1、南宁市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(11)及答案阅读理解主旨大意Passage *A few months ago, millions of people in London heard alarms all over the town. The Emergency Services, the Fire Departments, the Police, hospitals, and ambulances stood by, ready to go into action. In railway underground stations, people read notices a
2、nd maps that told them where to go and what to do in the emergency. This was Exercise Flood Call, to prepare people for a flood emergency. London wasnt flooded. In 1928, people living in Westminster, the heart of London, drowned in floods. And in 1953, one hundred people, living on the eastem edge o
3、f the London suburbs were killed, again, in the floods. At last, Greater London Council took actions to prevent this disaster from happening again. Though a flood wall was built in the 1960s, Londoners still must be prepared for the possible disaster. If it happens, 50 underground stations will be u
4、nder water. Electricity, gas and phone services will be out of action. Roads will be drowned. It will be impossible to cross any of the bridges between north and south London. Imagine: London will look like the famous Italian city, Venice. But this Exercise Flood Call didnt cause panic among Londone
5、rs. Most people knew it was just a warning. One lady said, Its a flood warning, isnt it. ? The water doesnt look high to me. 1. What topic is treated in this passage? A. Possible Damages Caused by Floods B. Emergency Exercise in London C. Flood Emergency in London D. London Floods in History 答案: B 指
6、导:由文章开头四句可知B为最佳选项。2. What measure was taken against floods in London in the 1960s? A. 50 underground stations were made waterproof. B. Rescue teams were formed. C. An alarm system was set up. D. A flood wall was built. 答案: D 指导:由文中“Thou加a flood wall was built in the 1960s可知选D.3. The purpose of the E
7、xercise Flood Call is to _. A. train the civil service for the flood B. prevent the flood from happening C. fill people in London with alarm D. prepare people against floods 答案: D 指导:由文中Thiswas Exe?cise FloodCall,to prepare people for a flood emergency可知选D.4. The author quotes (引述) 3the woman to _.
8、A. describe how frightened most of the Londoners were B. argue that its impossible to prevent floods in London C. show that most Londoners took Exercise Flood Call calmly D. prove that the Exercise Flood Call did cause a lot of trouble to Londoners答案: C 指导:由文中But this Exercise Flood Call didnt cause
9、 panic among Londoners”可知这名妇女的话进一步印证了此论点。panic意思为“恐慌”。答案显然为C*结束阅读理解-细节事实(典型例题测试)Rules for the University Entrance Examination You must be at the examination ceter ten miutes before the examination starts. If you are more than ten miuntes late, you may not enter the examination center. The examinatio
10、n takes place at the same time in different states. You must have proof of your name and grade as well as official examination mumber. Show these when you come to the exami nation center. Depending on which examination you are taking, you may bring certain items into the examination center. Math-ema
11、tice examinations may allow you to use electronic calulators (计算器). Other subjects may allow you to use dictionaries and other reference material. Please read the notes sent with your timetable carefully. You must bring your own pencils. None will be provided for you. The following items are not all
12、owed in the examina- tion center: walkmans and radios, head sets,and food or drink , school bags, electronic equipment ( unless specifically for vari- ous subjects), and mobile phones. Once in the center, you must sit at the desk with your examination number on it. When you sit down, place your ex-
13、amination number at the top corner of your desk. You must remain silent during the examination. You must not disturb other people who are taking the test. If you need a drink or toilet break,you should raise your hand and wait for the supervisor(监督者)to speak to you. You will be given water or the su
14、pervisor will take you to the bathroom. You are not allowed to talk with anyone during the break. You must write your answers in the offdal answer sheet.Your supervisor will provide extra paper if you wish to make notes. You may leave the examination room at any time if youdo not plan to return. If
15、you finish early and want to leave, please move well away from the examination center.The supervisor will warn you fifteen minutes, five minutes and one minute before the end of the examination. When the spervisor say that the time is up, you must put down your pencil and wait at your desk until you
16、r paper is collected. 1. What kind of examination are these rules probably for? A. A local exam. B. final exam. C. A college exam. D. A national exam. 2. What are you allowed to have with you when you take mathe- matics examination? A. Related material. B. Proof of yourself. C. A cell phone. D. A di
17、ctionary. 3. What can be provided for you during the exam? A. Pencils B. Food and drink C. Extra paper. D. Calculators. *结束阅读理解主旨大意Passage * On hearing the words Just do it!, you will know there is a Nike product nearby. If its Always Coca-Cola, you can be sure someone wants to sell you a refreshing
18、 drink. An advertising slogan is to a brand what eyes are to a person. The slogan helps people understand the brand better by telling them what it wants to sell to its customers. Good slogans leave a message inside peoples minds. Its almost certain that every brand has a popular slogan. Here are a f
19、ew examples: Just do it!-This slogan speaks out to teens. It tells them to do something, but only if they think its worth it. And if so, why not do it wearing Nike? Always Coca-Cola. Cokes slogans change every few years, but this one has enjoyed a lasting popularity because it shows the brands spiri
20、t. It seems to say Coke is the only drink there is; there are no other forms of drinks.Share moments, share life. This slogan from Kodak connects photos and beauty. It takes people to remember the happy moments in life by taking photos of them using Kodak film of course! 1. What would be the best ti
21、tle for the text? A. Just Do It! B. Slogan And Brand C. Famous Slogans D. What Is A. Good Slogan. ? 答案: B 指导:A仅仅是一句广告语不能代表全文,C和D都是只提到slogan,而全文说明的是广告语和商标之间的关系,故选B。2. Which of the following can best explain the underlined sentence (Paragraph 2) ? A. A good advertising slogan should draw peoples atten
22、tion. B. A brand should have an advertising slogan just as people have eyes. C. An advertising slogan is as important to a brand as eyes are to a person. D. An advertising slogan acts as the eyes of a brand. 答案: C 指导:画线部分句意为:广告语和商标之间的关系犹如眼睛和人的关系一样重要。3. The word them in the last paragraph refers to _
23、. A. people B. the happy moments C. photos and beauty D. Kodak film 答案: B 指导:由最后一段It takes people to remember the happy moments in life by taking photos of hem”,可知them代替the happy moments4. Which of the following tables can best match the slogans with their brands? A.SloganBrandObey your thirst.Volks
24、wagenIf anyone can, Canon can.Eastern AirlinesThe wings of man.Casio WatchesDrives wanted.Jobworld.Co. ukTechnology for lifeSpriteDownload a better future.Canon B. SloganBrandObey your thirst.Canon If anyone can, Canon can.VolkswagenThe wings of man.Eastern Airlines Drives wanted.Casio Watches Techn
25、ology for lifeJobworld.Co. uk Download a better future.SpriteC. SloganBrandObey your thirst.Casio Watches If anyone can, Canon can.Eastern AirlinesThe wings of man.CanonDrives wanted.SpriteTechnology for lifeJobworld.Co. uk Download a better future.Volkswagen D. SloganBrandObey your thirst.Sprite If anyone can, Canon can.Canon The wings of man.Eastern Airlines Drives wanted.Volkswagen Technology for lifeCasio WatchesDownload a better future.Jobworld.Co. uk 答案:D 指导:由文章的第二段第二句话知:广告词可以使顾客知道产品的优点是什么以及产品的特性,好的广告词可以给顾客留下深刻的印象。由此判断D选项中广告词均表达出所宣传晶牌的特点。*结束