1、课时5Section B(3aSelf Check)UNIT 2 This is my sister.1234基础巩固练提示:点击进入习题5678910in the picturehave a good dayyour parentsThat nice girlthe name ofa map ofcolor ofHere isHere arethose;pictures;they are答案呈现111213Its a photo1415Whats the name of the dogNo,he is my uncleThey are his grandparentsShe is my si
2、ster能力提升练答案呈现基础巩固练161718B1920CDCA五微写作一、从方框中选择合适的短语完成句子或对话。1.Is your brother _,Alice?Yes,he is in it.2.Tina,_!Thank you.You,too.that nice girl,your parents,have a good day,in the picture,the name ofin the picturehave a good day3.Are these _,Emma?Yes.This is my father Tom and this is my mother Ann.4.L
3、ook!_is my sister Kate.5.Whats _the dog?Its name is Huahua.that nice girl,your parents,have a good day,in the picture,the name ofyour parentsThat nice girlthe name of二、根据汉语意思完成句子,每空一词。6.那是一张中国地图。That is _ _ _ China.a map of7.那个杯子的颜色是红色的。The _ _ that cup is red.color of8.这里有我的紫色夹克衫。_ _ my purple jack
4、et.Here is9.这里有一些花给你。_ _ some flowers for you.Here are10.桌子上的那些图片是你的吗?是的,它们是。Are _ your _ on the desk?Yes,_ _.those picturesthey are三、根据图片及提示词,完成下列对话。11.Paul,whats this?_.(photo)Its a photo12.Bob,is he your father?_.(uncle)No,he is my uncle13.Whos this girl?_.(my,sister)She is my sister14.Who are th
5、ey?_.(his,grandparents)They are his grandparents15._?Its Coco.(name)Whats the name of the dog四、阅读理解。16.How old is Victor?A.8 years old.B.12 years old.C.39 years old.D.40 years old.请同学们看点拨训练第20页原文。B【点拨】根据原文中句子Im twelve years old.可知答案。17.Whats the girls name in the first photo?A.Sunny Smith.B.Victor B
6、rown.C.Lucy Brown.D.Sunny Brown.D【点拨】根据原文中句子My name is Victor Brown.、In the first photo are my sister Sunny and my mother Lucy.可知答案。18.Is Coco a dog?A.Yes,she is.B.No,she isnt.C.Sunny likes her.D.We dont know.A【点拨】根据原文中句子She has a dog.Her name is Coco.可知答案。19.Who is Bill?A.He is Victors uncle.B.He i
7、s Victors grandfather.C.He is Victors father.D.He is Lucys father.C【点拨】根据原文中句子My fathers name is Bill.可知答案。20.How many people are there in Victors family?A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.C【点拨】根据原文中句子In the first photo are my sister Sunny and my mother Lucy.、My father and I are in the next photo.可知答案。五、微写
8、作,请根据中心句扩句成段。(荣德原创)This is a photo of my family._ _ my parents.这是我的父母。_ _ my grandparents.那是我的爷爷奶奶。These areThose are _ _ _ _ is my sister.这个穿红色衣服的女孩是我的妹妹。I have _ _ _.我有一个幸福的家庭。The girl in reda happy familyThis is a photo of my family._这是一张我的全家福。这是我的父母,那是我的爷爷奶奶,这个穿红色衣服的女孩是我的妹妹。我有一个幸福的家庭。These are my parents and those are my grandparents.The girl in red is my sister.I have a happy family.