1、课时2ReadingUnit 6 Birdwatching1234678910基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现perfectstayspacecovercountriesleftto studyactiondangerouseasily1112131415BCCBA答案呈现26272829CCAD30A2122BA232425BDD1617181920nature reservesin northeast Chinagovernment;fishall year round能力提升练基础巩固练lead to答案呈现能力提升练363738To fly.Interested.To sing.
2、3132BC3334BC35D一、根据句意、首字母及汉语提示完成单词。1.I can e(轻松地)finish it tonight.2.安徽中考规范总复习 As we all know,practice makes p (极好的).3.She planned a short s (停留)in a hotel.erfecttayasily4.Is there any s (空间)for my clothes in that cupboard?5.Everyone ran for c (庇护所)when it started to rain.paceover二、用所给词的适当形式填空。6.Chi
3、na is one of the largest _(country)in the world.countries7.Sorry,I cant find any bread.There is none _(leave)right now.left8.One of his jobs is _(study)all kinds of the birds in the forest.to study9.Everyone should take _(action)to make the world peaceful.action10.A tiger is _(danger)when it is hung
4、ry.dangerous三、单项选择。11.Hurry up;theres no time _.A.leaving B.left C.leaves D.leaveB12.Not all people coming here are real bird lovers.Yeah.Some try to make the place a better area _ others just bring trouble.A.so B.becauseC.while D.moreoverC13.安徽中考信息交流卷More and more companies come to the city.Good ne
5、ws!They provide the local people _ more chances to work.A.about B.for C.with D.toC14.中考 长春 Nowadays,there _ more heroes in China.We admire them a lot.A.is B.are C.was D.wereB15.中考天水 In order _ for the competition,my sister forced herself to get up early this morning.A.not to be late B.not being late
6、C.to be late D.being lateA【点拨】句意:为了比赛不迟到,我的姐姐强迫她自己今天早上很早就起床了。in order to 意为“为了”,其后跟动词原形表示目的,其否定形式为:in order not to do sth.意为“为了不做某事”。结合句意可知选A。四、根据汉语意思完成句子。16.中国有多少鸟类自然保护区?How many _ _ for birds are there inChina?nature reserves17.在中国东北冬天下很大的雪。It snows heavily _ _ _ inwinter.in northeast China18.政府不允
7、许人们在湿地捕鱼。The _ does not allow people to _in the wetland.government fish19.海南的天气一年到头都很温暖。The weather in Hainan is quite warm _ _ _.allyear round20.不好的计划会导致以后的困难。Bad planning will _ _ difficulty later.lead to五、完形填空。Yesterday was Sunday.I went to Nanjing Zoo _21 my teacher and classmates.We were very _
8、22.21.A.and B.with C.without D.at22.A.happy B.happilyC.unhappy D.unhappilyBAWhen we got to the gate of the zoo,it was half past nine.Then our teacher _23 the tickets and we went into it.23.A.brought B.bought C.sold D.caughtBFirst,we came to a big bird _24.There were a lot of different kinds of _25 b
9、irds.We found a bird.24.A.family B.club C.hole D.cage25.A.protecting B.protectC.to protect D.protectedDDIt was tall and had a long beak(鸟喙),a long neck and two long thin legs.The guide told us that it was_ 26 a crane.26.A.calls B.calling C.called D.callCNot far from it there was another bird.It also
10、 had a long thin neck,and it had white feathers.It was called a _27.27.A.seagull B.sparrow C.swan D.parrotCAfter that we came to a larger cage.There was only one big bird in it.It looked _28 to us.We were afraid of it.But I didnt know its name.Our teacher told us that it was a kind of eagle.28.A.unf
11、riendly B.friendly C.kind D.kindlyAAt half past four in the afternoon,we _29 Nanjing Zoo for home.We really had a wonderful time.Ill go there with my parents if we _30 free.29.A.went B.came C.started D.left30.A.are B.is C.will be D.wereDA六、阅读理解。31.Many visitors come to the writers town to _.A.do som
12、e shoppingB.see the beautiful peacocksC.play on Zhongyang SquareD.eat nice food请同学们看点拨训练第53页原文。B【点拨】根据原文中句子Many visitors come to my town.There are so many colourful peacocks(孔雀)here.可知答案。32.Some peacocks became ill or died because some visitors _.A.didnt give them any foodB.gave them too much foodC.
13、threw them some bad foodD.loved them and played with themC【点拨】根据原文中句子People usually throw food to them,and dont think about at all whether the food is right or not.Some of the peacocks became ill,and some even died after eating the bad food given by the visitors.可知答案。33.Some shops can be built besid
14、e Zhongyang Square so that they may _.A.sell food for visitorsB.sell food for peacocksC.make the square more beautifulD.have the beautiful birdsB【点拨】根据原文中句子Perhaps we can build some small shops beside Zhongyang Square to sell peacock food.可知答案。34.From the passage we know people should _.A.live and p
15、lay with the birdsB.stop the birds from eating too muchC.give right food to the birdsD.give more food to the birdsC【点拨】根据原文中句子For every one of us,its our duty to give more love to these beautiful birds and to look after them carefully.可知答案。35.We can guess the writer of the letter,Sun Yan,may be a _.
16、A.visitor B.shopkeeper C.doctor D.studentD【点拨】根据原文中开头No.6 Middle School Kunming,Yunnan 可知答案。七、任务型阅读。36.What did Mr Robin ask his babies to do first?(不超过5 个词)_请同学们看点拨训练第53页原文。To fly.【点拨】根据原文中句子“It is time for you to fly,”said Mr Robin.可知答案。37.How did the little robin feel when he flew into a tree?(不超过5 个词)_Interested.【点拨】根据原文中句子A robin tried.He flew into a tree.“Oh,how interesting,”said the little robin.“I like to fly.See me go!”可知答案。38.What else did the baby robins learn to do?(不超过5个词)_To sing.【点拨】根据原文中句子Mr Robin said to them,“Come,little robins.It is time for you to sing.”可知答案。