1、 Unit 1A land of diversity.阅读A(2019四川泸州高三模拟)The city of Amsterdam is one of the best preserved in all of Europe.When visiting this remarkable city,you tend to forget your troubles just for a moment.With this travel guide,you will be able to discover the real Amsterdam.Best Time to Visit AmsterdamTo
2、see the tulip flowers you can visit from mid-April to early May.For the New Years celebration,theres a lot of parties going on then.However,if you want to enjoy a quieter and more relaxed Amsterdam,visit from October to March.Getting Around AmsterdamYou can rent a bike to go wherever you want to go.
3、Public transportation is also convenient.You can get a chip card for about $9.What You Should Know Before Visiting AmsterdamPlan ahead since most of the attractions are usually busy and be careful with your wallets as the city is well known for pick-pockets.Also be cautious when you are buying somet
4、hing in the markets.Best of AmsterdamRijks museumThis museum is one of the finest in the world.Make sure you arrive before 10 am to avoid big crowds.Vondel parkIf you are looking forward to relaxing and enjoying some peace and quiet,make a trip to this top choice park in the city.Van Gogh museumThe
5、Van Gogh museum is very fascinating;you will definitely be moved as you see Van Goghs life and how he developed through art.ADam TowerIf you want to get the inspiring views of Amsterdam,take the lift to the top of this tower.You can also climb aboard the giant four-person swing for some fun rides.1.
6、In which month can visitors feel at ease more in Amsterdam?A.June. B.July.C.September.D.November.2.What is the purpose of the part “What You Should Know Before Visiting Amsterdam”?A.Providing help. B.Giving warnings.C.Explaining situations.D.Expressing disappointment.3.Where should you go to get a b
7、irds-eye view of Amsterdam?A.Rijks museum. B.Vondel park.C.Van Gogh museum.D.ADam Tower.语篇解读:这是一篇说明文。短文向游客介绍了去阿姆斯特丹旅游的相关信息。答案及剖析:1.D细节理解题。由“Best Time to Visit Amsterdam”中的“However,if you want to enjoy a quieter and more relaxed Amsterdam,visit from October to March.”可知,然而,如果你想享受一个更安静,更放松的阿姆斯特丹,旅游应该从
8、10月份到3月份。11月份在10月份到3月份之间。故D选项正确。2.B推理判断题。由“What You Should Know Before Visiting Amsterdam”中的“Plan ahead since most of the attractions are usually busy and be careful with your wallets as the city is well known for pick-pockets.Also be cautious when you are buying something in the markets.”提前计划吧,因为大多
9、数景点通常都很忙,而且小心你的钱包,因为这个城市以扒手闻名。在市场上买东西的时候也要小心。可知,这段的目的就是给予游客提醒。故B选项正确。3.D细节理解题。由最后一段中的“If you want to get the inspiring views of Amsterdam,take the lift to the top of this tower.”可知,如果你想俯瞰阿姆斯特丹的风景,你应该去ADam Tower。故D选项正确。B(2019福建高三质量检测)AUSTRALIAN adults want to see “life skills” introduced into school
10、curriculums,including money management,job preparation and domestic tasks.New research from Monash University showed Aussie adults also widely supported the inclusion of technology,coding and artificial intelligence subjects to student curriculums to prepare them for future jobs.Co-author Professor
11、Neil Selwyn,from Monashs new Education Futures think tank,said the survey results of more than 2,000 Australians had taken himself and Dr.Deana Leahy by surprise.“The life skillsI wasnt expecting that at all,” he said.Those quizzed were asked to rate the value of a list of subjects already in the cu
12、rriculum,but were also given an open space to write what they think should be included.Prof.Selwyn said people called for schools to teach financial skills,budgeting,cooking and doing taxes.“You could argue that these are things people should be learning themselves,or learning from their families,”
13、Prof.Selwyn said.“But weve got to be thinking forward in terms of the skills people will need for jobs and their ways of living.”One respondent said schools should introduce a “contemporary life skills” subject:“A compulsory 1-hour a week class on skills needed that parents seem continually unable t
14、o teach their kids.” Suggestions for the class included resume writing,filing tax returns and health claims.Another respondent called for students to be taught “general life skills as unfortunately not enough kids will have parents to actually be bothered to educate them or simply parents dont know
15、themselves”.Of the subjects,maths was the highest ranked (75.5 percent),followed closely by English (74.8 percent).And while science was the third highest ranked subject (46.2 percent),it was more strongly supported by those who earned higher wages and were university educated compared to lower inco
16、me earners.Aspects of school life considered least important were students having fun,learning about things that interested them and being given the opportunity to be creative.4.Why did the adults suggest adding “life skills” to school curriculums?A.To vary school curriculums.B.To enrich students sc
17、hool life.C.To prepare students for future work and life.D.To save parents the trouble of educating kids.5.What did Prof.Selwyn think of the adults suggestions?A.Reasonable.B.Ridiculous.C.Interesting.D.Impractical.6.What does Paragraph 3 focus on?A.Differences of school subjects.B.Reasons for the sc
18、hool survey.C.Opinions from the surveyed. D.Investigations of the respondents.7.What can we know from the text?A.The present curriculums are to adults taste.B.Contemporary life skills involve resume writing.C.Students interests have been greatly promoted.D.The parents quizzed think highly of school
19、life.语篇解读:本文为说明文。澳大利亚成年人希望将“生活技能”引入学校课程,包括理财、就业准备和家务。莫纳什大学(Monash University)的最新研究显示,澳大利亚成年人也普遍支持将科技、编码和人工智能课程纳入学生课程,为他们未来的工作做准备。答案及剖析:4.C推理判断题。根据第一段中的AUSTRALIAN adults want to see “life skills” introduced into school curriculums,including money management,job preparation and domestic tasks.可推知,成年人建
20、议在学校课程中增加“生活技能”,为学生未来的工作和生活做准备。故C选项正确。5.A推理判断题。根据第二段中的 “You could argue that these are things people should be learning themselves,or learning from their families,” Prof.Selwyn said.“But weve got to be thinking forward in terms of the skills people will need for jobs and their ways of living.”可推知,塞尔
21、温教授认为成年人提出的这些建议还是合理的。A.Reasonable合理的;B.Ridiculous荒谬的;C.Interesting有趣的;D.Impractical不实际的。故A选项正确。6.C段落大意题。根据第三段中的One respondent said schools should.及Another respondent called for students to.可知,第三段集中阐述被调查者的不同观点。故C选项正确。7.B细节理解题。根据第三段中的One respondent said schools should introduce a “contemporary life sk
22、ills” subject.Suggestions for the class included resume writing,filing tax returns and health claims.可知,现代生活技能包括写简历。故B选项正确。.语法填空(2019河南中原名校高三质量测评)Longjing tea,1. has topped the list of the ten most famous teas in China with its color,taste and shape,2. (name) after its production regionLongjing Vill
23、age of the West Lake.The good environment and water resources have contributed much to the 3. (grow) of the tea,confirming the saying that “Longjing tea is the 4. (good) among all of the teas in the world”.Thanks 5. Emperor Qianlong of the Qing Dynasty,the tea has earned a high reputation.The story
24、went that Emperor Qianlong visited the mountain during his Hangzhou travels,and he saw some ladies picking the tea at 6. foot of the mountain.He was so interested in their movements that he decided to have a go himself.While 7. (pick) the tea,he received the news of his mothers illness,so he careles
25、sly put the leaves in his right sleeve and 8. (leave) Hangzhou for Beijing.He visited his mother 9. (immediate) upon his arrival in Beijing,and his mother smelt the fragrance of the tea leaves from his sleeves and wanted to have a taste.After drinking a cup of tea,she found herself completely 10. (r
26、efresh),and she even praised it as a cure for all ills.From then on,it was listed as the tribute tea.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍龙井茶的历史。答案及剖析:1.which考查非限制性定语从句。此处Longjing tea是先行词,指物,在后面的定语从句中作主语,故答案为which。2.is named考查被动语态。结合句意可知句子用一般现在时,句子主语Longjing tea是第三人称单数,和name之间是被动关系,故答案为is named。3.growth考查名词。根据the,可知此空
27、用名词形式,故答案为growth。4.best考查最高级。根据the,可知此空用最高级,故答案为best。5.to考查固定结构。thanks to多亏了,故答案为to。6.the考查固定词组。at the foot of在脚下,故答案为the。7.picking考查现在分词。此处句子主语he和pick之间是主动关系,所以用现在分词作时间状语,故答案为picking。8.left考查时态。此处是表示过去的并列谓语,故答案为left。9.immediately考查副词。此处是副词修饰动词,故答案为immediately。10.refreshed考查过去分词作宾语补足语。此处是find+宾语+过去分词,故答案为refreshed。