收藏 分享(赏)

2021届高考英语二轮创新复习专题一第二节推理判断题练习含解析202103101239.doc

上传人:a**** 文档编号:361877 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:3 大小:59KB
下载 相关 举报
2021届高考英语二轮创新复习专题一第二节推理判断题练习含解析202103101239.doc_第1页
第1页 / 共3页
2021届高考英语二轮创新复习专题一第二节推理判断题练习含解析202103101239.doc_第2页
第2页 / 共3页
2021届高考英语二轮创新复习专题一第二节推理判断题练习含解析202103101239.doc_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、专题一 第二节 推理判断题A(2020邯郸二模) Now,according to a recent Brigham Young University study,the amount of time between sunrise and sunset is the clear winner among other weather variables when it comes to improving your mental and emotional health.In this unique studywhich brought together a psychologist,phys

2、icist and statisticianthe researchers explored how someones mood is linked to weather and associated factors such as sunshine,cloudy days,temperature,rain and pollution.The study found that people are more likely to report mental trouble during shorter days with less sunshine.It is generally believe

3、d that hot days,rainy days or days with thick pollution would make one feel more down and depressed.But the study came up with a surprising finding.It found that more than any other factor,reduced sun hours could increase mental distress(痛苦)while soaking up in sun makes things all right.The results

4、highlighted that the duration(时长)of the daylight was more significant in influencing peoples moods than the amount of sun rays being absorbed.“On a rainy day,or a more polluted day,people assume that theyd have more distress.But we didnt see that.We looked at solar irradiance(太阳辐照度),or the amount of

5、 sunlight that actually hits the ground.We tried to take into account cloudy days,rainy days,pollution.but they washed out.The one thing that was really significant was the amount of time between sunrise and sunset,” said professor Becker in a press release.Many studies have attempted to explore the

6、 link between the weather and its effect on ones mood,but the results were not conclusive.For this study,many important reasons were taken into accountmaking the research an improvement to the previous ones.The study concluded that public health should plan on effective strategies that can prevent e

7、motional distress during periods when the sun time is less,such as in winter months.语篇解读这是一篇说明文,最新研究表明,日出日落之间的时间长短比各种天气以及人们接收的日照量更能影响人们的情绪。1What will affect your emotion most according to the new study?AThe surroundings.BThe amount of sunshine.CThe weather conditions.DThe duration of sunlight.解析:细节理

8、解题。根据第二段中“The study found that people are more likely to report mental trouble during shorter days with less sunshine.”以及第四段内容可知,这个新研究发现:日照的时间长短是影响人们心情的主要因素。答案:D2Why does the author think that the new finding in Paragraph 3 is surprising?ABecause it is a conclusion of three scientists.BBecause it is

9、 different from the general belief.CBecause it is too difficult to understand.DBecause it is affected by so many factors.解析:推理判断题。根据第三段描述,普遍观念认为,炎热天气,阴雨天气,或污染天气使人情绪低沉,感到沮丧,而新发现令人惊奇,是因为它发现:相对于其他因素而言,日照时间越短越会令人精神苦闷。答案:B3Which season benefits peoples emotion more according to this study?ASpring.BSummer

10、.CAutumn. DWinter.解析:推理判断题。这项研究表明:影响人们精神和情绪的主要是日照时间的长短。根据文中最后一句“.that can prevent emotional distress during periods when the sun time is less,such as in winter months.”也可判断出,夏季对人们的精神和情绪最有好处了。答案:B4What is the purpose of this new study?ATo find ways to prevent depression.BTo know more about the weathe

11、r.CTo provide strategies for public health.DTo find how the weather affects mood.解析:推理判断题。根据倒数第二段内容可知,许多研究都想探索天气与情绪之间的关系,这个新研究考虑了许多重要因素,使得它在以往的基础上有所改进。所以,这个新研究的目的仍然是探索天气对情绪的影响。答案:DB(2020衡水四调)Teens and younger children are reading a lot less for fun,according to a Common Sense Media report published

12、Monday.While the decline over the past decade is steep for teen readers,some data in the report shows that reading remains a big part of many childrens lives,and indicates how parents might help encourage more reading.According to the reports key findings,“the proportion(比例)who say they hardly ever

13、read for fun has gone from 8 percent of 13yearolds and 9 percent of 17yearolds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger children,ages 28,remain largely the same.But the amount of time spent in reading each session has dec

14、lined,from closer to an hour or more to closer to a half hour per session.When it comes to technology and reading,the report does little to counsel(建议)parents looking for data about the effect of ereaders and tablets on reading.It does point out that many parents still limit electronic reading,mainl

15、y due to concerns about increased screen time.The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.Data shows that kids and teens who do read frequently,compared to infrequent readers,have more boo

16、ks in the home,more books purchased for them,parents who read more often,and parents who set aside time for them to read.As the end of school approaches,and school vacation reading lists loom(逼近)ahead,parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family

17、trip to the library or bookstore.语篇解读这是一篇说明文。据周一公布的Common Sense Media 的一份报告显示,青少年和年幼的孩子们读书的乐趣大大减少。5What is the Common Sense Media report probably about?AChildrens reading habits.BQuality of childrens books.CChildrens afterclass activities.DParentchild relationships.解析:推理判断题。根据整篇文章,我们可以看出这篇报道讲述了孩子们阅读

18、的乐趣,孩子们阅读的时间,孩子们的阅读方式和父母对孩子阅读的影响。答案:A6Where can you find the data that best supports “children are reading a lot less for fun”?AIn Paragraph 2.BIn Paragraph 3.CIn Paragraph 4. DIn Paragraph 5.解析:推理判断题。根据第三段中的“the proportion who say they hardly ever read for fun has gone from 8 percent of 13yearolds

19、and 9 percent of 17yearolds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today”可知,很少为乐趣而阅读的人的比例已经分别从1984年的13岁的8%和17岁的9%上升到现在的22%和27%。也就是说,为乐趣而读书的人越来越少了。答案:B7Why do many parents limit electronic reading?AEbooks are of poor quality.BIt could be a waste of time.CIt may harm childrens health.DEread

20、ers are expensive.解析:推理判断题。根据倒数第三段最后一句“many parents still limit electronic reading,mainly due to concerns about increased screen time”可知,许多家长仍然限制电子阅读,主要是由于担心孩子们看一些电子屏幕的时间越来越多,也就是担心会伤害孩子们的健康。答案:C8How should parents encourage their children to read more?AAct as role models for them.BAsk them to write

21、book reports.CSet up reading groups for them.DTalk with their reading class teachers.解析:细节理解题。根据倒数第二段“The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.”可知,有明显的证据表明,父母为孩子们做榜样并为孩子们做重要指导能培养孩子的阅读习惯。也就是说,父母可以通过给孩子们作榜样来鼓励孩子们阅读。答案:A

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1