1、课时3Section A(Grammar Focus4c)UNIT 6 An old man tried to move the mountains1234678910语法通关练提示:点击进入习题511121314答案呈现such an interestingso;thatunless;isas soon asas soon asunlessso;thatuntilifmarriedsmiledcouplefitsprince15if;doesnt rain答案呈现161718DAA19B20C能力提升练一、从方框中选词并用其适当形式填空。1.【2020 海南】Joey and Marina
2、have lived a happy life since they got _.marriedfit,couple,smile,marry,princefit,couple,smile,marry,prince2.He said nothing,just _ and watched her.smiledcouplefit,couple,smile,marry,prince3.Since their marriage,the young _ has been making their living by selling vegetables.fit,couple,smile,marry,pri
3、nce4.I love the purple shirt very much.It _ me very well.fitsfit,couple,smile,marry,prince5.With a wave of her magic stick,she turned the frog into a handsome _.prince6.Whats your plan for the summer holiday?Ill go to Beijing _ the school term ends.二、从方框中选择正确的词填空。as soon asunless,as soon as,so.that,
4、if,until7.【2020 江苏泰州改编】Father is too tired today.Dont call him _ it is necessary.unlessunless,as soon as,so.that,if,until8.Xiao Lin,this desk is _ heavy _ I cant move it.Dont worry.Ill help you.sothatunless,as soon as,so.that,if,until9.I watched the car _ it was out of sight.untilunless,as soon as,s
5、o.that,if,until10.It will be better _ you come back tomorrow.ifunless,as soon as,so.that,if,until三、同义句转换。11.The movie is so interesting that all of us want to see it again.It is _ _ _ movie that all of us want to see it again.such an interesting12.Jenny was too sleepy to continue doing her work.Jenn
6、y was _ sleepy _ she couldnt continue doing her work.so that13.Mike will go to the party if he is free.Mike wont go to the party _ he _ free.unless is14.The little baby saw her mother.She stopped crying at once.The little baby stopped crying _ _ _ she saw her mother.as soon as15.Well have a sports m
7、eeting unless it rains tomorrow.Well have a sports meeting _ it _ _ tomorrow.if doesnt rain16.How did Meng Jiao change his situation?A.By working as a farmer.B.By turning to an officer.C.By moving to Changan.D.By taking the Ke Ju exams.四、阅读理解。【2021 河南郑州期末】D请同学们看点拨训练第53页原文。【点拨】根据原文句子The Ke Ju was the
8、 official(官方的)test of China.The exams were open for anyone even a farmer to take.Whoever passed it could get the job of an officer.可知答案。17.What made Meng Jiao successful?A.Hard work.B.Great talent.C.Good luck.D.Big dreams.A【点拨】根据原文句子Meng Jiao studied hard for the tests.He took them several times tho
9、ugh each time he failed.可知答案。18.What did Meng Jiao do after he rode on a horse?A.Wrote a poem.B.Wore red flowers.C.Put on new clothes.D.Went out of Changan.A【点拨】根据原文句子During his ride,Meng Jiao wrote a poem.可知答案。19.What is the meaning of the underlined sentence?A.春风化雨B.春风得意C.寸草春晖D.妙手回春B【点拨】根据原文句子The warm spring wind suits the good feeling.”可知答案。20.What is the best title for the text?A.Chinas official testB.A good paying jobC.Meng Jiaos happy rideD.A poem of ChanganC【点拨】根本文主要讲的是孟郊的经历,故答案选C。