1、保定市2 0 1 5年11月高三摸底考试英语试题第I卷第一部分 听力(共两节,满分3 0分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题每小题1.5分满分,7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有1 0秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where does the conversation probably take place? A. At a restaurant B. At the bus s
2、tation C. At a car rental agency. 2.What does Yang Yang plan to do next week? AMake a model plane B. Enter a competition. C. Receive a prize 3.W hat will the woman probably do? A. Leave her bicycle outside. B. Put her bicycle into the garage.C. Work harder than ever.4. What is the man most probably?
3、 A. An actor B.A Writer. C.A book-seller,5. How is Janet feeling now? A. Disappointed. B. Confused. C. Stressed.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分2 2.5分r 听下面5段对话或独自。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B.C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间,每段对话读两遍。听第6段对话,回答第6、7题。6.How long did Michael stay in
4、China? A. Two days. B. One week. C. Two weeks.7. Where did Michael go last year? A. India. B. Australia . C. Russia.听第7段对话,回答第8-9题。8. What is the woman going to do? A. Rent out her room. B. Reserve a room. C. Repair her room. 9. Why are the prices for the two rooms different? A. The rooms are differ
5、ent in size. B. The rooms have different views. C. The rooms are of different shapes.听第8段材料,回答第1 0至12题。10. Why was Bill unhappy about the game? A. Some players played poorly. B. The scores were too close. CIt lasted too long.11.Who cheered for the Tigers? A. Steve. B. Bill. C. Eric.12.What do you kn
6、ow about the woman? A. She knows Bill well. B. She owns a restaurant. C. She dislikes football. 13. What would Joe probably do during the Thanksgiving ? A. Go to a play. B. Stay at home. C. Visit Kingston. 14. What is Ariel going to do in Toronto? A. Attend a party. B. Meet her aunt. C. See a car sh
7、ow. 15, Why is Ariel leaving hurriedly? A. To call up Betty. B. To buy some DVDs. C To pick up Daniel. 16. What might be the relationship between the speakers? A. Classmates. B. Fellow workers. C. Guide and tourist 听第10段材料,回答第 17至 20题. 17. What is the talk mainly about? A. The history of the school.
8、 B. The courses for the term, C. The plan for the day. 18. Where can the visitors learn about the subjects for new students? A. In the school hall. B. In the science labs C. In the classrooms. l9. What can students do in the practical areas? A. Take science courses. B. Enjoy good meals. C. Attend wo
9、rkshops 20.When are the visitors expected to ask questions? A. During the lunch hour. B. After the welcome speech.来源:学科网ZXXKC. Before the tour of the labs. 第二部分:阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共1 5小题:每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A.B.C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。A Knowing how much her own children loved presents
10、at Christmas, Ann Sutton always tried to seek help for one or two poor families. With a social worker mother, the Sutton children. had inherited(继承)her commitment to service, and knew never to take their good fortune at Christmas for granted. This year, Kinzie, her seven-year-old daughter was thrill
11、ed that Santa Claus would make a special visit to a 22-year-old mother named Ashley who worked in a factory raising her 12-month-old son by herself. The phone rang on Sunday. A representative from a local organization was calling to say that the aid Ann had requested for Ashley had fallen through. N
12、o Santa Claus, no presents, nothing. Ann saw the cheer fade away from her childrens faces at the news. Without a word, Kinzie ran into her bedroom. She returned, her face set with determination. Opening up her piggy bank, she put all the coins onto the table: $3.30. Everything she had. “Mom, she tol
13、d Ann, “I know its not much. But maybe this will buy a present for the baby.” At a breakfast meeting the next day, Ann told her coworkers about her daughter story. To her surprise, staff members began to open their purses. and empty their pockets to help Kinzie . On Christmas Eve, Ann drove through
14、the pouring rain to the small trailer where the Ashleys lived. Then she began to unload the gifts from the car, handing them to Ashley one by one. Ashley was very moved. Reflecting on a little girls generosity, Ashley says shell one day be able to do something similar for someone else in need. Kinzi
15、e could have used that money for herself, but she gave it away, Ashley says. Shes the type of kid Id like my son to grow up to be. 21. According to the text, Ann Sutton . A. only cares about poor children B. has possessed a good fortune C. is warm-hearted and ready to help others D. is a single moth
16、er with a 12-month-old boy . 22. When hearing the aid had fallen through, Kinzie A. was not sad but cheerfu1 B. put all her coins away immediately C. told her mother to ask the coworkers for help D. decided to buy a present for the baby with all her allowance 23. From the text we can learn that . A.
17、 Ann would act as Santa Claus to hand out the Christmas presents B. the Sutton children always got lots of presents at Christmas C. Kinzies generosity influenced others and they clici something similar D. Ashley was moved and promised to return the money 24. What does the text mainly talk about? A.
18、How a warm-hearted mother shows her love to a poor family. B. How a mother and her young daughter helped a poor family. C. Many people make contributions to those in need. D. What happened to a poor family on Christmas Eve.【考点】人生百味【试题解析】21细节理解在文章第一最段中,主要讲述了Ann Sutton与她的女儿帮助另外的一个单亲家庭,故选C。21细节理解根据文章第三
19、段中的he returned,her face set with determinationOpening up her piggy bank,she put all the coins onto the table: $330Everything she had,可知她的女儿是用尽了她所有的零用钱来帮助那个家庭的,故本题选D。13推理判断根据文章的第五段中讲到Ann Sutton在她工作的地方讲到她女儿的善举时,她的工友们听了之后都纷纷慷慨解囊,故可推断她女儿对他们都造成了一定的影响,故本题应选C。14主旨大意通读全文,可知主要讲述了Ann Sutton与她的女儿帮助另外的一个单亲家庭的事情
20、,故选B。【答案】21-24CDCBB Giving Back Fair Way The Westborough High School golf team had taken the official photos with the state prize, The other teams, disappointed, were on the bus heading home. And then Westborough instructor Greg Rota noticed something wrong on one of the score cards. A 9 had been re
21、corded as a 7. They were not the state prize winner; Wobum High hadwon. None one have known, said Wobums instructor, Bob Doran. For Rota, it wasnt a difficult decision: The prize wasnt ours to take:? Coin Stars College students are lazy. but they also wan t to help, says University of 来源:学科网 Pennsyi
22、vania graduate. Dan Hork. So she made it easy, placing cups in rooms where students could leave their spare coins, and handing out cups to first-year students to keep in their rooms. Her Change for Change effort has collected$40,000 for charities, which were decided upon by students . Never Forgotte
23、n A school in Massachusetts received a $ 9. 5 million. check from Jacques LeBermuth. But it took officials several days of digging to discover his connection. to the school, Records showed the LeBermuth came from Belgium and studied in the school in the 1920s. When his family fell on hard times, he
24、was offered free room and board. LeBermuth became a trader, owned shares of AT&T and lived off the earnings until he died , at age 89 25. What did Greg Rota probably do in the end? A. Returned the prize to the organizer, B. Apologized to Wobum High School. C. Took photos of the state prize. D. Had a
25、 meeting with Doran 26. Greg Rotas decision shows that he was . A. polite B. honest C. careful D. friendly 27. The underlined word Change in the second paragraph means , . A. Idea B. Decision C. Cups D. Coins 28. Jacques LeBermuth gave the money to the school because . A. the school asked for it B.
26、he had no need for that much money C. the school had helped him in the past D. he wanted to be remembered by the students【考点】故事【试题解析】25推理判断根据第一段本段的主要内容以及本段的最后一句The prize wasnt ours to take,可知A选项的意思与之相符。26推理判断根据第一段中说Rota把不属于自己的奖归还给别人,说明他是一个诚实的人,可知B选项意思与之相符。27词义猜测根据在短语在段落中的内容以及联系上下文的意思,不难猜出它指代的是D选项的内容
27、。28细节理解根据本文的第三段中的When his family fell on hard times,he was offered free room and board可知本题应选C。【答案】25-28ABDC C We all know what a brain is. A doctor will tell you that the brain is the organ ofthe body in the head. It controls our bodys functions, movements, emotions andthoughts. But a brain can mean
28、 so much more. A brain can also simply be a smart person, If a person is called brainy, she is smartand intelligent. If a family has many children but one of them is super smart, you could say, Shes the brains in the family. And if you are the brains behind something you.are responsible for developi
29、ng or organizing something. For example, Bill Gates is thebrains behind Microsoft Brain trust is a group of experts who give advice. Word experts say the phrasebrain trust became popular when Franklin D. Roosevelt first ran for president in 1932, Several professors gave him advice on social and poli
30、tical issues facing the U. S. These professors were called his brain trust. These ways we use the word brain all make sense. But other ways we use theword are not so easy to understand. For example, to understand the next brainexpression, you first need to know the word“drain. As a verb to drain mea
31、ns to,remove something by letting it flow away. So a brain drain may sound like a diseasewhere the brain flows out the ears. But, brain drain is when a countrys most educatedpeople leave their countries to live in another. The brains are,sort of,draining out of thecountry. However,if people are resp
32、onsible for a great idea,you could say they brainstormedit. Here,brainstorm is not an act of weather. It is a process of thinking creatively abouta complex topic. For example, business leaders may use brainstorming to create newproducts, and government leaders may brainstorm to solve problems. If pe
33、ople are brainwashed, it does not mean their brains are nice and clean. Tobrainwash means to make someone accept new beliefs by using repeated pressure in aforceful or tricky way. Keep in mind that brainwash is never used in a positive way.29. According to the text, if youre the CEO of Bai Du you ca
34、n be called A. the brains behind Bai Du B. Bai Dus brain trust C. the brain drain of Bai Du D. the organ of Bai Du30. Why did Roosevelt successfully win the election? A. Because he was smart at giving advice. B. Because word experts were popular. C. Because he got his brain trust. D. Because he was
35、the brains behind America.31. Which of the following expression is always used in a negative way? A. Brain trust B. Brain drain C. Brainstorm D. Brainwash【考点】【试题解析】29推理判断根据文章中的第二段最后两句And if you are the brains behind something youare responsible for developing or organizing somethingFor example,Bill
36、Gates is thebrains behind Microsoft可知推断,百度的CEO就叫做the brains behind Bai Du,故本题的答案为A。30细节理解根据文章中第三段的第二句Word experts say the phrasebrain trust became popular when Franklin DRoosevelt first ran for president in 1932,可知选C正确。31细节理解根据最后一句的内容Keep in mind that brainwash is never used in a positive way,可知选D。【
37、答案】29-31ACD D Mars( 火星) appears to be flowing with small streams of salty water, at least in the summer, scientists reported Monday. It suggests that. it would be possible for there to be life today on Mars, NASAs science mission chief, John Grunsfeld, said at a newsconference on September 28, 2015.
38、 The streams are about 12 to 15 feet wide and 300 feet or more long, scientists said. What were dealing with is wet soil. thin layers of wet soil, not standing water, saidAifred McEwen of the University of Arizona at Tueson ! the principal scientist for theMars Reconnaissance Orbiters high-resolutio
39、n imaging experiment. Because liquid water is essential to life, the findings could have major implicationsfor the possibility of Martian life. The researchers said further exploration is needed to determine whether microscopic life exists on the planet. The presence of liquid water could also make
40、life easier for astronauts visiting orliving on Mars. Water could be used for drinking and for creating oxygen and rocket fuel. NASAs goal is to send humans there in the 2030s. The evidence of flowing water consists largely of dark, narrow streaks(条痕) onthe surface that tend to appear and grow durin
41、g the warmest Martian months and fadethe rest of the year. Mars is extremely cold even in summer, and the streaks are in places where thetemperature is as low as minus 10 degrees Fahrenheit. But salt can lower the freezing point of water and melt ice. The source(源头) of the water is a mystery. Scient
42、ists noted it could be melting ice. It could be an underground aquifer, which is rock or sand that can hold water. It is possibly water vapor from the thin Martian atmosphere, Or it may be a combination Michael Meyer, lead scientist for NASAs Mars exploration program, said the only definitive way fo
43、r now to determine whether theres life on Mars is to collect rocks and soil for analysis on Earth - something a U. S. lander set for lift-off in 2020 will do.32.What would be the best title for the text? A Streams of Water Spotted on Mars B. Astronauts will Land on Mars C. NASAs Mars Exploration Pro
44、gram D. A Breakthrough in the Exploration of Mars33. According to John Grunsfeld, there seems to be on Mars. A. salty water B. standing water C. rocket fuel D. human beings34.Scientists are uncertain about the of the water on Mars. A. state B. source C. temperature D. taste35. What matters to the ex
45、istence of liquid water on Mars?来源:Zxxk.Com A. The distance from the sun. B. The favorable climate. C. The gravity of the earth DThe salt in it【考点】科普环保【试题解析】32标题判断第一段的第一句Mars appears to be flowing with small streams of salty water,以及文章的其它部分的内容,可知文章主要是围绕着火星是否有水这一个主题来展开的,故选项A正确。33细节理解同样是根据第一段中的Marsapp
46、ears to be flowing with small streams of salty water,可知salty water是可能存在在火星上,故A选项正确。34细节理解根据文章最后一段的第一句The sourceof the water is a mystery,主可知B选项的意思与之相符,故选B。35细节理解根据文章的第一句,可知D选项与之相符。【答案】32-35AABD 第二节(共5小题;每小题2分,满分10-分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。 Winter begins in the north on December 2
47、2nd.People and animals have been doing what they always do to prepare for the colder months, Sqzeirrels, for example, have been busy gathering nuts from trees. 3 6 They examined differences between red squirrels and gray squirrels in the American state of Indiana. The scientists wanted to know how t
48、hese differences could affect the growth of black walnut(黑胡桃)trees.37 The black walnut tree is also a central part of some hardwood forests. Rob Swihart of Purdue University did the study with Jake Goheen, a former Purdue student nowat the University of New Mexico. The two researchers estimate that
49、several times as many walnuts grow when gathered by gray squirrels as compared to red squirrels.Gray squirrels and red squirrels do not store nuts and seeds in the same way. Gray squirrels bury nuts one at a time in a number of places. 38 So some nuts remain in the ground. Conditions are right for t
50、hem to develop and grow the following spring. Red squirrels, however, store large groups of nuts above ground. 3 9 But Professor Swihart says their numbers began to decrease as more forests were cut for agriculture. Red squirrels began to spread through the state during the past century. The researc
51、hers say red squirrels are native to forests that stay green all year, unlike walnut trees. They say the cleaning of forest land for agriculture has helped red squirrels invade(涌入)Indiana. 40 A. Gray squirrels are native to Indiana. B. But they seldom remember where they buried every nut. C. Red squ
52、irrels bury nuts in a different way. D. The black walnut is the nut of choice for both kinds of squirrels. E. Jake Goheen calls them a sign of an environmental problem more than a cause. F. Scientists are worried that they will drive away the gray squirrels. G. Well, scientists have been busy gather
53、ing information about what the squirrels do with the food they collect.【考点】阅读还原句子【试题解析】1根据本空格前的一句have been busy gathering nuts from trees,以及下文是讲述科学家们研究的内容的,可锁定G为正确答案。2根据本题前出现的black walnut ,再结合选项,发现D选项中同样出现了black walnut 一词,可确定答案为D。3根据本题前出现的句子中有bury nuts此关键词,再结合选项,发现B选项中同样出现了bury nuts,可知B为正确答案。4此空格是本段
54、的首句。结合本段讲述的内容以及空格后的句子,可知选A。5联系上下文以及结合选项的意思,可知此题应选E。【答案】36-40GDBAE 第三部分:英语知识运用(共两节,满分4 5分) 第一节:完形填空(共20小题:每小题1.5分,满分3 0分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A.BC和D)中,选出可以填人空白 处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The easy way out isnt always the easiest. I learned that lesson when I decided to treat Doug, my husband of one month, t
55、o a special meal. I 41 to make homemade bread. Knowing the bread would take time, I 42 it as soon as Doug left for work. As l was not 4 3 in cooking, I thought if a dozen was good, two dozen would be better, so I 44 .everything. As Doug loved oranges, I also opened a can of orange and 45 it all into
56、 the bowl. Soon there was a sticky dough(面团)covered with 46 yellowish marks. Realizing I was 47 ,I put the dough in the rubbish bin outside so 1 wouldnt have to 48 Doug laughing at my work. I went on preparing the rest of the 49 ,and when Doug got home, we sat down to Cornish chicken with rice. He t
57、ried to enjoy the meal but seemed 50 . Twice he got up and went outside, saying he heard a 51 The third time he left, I went to the window to see what he was doing. I saw Doug standing about three feet from the 52 ,holding the lid up with a stick and looking 53 .When I came out of the house, he drop
58、ped the stick and explained that there was something 54 in our rubbish bin. Picking up the stick again, he held the lid up. enough for me to see. I felt 55 .But I stepped. closer and looked harder. Without 56 it was my work. The hot 57 had caused the dough to double in size and the fermenting yeast(
59、酵母)made the surface. 58 and sigh as though it were breathing. I could see why Doug was shaken. I had to admit what the“ 59 was and why it was there. I dont know who was more 60 by the whole thing-Doug or me. 41. A. chose B. managed C. had D. remembered 42. A. looked for B. got ready for C. started o
60、n D. worried about , 43. A. weak B. interested C. successful D. experienced 44. A. used B. collected C doubled _ D. tried 45.A. poured B. watered C. dipped D. threw 46.A.pleasant B. ugly C. big D. light 47. A. defeated B. injured C. dropped. ,. D. lost. 48.A.feel B. keep C. face. D. stop 49.A. bread
61、 B. orange Crice D. meal 50.A.disappointed B. disturbed. C. frightened. D. ashamed 51. A. voice B. cry C. shout D. noise 52.A.window B. house C. rubbish bin D. door 53. A. around B. upward C. inside D. out 54. A. alive B. important C. new D. different 55. A. happy B. cold C. angry D. inspired 56. A.
62、 hesitation B. doubt C. delay D. exception 57. A. pot B. floor C. earth D. sun 58. A. burn B. walk C. shake D. work 59. A. art B. work C. trouble maker D .living thing 60. A. embarrassed B. nervous C. regretful D. awkward【考点】日常生活【试题解析】1根据文章的内容并结合选项的意思,可知A选项“选择”符合文意,故选A。2根据空格前的一句Knowing the bread wou
63、ld take time可知道,作者必须在她老公上了班以后马上开始做了,故选C。3由下文可知道作者所做的面包最后被她自己扔到了垃圾桶,故她并不是一个有经验的(experienced)人,故选D。4根据本空格前的I thought if a dozen was good,two dozen would be better,可知她要double(加倍)她所做的东西的分量,故选C。5根据对上下文的理解,可知她是把橙汁倒进(pour)去的,故选A。 6根据下文讲作者所做的面包最后被她自己扔到了垃圾桶,可知她做的那团东西很难看(ugly),故选B。7还是根据下文讲作者所做的面包最后被她自己扔到了垃圾桶,
64、再结合选项的意思,可知她被打败了(defeat),故选A。8根据空格后面写的Doug laughing at my work,可知道作者不想让她老公看到她的“杰作”以后取笑她,不想面对(face)他的取笑,故选C。9根据文章的第二句I learned that lesson when I decided to treat Doug,my husband of one month,to a special meal,可知此题应选D,这里考察的是同词复现。10后面讲到作者的老公在吃饭的时候出去外面几次,说明了受到了打扰(disturb),故选B。11根据后面说作者的老公误以为垃圾桶里有某种生物,可
65、知道他说听到里面有噪音(noise),故选D,voice一般是指悦耳的声音,故不符合此处的意思不选。12根据上下文的意思,可知此处应该是去看垃圾桶(rubbish bin),故选C。13根据上下文的意思,可知老公开始说是听见垃圾桶里面有声音,故要看里面(inside)故选C。14联系上下文,既然是说在垃圾桶听见了声音,故声音必定是从有生命的(alive)的生物中传出来,故选A。15根据上下文并结合选项的意思,可知选A,因为当时作者对那些东西的反应是冷淡的。16后来作者看到了才想到那是她之前的“杰作”,故语气非常肯定,without doubt(毫无疑问),故选B。17根据常识,面粉暴露在阳光下
66、受热了,就会发大了,故选D。18由于面粉当时还在发酵状态,故当时垃圾桶的情况还是在晃动(shake),故选C。19根据上下文可知这团正在阳光下发酵的面粉,就是指作者丈夫一直在说的“生物”,故选D。20根据当时的情景,可知道作者不知道是她老公感到尴尬还是她感到尴尬了,故选A。【答案】41-45ACDCA46-50BACDB51-55DCCAB56-60BDCDA第卷 注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 第三部分:英语知识运用【共两节,满分4 5分) 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分1 5分) 阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 In the
67、 Tibetan language, Guozhuang dance means singing and dancing in a circle. It is very popular in Tibet and places like Yunnan, Qinghai and Gansu 61 Tibetans live, In the dance, men and women of an equal number form a circle hand in hand with one. person 62 (act) as the leading dancer. The whole song
68、begins with slow part. and gradually 63 (turn) fast. Men always take the first lines of lyrics(抒情歌), 64 women reply. The dance involves repeated 65 (music)dialogues between 来源:学科网 male and female dancers. . Guozhuang dance is rich in content and flexible in steps. It changes with the 66 (develop)of
69、Tibetan life and work, There are dances concerning daily work 67 crop gathering, wool twisting, cattle feeding and wine making etc; And also there are dances presenting, 68 Tibetan customs and marriage traditions. , Guozhuang dance is a joyous dance. Whenever there are festivals or happy events, peo
70、ple of all ages will 69 (happy) join the dance. Guozhuang dance 70 (catalogue)in the first set of the National Intangible Cultural Heritage(非物质文化遗产)since 2006 【考点】语法填空【试题解析】1考点定位:定语从句这是一个状语从句,根据上下文的意思和分析句子成分,可知从句中需要一个地点状语,而先行词是Yunnan,Qinghai and Gansu,故用where。2考点定位:动名词由于空格前有一个介词with,介词后面的宾语要用动词的ing形
71、式,故用acting。3考点定位:时态语态整篇文章是在介绍这种舞蹈,用的是一般现在时,由于本句的主语是song,而且前面的动词是用了一般现在时第三人称单数,故此处也用一般现在时第三人称单数。4考点定位:连词连接词根据上下文的意识以及分析句子成分,可知缺少连词,由于上下文表并列关系,故用and。5考点定位:考查形容词比较等级根据空格后是一个名词dialogues,可知需要用一个形容词来修饰它,故填musical。6考点定位:考查名词根据空格前是一个定冠词the,可知它的后面的词要填名词,故填development。7考点定位:考查介词根据句子的意思,此处缺一个介词,意思为“像”,故填like。8
72、考点定位:考查冠词custom 是一个可数名词,但它的前面缺少限定词,联系上下文的意思,可知道应该填定冠词the。9考点定位:副词比较等级根据空格后是一个动词join,可知需要用一个副词来修饰它,故填happily。10考点定位:考查现在完成时及其被动式本句的主语是Guozhuang dance,与要填的动词catalogue之间是一种被动的关系,而且在本句中出现了标志性的时间状语,since 2006,故此句必须用现在完成是。故填has been catalogued。【答案】61where 62acting 63turns 64and 65Musical66development 67li
73、ke 68the 69happily 70has been catalogued 第四部分:写作(共两节,满分3 5分)第一节 短文改错(共1 0小题;每小题1分,满分1 0分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有1 0处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1每处错误及其修改均限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Mrs. White was in hu
74、rry to visit her grandson because she missed her very much. It was nearly three months when she last saw her grandson. When she was walking by a playground, a football fly in her direction. She was already in her seventy. Should she kick the ball back and should she just go past leave it where it wa
75、s? Finally she gave it a kick with greatly effort and the ball went straight on into the goal. What amazing it was! She helped them win the game.【考点】短文改错【试题解析】1在hurry前面加上aIn a hurry 是固定搭配,匆忙的意思。2第一句中的her him本句的意思是MrsWhite想念她的孙子,宾语固然用him。3when since根据句意,可知这个状语从句要用since来作为引导词。4fly flew根据上下文的意思,可知道这是一件
76、发生在过去的事情,故动词要用过去式。5seventy seventiesIn ones seventies 是固定搭配,意思是:在某人七十多岁的时候。6and or根据句意,可知道MrsWhite 当时所面临的是两个选择,故用表选择关系的连词or而不用and。7leave leaving本句已经出现了谓语动词go,因此leave只能用作非谓语。根据句意,要用ing形式表主动和伴随,故改成leaving。8greatly greateffort是名词,故用形容词great修饰即可。9去掉into前面的on根据上下文,可知此处直接用go straight into (直接进入)即可,on是多余的。
77、10What How两种感叹句的句型分别是: How + adj/adv+ 主语+谓语 或者 What + (a/an)+ n+主语+谓语 。分析文章句子结构可知其属于第一种,故要把What改成How。【答案】1在hurry前面加上a 2第一句中的her him 3when since 4fly flew5seventy seventies6and or7leave leaving8greatly great9去掉into前面的on10What How 第二节 书面表达(满分2 5分) 假设你叫李华,你的英国朋友Chris打算在校园网上成立一个中文读书俱乐部,他来 信向你寻求帮助和建议。请你根
78、据以下提示回信。 L在网络上发布相关信息; 2在校园张贴海报; 3定期组织读书活动,交流读书心得. 注意:1词数不少于l00左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Chri s, Yours , Li Hua .【考点】提纲作文【试题解析】本文是一篇提纲作文,根据题目的要求,要求考生写一封回信。结合文章的内容,注意在写作的时候时态可考虑用一般现在时和一般将来时。写作过程中注意使用平时学到的短语和句型,注意行文的连贯和逻辑性。【答案】Dear Chris,Im glad to hear from you and learn that you ar
79、e planning to set up a Chinese reading club on your school webIt is really coolI think it is a good idea to post the relevant information on the Internet,which is helpful for people to know about your clubAlso,you can put up some posters on your campus to attract students attentionWhats more,organiz
80、ing some reading activities and exchanging what one has gained from the reading will help arouse peoples interest in your clubI hope my suggestions can be of some help to you and your reading club can be a great successYours,Li Hua保定市2015年高三摸底考试英语试题参考答案I 听力(每小题1.5 分;满分30分) 1-5 CBABC 6-10 CABBA 11-15
81、 CABAC 16-20 BCBCAII 阅读 (每小题2分;满分40分)21-25 CDCBA 26-30 BDCAC 31-35 DAABD 36-40 GDBAEIII 完形填空 (每小题1.5 分;满分30分)41-45 ACDCA 46-50 BACDB 51-55 DCCAB 56-60 BDCDAIV 语法知识填空 (每小题1.5 分;满分15分)61. where 62. acting 63. turns 64. and 65. musical 66. development 67. like 68. the 69. happily 70. has been catalogue
82、d来源:学科网V 短文改错 (每小题1分;满分10分)Mrs. White was in hurry to visit her grandson because she missed her very much. a himIt was nearly three months when she last saw her grandson. When she was walking by a sinceplayground, a football fly in her direction. She was already in her seventy. Should she flew seven
83、tieskick the ball back and should she just go past leave it where it was? Finally she gave it a or leavingkick with greatly effort and the ball went straight on into the goal. What amazing it was! She great Howhelped them win the game.VI 书面表达(满分25分)Possible version:Dear Chris, Im glad to hear from y
84、ou and learn that you are planning to set up a Chinese reading club on your school web. It is really cool. I think it is a good idea to post the relevant information on the Internet, which is helpful for people to know about your club. Also, you can put up some posters on your campus to attract stud
85、ents attention. Whats more, organizing some reading activities and exchanging what one has gained from the reading will help arouse peoples interest in your club.I hope my suggestions can be of some help to you and your reading club can be a great success. Yours, Li HuaText1M: Morning, I have a rese
86、rvation. The name is White Smith.W: OK. Weve got a nice car already. I need to see your drivers license.Text 2W: What a cool model plane! Did you make it, Yang Yang?M: Yes. Im glad you like it. Its for the competition next week.W: I wont be surprised if you win the first prize.Text3M:Look! Its going
87、 to pour. Youd better put your bike in the garage.W:Why bother, its been through a lot worse and still works fine.Text 4W:I have read all your books. You have just written a new one, havent you?M:Yes, its about a film star and will be translated into several languages.Text 5M: Hows your day going, J
88、anet?W: Quite busy. Im preparing a research report. The deadline is tomorrow. But I havent finished even half of it.M: Poor girl!Text 6W: Hi Michael! I heard you just came back from the summer vacation.M: Yes. I stayed for two weeks in China.W: You do travel a lot, dont you? Last year, you went to A
89、ustralia, right?M: Well, Ive been to quite some countries, but not yet to Australia. Last summer, I toured India for a week.Text 7M: Hello, Victoria Hotel. Can I help you?W: Hello. Id like to make a reservation for July the 1st through the 5th. ImIm checking out on the morning of the 5th.M: OK, sing
90、le room or double room?W: Id like a double room. Whats the rate?M: We have only two double rooms available. One is $150 and the other $200.W: Why are the prices different?M: Well, they are both standard double rooms, but the $200 room faces the sea.W: OK, I see.Text8W: How was the game, Bill? Did yo
91、u enjoy it?M: No, it was not interesting at all.W: Thats too bad. Football games are usually exciting.M: Not last night. Some of the players didnt know what they were doing. In fact one of them was just terrible.W: Well, which team was the winner?M: The Tigers. They won the game 3:1.W: Were you happ
92、y about the score?M: No, I cheered for the losers.W: What about Eric and Steve? Which team did they support?M: Well, Eric was for the Tigers but Steve was for the Lions.W: Then at least one of you liked the game.M: Yes, and all of us enjoyed eating something. I had a big box of popcorn and an ice cr
93、eam.Text 9W: Hi, Joe! Many people in our department are leaving for Thanksgiving. What are you going to do?M: I think Ill just stay at home. I may see some friends and watch a few DVDs. And I probably would go to the Ottawa Car Show. What about you, Ariel? Whats your plan?W: I am going to do some tr
94、aveling with my family.M: Oh, where to?W: Toronto. And on our way, were going to visit my aunt, Valley, in Kingston.M: Thats exciting. How long do you plan to stay?W: Two days. I have a get-together party with my college friends on the tenth in Toronto. Oh, Im afraid Ive got to go now. My husband is
95、 waiting for me. And well have to pick up Daniel from school. Have a nice holiday, Joe!M: Thank you. You too!Text 10W: Welcome to Montfort School, thank you for choosing our school and for joining the happy Montfort family, which has been educating boys since 1916. We are so happy that you have take
96、n time off to be with us today. It is with great pleasure that we have prepared some events that we hope will please you. At 9:00 am, our headmaster will give a welcome speech; this will be in the school hall. Please be seated by 8:45 am. Following the speech, its the guide tour of the exhibition at
97、 9:30, here you can see the proud history of our school and our achievements in the field of education. The exhibition is laid out in the classrooms on the 2nd floor.Then the guide tour of science labs at 10:20 am, here you can see the subjects that new students will be studying. You will also notic
98、e that our labs have excellent equipment. At 11:00 am, you will be guided to the tool to practical areas. This covers our technical workshops, music, and other areas of our school life. At Montfort, we believe in all around development of our students.Lunch will be at 12:00. It has been specially prepared for our guests. All our teachers and student leaders will be present to answer any questions that you have in your minds. We are so happy that you could be with us today.