收藏 分享(赏)

2021版新高考英语一轮复习Module4FineArtswesternchineseandpoparts课后达标检测外研版必修2.doc

上传人:a**** 文档编号:353383 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:7 大小:2.72MB
下载 相关 举报
2021版新高考英语一轮复习Module4FineArtswesternchineseandpoparts课后达标检测外研版必修2.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module4FineArtswesternchineseandpoparts课后达标检测外研版必修2.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module4FineArtswesternchineseandpoparts课后达标检测外研版必修2.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module4FineArtswesternchineseandpoparts课后达标检测外研版必修2.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module4FineArtswesternchineseandpoparts课后达标检测外研版必修2.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module4FineArtswesternchineseandpoparts课后达标检测外研版必修2.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module4FineArtswesternchineseandpoparts课后达标检测外研版必修2.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 4 Fine Arts-western chinese and pop arts (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020大连高三双基测试)In Mark Turins article“Protecting Our Public Spaces” in issue 14, he claims that “all graffiti(涂鸦) is vandalism(故意破坏财物的行为), pure and simple, and offers no benefit to our public spaces”. I would like to point out that many

2、 people believe that graffiti is an art form that can benefit our public spaces just as much as sculptures, fountains, or other more accepted art forms.People who object to graffiti usually do so more because of where it is, not what it is. They argue that posting graffiti in public places is consid

3、ered an illegal act of property damage. But the location of such graffiti should not prevent the images themselves from being considered real art.I would argue that graffiti is the most important public art form. Spray paint is a medium unlike any other. Through graffiti, the entire world has become

4、 a canvas(画布). These works of art dotting the urban landscape are available, free of charge, to everyone who passes by.To be clear, I do not consider random words or names sprayed on stop signs to be art. Plenty of graffiti is just vandalism, pure and simple. However, there is also graffiti that is

5、breathtaking in its complex detail, its realism, or its creativity. It takes great talent to create such involved designs with spray paint. Are these creators not artists just because they use a can of spray paint instead of a paintbrush?To declare that all graffiti is vandalism, and nothing more, i

6、s an overly simplistic statement. Furthermore, graffiti is not going anywhere, so we might as well find a way to live with it and enjoy its benefits. One option could be to make a percentage of public spaces open to graffiti artists. By doing this, the public might feel like part owners of these wor

7、ks of art, rather than just the victims of a crime.【解题导语】本文是一篇议论文。文章通过论述涂鸦与公共空间的关系,进而探讨涂鸦是否为艺术。作者认为判断其是否为艺术应该根据涂鸦的质量而非存在的地方。1Mark Turin apparently believes that graffiti _Ais not an art formBis too simple to be considered artCcan only sometimes be considered a work of artDshould be restricted to pla

8、ces where it is allowedA解析:细节理解题。根据第一段第一句“In Mark Turins article Protecting Our Public Spaces in issue 14, he claims that all graffiti(涂鸦) is vandalism(故意破坏财物的行为), pure and simple, and offers no benefit to our public spaces”可知,Mark Turin显然认为涂鸦不是一种艺术形式。2The author argues that graffiti _Ais the only a

9、rt form that is freeBis best viewed on public walls rather than canvasesCprovides more public benefits than sculptures doDshould be judged on artistic qualities rather than placesD解析:细节理解题。根据对全文的整体理解,尤其是第二段最后一句“But the location of such graffiti should not prevent the images themselves from being con

10、sidered real art.”可知,作者认为评价涂鸦应该根据其艺术品质而不是其所在地点。3The author concludes his passage by _Arestating his positionBquestioning the magazineCoffering an answer to the matterDidentifying the benefits of graffitiC解析:推理判断题。根据最后一段的内容尤其是“One option could be to make a percentage of public spaces open to graffiti

11、 artists.”可推知,作者是通过提供一个解决办法来结束文章的。B(2020郑州第一次质量预测)Are you a procrastinator(拖延者)? Its a common problem. And it can be harmful, as previous research has shown that people who procrastinate have higher levels of stress and lower wellbeing, reported the Association for Psychological Science in the US. B

12、ut a new study has found a way to deal with this problem: Be more connected to your future self.Psychologists think that each person believes that they are really two people:“Present Me” and “Future Me”. “People act as if they prefer their current selves needs and desires to those of their future se

13、lves,” wrote psychologists Neil Lewis and Daphna Oyserman.Oyserman and Lewis decided to try to find a way to make “Present Me” imagine exactly how “Future Me” would feel the night before a big paper was due, though “Present Me” hadnt started yet. They made “Present Me” think about a faroff event a n

14、umber of days away, not months or years.Thinking about events in this_way meant that something like a friends wedding seemed 16.3 days sooner when considered in days rather than months and 11.4 months sooner when considered in months rather than years.The researchers also tried to find out whether p

15、eople would take action sooner if they were told a certain event was happening in several days rather than years. For example, participants imagined they had a newborn child, and that the child would need to go to college in either 18 years or 6,570 days. The researchers found those in the “days” co

16、ndition planned to start saving four times sooner than those in the “years” condition.So if you think of your life in days instead of years, you may get things done quicker.【解题导语】本文主要探究了一种应对拖延症的方法。4What did Oyserman and Lewis intend to do through their study?ATo work on a solution to test if someone

17、 is a procrastinator.BTo find out whether human beings usually have two different characters.CTo discover procrastinators are more likely to have a lower sense of wellbeing.DTo prove its helpful to connect our current selves more with future selves.D解析:细节理解题。根据对第三段的整体理解可知,Oyserman和Lewis想要通过他们的研究去验证把

18、“现在的我”和“将来的我”联系起来是否会对应对拖延症有一定的帮助,故选D。5The underlined part “this way” in Paragraph 4 refers to “_”Asetting up tough deadlinesBfollowing schedules strictlyCcounting in smaller units of timeDimagining how your future self will feelC解析:词义猜测题。承接第三段最后一句“They made Present Me think about a faroff event a nu

19、mber of days away, not months or years.”可推知,画线部分是指用更小的时间单位去计量,故选C。6What helps prevent people from procrastinating?AComparing their future selves with present selves.BConsidering their current selves needs and desires.CThinking about faroff events in days rather than years.DMarking important events o

20、n a calendar as a reminder.C解析:推理判断题。根据第五段的内容以及最后一段“So if you think of your life in days instead of years, you may get things done quicker.”可推知,用天而不是用年去考虑将来所发生的事情会帮助拖延者不再拖延,故选C。7What does the passage mainly talk about?AA way to get things done in time.BThe harmful effects of procrastination.CThe rea

21、son to overlook future needs and desires.DThe way to reduce stress and improve happiness.A解析:主旨大意题。根据第一段最后一句“But a new study has found a way to deal with this problem: Be more connected to your future self.”,并结合对全文的整体理解可推知,本文主要探究了一种应对拖延症的方法,故选A。.七选五(2020武汉调研测试)Many people struggle with saying “No”.

22、1._ Remember, just because you can do something that does not mean it is required. Understand you always have a right to turn down an invitation or refuse a favor and figure out the best ways to say “No”. Here are some specific tips.Give yourself permission to say no. Many people have an immediate r

23、eaction to say “Yes” when theyre asked to do someone a favor. Keep in mind, you are never required to say “Yes”. Its actually okay to say “No” sometimes. Accept this as you prepare to say “No” to someone. 2._Set up your personal boundaries.3._ However, that reason does not have to be concrete. Many

24、people think if they can do something, they should. Your reason for saying “No” can be a simple matter of your own personal boundaries. Think about what boundaries you have, and accept the fact youre allowed to stay true to them.4_ People often wont take “No” for an answer. If you say “No” to people

25、, they may give you various reasons to try and change your mind. Stay determined for your decision and do not give in easily.Practice saying “No”. It may sound silly, but you can actually practice saying “No” alone. 5._ Practice giving a firm “No” to someone so you get comfortable with the words. Ma

26、ny people are nervous about saying “No” and may say “Yes” due to anxiety. Practicing can help get rid of some of this anxiety.AThis will help you say “No” with ease.BBe aware of potential persuasion techniques.CFind a good chance to stand in front of a crowd.DIts always easier to say “No” if you hav

27、e a reason.ETry standing before a mirror and looking at yourself.FIts rather easy for you to set up your personal boundaries.GIf someone asks you a favor, you may feel you have to say “Yes” .【解题导语】我们可以通过设定边界、不断训练等方式,勇敢地向他人说“不”。1G解析:根据前一句的内容可知,很多人总是苦苦挣扎,不敢说“不”。由此可推知,如果总是这样的话,当别人要请你帮忙的时候,你可能会感到你不得不说“可

28、以”。故选G。2A解析:本段讲述的是要允许自己拒绝别人。很多人会不自觉地接受他人的请求,但是你并不是一定要对他人说“可以”,这是你的权利。记住这一点,将帮助你轻而易举地拒绝别人。故选A。3D解析:根据空后一句“However, that reason does not have to be concrete.”可知,D项“如果你有一个理由的话,说不总是比较容易的”符合语境,故选D。4B解析:空后三句讲述的是,人们通常不会接受“不”的,他们会找种种理由劝你改变主意,因此我们要坚持自己的决定,不要轻易屈服。由此可推知,我们要知道他人的劝说技巧。故选B。5E解析:本段讲述的是要训练自己说“不”。该空

29、前一句提到训练说“不”可能听起来很愚蠢,但实际上你可以独自去训练自己说“不”。由此可知E项“试着站在镜子前,看着自己”符合语境,衔接上下文。.语法填空(2020贵阳适应性考试一)Chinas space program has become the first 1._(land) a spacecraft on the socalled dark side of the moon. The landing on Thursday brought the country closer to its goal of becoming a space power.Change 4 sent a pi

30、cture taken at 11:40 in the morning back to Earth. It shows small craters and 2._empty surface that appears to be 3._(light) by a light from the lunar explorer.The name Change comes from a subject of Chinese mythology that many Chinese believe 4._(live) on the moon for thousands of years.The landing

31、 is an example of Chinas 5._(grow) desire to compete with the American, Russian and European space 6._(program). China also wants to strengthen 7._(it) position.Hou Xiyun is a professor at Nanjing Universitys school of astronomy and space science. He told The Associated Press, “8._ the whole, Chinas

32、 space technology still falls behind the West, but with the landing on the far side of the moon, we have raced to the front.”He added that China plans to explore Mars, Jupiter and asteroids(小行星) in the future. “Theres no doubt 9._ our nation will go farther and farther,” he said.In 2013, Change 3 ma

33、de the first moon landing since the former Soviet Unions Luna 24 in 1976. The United States is the only country that has 10._(success) sent a person to the moon. But China is considering a crewed mission, as well.【解题导语】本文是一篇说明文,主要通过讲述“嫦娥四号”登陆月球背面介绍了中国的太空探索发展状况。1to land解析:考查非谓语动词。the first to do sth.

34、第一个做某事。故填to land。2an解析:考查冠词。surface是可数名词,且第一次在语境中出现,故用不定冠词修饰,且empty的发音以元音音素开头,故填an。3lit/lighted解析:考查动词的语态。根据空后的介词“by”并结合语境可知,此处是被动结构,即“bedone”的形式,故填lit/lighted。4has lived解析:考查动词的时态和主谓一致。分析句子结构可知,that引导定语从句,指代a subject,在从句中作主语,故此处应用第三人称单数形式;且根据时间状语for thousands of years可知,本句应用现在完成时,故填has lived。5growi

35、ng解析:考查形容词。growing 是形容词,意为“增长的”,在句中作定语,修饰名词desire。6programs解析:考查名词的单复数。program是可数名词,且其前无限定词修饰,应用复数形式,故填programs。7its解析:考查代词。此处应用形容词性物主代词its修饰名词position。8On解析:考查介词。on the whole是固定搭配,意为“大体上”,符合语境,故填On。9that解析:考查固定用法。分析句子结构可知,此处考查固定用法there is no doubt that,意为“毫无疑问”,故填that。10successfully解析:考查副词。修饰动词应用副词,故填副词successfully修饰其后的动词sent,在句子中作状语。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1