收藏 分享(赏)

山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析1.doc

上传人:a**** 文档编号:362740 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:5 大小:219.50KB
下载 相关 举报
山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析1.doc_第1页
第1页 / 共5页
山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析1.doc_第2页
第2页 / 共5页
山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析1.doc_第3页
第3页 / 共5页
山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析1.doc_第4页
第4页 / 共5页
山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析1.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析1(A)If youre concerned about gaining weight over the upcoming holiday season, consider eating more slowly and you might consume less, a study suggests. Diet experts have been promoting this advice for years, and now nutrition scientists at the University of Rhode Island have

2、 some new data to back it up. They had 30 normal-weight, college-age women come into a laboratory for lunch on two separate occasions. Each time, the women were offered a huge plate full of delicious food, plus a glass of water. They were asked to eat until the point of comfortable fullness. On one

3、occasion, they were instructed to eat as quickly as they could; on the other occasion they ate slowly and put down their spoons between bites. They did not know the food and water was weighed before and after the meal to determine the amount consumed. Findings were: When eating quickly, the women co

4、nsumed 646 calories in about nine minutes. When eating more slowly, they had an average of 579 calories in about 29 minutes. “They ate 67 calories more in nine minutes than they did in 29 minutes, ” says lead researcher Kathleen Melans. “If you add that up over three meals a day, thats a big differe

5、nce in calories. ”“Upon completion of the meal and an hour afterward, the women were less satisfied and hungrier when eating quickly compared with when they ate slowly, ” she says. They said they enjoyed the meal more when they were taking their time. Not surprisingly, the women drank more water whe

6、n they ate more slowly, and researchers are doing a follow-up study on whether that factor contributed to their feeling fullness.One way to help control calories intake during Thanksgiving is“to slow down and savor(尽情享受) and enjoy your food more, ” she says. 1. The best title of the passage could be

7、 _ . A. Taking Your Time Caused FullnessB. Eating quickly Means Less CaloriesC. Eating Slowly Leads to Eating LessD. Enjoying Your Food in Holiday2. What is the difference between the two occasions on which these women had their lunch? A. They reached different points of fullness. B. They were provi

8、ded with different amount of food. C. They ate their lunch at different speeds. D. They were offered different kinds of foods. 3. The aim of the study is to find whether speed influences _ people eat. A. how wellB. how muchC. what D. the way4. According to the passage, which of the following stateme

9、nts is TRUE? A. These women didnt know the weight of the food until they finished the meal. B. The food and water wasnt weighted until the end of the meal. C. The amount of food consumed had little to do with the eating speed. D. The more quickly they ate, the more calories they consumed. (B)When mo

10、st people turn 21, they spend too much time partying and having fun. But when Adele turned 21, she did something completely different. After going through a tough break-up(分手), the British singer turned her pain into glory(荣耀) and recorded one of the most moving albums(专辑) of the year. The album, 21

11、, which was released in January, has already hit the charts in 14 countries, according to the Billboard magazine. It also noted that Adele made history as the first artist since the Beatles to have two top five singles and two top five albums in the charts at the same time. (Adeles first album, 19,

12、was released in 2008. Each album is named for her age when she wrote it. )Now, after touring around the world for almost a year, the DVD of her live concert, released on November 29, is Adeles latest work. Having topped the pre-order list of Amazon. com for over a month already, this one seems set t

13、o stay on top for a while. Born in north London, Adele sang her way up honestly: In 2006, she was signed by Englands XL Recordings on the strength of (基于)a three-song demo(试样唱片) a friend of hers had posted on MySpace; within two years she had won the BRIT Awards Critics Choice prize and been tipped

14、by the BBC as the “Sound of 2008”. In 2009 she got the best new artist Grammy Award, and went on a world tour in support of the album 19 with a sold-out show in Los Angeles. According to Adele herself, much of the inspiration of her music comes from one single break-up. Thats probably what has made

15、the singers success-that emotional certitude(确信), according to Dickins. “The key to great singers is believing every single word they sing, ” he said. “And I think you believe every word that comes out of Adeles mouth. You can feel her life force through her voice. ”5. When she wrote album 19, she w

16、as at the age of _ . A. 21B. 18 C. 20D. 196. The underlined word“released” in Paragraph 3 can be best replaced by _ . A. recorded B. come outC. sold D. written7. In Adeles opinion, where does her inspiration of music mainly come from ? A. Emotional certitude. B. One single break-up. C. A three-song

17、demo. D. A world tour. 8. What can we infer from the passage? A. Adele went smoothly in her career. B. 21the most moving album(专辑) of the year. C. Her DVD topped the pre-order list of Amazon. com for only a month. D. She went on a world tour in support of the album 21. 答案解析1.【解析】选C。主旨大意题。整篇文章说明科学家经过

18、研究发现,吃得慢,吃得少,易饱, 因而不用担心体重增加。2.【解析】选C。细节理解题。根据第二段的最后一句话可知她们吃饭的速度不一样。故选C项。3.【解析】选B。细节理解题。根据文章的第一句If youre concerned about gaining weight over the upcoming holiday season, consider eating more slowly and you might consume less. . . 可知选B项。4.【解析】选D。 推理判断题。根据第三段的第一句话可知A、B两项是错误的;根据第三段第二、三句话可知C项错误,故选D项。【文章大

19、意】大多数人21岁时可能还在整日找乐,虚度光阴。而英国歌手阿黛尔21岁时却做了完全不同的事情。她几乎是在一年之内便横扫了全球各大音乐榜单并斩获多项大奖,下面让我们一同走近这个用灵魂歌唱的优秀歌手。5.【解析】选D。推理判断题。根据文章第四段Each album is named for her age when she wrote it. “每张专辑都以她创作专辑时的年龄命名”可知正确选项为D。6.【解析】选B。词义猜测题。根据文章第三段可知release意为“发行”。come out出版,发行;record录制;sell卖,销售;write写。故选B。7.【解析】选B。细节理解题。根据文章倒

20、数第三段According to Adele herself, much of the inspiration of her music comes from one single break-up. “据阿黛尔本人表示,她的音乐灵感大多来自于一次分手事件。”可知B为正确选项。8.【解析】选A。根据文章第七段Born in north London, Adele sang her way up honestly“出生在伦敦北部的阿黛尔的确一路高歌猛进”可知A正确。根据第二段. . . recorded one of the most moving albums of the year. 可知B错误。根据第六段“这张DVD在亚马逊网站预订榜单上高居榜首超过一个月之久,似乎短时间内它还不会让位。”可知C错误。根据文章第八段“2009年,她获得了格莱美最佳新人奖,并进行全球巡演宣传她的专辑19,其中洛杉矶站的演唱会门票销售一空。”可知D错误。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1