1、课时5Section B(2a2e)UNIT 10 Ive had this bike for three years.1234基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现678910oppositecenturiessearchnowadaysregardscountespeciallyto holdamongchildhood答案呈现111213According to;millions ofconsidering buying1415In my opinion基础巩固练close toIts a shame that161718BD1920BDA答案呈现能力提升练313233DB3435CCD
2、212223AD2425B262728AB2930BCCCA能力提升练363738changessubjects3940 Traveling414243theirsheep4445Dangerousmuchwatchingforexpensive答案呈现一、根据汉语提示写出单词。1.The old photo of my family reminds me of my happy _(童年).2.【2020 四川南充改编】We sat _(在对面)each other,so I could see his face clearly.3.This old tree has grown for s
3、everal _(世纪).childhoodoppositecenturies4.The policeman uses the new technology to _(搜查)for bad guys.5.【2020 辽宁锦州改编】You know _(现今)China is getting better at making high-technology products.searchnowadays二、从方框中选词并用其适当形式填空。6.Tim _ Mr.Black as a friend more than a teacher.regardshold,among,count,regard,
4、especially7.【2020 湖北襄阳改编】Can your little brother _ from 1 to 100.Yes.He began to learn to say the simple numbers at the age of one.counthold,among,count,regard,especially8.【河南人文信息题】Luoyang is always full of tourists,_ during the Peony Fair(牡丹花会)every year.especiallyhold,among,count,regard,especially
5、9.Its not easy _ an umbrella if there is a heavy rain and a strong wind.to holdhold,among,count,regard,especially10.【2020 山东泰州改编】Andy practiced the hardest _ us and he won first prize in the competition.amonghold,among,count,regard,especially三、根据汉语意思完成句子,每空一词。11.根据调查,每年有数百万的鸟飞到洞庭湖过冬。_ _ the survey,_
6、 _ birds fly to the Dongting Lake in winter every year.According to millions of12.他们在这里住了近五年了。They have lived here for _ _ five years.close to13.我们的纸不够了,我正考虑下午去买一些。We are short of paper and I am _ _ some this afternoon.considering buying14.很遗憾我们错过了那场精彩的电影。_ _ _ _we missed the wonderful movie.Its a s
7、hame that15.依我看来,最好是给我们的老师制作一些卡片。_ _ _,its better to make some cards for our teachers.In my opinion四、阅读理解。【2020 青海】16.The writers sons grew up in _.A.Toronto B.OttawaC.Halifax D.VancouverB请同学们看点拨训练第95、96页原文。【点拨】根据原文they moved with us to Ottawa when they were quite young.They went to school there,gre
8、w up there.可知答案。17.From the underlined sentence in Paragraph 3,we can infer(推断)that the writer _.A.wanted to live a noisy lifeB.was satisfied with retired lifeC.lived a comfortable lifeD.was sometimes lonelyD【点拨】点拨:推理判断题。画线句“Our home,while very comfortable,was also very quiet.”意为“我们的家很舒适,但也很安静。”可推出,
9、作者虽然生活很惬意,但是有的时候感到孤单。故选D。18.Which of the following important events did the writer miss?A.The births of his grandchildren.B.School graduations of his grandchildren.C.The successful times of his sons business.D.All of the above.D【点拨】根据原文Were very happy but thereare times that we didnt see:the tears o
10、r the smile on the grandchildrens face,their school graduations,my sons joy at successes in business.可知答案。19.For his family life,the writer implies(暗示).A.they all regret not living together all the time although enjoying a happy lifeB.they enjoy a happy life because they can see each other every yea
11、rC.they are proud of the sons and the grandchildrenD.they love the sons and the grandchildrenA【点拨】推理判断题。根据最后一段“Life has been good for our family but we have all paid a price.”可知,尽管作者退休生活很惬意,但是付出的代价也很大,由此可推断作者是在暗示虽然享受着幸福的生活,但他们都后悔没有一直住在一起。故选A。20.Whats the best title for the passage?A.Living a happy l
12、ife.B.A price to pay.C.Moving from east to west.D.My sons and grandchildren.B【点拨】标题归纳题。根据最后一段“Life has been good for our family but we have all paid a price.”可知,本文主要讲述了作者和家人因为工作关系天各一方,虽然生活惬意,但对于他们来说代价太大了,所以最适合本文的标题是“付出的代价”。故选B。五、完形填空。There is always a special place in peoples hearts.For me,the place
13、 is my hometown.Every time I think of it,the sweet 21_ will appear in my mind.21.A.memories B.candiesC.themes D.journeysAI grew up with my grandparents 22_ a small village.I spent a relaxing 23_ there.In the early morning in summer,I liked collecting the dew(露珠)in the grass.22.A.onto B.for C.in D.wi
14、th23.A.feeling B.relationC.location D.childhoodCDAfter the sun 24_,I often played games like hide-andseek(捉迷藏)with my friends.And we always played outside 25_ the time of sunset(日落).I 26_ enjoyed watching the gold sunset.24.A.raised B.allowed C.rose D.beat25.A.unless B.until C.whether D.since26.A.es
15、pecially B.suddenlyC.heavily D.quicklyCBAIt was so 27_ that I still remember the sunset in my mind now.During the winter season,the roads often became 28_ easily after a heavy snow.27.A.huge B.fair C.beautiful D.clear28.A.usual B.icy C.thick D.strongCBMy friends and I were 29_ about the snowy days b
16、ecause we could have a snowball fight.30_ having the snowball fight,we usually 31_ some hot chocolate in the yard of my home.29.A.excited B.upsetC.bored D.interested30.A.Before B.AfterC.WhileD.As soon as31.A.reminded B.led C.weighed D.drankABDNow I live in the city and I can 32_ see snow.Even though
17、 33_ snows,there is no room for me to play games.32.A.always B.usually C.hardly D.often33.A.such B.it C.one D.whatCB34_,I really miss the old good days in my hometown.No matter 35_ I go,it always holds the most memorable and beautiful part of my life.34.A.To my surprise B.In my opinionC.To be honest
18、 D.According to me35.A.how long B.how oftenC.how much D.how farCDLife in the future will be different from life today.Between then and now many 36_ will take place(发生),but what will the changes be?changes六、语篇填空。从方框中选择适当的词并用其正确形式填空。watch,sheep,change,subject,their,dangerous,for,expensive,much,travelC
19、omputers will be 37_ smaller and more useful,and there will be at least one in every family.And computer studies will become one of the most important 38_ in schools then.watch,sheep,change,subject,their,dangerous,for,expensive,much,travelmuchsubjectsPeople will work fewer hours than they do now and
20、 they will have more free time for sports,39_ TV,traveling and surfing the Internet.40_ will be much cheaper and easier.And more and more people will go to other countries for 41_ holidays.watch,sheep,change,subject,their,dangerous,for,expensive,much,travel watching TravelingtheirThere will be chang
21、es in our food,too.More land will be used 42_ building new towns and houses for all the people.Then there will be less room for cows and 43_,so meat will be more 44_.Maybe no one will eat it every day.Instead they will eat more fruit and vegetables.Maybe people will be healthier.watch,sheep,change,s
22、ubject,their,dangerous,for,expensive,much,travelforsheepexpensiveWork in the future will be different,too.45_ and hard work will be done by robots.Because of this,many people will not have enough work to do.That will be a new problem.Dangerouswatch,sheep,change,subject,their,dangerous,for,expensive,much,travel