1、课时3 Section A (Grammar Focus-4b)安徽人教版九年级下 Unit 14 I remember meeting all of you in Grade 7.1234语法通关练提示:点击进入习题5答案呈现6789levelvolunteersspecialseniortextAABB10111213When willtwo years agodidnt use tothat light travels1415AC16 B能力提升练一、根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写。1.In order to improve my French l(水平),I have to
2、speak more with the native speakers.2.My sister and I now help in a local school as v (志愿者)three days a week.3.What do you think is s(特别的)in Grade 7?evelolunteerspecial4.My aunt works as a s (级别高的)nurse in Beijing.5.Theres too much t (文本)and not enough pictures in this book.eniorext二、单项填空。6.【中考安徽】As
3、 time_,youll come to think of English as your friend and love it.A.goes by B.runs outC.takes off D.turns upA7.Do you have any problems _ your English?Yes,I have difficulty _ texts.A.with;reading B.in;readC.reading;study D.with;studyA【点拨】固定短语:have problems with/doing sth.;have difficulty(in)doing sth
4、.。8.【中考江苏扬州】My feelings for you have not changed.But you have changed.You are not as you _.A.are B.wereC.will be D.have beenB【点拨】本题考查动词时态的用法。答句意为“但是你变了,你和以前不一样了。”描述过去时要用一般过去时,故were符合题意。9.【2021湖北荆州】I hear well have a new English teacher this term.Really?Do you know_?A.what subject he teachesB.where h
5、e comes fromC.if he is a math teacherD.why he teaches so wellB三、按要求完成下列句子,每空一词。10.When I get to the senior high school,I will join the school basketball team.(对画线部分提问)_ _ you join the school basketball team?When will11.It has been two years since I bought the computer.(改为同义句)I bought the computer _
6、_ _.two years ago12.I used to take a walk with my father after supper.(改为否定句)I _ _ _ take a walk with myfather after supper.didnt use to13.Light travels faster than sound.Our teacher told us.(合并成一句)Our teacher told us _ _ _ faster than sound.that light travels四、阅读理解。14.Paragraph 2 tells us _.A.what
7、the Big Day was likeB.what products the writer soldC.the writers feeling about the dayD.the writers experience last year请同学们看点拨训练第39页原文。【点拨】主旨大意题。文章第二段是对 Big Day的一个简单介绍,提及了每个学生的轮值时长,以及不同摊位卖不同的产品。A15.When did the writer arrive at the stall?A.1:50 pm.B.2:00 pm.C.1:47 pm.D.1:57 pm.C【点拨】推理判断题。根据文章第四段可知作者的工作时间段是1:502:00,作者提前3分钟到,因此是1:47到达摊位。16.What is the best title of the passage?A.Big Days in AustraliaB.My experience on Big DayC.My school in AustraliaD.My experience of studying abroadB【点拨】主旨大意题。文章开头介绍 Big Day并以作者在这天的经历为主要内容进行描述,故选B。