收藏 分享(赏)

(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt

上传人:a**** 文档编号:357364 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:33 大小:343.20KB
下载 相关 举报
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第1页
第1页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第2页
第2页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第3页
第3页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第4页
第4页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第5页
第5页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第6页
第6页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第7页
第7页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第8页
第8页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第9页
第9页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第10页
第10页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第11页
第11页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第12页
第12页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第13页
第13页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第14页
第14页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第15页
第15页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第16页
第16页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第17页
第17页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第18页
第18页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第19页
第19页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第20页
第20页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第21页
第21页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第22页
第22页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第23页
第23页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第24页
第24页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第25页
第25页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第26页
第26页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第27页
第27页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第28页
第28页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第29页
第29页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第30页
第30页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第31页
第31页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第32页
第32页 / 共33页
(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 4 Scientists who changed the world(1)课件 牛津译林版必修第三册.ppt_第33页
第33页 / 共33页
亲,该文档总共33页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4Scientists who changed the world(1).阅读理解ATimothy was exhausted for he worked extended hours.Although earning a low wage and handling ill-mannered customers,he always put serving those who sat at his tables well on the front burner of his mind.He went about his daily duties carefully,putting on

2、 a smiling face as customers complained about the food or questioned the bill.Usually as night deepened,preparing to close the business,he would notice a couple of customers walk in,sit down and order drinks.Most of the crew had left by closing time,but Timothy stayed to serve.Eventually,the last ro

3、und was ordered and he gave them the bill.The minimum tip was suggested on the receipt.“Tomorrow will be better,”he murmured.But luck wouldnt always smile on him.Evening approaching,a group of teenagers stepped in.Thankfully,they were polite and respectful.Their cheerful behavior began to affect him

4、.As always,he did his best to make their dining experience a pleasant one.Time dragged on and they finished their drinks.He placed the bill on the table,accompanied with some candies.The group placed their notes on the receipt and left smiling.When he returned to clear the table,he was astonished.A

5、tip of$3 was sitting there,staring at him,but their total bill amounted to$100.Hed gone above and beyond to serve them.How could they be so rude?Later that week,he battled to brush off the awkward memories.He arrived at work and expected it to be like any other day,but there was something left on th

6、e desk for him,a two-page handwritten letter from the teenagers with$18 attached,in which they explained they were unaware of how to tip appropriately due to it being their first time in this bar.Everything suddenly made sense.Timothy thumbed up what they did with a big grin and he was so moved by t

7、heir gesture that he uploaded a picture of the letter sharing their admirable efforts.The reaction was more than positive.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一群年轻人由于不了解小费文化,给了太多小费,让在餐厅工作的Timothy十分尴尬,还好最后年轻人认识到了自己的问题,写信解释了原因。1.What did Timothy focus on in his job?A.Getting more tips.B.Working longer hours.C.Provid

8、ing better service.D.Being a nicer colleague.细节理解题。根据第一段中“Although earning a low wage and handling ill-mannered customers,he always put serving those who sat at his tables well.”可知,Timothy的工作重点是提供更好的服务。2.What made the teenagers leave a tip of$3?A.Dissatisfaction with the drinks.B.Ignorance of the ti

9、pping culture.C.Gratefulness to Timothy.D.Misunderstanding of the bill.细节理解题。根据倒数第二段中“He arrived at work and expected it to belike any other day,but there was something left on the desk for him,a two-pagehandwritten letter from the teenagers with$18 attached,in which theyexplained they were unaware

10、of how to tip appropriately due to it being theirfirst time in this bar.”可知,这些青少年留下了3美元的小费是因为不了解小费文化。3.Which of the following best describes Timothy?A.Patient and humorous.B.Positive and devoted.C.Generous and tolerant.D.Ambitious and creative.推理判断题。根据第一段以及最后一段内容可推知,Timothy是个积极、投入的人。故选B项。4.What can

11、we learn from the teenagers?A.One good turn deserves another.B.Actions speak louder than words.C.Apologies make for harmony.D.Its good to make things right.推理判断题。根据倒数第二段中“He arrived at work and expected it to belike any other day.they were unaware of how to tip appropriately due to itbeing their fir

12、st time in this bar.Everything suddenly made sense.”可推知,年轻人告诉我们:把事情做对是件好事。BI saw the Swedish film adaptation(starred by Tobias Almborge and Anna-Lena Brudin)of Fredrik Backmans incredibly funny,heartbreaking novel“A Man Called Ove”.Toward the end of that film,which was beautifully written and direct

13、ed by Hannes Holm,there is a scene in which Ove,a widower(鳏夫)in his 60s,takes his neighbours out for a drive.As they ride together,the normally unfriendly and severe Ove sighs,allows himself a rare smile and says:“This is living.”Most viewers probably didnt give this little comment of Oves a second

14、thought.For me,though,it marked the turning point of Oves search for renewed purpose in his life.In Ove,Backman has created a character who at times can be unreasonable,stubborn and even downright rudethe sort of man whose shocking and morally unacceptable reactions to everyday situations become the

15、 subject of comic anecdotes that are retold countless times by enemies and friends alike.Many of the people telling those stories dont realize,though,that much of Oves strange behaviour is actually a symptom of his private heartache.Widowed,living alone and recently pushed into retirement,Ove is str

16、uggling at the outset of Backmans story to find something worth living for,and his unwillingness to share with others what he is going through serves only to further separate him from the world.Oves situation reminds me of the isolation we all felt during the pandemic.I saw along with everyone else

17、how quickly loneliness and isolation can influence harmony,driving people apart at a time when we need to connect to others the most.Ove is just going on a drive with neighbours when he says,“This is living,”but I think he is feeling the way many of us did when the pandemic became less serious and w

18、e began to reconnect with the world.In that moment,Ove has started to find his new purpose just by allowing others back into his life and caring for them.【语篇解读】本文是一篇影评。文章主要介绍作者对改编自弗雷德里克巴克曼(Fredrik Backman)非常的搞笑、令人心碎的小说一个叫欧维的男人决定去死的瑞典电影的评价。5.Who is the screenwriter of“A Man Called Ove”?A.Tobias Almbo

19、rge.B.Anna-Lena Brudin.C.Fredrik Backman.D.Hannes Holm.细节理解题。根据第一段中的“Toward the end of that film,which wasbeautifully written and directed by Hannes Holm”可知,这部电影是汉内斯霍姆(Hannes Holm)写的。6.What can we know about Ove?A.He was born with a bad temper.B.He is popular with people around.C.He has integrated h

20、imself into society.D.He suffers from social anxiety disorder.细节理解题。根据最后一段中的“In that moment,Ove has started to find hisnew purpose just by allowing others back into his life and caring for them.”可知,欧维已经让他自己融入社会中。7.What does paragraph 4 mainly talk about?A.Oves present living situation.B.The influenc

21、e of the pandemic.C.The reasons behind Oves strange behaviour.D.The importance of relationship with others.主旨大意题。根据第四段可知,这一段主要讲述欧维的许多奇怪行为的原因。8.What is this text?A.A diary entry.B.A movie review.C.A book introduction.D.A short story.推理判断题。根据第一段和第二段可知,这篇文章是电影评论。.七选五Left-handed people make up around 12

22、%of the global population.One really interesting fact that I picked up was from a scientist who believed that left-handed people tended to be more independent as a result of having to adapt to a world that is largely built for right-handed individuals.1More likely to have allergies and sleep disorde

23、rsA study found that left-handed people were 11 times more likely to suffer from allergies than right-handed folk.2 Left-handed people use the right side of the brain the most3 meaning that the right side controls the left side of the body and the other way around.Hence there is a well-known saying“

24、only left-handed people are in their right minds”.The right-hand side of the brain is thought to control the left side of the body and tasks to do with the arts and creativity.Are left-handed people smarter?4 One 2007 study“Effect of handedness on intelligence level of students”shows that lefties ar

25、e more likely to have higher IQ.However,another 2010 study“The relationship between hand preference,hand performance,and general cognitive ability”suggests the exact opposite!5Experiments showed that when given two tasks to complete simultaneously(同时),lefties performed best.This is because right-han

26、ded people tend to solve problems by breaking them down into parts and analyzing each piece one at a time.While left-handed people tend to look at the problem as a whole and use pattern-matching to try and solve it.A.Better at multitaskingB.Smarter than the right-handedC.As we know,the brain is cros

27、s-wired,D.This one varies depending on how dated your source is!E.Here are a few more fascinating left-handed people facts!F.Mixed-handed children are more likely to experience language issues.G.And lefties were two and a half times more likely to suffer from sleep disorders.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了关于

28、左撇子的一些有趣的事情。1.E根据上文可知,研究发现左撇子更独立,浏览下文可知接下来文章主要讲的是左撇子的一些有趣的事情,全文是总分的结构,由此推知,空处承上启下。E项“Here are a few more fascinating left-handed people facts!”承接上文,引出下文,符合上下文语境。2.G根据本段标题“More likely to have allergies and sleep disorders”可知,本段主要讲的是左撇子更容易过敏和有睡眠障碍。根据空前“A studyfound that left-handed people were 11 time

29、s more likely to suffer fromallergies than right-handed folk.”可知,此处讲的是左撇子更容易患过敏症,所以可以推断接下来应该讲的是睡眠障碍问题。G项“And lefties were twoand a half times more likely to suffer from sleep disorders.”指出了左撇子更容易患有睡眠障碍,符合上下文语境。3.C根据本段小标题“Left-handed people use the right side of the brain themost”可知,本段主要讲的是左撇子更多地使用右脑

30、。根据空后“meaningthat the right side controls the left side of the body and the other way around”可知此处是在对左右脑的交叉控制这一事实进行解释,所以空处应该指出大脑是交叉控制的这一事实。C项“As we know,the brain is cross-wired,”符合上下文语境。4.D根据本段小标题“Are left-handed people smarter?”可知,本段主要围绕着左撇子是不是更聪明来展开。根据空后内容可知,关于左撇子的智商问题,不同日期的研究结果是不一样的。空处位于段首,应是对全段的

31、概括,所以空处应该讲关于左撇子是不是更聪明这个问题的答案与消息来源的日期有关。D项“This one varies depending on how dated your source is!”既回答了小标题的提问,同时也概括了全段,而且D项中的This one指代小标题的问题,符合上下文语境。5.A根据本部分内容可知,左撇子在解决问题时更倾向于整体解决问题。空处为本段小标题,所以空处应该讲的是左撇子的另外一个有趣的事实更善于把问题看作一个整体来解决。A项“Better at multitasking”指出左撇子善于处理多项任务,符合上下文语境。故选A项。.语法填空The stone lion

32、 is carved out of stone,1.is the common ornament(装饰物)in traditional Chinese architecture,such as temples,bridges,gardens and so on.A lion indicates 2.(safe)and luck in China.whichsafetyIt is said that the lion 3.(introduce)into China in the Han Dynasty from the Western Region.In Chinese culture,a li

33、on is 4.mythical(神话的)figure rather than real animal.After its introduction,a lion gradually became the mascot outside the gate,for Chinese people think that a lion can drive away the evil spirits.Another saying of why people take the stone lion 5.the gate keeper is related to the pronunciation of th

34、e stone lion(Shishi)in Chinese.Stone sounds like“Shi”in Chinese with the meaning of solid,and the second“Shi”6.(refer)to lion sounds similar to“Si”which means“to think about”.was introducedaasreferring Stone lions have the obvious local 7.(feature).The lions from the South are 8.(vivid)with many scu

35、lptures than the lions from the northern China.The stone lion is carved 9.(base)on a kind of architectural ornament frequently used as the base for decent buildings.10.(general),the location of the stone lion is settled with the female in the right side and the male the left according to traditional

36、 Chinese Yin and Yang philosophy.featuresmore vividbasedGenerally 【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国文化中的石狮。1.which考查关系代词。句中先行词为stone lion,在非限制性定语从句中作主语,所以用关系代词which引导。2.safety考查词性转换。根据并列连词and后名词luck可知,用名词形式作宾语。故填safety。3.was introduced考查动词的时态和语态。根据时间状语in the HanDynasty可知,用一般过去时。主语the lion为单数,与introduce之间为被动关系

37、,所以用被动语态。故填was introduced。4.a考查冠词。名词figure为可数名词,泛指,且mythical发音为辅音音素开头,故填a。5.as考查介词。take.as.把当作。故填as。6.referring考查非谓语动词。句中已有谓语动词,所以用非谓语动词形式。名词the second“Shi”与refer之间为主动关系,所以用现在分词形式。故填referring。7.features考查名词的数。名词feature为可数名词,泛指,用复数形式。故填features。8.more vivid考查比较级。根据介词than可知,用形容词的比较级形式。故填more vivid。9.b

38、ased考查非谓语动词。be based on“根据”,在句中作状语,所以用过去分词形式。故填based。10.Generally考查词性转换。修饰整个句子,用副词形式作状语。故填Generally。.应用文写作假定你是校学生会负责人李华,来自新西兰友好学校的师生代表将体验你校下周举办的中国传统文化周活动,请你结合图示用英语写一篇欢迎辞。注意:1.写作词数应为80左右;2.请在相应位置作答。Dear teachers and fellow students,_ Dear teachers and fellow students,On behalf of the Students Union,I

39、d like to extend warm welcome to you all to the Traditional Chinese Cultural Week to be held in the Arts Center.Aiming to enrich students school life and promoting excellent traditional culture,the Week shall take various forms.First of all,therell be a Chinese painting exhibition.You can even practice painting on the spot.Besides,the classic recitation activities will present you with the beauty of traditional Chinese culture.You can also enjoy a tea art performance and a Peking Opera show during the week.Wish you a productive and pleasant week!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1