收藏 分享(赏)

(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt

上传人:a**** 文档编号:356364 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:18 大小:1.81MB
下载 相关 举报
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第1页
第1页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第2页
第2页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第3页
第3页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第4页
第4页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第5页
第5页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第6页
第6页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第7页
第7页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第8页
第8页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第9页
第9页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第10页
第10页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第11页
第11页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第12页
第12页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第13页
第13页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第14页
第14页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第15页
第15页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第16页
第16页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第17页
第17页 / 共18页
(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解专训浙江特色题型期末专训温馨提示:点击进入讲评答 案 呈 现1234DABAA1234DCBAB1234BBCDC1234ACBDDA (台州市期末)()1.What did the two seeds do one day?A.They fought.B.They played by the river.C.They flew in the sky.D.They had a chat with each other.请同学们看典中点A本第65页短文。【点拨】根据第一段第三行One day,they had nothing to do.They lay on the ground.Th

2、ey looked up at the sky and had a chat with each other.可知答案。D()2.The first seed wanted to grow because _.A.it could enjoy the sun and the rainB.it wanted to be small C.it could help the othersD.it could go everywhere【点拨】根据文章第二段第一句The first seed said,“I want to grow!Then I can enjoy the sun and the r

3、ain!”可知答案。A()3.In the third paragraph,the underlined word“soil”means“_”.A.油 B.土壤 C.样式 D.社会【点拨】词义猜测题。根据常识可知种子的生长应该在“土壤”里。B()4.From the passage,we learn that we should _.A.face our life bravelyB.hide ourselvesC.run away when we are in troubleD.refuse to grow【点拨】通读全文并结合文章最后一句We should face our life bra

4、vely.可知答案。AB()1.All the celebrations of the MidAutumn Festival show _.A.the sadness of peopleB.the differences of peopleC.the importance of the festivalD.the happiness and excitement of people【点拨】细节理解题。根据第一段的“All the celebrations show the happiness and excitement of people.”可知选D。D请同学们看典中点A本第65页短文。()

5、2.How many main kinds of celebrations are mentioned?A.One.B.Two.C.Three.D.Four.【点拨】细节理解题。根据第二段的“appreciating(欣赏)the moon,eating moon cakes together and making Chinese MidAutumn Festival lanterns.These three celebrations”可知选C。C()3.Why do people make fires inside towers to celebrate the festival in so

6、me places?A.Because they think the fire is a symbol of peace.B.Because they think the fire is a symbol of good business.C.Because they hope the harvest will be good in the next year.D.Because they hope they will be healthier in the next year.【点拨】根据文章第三段最后一句In some places people make fires inside tow

7、ers to celebrate the festival,because they think the fire is a symbol of good business.可知答案。B()4.What does the underlined word“frost”mean in Chinese?A.霜 B.云 C.影 D.光【点拨】原句为“And it makes me wonder if it is the frost on the ground,Looking up to see the moon,Looking down I miss so much about my home tow

8、n.”AC()1.Top Thrill Dragster is in _.A.New JerseyB.OhioC.Abu Dhabi D.Oregon【点拨】细节理解题。根据第一个框中“Location(地点):Ohio,America”可知答案。故选B。B请同学们看典中点A本第66页短文。()2.Kingda Ka can run at the top speed of _ km/h.A.190B.206C.240 D.260【点拨】细节理解题。根据第二个框中“Top Speed:206 km/h”可知答案。故选B。B()3.Kingda Kas name came from a _.A.p

9、alace B.person C.tiger D.city【点拨】细节理解题。根据第二个框中“its name from a Bengal tiger.”可知答案。故选C。C()4.Which of the following is TRUE?A.The tallest roller coaster in the world is in Canada.B.Top Thrill Dragster runs as fast as Formula Rossa.C.Top Thrill Dragster goes up first,and then runs down.D.If you go to N

10、ew Jersey,you can take Kingda Ka for fun.【点拨】根据第二个表格可知最高的过山车在美国新泽西州,A错误。D【点拨】通读表格可知,Top Thrill Dragster速度为190公里/小时,Formula Rossa速度为240公里/小时,B错误。【点拨】根据第一个表格Most roller coasters start going up,but this one starts running down.可知C错误。【点拨】根据第二个表格Kingda KaLocation:New Jersey,America可知D正确。D()1.Why did Yang

11、 Hui lose her fingers and feet?Because _.A.she was burnt by accidentB.she dropped into the riverC.she was hit by a stoneD.she was hurt by a traffic accident【点拨】细节理解题。由“She was badly burnt by accident when she went out with her grandparents.”可知答案为A项。A请同学们看典中点A本第66页短文。()2.What can Yang Hui do?A.She ca

12、n walk.B.She can go to college.C.She can make the crossstitch with arms.D.She can make the crossstitch with feet.【点拨】细节理解题。由“now she can use her arms to make good crossstitch works and she is faster than other people.”可知答案为C。C()3.When Yang Hui is in hospital,_.A.she calls on people to raise money fo

13、r herB.many kindhearted people visit herC.she has enough money for her operationD.she uses her fingers to make the crossstitch【点拨】细节理解题。由“Many kindhearted people come to visit her”可知答案为B项。B()4.Which is the best title of this article?A.A Quiet GirlB.A Kindhearted GirlC.A Girl with Good MannersD.A Girl with a Strong Will【点拨】主旨大意题。通读全文可知D项为最佳答案。D

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1