收藏 分享(赏)

山西太原市2016高考英语二轮阅读理解能力演练(3)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:354008 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:7 大小:383.50KB
下载 相关 举报
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解能力演练(3)及答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解能力演练(3)及答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解能力演练(3)及答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解能力演练(3)及答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解能力演练(3)及答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解能力演练(3)及答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解能力演练(3)及答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山西太原市2016高考英语二轮阅读理解能力演练(3)及答案阅读理解。When international aid is given, steps must be taken to ensure (确保)that the aid reaches the people for whom it is intended. The way to achieve this may not be simple. It is very difficult for a nation to give help directly to people in another nation. The United Nat

2、ions Organization (UNO) could undertake to direct the distribution of aid. Here however rises the problem of costs. Also tied with this is time. Perhaps the UNO could set up a body of devoted men and women in very country who can speedily distribute aid to victims of floods and earthquakes.More than

3、 the help that one nation can give to another during a disaster, it would be more effective to give other forms of help during normal times. A common proverb says, “Give_me_a_fish_and_I_eat_for_a_day,_teach_me_to_fish_and_I_eat_for_a_lifetime.” If we follow this wise saying, it would be right to tea

4、ch people from less developed nations to take care of themselves. For example, a country could share its technology with another. This could be in simple areas like agriculture or in more complex areas like medical and health care or even in building satellites. Even a small country is able to help

5、less developed nations. Sometime what is taken for granted, like the setting up of a water purification plant or the administration of a school, could be useful for countries which are looking about to slove common problems. It does not cost much to share such simple things. Exchange students could

6、be attached for a number of months or years and learn the required craft while on the site. They can then take their knowledge back to their homelands and if necessary come back from time to time to clear doubts or to update themselves. Such aid will be truly helpful and there is no chance of it bei

7、ng temporary or of it falling into the wrong hands.Many countries run extensive courses in all sorts of skills. It will not cost much to include deserving foreigners in these courses. Besides giving effective help to the countries concerned, there is also the buildup of friendships to consider. Givi

8、ng direct help by giving materials may be effective in the short run and must continue to be given in the event of emergencies. However, in the long run what is really effective would be the sharing of knowledge.1. According to the author, how could international aid reach the victims in time?A. By

9、solving the cost problems.B. By solving the transportation problems.C. By setting up a body of devoted people in every country.D. By relying on the direct distribution of the UNO.2. What does the author try to express in the underlined sentence?A. Providing food is vital.B. Learning to fish is helpf

10、ul.C. Teaching skills is essential.D. Looking after other is important.3. The second paragraph is developed mainly_.A. by exampleB. by processC. by comparison D. by contrast4. Which aid is likely to fall into the wrong hands?A. A medical team. B. An exchange program.C. A water plant. D. Financial su

11、pport.5. What can we infer about international aid from the passage?A. It is facing difficulties.B. It is unnecessary during normal times.C. It should be given in the form of materials.D. It has gained support from developed countries.文章大意本文是一篇议论文。作者在文章中阐述了自己对国际援助的看法:授人以鱼,不如授人以渔。1C。考查细节理解。从第一段的最后一句可

12、知,联合国组织可以建立乐于奉献的团体,然后通过他们及时把救助品分发给那些受灾的人。所以选C项。2C。考查推理判断。画线句子的意思是”授人以鱼,不如授人以渔”,这句话告诉我们:教会别人技能非常重要。所以选C项。3A。考查写作手法。作者在第二段先引用一句谚语,然后通过例子来阐述。由此可以推断第二段是通过举例子开展的。所以选A项。4D。考查推理判断。第二段提到了多种援助的形式,如:分享在农业、医学和卫星等方面的技术;建设纯净水厂;建学校;交流学生。由第二段最后一句可知,以上的援助形式能够发挥真正的作用,故选D。5A。考查推理判断。从文章最后一段最后一句可知,从长远看,真正有效的国际援助形式是分享知识

13、。其他形式的援助只能解一时的困难。所以选A项。2013高考EP Portable HeaterWe all know that the cost of heating our homes will continue to be a significant burden on the family budget. Now millions of people are saving on their heating bills with the EP portable heater. With over one million satisfied customers around the worl

14、d, the new EP heats better and faster,saves more on heating bills, and runs almost silent.The EP has no exposed heating parts that can cause a fire. The outside of the EP only gets warm to the touch so that it will not burn children or pets.The EP will not reduce oxygen in the room. With other heate

15、rs, youll notice that you get sleepy when the heat comes on because they are burning up oxygen.The advanced EP also heats the room evenly,_wall to wall and floor to ceiling. It comfortably covers an area up to 350 square feet. Other heaters heat rooms unevenly with most of the heat concentrated to t

16、he center of the room. And they only heat an area a few feet around the heater. With the EP, the temperature will not vary in any part of the room.The EP comes with a 3year warranty (保修) and a 60day, no questions asked, satisfaction guarantee. If you are not totally satisfied, return it at our expen

17、se and your money will be given back to you.Now we have a special offer for 10 days, during which you can enjoy a half price discount and a free delivery. If you order after that, we reserve the right to either accept or reject order requests at the discounted price. Take action right now!1、What is

18、mainly discussed in Paragraph 2?A. The heat of the EP. B. The safety of the EP.C. The appearance of the EP.D. The material of the EP.2、 From the passage, we can learn that the EP_.A. doesnt burn up oxygenB. runs without any noiseC. makes people get sleepyD. is unsuitable for children and pets3、The u

19、nderlined word “evenly” in Paragraph 4 probably means_.A. continuously B. separatelyC. quickly D. equally4、The main purpose of the passage is to_.A. persuade people to buy the productB. advise people to save on heating billsC. report the new development of portable heatersD. compare the functions of

20、 different heater brands文章大意无可比拟的高强性能,无与伦比的优质服务,无法想象的价格优惠,一款新型便携式加热器惊艳亮相!机不可失,失不再来,心动不如行动,此时不买,更待何时?1、B。主旨大意题。这段主要介绍了此款加热器不会引起火灾、烧伤孩子或宠物,由此可知本段主要在讲加热器的安全性,故此题选择B项。2、A。细节理解题。根据第三段的第一句话“The EP will not reduce oxygen in the room.”可知此题选择A项。3、D。词义猜测题。根据本段内容可知,此款加热器可以很均匀地加热屋子而不像其他加热器那样只加热屋子中心部分,故此题选择D项equ

21、ally平等地、均匀地。4、A。推理判断题。全文一直在介绍加热器的优点,倒数第二段提到了打折,最后一段号召大家赶快行动,从这些方面都可以看出这篇文章的主要目的是鼓励人们买此产品,故选择A项。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Mexico City is truly one of the most amazing cities in the world with a mixture of both the old and new world. From the moment your plane starts to land in this vas

22、t city, you know that your trip will be quite an adventure.Once in your taxi and the moment you leave the airport, you are amazed at the large amount of slow traffic. The volume of the traffic can be stressful to some. The Paseo de la Reforma (改革大道), running southwest across the city, is one of the

23、major tourist and business areas in Mexico City with many high quality hotels only walking distance from great restaurants and other tourist attractions. The only problem you will have is trying to see all of these sites during your vacation time. One of the most popular attractions in this area is

24、the National Museum of Anthropology along the northwest part of the street. There are thousands of artifacts on display showing the history of the area and numerous items found from the many Aztec sites in the area. Walking southwest from the museum, you will soon reach the Mexico City Zoo, which is

25、 a great place to spend an afternoon. Across the street from the museum is the Chapultepec Castle, once an important site in the Mexican-American war. Its also a good idea to take the train up the hill to where the castle is located as the hill is steep (陡峭的). Its important to keep in mind that Mexi

26、co City is over 7,000 feet above sea level and some feel it difficult to breathe when walking. You can take a taxi to the Coyoacan market during the evening on a weekend. Its a great place to get some cheap souvenirs (纪念品)to bring back home and to enjoy some traditional Mexican cuisine. However, you

27、 must be careful where you eat and that the meat is well cooked.50. The tourists in Mexico City may not be satisfied with_. A. the high speed of the traffic B. the heavy traffic of the city C. the polluted air in the city D. their safety in the city51. Which of the following shows the correct positi

28、ons of the following places? P = Paseo de la Reforma M = the National Museum of Anthropology C = the Chapultepec Castle Z = the Mexico City Zoo52. Which of the following attractions may interest those who want to study the military (of the army) history of Mexico City? A. The National Museum of Anth

29、ropology. B. The Coyoacan market. C. The Chapultepec Castle. D. The Aztec sites. 【参考答案】-50-52、 BDC阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。选材相似度: 设题相似度: 难度系数:On that September morning five years ago,a memory of his father came to Mayor Rudy Giuliani.In it,the Brooklyn plumber and bartender was telli

30、ng his only child,“In a crisis,you have to become the calmest person in the room.”Giuliani became more than that.His suit coated with ash from the wreckage,he stood firm,vowing that New Yorkers would show the world the meaning of courage.He comforted victims families,attended funerals of police and

31、firefighters,rallied his fellow citizens on radio and television.Hed overcome hardships before,including a bitter,public end to his marriage,and a battle with prostate cancer.Alongside the terrifying challenges of 9/11,theyre the kind of events that could break anyones public and personal life.But G

32、iulianis resolve to success is stronger than ever,and now he is about to find out if his legacy of leadership endures.After the coming midterm elections,he will decide whether to seek the Republican nomination for President in 2008,or whether to carry on with the business ventures he took up post9/1

33、1.Having spent years in public serviceas a US.Attorney (lawyer) in New York,an Associate Attorney General during the Reagan Administration,and two terms as mayor of the Big AppleGiuliani,62,is finally cashing_in.Chair and CEO of Giuliani Partners LLC,hes making millions as a security and crisis mana

34、gement consultant.Hes also a law partner with Bracewell & Giuliani,and gives speeches that reportedly earn him $100,000 a pop.Still,he insists that his current work is about the challenge rather than the money.“Learning more about business,finance,how to straighten out organizationsthats very exciti

35、ng to me,” he says.But when he talks about public service,his intensity added.“I miss being involved in the most important things that are going on.When some crisis happens,you feel thats what youve been trained for,what you know how to do.”Notes:plumber n管道工bartender n酒吧侍者rally vt.使恢复力量endure n耐久no

36、mination n提名venture n企业consultant n顾问【语篇解读】 本文是人物介绍,介绍了美国著名的领导人鲁迪朱利亚尼。1The passage probably appears in a _.Afilm B novel Cmagazine Dlecture答案C推理判断题。通读全文可知,这篇人物介绍应该出自杂志。2Which of the following statements is NOT true according to the passage?ARudy Giuliani was well prepared to run for president in 200

37、8.BRudy Giuliani once worked as plumber and bartender before becoming mayor.CThe terrifying challenges of 9/11 made Giuliani more determined than ever.DRudy Giuliani worked as mayor of the Big Apple,which is a nickname for New York.答案B细节理解题。第一段“.a memory of his father came to Mayor Rudy Giuliani.In

38、it,the Brooklyn plumber and bartender was telling his only child,”中的the Brooklyn指的是Rudy Giuliani的父亲,故B项表述错误,符合题意。3Giuliani has experienced a lot of difficulties EXCEPT _.Aincomplete marriageBprostate cancerCterrifying challenges of 9/11Dlosing his business ventures答案D细节理解题。第三段介绍他经历了离婚、严重的癌症、911危机挑战,

39、但是文中没有提到他失去了他创立的事业。4It can be inferred that the writer wrote the passage to _.Aencourage people to face the terrifying challenges of 9/11 bravelyBintroduce Giuliani to the public and persuade people to support himCtell the public Giulianis family background and his natural leadershipDtell the public that the Republican will win the election答案B推理判断题。文章向公众介绍了美国著名政治人物鲁迪朱利亚尼的个人经历、人格魅力以及他为2008年的总统提名所作的准备和他为国家服务的决心,其目的当然是为了赢得更多公众的支持。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1