1、课时3 Reading 安徽译林版九年级上Unit 6 TV programmes习题链接1234基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现111213678910unlessmightdirectanimalloverrecordingwealthydied;deathdirectedmurderercomingBC1415ACC习题链接答案呈现161718能力提升练ABC1920DA212223BCD2425AB262728ABD29C30B习题链接答案呈现313233能力提升练Through radio and TV.Because they watch TV every night.Bec
2、ause they can hear and watch at the same time.基础巩固练一、根据首字母及汉语提示完成单词。1.合肥市蜀山区一质检 You cant get to school on time u (除非)you get up early.2.Dad m (可能)know how to start that machine.3.She prefers to act rather than d (指导,导演).nlessightirect基础巩固练4.Mrs Smith is an a (喜欢动物的人),and she often takes good care of
3、 some homeless cats and dogs.5.Excuse me,Madam.You are against the traffic law.Please answer my questions honestly.Now,Im r .(录音)what we are saying.nimalloverecording基础巩固练二、用所给单词的适当形式填空。6.No one could understand how he got to be so _(wealth).wealthy基础巩固练7.The film star _(die)in his house and no one
4、could tell the reason of his _(die).dieddeath基础巩固练8.Do you like the film _(direct)by Zhang Yimou?directed基础巩固练9.One of these men may have been the _(murder).murderer基础巩固练10.Its reported that in the _(come)days there will be a hurricane(飓风).coming基础巩固练三、单项选择。11.中考安徽 Our business wont improve _ we off
5、er better services to our customers.A.because B.unless C.after D.sinceB基础巩固练12.The most beautiful and modern clothes for women this autumn were on show in the _ fashion show.A.lately B.lastly C.latest D.lateC基础巩固练13.合肥市包河区一质检 Wheres Ted?He _ be at home now.But we arent sure of that.A.would B.need C.
6、might D.mustC基础巩固练14.中考南京 Tina comes to China in order to experience Chinese culture and _ which university is the best for her to attend.A.put out B.stay outC.find out D.run outC基础巩固练15.Each of us has to write a _ report every two weeks.A.two-hundred-word B.two-hundreds-wordC.two-hundreds-words D.t
7、wo-hundred-wordsA能力提升练四、完形填空。My favourite TV programme is a reality show called Survivor.It isnt on TV at the moment _16 it was on last year.”16.A.but B.so C.and D.orA能力提升练In the show,two teams of people are taken to a(an)_17.17.A.city B.islandC.hospital D.schoolB能力提升练All of them have to sleep _18 b
8、ecause there arent any houses or hotels.18.A.late B.insideC.outside D.earlyC【点拨】句意:因为没有房子和酒店,所有的人都必须睡在外面。结合语境可知填outside。故选C。能力提升练They usually choose _19 really useful like a toothbrush since they can only _20 one thing with them.19.A.everything B.anythingC.nothing D.something20.A.take B.help C.buy D
9、.sellDA【点拨】因为他们只能带一件东西,所以他们通常选像牙刷这类确实有用的东西。故选A。能力提升练The people also have to find food by themselves.So they need to spend a lot of time fishing and collecting fruit from the _21.21.A.stores B.treesC.mountains D.farmersB能力提升练Every week one person has to _22.In the end,there are only two people on the
10、 island and one of them is chosen _23 the winner.22.A.die B.fight C.leave D.work23.A.to B.with C.from D.asCD能力提升练I really like Survivor because its very _24 and the people have to do things like hunting for food.24.A.exciting B.dangerousC.boring D.healthyA能力提升练I really _25 myself when I watched it.H
11、owever,I dont want to be on the show.I like living in a house!25.A.hated B.enjoyedC.forgot D.madeB能力提升练五、阅读理解。26.We can learn some information on _in museums.A.ancient places and culturesB.modern places and culturesC.famous or common peopleD.national treasure keepers请同学们看点拨训练第54页原文。A【点拨】根据原文第一段中句子Mu
12、seums can explain different places and cultures clearly.可知答案。能力提升练27.What is the purpose of the program National Treasure according to the passage?A.To make more people famous.B.To make more people really love museums.C.To improve the actors acting skills.D.To tell some interesting stories about Chi
13、nese history.B【点拨】根据原文第二段中句子National Treasure,a cultural exploration program,is trying to make people be interested in museums and the collections they hold.可知答案。能力提升练28.People can learn _through National Treasure in Yu Leis opinion.A.what people should do to appreciate cultural relicsB.only ancient
14、 Chinese cultural relicsC.how much people like cultural relics and the spirit of Chinese cultureD.the way to appreciate cultural relics and the spirit of Chinese cultureD【点拨】根据原文第二段中句子“So people can not only understand how to appreciate the cultural relics,but also know the spirit that Chinese cultu
15、re holds over the years”可知,人们可以通过节目学习如何欣赏文物和了解中国文化的精神。故选D。能力提升练29.Which of the following is NOT right?A.Now some people dont like museums from the bottom of their hearts.B.National Treasure is a program that shows traditional culture and relics.C.15,000 college students will work at National Treasur
16、e this year.D.Wang Kai is one of the national treasure keepers in National Treasure.C【点拨】根据原文最后一段中句子Shan Jixiang,curator(馆长)of the Palace Museum,encouraged 15,000 college students to work at the Palace Museum this year.可知C项错误。能力提升练30.What is the best title for this passage?A.The Importance of Cultur
17、al TreasureB.The Program National TreasureC.The Great Spirit of Chinese CultureD.Some Great Keepers of National CultureB【点拨】根据全文内容尤其是第二段第一句“National Treasure,a cultural exploration program,is trying to make people be interested in museums and the collections they hold.”可知,文章主要介绍了国家宝藏这个电视节目。因此“The Pr
18、ogram National Treasure”是最佳的标题。故选B。能力提升练六、任务型阅读。31.According to the passage,how do children learn more about the world?(不超过5 个词)_请同学们看点拨训练第55页原文。Through radio and TV.【点拨】根据原文第一段中句子By watching TV they can see and learn a lot and know many things about their country and the world.Of course,they can al
19、so learn over the radio.可知答案。能力提升练32.Why can they learn better and more easily with TV than radio?(不超过10 个词)_Because they can hear and watch at the same time.【点拨】根据原文第一段中句子Because they can hear and watch at the same time.But they cant see anything over the radio.可知答案。能力提升练33.Why do some children go to bed very late?(不超过10 个词)_Because they watch TV every night.【点拨】根据原文最后一段中句子But some children watch TV every night.They go to bed very late.可知答案。