1、课时3 Reading 安徽译林版八年级下Unit 2 Travelling1234基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现111213678910magicsuchpiecouplefeelCCCBClaughing atat the end of1415ran afterlike magica couple of答案呈现161718能力提升练BBC1920AA212223BDA2425BD262728BCD29D30D31C一、根据句意、首字母及汉语提示完成单词。1.There will be a m (魔术)show at the gate of the shopping mall.2.I
2、t was s (这样的)an exciting game.3.Thanks for sharing your p (馅饼)with me.I like this kind of food.agicuchie4.Linda bought a c (几个)of nice toys for me.5.I f (感觉)sick.I may have a fever.Youd better go to see a doctor.oupleeel二、单项选择。6.【中考新疆】Why dont the doctors stop _ lunch?Because they are busy _ a patie
3、nt.A.to have;to save B.having:savingC.to have;saving D.having;to saveC7.Do you have any hobbies,Sandy?Yeah,I have many hobbies,_ painting,singing and climbing.A.instead of B.because ofC.such as D.for exampleC8.Where is your cousin?He _ Mount Emei.Hell be back _ a week.A.has gone to;after B.has been
4、to;inC.has gone to;in D.has been to;afterC9.【合肥包河期中】Compared with(与相比)big noisy cities,I like the countryside better.So do I.I _ much freer and quieter in the countryside.A.taste B.feelC.sound D.smellB10.Im going to Shanghai next month._.There are many wonderful things to see and to do there.A.Thats
5、 all right B.Good luckC.Have a fantastic time D.I hope soC三、根据句意,选择词组并用其正确的形式填空。11.I cant help _the funny things the child says.run after laugh at like magicat the end of a couple oflaughing at12.The fog disappeared _,never to return.run after laugh at like magicat the end of a couple oflike magic13
6、.I am sure I will get better grades _this term,because I study very hard.run after laugh at like magicat the end of a couple ofat the end of14.We are going to have a difficult time for _ years.run after laugh at like magicat the end of a couple ofa couple of15.The robbers drove off at high speed and
7、 a police car _them.run after laugh at like magicat the end of a couple ofran after四、完形填空。In Australia,different people have different ways to enjoy _16.They also have their own ideas about how to pass time.16.A.himself B.themselvesC.yourselves D.ourselvesB_17 children,about 80%,work hard in school
8、because they have to take lots of exams.17.A.Every B.Most C.All D.NoBAfter school,they dont want to stay at home reading books any more._18,they put aside their schoolbags and go out to play.18.A.However B.ThoughC.Instead D.OrCSome old people _19 early in the morning.Then they go to parks to _20.It
9、helps them know what is happening around the world.19.A.get up B.come upC.stay up D.set up20.A.read newspapers B.do sportsC.enjoy themselves D.have breakfastA【点拨】根据下一句“It helps them know what is happening around the world.”它帮助他们知道世界各地正在发生的事情。可知,应该是“读报纸”,选A。AIn the evening,they would prefer to stay a
10、t home _21 rather than do anything else.21.A.climbing hills B.watching TVC.going shopping D.going hikingBYoung people enjoy having a _22 trip on weekends.They go to mountains to have a picnic or go to the _23 to camp.They usually start on Friday and spend one or two days outside.22.A.boring B.busy C
11、.tiring D.relaxing23.A.forest B.floor C.flat D.factoryDA【点拨】句意:他们去山上野餐或去_露营。可知应该是“森林”,选A。Then on _24 evening,they start their way back home._25 seems to be in a hurry,although a busy week is waiting for them again.24.A.Wednesday B.SundayC.Tuesday D.Friday25.A.Anybody B.SomebodyC.Everybody D.NobodyBD
12、【点拨】句意:似乎_赶时间,尽管忙碌的一周又在等着他们。可知表示转折,应该是“没人”。选D。五、阅读理解。A26.What is the Yorkshire Moors?A.A famous museum.B.A natural park.C.An ancient palace.D.A beautiful garden.请同学们看点拨训练第15页原文。B【点拨】根据原文第一段中句子We went with our friends Edward Smith and his wife Tina to the Yorkshire Moors.This is a beautiful place.It
13、is a natural park.可知答案。27.Who had another walk in the afternoon?A.Edward.B.Victor.C.The ladies.D.Sandy.C【点拨】根据原文第二段中句子Edward and I slept in front of the fire all afternoon,while the ladies went for another walk.可知答案。28.Where is Jenny working now?A.In the valley.B.In the Yorkshire Moors.C.On the hill
14、s.D.In a hotel.D【点拨】根据原文第五段中句子Both Jenny and I are well.I dont know if I have told you,in the last e-mail,that Jenny is now working in a hotel.可知答案。B【蚌埠初中学校联盟月考】29.It is about _ from Simatai West to Jingshanling.A.half an hours walk B.2 and a half hours walkC.1 hours walk D.4 hours walk请同学们看点拨训练第15页
15、原文。D【点拨】根据原文中句子10:00:Hike(远足)on the Great Wall from Simatai West to Jinshanling.14:00:Your Great Wall walking tour at Jinshanling comes to an end and we will drive you back to the hotel.可知答案。30.The tour company can offer travelers in their group some _.A.beautiful sunglasses B.free lunchC.comfortabl
16、e shoes D.bottled waterD【点拨】根据原文中句子We will provide you with some bottled water(瓶装水)and you can bring some when getting off our tour bus.可知答案。31.If Mr.Green and Mrs.Green want to join the tour group with their ten-year-old son and thirteen-year-old daughter,they need pay _ for the tickets.A.$992 B.$1032 C.$1052 D.$1072C【点拨】根据原文中句子Tour Price:Adult(11 years old):$268Child(3-11 years old):$248可知答案。