示“我”建议大家要让工作占满自己的时间,save“节省”;fill up“填充”;give up“放弃”;trade“交易”。故选B项。59.C根据下文的“if you want something done,ask a 60 person to do it”可知,此处是一句谚语,故选C项。60.B要想效率

92、高,就要将事情交给忙人做。根据句意及全文内容可知,B项更符合句意。careful“仔细的”;busy“繁忙的”;reliable“可靠的”;kind“仁慈的”。【解题导语】本文是一篇趣味故事。两个商人去澳大利亚参加高尔夫球赛赢得绿夹克,夜晚喝啤酒庆祝直到清晨,开车去机场的路上误撞了袋鼠,两人给袋鼠穿上绿夹克拍照,打算上传到网上,不料袋鼠醒来穿着那件装有车钥匙、护照和机票的绿夹克跑向机场。61.jackets考查名词单复数。此处指两件绿夹克,故用其复数形式。62.stayed考查时态。此处指他们当晚熬夜很晚喝酒庆祝,故用一般过去时。63.to考查介词。此处指他们开车去机场。64.Suddenly

93、考查词类转换。用副词形式做全句的状语。65.lying考查非谓语动词。lie做宾语补足语,与宾语是主动关系,且表示当时正在进行,故用动词-ing形式。66.the考查冠词。此处用定冠词特指刚才提到的那只袋鼠。67.amazing考查词类转换。修饰不定代词something,表示“令人惊奇的”。68.were考查主谓一致。该句是倒装句,主语是the car keys,a passport和 the air tickets。所以谓语用复数形式。69.is running考查时态。此句是直接引语,指当时正在进行的动作,故用现在进行时。70.drunken考查词类转换。此处指“喝醉的”。短文改错Whi

94、chAs is known to all,nowadays the Internet is playing a more and more important part in our daily life.InOn it,we can not only read news at home and abroad but also get soas much information as possible.We are often send e-mails to our classmates.We can make telephone callcalls to our families as we

95、ll as our friends.HoweverBesides,we can go to school on the net,read different kinds of books and even teach myselfourselves English.We can also enjoy music,watchingwatch sports and play computer games on the net.We couldcan do shopping even without leaving our homes.书面表达Dear Peter,Im very glad to l

96、earn that a Chinese Culture Week activity will be held in your school.Its a good opportunity for you to learn more about Chinese culture.First,a paper-cutting exhibition is a good choice.As a traditional Chinese art,paper-cutting includes different themes like plants,animals,stories and so on.Additi

97、onally,holding a Chinese calligraphy competition can also arouse peoples interest,which is very helpful in learning Chinese culture.Whats more,lectures about Chinese history,architecture,poems,or even food,are surely welcome.And a Chinese painting show is always attractive.I hope my suggestions will be of great help to you.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1