收藏 分享(赏)

(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt

上传人:a**** 文档编号:355921 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:9 大小:121.52KB
下载 相关 举报
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt_第1页
第1页 / 共9页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt_第2页
第2页 / 共9页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt_第3页
第3页 / 共9页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt_第4页
第4页 / 共9页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt_第5页
第5页 / 共9页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt_第6页
第6页 / 共9页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt_第7页
第7页 / 共9页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt_第8页
第8页 / 共9页
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 24 An E-mail to Grandpa作业课件 (新版)冀教版.ppt_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Lesson 24:An E-mail to Grandpa一、单项选择1.2021四川泸州中考 do you have a sports meeting in your school?Once a year.We all like sports.A.How muchB.How oftenC.How longD.How soon2.I saw my teacher I was getting off the bus.A.beforeB.afterC.asD.since答案1.B你们学校多久举行一次运动会?一年一次。我们都喜欢运动。根据答语第一句可知选B。2.C 句意:当我下公交车的时候我看见了

2、我的老师。as当时,指主句和从句动作相伴或同时发生。3.2020贵州黔西南州中考 Have you seen my mobile phone,Sam?I cant find it.A.everywhere B.somewhere C.nowhere D.anywhere4.People the United Nations Childrens Fund(联合国儿童基金会)in 1946.It works to help children live a better life.A.set up B.cleaned up C.got up D.put up5.Tom,can you tell me

3、 an e-mail to you?Of course.Its easy.A.how can I send B.how I could send C.how to send D.when to send答案3.D 句意:Sam,你见过我的手机吗?我哪里都找不到它。anywhere意为在任何地方,用于否定句(全否定)或疑问句。根据句中的cant可知选D。4.A 句意:1946年人们设立了联合国儿童基金会。它致力于帮助儿童过上更好的生活。set up 设立,成立符合句意。5.CTom,你能告诉我怎样给你发送一封电子邮件吗?当然了,很简单。此处是疑问词+动词不定式作宾语。二、用方框中所给单词或短语的

4、适当形式填空(每词或短语限用一次)答案1.to go online 句意:我父母不允许我上网玩游戏。allow sb.to do sth.是固定结构。2.so many 句意:请开慢些。街上有那么多人。so many意为那么多的。3.chatting 句意:Lisa周末喜欢和她的朋友在网上聊天。enjoy doing sth.是固定结构。4.setting up 句意:Jack花了半个小时安装这台新机器,他有点儿累了。spend some time doing sth.花费时间做某事,为固定搭配,故空处填setting up。5.searched 句意:警方在那一带寻找线索,但是最后他们一无所

5、获。由found 可知此处时态为一般过去时,故填searched。search,set up,so many,chat,go online1.My parents dont allow me to play games.2.Drive slowly,please.There are people on the street.3.Lisa enjoyswith her friends online on weekends.4.Jack spent half an hour the new machine and he was a little tired.5.The police for clu

6、es(线索)in that area,but they found nothing at last.三、连词成句1.learned,use,chat program,to,I,a,have,how.2.we,set up,a time,online,together,can,go,to?3.typed,questions,I,the search engine,into,right,the.4.is,quite,find,to,easy,it,information,on the web.5.help,can,find,the,me,way,easily,the map program.答案1

7、.I have learned how to use a chat program2.Can we set up a time to go online together3.I typed the right questions into the search engine4.It is quite easy to find information on the web5.The map program can help me find the way easily 阅读理解 素养:语言能力 话题:发明与技术 难度:中 建议用时:7分钟2019贵州毕节中考Dear Rita,How are y

8、ou?Last time you asked me about the greatest invention in my eyes.I have also discussed it with my best friends,Anna,Sue and Kris.We have different ideas.Anna thinks it is the high-speed railway;Sue,the shared bike;Kris,the online shopping and I prefer the Internet.The Internet is just like a net,an

9、d it connects us with the world.In the past,it was nearly impossible for people to communicate immediately with people in other countries.They had to spend a long time to reach their destinations(目的地),and not everyone could do that.But the Internet has made the impossible possible.Now we can communi

10、cate with foreigners online.The Internet also helps us know what is happening around the world,and has made our life and work easier.In recent years,shopping online is very popular.We can just stay at home and buy what we need online.We can also do online office work and distance education.Besides,w

11、e can watch movies,listen to music and even play games to relax ourselves on the Internet.So I think that the Internet is one of the greatest inventions.It has changed our world!Although there are still many problems with the Internet,they will be solved in the near future.As a student we should mak

12、e good use of the Internet!Yours,Martin1.The letter was written by.A.RitaB.SueC.AnnaD.Martin2.Anna thought that was the greatest invention.A.the high-speed railwayB.the shared bikeC.the InternetD.the online shopping3.The underlined sentence the Internet has made the impossible possible means.A.peopl

13、e spent a long time reaching their places B.many things can be done now because of the Internet C.people could hardly talk with foreignersD.the Internet is just like a net4.The article doesnt mention that people can use the Internet to.A.know the world newsB.do online shoppingC.watch moviesD.learn h

14、ow to drive5.For what purpose does the writer write the letter?A.To warn others how to make use of the Internet.B.To tell people the communication ways in the past.C.To talk about his opinions about the greatest invention.D.To make people know about the problems of the Internet.答案【解题导语】本文是Martin写给Ri

15、ta的一封信,信中谈论了他对最伟大的发明的见解。1.D 细节理解题。根据信最后的落款可知,这封信是Martin写的。2.A 细节理解题。根据第一段中的Anna thinks it is the high-speed railway可知,Anna认为高铁是最伟大的发明。3.B 推理判断题。根据上文对过去情况的介绍和画线句前面的But以及下文中的Now we can communicate with foreigners online可推知,互联网把不可能的事情变为现实,故选B。4.D 细节理解题。根据第三段可知我们可以通过网络了解世界上正发生的事、在网上购物以及利用网络看电影。文中没有提到在网上学习驾驶,故选D。5.C 作者意图题。根据第一段内容可知,作者在文中主要谈论了自己对最伟大发明的看法,故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1