1、2021届高考英语黄金预测卷(二)本试卷满分120分,考试时间100分钟。第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ATravel in EuropeInstead of Santorini, Tinos Santorini has been struggling with overtourism for years, a victim of its own success, and the Greek government, sought to lure tourists
2、back following an 8-year financial crisis. Now this idyllic destination has reached saturation point (饱和点). A more authentic Greece-the one that Santorini offered before the crowds-can be found in the Cycladic haven of Tinos. With its own enchanting sunsets and rugged charm, this under-the-radar gem
3、 is an alluring alternative.Instead of Amsterdam, Delft and The Hague In 2017, Amsterdam was visited by 19 million people, two million more than those who live in the entire country. Thecity has a particular problem with tourists on a tight budget-many arriving via low-cost airlines from Britain, Fr
4、ance, Germany and beyond, and staying at Airbnbs, in hostels or in their cars. The crowds there get so dense that on weekend summer nights rescue workers often cant get to people who fall sick or faint. Another two destinations can be easily combined: Delft, about 10 miles away, and The Hague, the s
5、eat of Dutch government. Both are ideal for visitors looking for great museums, canals, wild North Sea beaches-and no crowds.Instead of Barcelona, Valencia For a less frenetic close of cosmopolitan Mediterranean charm, head 350 kilometers down the coast to Valencia, Spains third-largest city, with 8
6、00 ,000 residents and barely 2 million visitors per year. Founded as a retirement community for Roman soldiers, it has many of the same attributes as Barcelona-both were ancient walled cities-with a sprawling, maze-like (迷宫般的) center filled with Gothic,Romanesque, Renaissance and Baroque architectur
7、e. All styles were combined in Valencia Cathedral, built between the 13th and 18th centuries; architectural purists (纯粹主义者) should not miss the 15th-century Silk Exchange, a UNESCO World Heritage Site and a stunning reminder of the citys mercantile importance.1.What can we learn about Santorini?A.It
8、 is still a popular place for tourists.B.It is an attractive choice.C.It will win tourists back.D.It suffered overtourism.2.In Amsterdam, the crowds are so dense that _ .A.the streets are bustling with noise and excitementB.some people cant be treated in timeC.more visitors will be disturbedD.many p
9、eople fall sick or faint3.Whats the authors purpose of writing this passage?A.Recommend some better places to visit.B.Introduce some new places to visit.C.Criticize some crowded places.D.Blame the improper tourism.B The 2020 Nobel Prize in Literature was awarded to the former U. S. Poet Laureate (桂冠
10、诗人) Louise Glck. The prize committee cited her unique poetic voice that with plain beauty makes individual existence universal. Glck has been the first American woman to win the award since Toni Morrison in 1993. Glck joined a list of literary giants and previous Nobelists that included, in this cen
11、tury, Canadian short-story master Alice Munro, Chinese magical-realist Mo Yan, etc. Glcks works include 12 collections of poetry and a few volumes of essays on literary writing. All are characterized by a striving for clarity (清晰). Childhood and family life, the close relationship with parents and s
12、iblings, is a theme that has remained central to her, Anders Olsson, the chairman of the Nobel Committee for Literature, said. She seeks the universal, and in this she takes inspiration from myths and classical motifs, Olsson added, citing her 2006 collection Averno, which the committee described as
13、 masterly for its visionary interpretation of the myth of Persephones fall into hell in the captivity (囚禁) of Hades, the god of death. Being a professor at Yale and a resident of Cambridge, Glck also served as U. S. Poet Laureate from 2003 to 2004 and is no stranger to awards. She won the Pulitzer P
14、rize in 1993 for her collection of poems titled The Wild Iris, in which she describes the incredible return of life after winter in the poem Snowdrops. She also won the 2014 National Book Award for the poem Faithful and Virtuous Night. In 2016, former President Obama awarded the National Humanities
15、Medal to Glck in a White House ceremony. The publicity-shy Glck did not immediately issue any comment about the latest honor for her body of work, which has spanned more than half a century. In a 2012 interview, she acknowledged that prizes can make existence in the world easier but did not amount t
16、o the immortality (不朽) of a true artist.4. What can we know about Glck from Paragraph 1?A. She is as popular as the Chinese novelist Mo Yan. B. She won the Nobel Prize for her special literary style. C. She is the first American to win a Nobel Prize in Literature. D. She is the only Poet Laureate in
17、 modem American history. 5. What do Glcks poems mainly focus on?A. Daily life. B. Nature. C. Careers. D. Classical myths. 6. What is the purpose of Paragraph 3?A. To show Glcks contributions to literature. B. To prove Glcks great passion for writing. C. To present Glcks outstanding achievements. D.
18、To stress Glcks influence on other poets. 7. What does Glck think about the latest honor she has received?A. She is content with it.B. She takes it very seriously.C. She deserves a higher honor.D. She doesnt attach great importance to it.C School pupils in England will be grouped into bubbles when t
19、he new academic year starts in September, with mass activities such as assemblies discouraged under new regulations announced by Education Secretary Gavin Williamson. Schools were shut down in March, 2020. Currently around 1.6 million of the countrys 9 million school-age children are back in the cla
20、ssroom, but the government says a proper return in September is critical to our national recovery and attendance will be compulsory. Social distancing will not be applied in schools, and masks will not be worn, but instead so-called bubbles, based on avoiding contact between individual classes or ye
21、ar groups, will be deployed. This will mean separate start and finish times, and also different times for lunch and playtime. Pupils will be discouraged from using public transport, which could bring many other challenges. Mobile testing units will be sent to schools which have an outbreak, and scho
22、ols will have testing kits to give parents if required, but if there are two confirmed cases in 14 days, potentially the whole school could be shut down. Geoff Barton, the general secretary of the Association of School and College Leaders, says, It will be immediately apparent to anyone reading this
23、 guidance that it is enormously challenging to carry out this proposal. The logistics of keeping apart many different bubbles of children in a full school, including whole-year groups comprising hundreds of pupils, is incredible. Meanwhile, before the much-anticipated next stage of easing lockdown i
24、n England takes place this weekend, the number of COVID-19 cases has risen in 36 local authorities across England. Easing measures have already had to be delayed in the East Midlands city of Leicester, but now other spikes (激增) in infection rate are being reported all across England. The areas with
25、the largest increases are Knowsley and Bolton, both in the North West of the country, and the London borough of Hammersmith and Fulham. In Knowsley, close to the city of Liverpool, the rate of infection rose from 6 people out of every 100,000 to 20.8.What does Gavin group the students into bubbles f
26、or?A.Setting different time for school activities.B.Asking all students to wear masks in class.C.Keeping social distance among all students.D.Calling on students to take a bus for school.9.A school will possibly be closed again in England when _.A.two cases of infection are confirmed in 14 daysB.the
27、re is a lack of testing units for pupilsC.the attendance of students isnt enoughD.the rate of infection rises from 6 people out of every 100,000 to 2010.Whats the attitude of Barton toward Gavins measure?A.Tolerant.B.Doubtful.C.Hopeful.D.Ambiguous.11.What can we infer from the last paragraph?A.Engla
28、nd has already ended the lockdown.B.More reports are about the spread of COVID-19.C.The number of COVID-19 infections is increasing in England.D.COVID-19 is more serious in England than in other countries.DRising Seas Will Erase (消除) More Cities by 2050, New Research Shows Rising seas could affect t
29、hree times more people by 2050 than previously thought, according to new research, threatening to all but erase some of the worlds great coastal cities. The authors of a paper published on Tuesday developed a more accurate way of calculating land elevation (海拔) based on satellite readings, and found
30、 that the previous numbers were far too optimistic. The new research shows that some 150 million people are now living on the land that will be below the high-tide line by mid-century. In Thailand, more than 10 percent of citizens now live on the land that is likely to be covered with water by 2050,
31、 compared with just 1 percent according to the earlier technique. The political and commercial capital, Bangkok, is particularly dangerous. In other places, the migration caused by rising seas could cause or worsen regional conflicts. Basra, the second largest city in Iraq, could be mostly underwate
32、r by 2050. If that happens, the effects could be felt well beyond Iraqsborders, according to John Castellaw, a retired Marine Corps general. Further loss of land owing to rising waters there threatens to drive further social and political instability in the region, which could lead to armed conflict
33、s again and increase the likelihood of terrorism, said Castellaw, who is now on the advisory board of the Center for Climate and Security, a research and advocacy group in Washington. So this is far more than an environmental problem, he said. Its a humanitarian, security and possibly military probl
34、em too.12. How many people will be threatened by 2050 according to the research?A. About 15 million. B. About 50 million. C. About 150 million. D. About 450 million. 13. What can we learn from the text?A. The migration caused rising seas. B. Basra could be entirely underwater by 2050. C. Rising seas
35、 could erase all the worlds great coastal cities. D. Further loss of land owing to rising waters could cause armed conflicts. 14. What is the purpose of the text?A. To advise people to move house. B. To tell new research. C. To warn the danger of conflicts. D. To appeal for environmental protection.
36、 15. Where is this text most likely from?A. A science magazine. B. A geography textbook. C. Science fiction. D. A medical journal. 第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Summer holiday is a time for sunbathing, swimming, playing games. and learning? It can, and maybe sho
37、uld be, just because that your kids are off from schools doesnt mean they need to turn their brains off. _16_ The following are activities your child can try during this holiday break. Get a job. Encourage them to get a paper route, operate a lemonade stand or offer to do yard work for neighbors for
38、 a small fee. By doing so, your child can learn valuable lessons, like patience, teamwork and creativity. In many ways these life lessons are invaluable. _17_ Volunteer for some service. If your child cant operate their own business or find work elsewhere, volunteering is always an option._18_ Volun
39、teering is another way they can learn invaluable lessons such as helping others. Read, read, read. Reading is an important ability that is used in nearly all other subjects. Its a good idea to keep your childs reading and comprehension skills sharp during the months._19_ Since so many kids respond t
40、o electronic devices, have them read on a Nook or Kindle, if possible. _20_ If youre like many families, you might be taking a week-long vacation to the beach or taking trips to amusement parks. These activities are a big part of the season. However, if its educational value youre looking for you mi
41、ght want to take some other travels as well. Zoos, museums, historical sites and nature reserves are just a few places where your child can have fun and learn at the same time.A. Go on meaningful trips.B. Travel across various places.C. Encourage them to bring a book to the beach or pool.D. They are
42、 required to read a specific number of books.E. You should make sure your child has a productive summer.F. They could donate their time to hospitals or homeless shelters.G. They cant be taught in class as effectively as through hands-on experiences.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,
43、从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 The student arrived early, and stood out in my classroom. Id say that he was about 40 years older than his 21 in my undergraduate communications class at California State University, Los Angeles. He eagerly jumped into class 22 , with his self-deprecating humor and
44、wisdom born of experience. And he was always respectful of the other students views, as if each of them had been a teacher. Jerry Valencia, 63 years old, 23 in with a smile-and he left with one too. These students gave me the 24 that I didnt need to feel bad about my age, Valencia says. One day, I 2
45、5 Valencia on campus. He said he would have to 26 taking classes that semester and reapply next year. By then, he hoped to have earned enough money from construction jobs and have had his student-loan papers in order. But he said he was 27 coming to campus to attend events or see friends. He asked s
46、eriously whether he could still sit in on my 28 class. Sure, I said. But he wouldnt 29 any credit. There is something 30 about Valencias determination to 31 a bachelors degree and then a masters. At his current 32 , hell be 90 when he finally hangs all the diplomas on the wall. But that doesnt seem
47、especially important. Hes found all the youthful energy and the 33 of learning. Valencias grade in my class this semester will not 34on his transcripts. But Im giving him an A to show my respectand I think, it 35 .21. A. classmatesB. studentsC. teachersD. partners22. A. parties B. discussionsC. meet
48、ingsD. struggles23. A. gave B. brokeC. walkedD. cut24. A. explanationB. suggestionC. thoughtD. confidence25. A. warned B. spottedC. foundD. fooled26. A. require B. considerC. stopD. advise27. A. sometimesB. hardlyC. usuallyD. still28. A. music B. art C. communicationsD. games29. A. lose B. getC. cho
49、oseD. recognize30. A. unreasonableB. unbelievableC. unreliableD. unimaginable31. A. obtain B. offerC. awardD. abandon32. A. work B. planC. interestD. pace33. A. sorrow B. wonderC. joyD. sign34. A. fall behindB. show upC. go upD. make sense35. A. drops B. improvesC. variesD. counts第二节 (共10小题;每小题1.5分,
50、满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 While much attention is paid to the outside of a bagits design, brand and, unavoidably, its price tag, most people tend _36_(ignore) the rich and complex internal life hidden in it. When a woman _37_ (step) out in the 1740s, on a regular basis, her private _38_
51、 (belong) would have included a watch, money, jewelry and perhaps some food. These are_39_ she chose to take out. By the 1860s, the things might have included scissors, a purse, and a magnifying glass. She would have worn these in the form of a chatelaine(链)a series of small purses _40_(attach) to t
52、he waist. What many women carry in their bags some three centuries later change _41_ (remarkable). One friend lists the contents: a book, a phone, cosmetics, keys, etc. The contents are so important, says Lucia Savi, a bag designer. Hand bags have to be at least bigger than_42_$5 note, as bank notes
53、 come in. Now we carry phones wherever we go, so it is time that phones _43_ (determine) design. More surprisingly, no matter how ordinary the bag looks,_44_ can communicate something about the owner. So what your bag can convey _45_ (be) your status, or your belief.第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 (满分15分) 假定你
54、是李华,你校英文报刊拟创办一个健康专栏。请你给校刊编辑写封信,就如何保持健康提供建议。内容包括: 1. 均衡饮食; 2. 充足睡眠; 3. 适量运动。注意:1. 写作词数应为80左右; 2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear editor, _Yours,Li Hua第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 I had just walked in the door after a long travel from downtown Toronto. The bus had been late, and I was tired.
55、 It wasnt easy doing three jobs and raising four active teenagers. Mine were good kids three girls and a boy but there were still a lot to handle. Especially for a single parent. I had hoped to come home and find them all quietly doing their homework. That was the deal. But they were running around
56、with the five next-door neighbor children instead. Then my oldest daughter rushed up to me, Mom, can they stay for dinner? I didnt have much planned, just some leftover spaghetti with half a loaf of bread. And only six meatballs. I was already buying on credit from the neighborhood grocery. So a qui
57、ck shop to make a good meal wasnt an option. I put down my things. Tonight of all nights, I thought. I had barely enough to feed my four, not to mention all nine of them. I looked at the neighbor children. I knew their family situation. Theyd lost their mother only a few weeks earlier and needed all
58、 the warmth and support I could give. They needed a mother even for a night. Other people had seen me through bad times. A medical scare. Separation. Finding a home to raise my children in. The life hadnt failed me yet, so I trusted it to get me through this too. I went to the kitchen and opened the
59、 cupboard, hoping there would be enough. I had a bit of extra food. Well, I said to the kids. This will have to do. They got into homework mode while I tried to work magic in the kitchen. I was still worried when we took our seats at the table. I didnt want to send anyone home hungry. As soon as the
60、 dinner began, the table erupted in a symphony of happy chatting and ringing forks. What a group! They had me laughing so hard that I forgot to keep track of who was eating what.注意: 1.续写词数应为150左右; 2.请按如下格式作答。 Paragraph 1: By the end of the meal I felt so much better._ _ Paragraph 2: The best meatbal
61、ls we ever had, so we left two for you, one neighbor boy said._ _答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3.DBA解析:1.细节理解题。根据第一部分中的 Santorini has been struggling with overtourism for years 可知,多年来,桑托林一直饱受过度旅游之苦,故选D项。2.细节理解题。根据第二部分中的 on weekend summer nights rescue workers often cant get to people who fall sick or fain
62、t 可知,阿姆斯特丹的游客越来越密集,以至于在夏夜的周末,救援人员常常无法找到生病或晕倒的人,从而导致一些人不能及时得到治疗,故选B项。3.推理判断题。通读全文并结合文章标题 Travel in Europe 和各段小标题可知,本文主要通过对比的方式,介绍了欧洲三个经典热门旅游地出现的问题,进而重点介绍了欧洲旅游的另外几个好去处,由此可推知,文章的目的是向人们推荐一些更好的旅游地点,故选A项。 B答案:4-7 BACD解析:4.细节理解题。根据文章第一段中的The prize committee cited her unique poetic voice that with plain bea
63、uty makes individual existence universal. 可知, 路易丝格勒克被授予诺贝尔文学奖是因为她独特的文学风格。故选B项。5.细节理解题。根据文章第二段中的Childhood and family life, the close relationship with parents and siblings, is a theme that has remained central to her可知, 她的诗关注的主要是日常生活。故选A项。6.推理判断题。根据文章第三段内容可知, 格勒克曾当选美国桂冠诗人, 并且曾获普利策奖、美国国家图书奖和美国国家人文奖章。由
64、此可知, 本段主要是为了介绍格勒克的卓越成就。 故选C项。7.推理判断题。根据文章最后一段中的The publicity-shy Glck did not immediately issue any comment about the latest honor for her body of work以及she acknowledged that prizes can make existence in the world easier but did not amount to the immortality of a true artist可知, 格勒克并未对此次获奖立刻发表评价, 她认为
65、这些奖项可以使物质生活舒适安逸, 但无法与艺术家的不朽相提并论。由此可推知, 格勒克并没有认为获得诺贝尔文学奖很重要。 故选D项。C答案:8-11 AABC解析:英国学生在9月开始的新学年将按年级和班级分成多个“气泡”,每个“气泡”的课程和活动时间各不相同,从而避免感染新冠病毒。但相关人士表示,这种“气泡”隔离措施实施难度极大。 8.细节理解题。根据第三段 .so-called bubbles, based on avoiding contact between individual classes or year groups. This will mean separate start a
66、nd finish times, and also different times for lunch and playtime. 可知,所谓的“气泡”意味着不同班级、不同年级的课程和活动开始及结束时间不同,午餐和娱乐时间也不同,由此可知将学生分成“气泡”是为了给学校活动设置不同的时间,故选A项。9.细节理解题。根据第四段中的 if there are two confirmed cases in 14 days, potentially the whole school could be shut down 可知,当14天内证实有两例感染病例时,整所学校可能会再次关闭,故选A项。10.推理判
67、断题。根据第五段 Geoff Barton. says, It will be immediately apparent to anyone reading this guidance that it is enormously challenging to carry out this proposal. The logistics of keeping apart many different bubbles of children in a full school, including whole-year groups comprising hundreds of pupils, is
68、 incredible. 可知,这些措施实施起来极具挑战性,并且要把许多不同“气泡”的孩子们分开,包括整个年级的数百名学生,其组织工作的难度令人难以想象。由此可推知,巴顿对加文提出的措施持怀疑态度,故选B项。tolerant意为“宽容的”;hopeful 意为“抱有希望的”;ambiguous 意为“模棱两可的”。11.推理判断题。根据最后一段中的 the number of COVID-19 cases has risen in 36 local authorities across England 以及最后一句 In Knowsley. the rate of infection rose
69、 from 6 people out of every 100,000 to 20. 可推知,英国感染新型冠状病毒肺炎的人数正在增加,故选C项。 D答案:12-15 CDBA解析:12.细节理解题。根据第二段中的The new research shows that some 150 million people are now living on the land that will be below the high-tide line by mid-century. 可知, 新研究表明, 约有1.5亿人现在居住的陆地在2050年可能会被淹没, 故选C项。13.细节理解题。根据最后一段中的
70、Further loss of land owing to rising waters there threatens to drive further social and political instability in the region, which could lead to armed conflicts again and increase the likelihood of terrorism可知, 因海平面上升而导致的陆地减少可能会使地区的社会和政治更不稳定, 从而可能再次引发武装冲突, 增加恐怖主义的可能性。故选D项。14.推理判断题。本文是一篇说明文, 说明文的目的一般
71、是为说明一件事情或一个事物, 本文标题是“新研究表明, 到2050年, 海平面上升会淹没更多城市”, 文章主要介绍了海平面上升带来的危害, 由此可推测, 本文的目的是告知读者新研究的内容, 故选B项。15.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了一项新研究, 由于海平面持续上升,到2050年, 世界上一些沿海城市可能会被淹没并出现一些其他问题。由此可推测, 本文话题与环境科学有关, 因此可能选自科学杂志。故选A项。a medical journal意为“医学杂志”; a geography textbook意为“地理教材”; science fiction意为“科幻小说”。第二节答案:16-2
72、0 EFGCA解析:16. 上文提到放假并不意味着你的孩子需要关闭大脑,下文是作者给出的帮助孩子过有意义的暑期的具体建议,E项你应该确保孩子度过一个富有成效的夏天承上启下。17. 上文提到让孩子找份工作,通过这种方式,孩子可以学到宝贵的经验,如耐心、团队合作和创造力。在许多方面,这些人生经验是极有价值的,G项承接上文,进一步说明孩子通过工作学习这些人生经验比在课堂上学习更有效,G项中的They指代上文中的 these life lessons。18. 上文提到做志愿服务,下文说到志愿服务是他们学习诸如帮助他人等宝贵经验的另一种方式,F项是给出的做志愿服务的例子,符合语境。19. 上文提到在假期
73、保持孩子的阅读和理解能力不下降是个好主意,C项Encourage them to bring a book to the beach or pool承接上文。20. 此处考查对段落的总结。根据下文中的However, if its educational value youre looking for you might want to take some other travels as well. Zoos, museums, historical sites and nature reserves are just a few places where your child can ha
74、ve fun and learn at the same time可知,该段强调要进行有意义的旅行,故选A。第二部分 语言知识运用第一节答案:21-25 ABCDB 26-30 CDCBA 31-35 ADCBD解析:21.语境推断。根据前文的The student arrived early, and stood out in my classroom. 可知, 巴伦西亚是一个学生, 他比他的同班同学年长大约40岁。classmate意为“同班同学”, 符合语境。 partner意为“伙伴; 搭档”。22.语境推断。根据后文中的the other students views并结合选项可知,
75、 此处表示他会急切地加入课堂讨论。discussion意为“讨论”, 符合语境。party意为“聚会” ; meeting意为“会议”; struggle意为“斗争”。23.语境&逻辑推断。根据后文中的he left with one too(他离开也带着微笑)可知, 此处应为他进入教室。walk in意为 “走进”, 符合语境。give in意为“屈服”; break in意为“破门而入”; cut in意为“插嘴”。24.语境推断。根据后文中的I didnt need to feel bad about my age并结合选项可知, 这些学生给了巴伦西亚信心。 confidence意为“信
76、心”, 符合语境。explanation意为“解释”; suggestion意为“建议”; thought意为“想法” 。25.语境&逻辑推断。根据后文两个人的交谈内容并结合选项可知, 此处应是作者在校园里看见了巴伦西亚。spot意为 “看见”, 符合语境。warn意为“警告”; find意为“找到”; fool意为“愚弄”。26.语境推断。根据后文中的reapply next year可推知, 巴伦西亚得停止上课。stop意为“停止”, 符合语境。require意为“需要”; consider意为“考虑”; advise意为“建议”。27.语境推断。根据后文的He asked serious
77、ly whether he could still sit in on my_28_ class. 可知, 此处表示他说他还会来学校。still意为“仍然”, 符合语境。sometimes意为“有时”; hardly意为“几乎不”; usually意为“经常地”。28.复现推断。根据前文的Id say that he was about 40 years older than his _21_ in my undergraduate communications class可知, 此处为原词复现。communications class意为“通信课程”, 符合语境。music意为“音乐”; a
78、rt意为“艺术”; games意为 “体育课”。29.语境推断。根据前文内容可知, 巴伦西亚那学期不会在校上课, 回学校上作者的课也只是旁听, 因此他不能得到学分。 get意为“得到”, 符合语境。lose意为“失去”; choose意为“选择”; recognize意为“认出”。30.语境推断。根据前文中的63 years old以及下文中的 hell be 90 when he finally hangs all the diplomas on the wall可知, 巴伦西亚已经63岁了, 但当他把所有文凭挂在墙上时就90岁了, 因此这其中有一些不合理的地方。unreasonable意为
79、“不合理的”, 符合语境。unbelievable意为“难以置信的”; unreliable意为 “不可靠的”; unimaginable意为“不可想象的”。31.语境&常识推断。根据语境并结合常识可知, 此处表示他得到学士和硕士学位。obtain意为“得到”, 符合语境。offer意为“提供”; award意为“授予”abandon意为“放弃”。32.语境推断。根据后文中的hell be 90可知, 此处表示 “按照他目前的这个进度”。pace意为“进度;步伐”, 符合语境。33.语境&逻辑推断。根据前文中的youthful energy以及空前的and可知, 前后两个词表达的情感色彩应该相
80、近, 为并列关系。joy意为“喜悦”, 符合语境。sorrow意为“悲痛”; wonder 意为“惊奇”; sign意为“迹象”。34.语境推断。根据前文内容可知, 巴伦西亚这学期不会在校上课, 他只是在作者课上旁听, 因此他的分数不会出现在他的成绩单上。show up意为“出现”, 符合语境。fall behind意为 “落后”; go up意为“上升”; make sense意为“有意义”。35.语境推断。根据空前内容和选项可知, 作者会给巴伦西亚一个A以表示对他的尊重, 作者认为这很重要。count意为 “重要”, 符合语境。drop意为“下降”; improve意为“改善”; vary
81、 意为“变化” 第二节答案:36. to ignore 37. stepped 38. belongings 39. what 40. attached 41. remarkably 42. a 43. determined/should determine 44. it 45. is解析:36. 考查非谓语动词。句意为: 尽管(人们)把很多注意力放在了包的外部它的设计、品牌, 不可避免的还有它的价格标签, 但是大多数人往往会忽视它隐藏的丰富的、复杂的内在生命。tend to do sth. 意为往往会做某事, 为固定搭配。故填to ignore。 37. 考查动词的时态。句意为: 18世纪4
82、0年代, 当一位女士出门时, 她(所带)的私人物品通常包括一块手表、钱、首饰, 或许还会有一些食物。根据时间状语in the 1740s可知, 此处应用一般过去时。故填stepped。38. 考查词性转换。句意见上一题解析。设空处在句中作主语, 且空前有her private修饰, 应填名词belongings, 意为所有物, 财物。故填belongings。39. 考查名词性从句。句意为: 这些是她选择要带出去的东西。分析句子结构可知, 设空处引导表语从句, 从句中缺少宾语, 设空处表示的东西, 应用what引导该从句。故填what。40. 考查非谓语动词。句意为: 她可能会以链饰的形式把这
83、些东西佩戴在身上一系列系在腰间的小钱包。分析句子结构可知, attach在句中应用非谓语形式, 与逻辑主语purses之间为被动关系, 故用过去分词。故填attached。41. 考查词性转换。句意为: 大约三个世纪之后, 许多女士包里携带的东西明显变了。设空处修饰动词change, 应用副词remarkably, 表示明显地。故填remarkably。42. 考查冠词。句意为: 手提包的大小至少要比一张面值为五美元的纸币大 note在此意为纸帀, 为可数名词, 此处表示泛指, 应用不定冠词修饰, 且$5的读音以辅音音素开头。故填a。43. 考查虚拟语气。句意为: 现在我们不管去哪儿都携带手机
84、, 所以该是手机决定设计的时候了。在It is (high) time that句型中, 从句谓语可用一般过去时, 也可用should+动词原形, 故填determined/should determine。44. 考查代词。句意为: 更令人惊讶的是, 无论一个包看上去多么普通, 它都能传达出主人的一些信息。设空处指代上文中的the bag, 为同一物。故填it。45. 考查动词的时态和主谓一致。句意为: 所以, 你的包能传达你的身份或你的信仰。本句承接上一句, 为客观介绍, 应用一般现在时, 且主语为主语从句what your bag can convey, 表语为your status,
85、or your belief, 为单数形式, 故谓语动词应用第三人称单数形式。故填is。第三部分 写作第一节答案:Dear editor, Hearing that you will start a health column, Im writing to share my opinions about how to keep healthy. It is important to have a balanced diet, which will make us strong and energetic. Enough sleep is of equal importance, because
86、 it will allow our body to readjust and gain energy for the next day. Only when we have enough sleep can we get fully refreshed. In addition, proper exercise must be done. Taking exercise will build up our strength, and get us relaxed. Rome was not built in a day. I sincerely hope you will find thes
87、e proposals helpful.Yours,Li Hua第二节答案:Paragraph 1: By the end of the meal I felt so much better. The troubles burdening me when I first walked through the door had gone. The children had licked their plates clean. We were all full and happy, and grateful for one anothers company. I moved to clear th
88、e table with my oldest daughter. My mouth dropped open. Two meatballs sat uneaten on the plate. How was that possible? My daughter put her hand on my shoulder, Whats wrong, Mom? Did everybody eat? Yes. It was delicious! the children replied.Paragraph 2:The best meatballs we ever had, so we left two
89、for you, one neighbor boy said. I was astonished. How had I managed to feed everyone? Had the kids cut the meatballs in half? Maybe some of them had only eaten spaghetti. What kind and considerate children! That night left me with an overflowing heart and great hope for the future. I gave the leftovers to the neighbor children for lunch the next day. Things were hard now, but they would get better. For us. For the neighbor children.