1、课时2Section A(3a3c)UNIT 8 Have you read Treasure Island yet?1234678910基础巩固练提示:点击进入习题511121314答案呈现waiting for;on brought backcutting downelse;Nobody elsetowardsmarklyingduefoundgunstoolslandshipssand15give up saving;lost his life答案呈现161718ADB19D20B能力提升练一、根据首字母或汉语提示完成单词。1.Several policemen caught three
2、 robbers(抢劫者)with the help of their _(枪).2.Dad,could you please help me repair my bike now?Of course.Let me get some t first.gunsools3.After they come to the l from the sea,ask them to call me.4.What did you see on the sea just now,Tina?I saw six _(船).5.Look!The two girls are lying on the _(沙滩),enjo
3、ying the sunshine.andshipssand二、从方框中选词并用其适当形式填空。6.The officer asked them to run _ the gate quickly.towardsfind,towards,mark,lie,due7.When you read the book,youd better make a _ where you have questions.markfind,towards,mark,lie,due8.I saw an old man _ on the ground when I passed the village.lyingfin
4、d,towards,mark,lie,due9.The exciting film is _ for showing in June,2022.Sounds great.I cant wait to see it.duefind,towards,mark,lie,due10.(易错题)How long have you been in this city?Not long.Ive been here since I _ a job.foundfind,towards,mark,lie,due三、根据汉语意思完成句子,每空一词。11.他们正在那个小岛等你。They are _ _ you _ t
5、hat island.waiting for on12.我妈妈昨天从农场带回来许多东西。My mother _ _ lots of things from the farm yesterday.brought back13.为了保护环境,我们应该停止砍伐树木。To protect the environment,we should stop _ _ trees.cuttingdown14.汤姆,还有谁没有完成作业呢?没有别人了,我们都已经完成了。Who _ hasnt finished homework,Tom?_ _.We all have already finished it.elseN
6、obody else15.医生和护士都没有放弃救那个年轻人。不幸的是,他最终失去了生命。The doctors and nurses didnt _ _ _ the young man.Unluckily,he _ _ _ at last.give up savinglost his life16.How many people choose to read on their mobile phones?A.About 800.B.About 1,000.C.About 1,200.D.About 1,400.四、阅读理解。【2021 河南内黄县联考】请同学们看点拨训练第72页原文。A【点拨】
7、根据原文句子The report collects the opinions of more than 3,000 people.About 26.8%of them prefer reading on their mobile phones.可知答案。17.Why do people like e-books?A.Because e-books are more interesting.B.Because e-books are much cheaper than printed books.C.Because e-books can make them feel calm.D.Becaus
8、e they can read e-books whenever they want.D【点拨】根据原文句子many young readers like to read e-books.They think that e-books are available whenever they want.可知答案。18.Which of the following is the advantage of printed books?A.They can reduce the use of paper.B.They are easy to take notes.C.They are less exp
9、ensive.D.They have more pictures.B【点拨】根据原文句子printed books take upmore space,they are good for eyes and easy to take notes.可知答案。19.What does the underlined word“them”in Paragraph 5 refer to?A.E-books.B.Books on computers.C.Printed books.D.E-books and printed books.D【点拨】根据原文句子Although people have diff
10、erent opinions on e-books and printed books.可知答案。20.What can we infer from the passage?A.Middle-aged people like e-books better.B.E-books and printed books both have advantages.C.Printed books are easier to carry.D.Most people prefer reading on their mobile phones.B【点拨】根据原文最后一段可知E-books and printed books both have advantages.