1、Unit1 Laugh out loud!Period 1Starting out&Understanding ideas语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义moodamusementcurlyankleclownentertainadvertisementemployera.having curls or wavesb.a person or company that employs othersc.a state of the feelings at a particular timed.a person who works in a circus,performin
2、g funny actse.keep pleasantly interested;please or amusef.the part of the leg just above the footg.public notice offering or asking for services,goods,etc.h.the feeling that you have when something is funny oramusing答案:moodc;amusementh;curlya;anklef;clownd;entertaine;advertisementg;employerb(二)结合语境,
3、从上面的表格中选择适当的单词填空1.He is responsible for the _activity.2.She turned her _while ice skating.3.The top opens and a funny _jumps up.amusementankleclown.短语熟记选择恰当的短语补全下列语境amusement park;health care;cheer up;do the trick1.She _through healthy eating.2.Try and _a bit;life isnt that bad!3.I watched a program
4、 about _.4.We intend to have a ball at the _.did the trickcheer uphealth careamusement park.课文浅触1.What is the best medicine?_.2.Why is laughter the best medicine?_.LaughterBecause it works better than medicine given by doctors in some ways and makes people feel betterStep 1While reading.Skim the pas
5、sage and answer the following questions.1.What does the passage mainly talk about?_.2.How many parts does the passage contain?_ 探究素养提能Clown doctors can help patients in the hospital and laughter is the best medicineThree.Part 1(Paras 1 and 2),Part 2(Paras 3 and 4)and Part 3(Paras 5 and 6).Fill in th
6、e form about the structure of the passageTitle1._Part 1What the clown doctors do in the 2._Part 2The effect of laughter,the authors 3._ for working as a 4._ doctor and how clown doctors workPart 3The authors work shows that 5._ is the best medicineThe Best Medicinehospitalreasonclownlaughter.Choose
7、the best answer1.The author does the following except _.A.approaching the hospital wearing the white coatB.looking for other doctorsC.putting on his curly rainbow wig,red nose,and adding his name badgeD.walking through the doors into the waiting area2.What is the authors work for the little girl who
8、se ankle is injured?A.He reads magazines to her.B.He rushes her to the hospital.C.He treats her injury.D.He makes her feel better.3.Why can clown doctors help people?A.Because they choose to go to hospital with them.B.Because they design a hospital for them.C.Because they spend much time feeling fri
9、ghtened with them.D.Because they entertain them to make them laugh.答案:13.BDD.Sentence explanationI speak with the on-duty nurse,who tells me that Laras parents rushed her to the hospital after she fell off her bicycle.分析:本句是主从复合句。who tells.her bicycle是_引导的非限制性定语从句,修饰先行词_;该从句也是主从复合句,其中that Laras pare
10、nts.her bicycle是that引导的_从句,是动词tells的直接宾语;该从句也是主从复合句,其中after she fell off her bicycle是_引导的_从句。句意:我和值班护士谈过了,她告诉我劳拉从自行车上摔下后,_。whonurse宾语after时间状语她的父母赶紧送她到医院Step 2 Post-readingRetell the text I wear my white coat like other doctors,put on my curly rainbow wig,big red nose and add my name badge“Doctor La
11、rry Laugh-Out-Loud”.I walk into the waiting area and see a small girl whose ankle is injured.She is crying in pain.The doctors and nurses will treat her 1._(injure),and my job is 2._(make)her feel better.Laughter produces chemicals to make people feel better,3._means clown doctors can be helpful.I c
12、hoose to work as a clown doctor because of my experience of going to hospital when I 4._(be)a kid.When I was in the hospital,I felt 5._(frighten)and bored!Being a clown doctor means I can help people by entertaining them.Visiting hospitals and other health care 6._(facility),we clown doctors work to
13、gether with medical professionals.We spend our time cheering 7._ patients,their families and the hospital staff.We do this by doing magic tricks,singing songs,telling stories and,of course,telling silly jokes.While the doctor concentrates on examining Laras ankle,I get her attention by doing a magic
14、 trick.Although she is 8._(clear)still in some pain,her scared and anxious look has been replaced by smile and laughter.Seeing9._(they)daughter so much happier makes Laras parents more relaxed.Ihope that clown doctors help make the hospital a friendlier place to visit.Afterall,10._ really is true th
15、at“laughter is the best medicine”.答案:1.injury2.to make3.which4.was5.frightened6.facilities7.up8.clearly9.their10.itPre-reading.Lead in In November 2019,the World Health Organization published the largest evidence review to date on how arts can improve health and well-being.The report refers of cours
16、e to many creative and art activities like performing arts,literature,cultural activities,craft,etc.but also considers clowns in particular:In inpatient settings,they mention that clowns“reduce anxiety,pain and pressure,particularly among children but also for their parents”.Sometimesclowns can work
17、 as doctors.Think and answer1.Can arts improve peoples health?_2.What do you know about clown doctors according to the above material?_Yes.The World Health Organization published the largest evidence review on it.They are some artists who reduce patients anxiety,pain and pressure.【主题情境思考】1.Are you w
18、illing to work as a clown doctor?_2.If you are a clown doctor,what will you do to help patients?_Yes,of course.If I am a clown doctor,I will make the patients happy to help treat their illnesses.The British are known for their sense of humour.However,it is often difficult for foreigners to understan
19、d their jokes.The main point to remember is that the British often use understatement.课时素养达标Understatement means saying less than you think or feel.For example,if someone gets very wet in a shower of rain,he might say,“Its a little damp(潮湿的)outside.”Or,if someone is very impolite and shouts at anoth
20、er person,someone else might say,“She isnt exactly friendly.”Understatement is often used in unpleasant situations or to make another person look silly.Understatement plays an important part in British humour.Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themsel
21、ves as well as others.They often laugh about the silly and unpleasant things that happen to our everyday life when someone accidentally falls over in the street.They also like to make jokes about people from different classes of society.They like to make jokes about their accents,the way they dress
22、and the way they behave.Whats more,the British love to watch comedies about people who do not know how to behave in society.The comedy series Mr Bean is a good example of this kind of humour.Mr Bean is the character created by British actor Rowan Atkinson in 1990.Mr Bean doesnt talk often,and instea
23、d he uses his body movements and facial expressions to make people laugh.Perhaps what makes Mr Bean so funny is that he does things that adults in the real world cannot do.Mr Bean is popular in many countries around the world because you do not have to speak English to understand the humour.Because
24、of this,many people have become familiar with the British sense of humour.【语篇概述】本文是一篇说明文,主要介绍的是如何理解英式幽默。1.Why is it difficult for foreigners to understand British jokes?A.The British often enlarge the fact.B.British jokes are connected with many different cultures.C.The British try to make out that
25、something is less important than it is.D.British jokes are not as funny as jokes in other countries.【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“The main point to remember is that the British often use understatement.”及第二段中的“Understatement means saying less than you think or feel.”可知,英国人经常使用轻描淡写,轻描淡写意味着说的比你想的或感觉的要少,所以外国人很难
26、理解英国笑话是因为英国人总是试图让别人觉得事情没有那么重要,故C项正确。2.Mr Bean makes people laugh by_.A.telling funny storiesB.making jokes about others accentsC.copying how others behaveD.using his body movements and facial expressions【解析】选D。细节理解题。根据最后一段中的“Mr Bean doesnt talk often,and instead he uses his body movements and facial
27、 expressions to make people laugh.”可知,憨豆先生是通过肢体动作和面部表情使人发笑的,故D项正确。3.What can be the best title for the text?A.British Humour in ComedyB.Humour in Different CulturesC.Developing Your Sense of HumourD.Understanding British Humour【解析】选D。主旨大意题。根据第一段中的“However,it is often difficult for foreigners to unde
28、rstand their jokes.The main point to remember is that the British often use understatement.”及倒数第二段中的“Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others.”可知,外国人很难理解英式幽默,要记住的主要一点是英国人经常使用轻描淡写,另一个理解英式幽默的关键是英国人不仅喜欢嘲笑别人还喜欢嘲笑自己,因此本文主要介绍的是如何理解英式幽
29、默,故D项正确。【名师点津】如果文章没有统一的主题句,需要根据段落主题总结文章主题,例如本篇第3题,根据第一段中的“However,it is often difficult for foreigners to understand their jokes.The main point to remember is that the British often use understatement.”可知,外国人很难理解英式幽默,要记住的主要一点是英国人经常使用轻描淡写,再根据倒数第二段中的“Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others.”可知,另一个理解英式幽默的关键是英国人不仅喜欢嘲笑别人还喜欢嘲笑自己,因此本文的主题是如何理解英式幽默。本课结束