1、课时作业39Pygmalion.完形填空When Leon Logothetis was a child, he was often bullied (欺负) by his classmates. _1_,a kind teacher helped him during that difficult period. As a kid, he _2_ that he would do what his teacher had done to him in the future.However, Leon _3_ becoming a stockbroker (股票经纪人) in London w
2、hen he grew up. _4_ the job allowed him to make lots of money and gave him financial _5_,he felt lonely and couldnt effectively communicate with others. One day, he realized that he wasnt actually helping anyone and that was definitely _6_ to his childhood decision. Because of that important _7_,he
3、couldnt wait to make some major _8_ to his life so that he could live a more meaningful life.Leon really became _9_ to make a new start after he watched The Motorcycle Diaries. It made a lasting _10_ on Leon. At that moment, he knew that there was another way to live and he didnt want to sit behind
4、a desk to just _11_ someone elses dream.That was a turning point for him. After _12_ his job as a stockbroker, Leon decided to go traveling to experience more and try to _13_ with people from all walks of life. To do that Leon decided to _14_ himself by traveling across the United States on just $5
5、a day.His _15_ budget wasnt about saving money but about _16_ him to make meaningful connections with strangers. He relied _17_ on the strangers he met for shelter, food and gas. And then he repaid their _18_ by helping others in need.Leon traveled the world _19_ one thingkindness and then passed it
6、 on. Now as a famous TV host, inspirational speaker, and author _20_ his journey in different ways, Leon hopes he can inspire more people to be kind.本文是一篇记叙文。讲述了Leon Logothetis儿时在学校受到其他孩子的欺负,老师帮助他走出困境,他从此立志做一个像老师那样对别人有帮助的人。1A.Frequently BFortunatelyCObviously DNaturally答案:B解析:根据下文的a kind teacher hel
7、ped him during that difficult period可知,幸运地是,一位老师帮助Leon走出了困境。2A.admitted BdoubtedCdetermined Dagreed答案:C解析:根据下文Leon受到陌生人帮助并帮助他人可知,他立志将来要像他的老师一样帮助别人。3A.ended up Bdreamed ofCobjected to Dgave up答案:A解析:根据空前的However可推知,Leon成年后从事的工作和他当初的志向不大相符。4A.When BBecauseCWhile DIf答案:C解析:根据下文的the job allowed him to m
8、ake lots of money.he felt lonely.可知,尽管这份工作能让Leon赚很多钱,但他对这份工作不满意。5A.guidance BadventuresCdifficulties Dstability答案:D解析:根据上文语境可知,从事股票经纪人的工作使Leon赚了很多钱,保证他财政稳定。6A.fresh BcontraryCsimilar Dharmful答案:B解析:根据上文的he realized that he wasnt actually helping anyone可知,Leon意识到他目前从事的工作与他儿时的志向是相违背的。7A.awareness Badj
9、ustmentCexploration Dexperiment答案:A解析:因为有了这样的意识,他迫不及待地想要改变他的生活现状。8A.suggestions BapplicationsCchanges Dpreparations答案:C解析:解析同上。9A.hesitant BconfidentCupset Dmotivated答案:D解析:根据下文的after he watched The Motorcycle Diaries可知,The Motorcycle Diaries这部电影真正地激发了Leon改变现状的动力。10A.impression BcommentCpunishment D
10、operation答案:A解析:结合前文Leon因为这部电影而被激发了改变现状的动力,由此可见这部电影对他有很大的影响。11A.value BappreciateCinterpret Dapproach答案:B解析:根据上下文语境可知,由于做股票经纪人不是Leon想做的事,因此他只能坐在电脑前欣赏别人的梦想。12A.keeping BcompletingCfinding Dquitting答案:D解析:根据下文Leon decided to go traveling to experience more可知,Leon辞去了股票经纪人的工作。13A.connect BdebateCcompare
11、 Dconsult答案:A解析:根据下文的.make meaningful connections with strangers可知,Leon想通过旅行得到更多社会体验,接触各行各业的人。14A.treat BenjoyCchallenge Dadvertise答案:C解析:根据下文的by traveling across the United States on just $5 a day可知,Leon在挑战自我。15A.exact BtightCreasonable Dreliable答案:B解析:根据上文提到的每天仅5美元的开支可推知,这是一笔特别紧张的预算。16A.forcing Br
12、emindingCteaching Dpersuading答案:A解析:根据上文的.couldnt effectively communicate with others.可推知,Leon并不是为了节省钱,他是想通过限制开支逼迫自己求助陌生人,从而得以跟他们联系。17A.regularly BslightlyCcompletely Droughly答案:C解析:根据前文紧张的预算可推知Leon完全依赖陌生人为他提供住所,食物和汽油。18A.patience BhonestyCpromise Dgenerosity答案:D解析:根据上下文语境可知,Leon在物质上完全有求于人,他也通过帮助其他有
13、需要的人回报陌生人的慷慨解囊。19A.in defence of Bin search ofCin control of Din praise of答案:B解析:根据全文内容可知,Leon旅行是为了寻找爱心并传递爱心。20A.recommending BfinishingCfunding Dsharing答案:D解析:根据上下文语境可知,Leon现在成为了一名电视主持人,演讲家和作家,分享自己的旅行经历,激发更多的人成为有爱心的人。.应用文写作假如你是学生李华,最近学校倡导宿舍舍友之间和谐相处,你打算在校报的英语专栏写一则相关的倡议书,内容包括:1室友和谐相处的重要性;2如何和谐相处的建议。注
14、意:1.词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Schoolmates,We all know that most of us spend a lot of time in school dormitories. Therefore, its necessary for all roommates to create a harmonious atmosphere there. But how to achieve it? Firstly, each member should try to behave themselves, such as avoiding staying
15、 up to play games or making the room messy. Secondly, try to communicate with your roommates and help them when theyre in need. Last but not least, have a positive attitude to life, which can make you more attractive and also influence people around you. In this way, youll get along well with your r
16、oommates. Hope my advice above can help you stay together happily.Yours,Li_Hua.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150词左右。On Christmas Eve,seventythreeyearold George selected his food carefully.Skim milk was $2.99 white bread,89 cents with a 10cent discount Leaving the cashier,he calcula
17、ted that he had saved 80 cents today.At the exit, the wind reminded him of his gloves.“Where are they?”Not in the coat pockets.Not in the grocery bag either.He was sure he was wearing them when he entered the store.He clearly remembered putting them into the pocket of this coat.George made a second
18、thorough search of all his pockets,again including the grocery bag.Now he was sure they must have been dropped somewhere inside the store.Old George had bought the black leather gloves at a 25% discount,for just $35.00,ten years ago.They were soft and warm and very durable.He had taken care not to l
19、et a drop of water or rain touch his expensive gloves,so they looked like new.Losing this favorite possession was almost like losing a child to him.George,calm on the outside but nervous inside,reentered the store.He followed the same route he had walked before,starting at the bread counter,to the m
20、ilk section,the corner where salt and sugar were placed,then the rest of the store.Several minutes of anxious searching turned out to be in vain.He asked the customers whether they saw a pair of black leather gloves,but they said no.Then he went over to the cashier without hesitation to ask if she h
21、ad received any lost gloves,but only received the same answer.His heart grew heavier.“Society has changed,people have changed,”he murmured to himself.“Years ago,if somebody picked up something lost,they would give it back.Now a good action is lost.” Yet he did not give up hope.He started to stare at
22、 anybody wearing black gloves to see if they looked like his.The first two persons he saw did wear gloves,but one was womens and the other not black.答案Paragraph 1:Suddenly, he found a man looking like a lawyer, wearing black leather gloves. Abrupt as it might seem, George came up without hesitation
23、and asked if they were his, but there came a disappointing answer. On second thought, he realized nobody would be so foolish as to wear them right inside the store. He had no other alternative but to ask the cashier to keep them in case the lost gloves were found. Then he dragged his legs towards th
24、e exit.Paragraph 2:During the whole holiday, he was always thinking whether to buy a new pair. After all, in deep winter, he could not do without gloves. Finally poor George decided to buy another pair of leather gloves. With the last ray of hope, he stepped into the store again. No sooner had he opened the door than the cashier told him there was indeed one such pair as he lost. After examining them carefully, he was wild with joy, expressing sincere gratitude and saying to himself that a good action was never lost.