1、第四单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AYoung ladies with good behaviour and social skills will be more confident in society and understand their ability better.This 4-week course teaches social rules,table manners,personal grooming(打扮) and
2、 skin care.Classes are easy to learn.Curriculum(课程)Class one:Self Introduction and Introducing OthersHandshaking,Eye contact,and SmilingPlease,Thank You and Youre welcomeMaking mistakes and ApologisingTelephone Etiquette(礼节).Class Two:Quick ReviewGift Giving and ReceivingAttending a partyThank-you N
3、otes Becoming a Skilled Conversationalist Joining a Group and Exciting a ConversationClass Three:Quick ReviewThree-Course Meal InstructionTable skills and Dining MannersFormal/Informal Place SettingsUse of Proper Utensils(用具)American/ Continental Style of DiningEntering and Leaving the TablePosture(
4、姿势) and Conversation.Class Four:Quick ReviewGroomingSkin CareGraduation CelebrationHomework will be given at the end of each class.Class Date and PriceClasses span(持续) over four separate days,and each class lasts two hours.Start Date:Dec.12th 2020Time:1:00 pm-3:00 pmPrice:$250.00/personFor more info
5、rmation,please call 480-510-.1.What cannot a girl learn from this course?A.Social rules.B.Table manners.C.Skin Care.D.Homework Skills.答案D解析细节理解题。根据第一段的“This 4-week course teaches social rules,table manners,personal grooming and skin care.”可知,四周的课程会教社交规则、餐桌礼仪、个人打扮和皮肤护理。Homework Skills(家庭作业技能)没有包括在内。故
6、选D项。2.How much should two ladies pay for the course altogether?A.$175.B.$250.C.$500.D.$725.答案C解析细节理解题。根据文中Price:$250.00/person 可知,费用是人均250美元,那么两个人的费用就是500美元。故选C项。3.What is the purpose of this course?A.To teach girls how to behave properly.B.To develop girls interest in learning.C.To improve girls co
7、nfidence in learning.D.To teach girls how to provide the best service.答案A解析推理判断题。根据第一段“Young ladies with good behaviour and social skills will be more confident in society and understand their ability better.This 4-week course teaches social rules,table manners,personal grooming and skin care.”可知,To
8、 teach girls how to behave properly.符合以上推测。故选A项。B(2020全国)Race walking shares many fitness benefits with running,research shows,while most likely contributing to fewer injuries.It does,however,have its own problem.Race walkers are conditioned athletes.The longest track and field event at the Summer O
9、lympics is the 50-kilometer race walk,which is about five miles longer than the marathon.But the sports rules require that a race walkers knees stay straight through most of the leg swing and one foot remain in contact(接触) with the ground at all times.Its this strange form that makes race walking su
10、ch an attractive activity, however,says Jaclyn Norberg,an assistant professor of exercise science at Salem State University in Salem,Mass.Like running,race walking is physically demanding,she says.According to most calculations,race walkers moving at a pace of six miles per hour would burn about 800
11、 calories(卡路里) per hour,which is approximately twice as many as they would burn walking,although fewer than running,which would probably burn about 1,000 or more calories per hour.However,race walking does not pound the body as much as running does,Dr.Norberg says.According to her research,runners h
12、it the ground with as much as four times their body weight per step,while race walkers,who do not leave the ground,create only about 1.4 times their body weight with each step.As a result,she says,some of the injuries associated with running,such as runners knee,are uncommon among race walkers.But t
13、he sports strange form does place considerable stress on the ankles and hips,so people with a history of such injuries might want to be cautious in adopting the sport.In fact,anyone wishing to try race walking should probably first consult a coach or experienced racer to learn proper technique,she s
14、ays.It takes some practice.4.Why are race walkers conditioned athletes? A.They must run long distances.B.They are qualified for the marathon.C.They have to follow special rules.D.They are good at swinging their legs.答案C解析细节理解题。由文章第二段中的“But the sports rules require that a race walkers knees stay stra
15、ight through most of the leg swing and one foot remain in contact with the ground at all times.”可知,竞走必须遵循特殊规则。故选C项。5.What advantage does race walking have over running?A.Its more popular at the Olympics.B.Its less challenging physically.C.Its more effective in body building.D.Its less likely to caus
16、e knee injuries.答案D解析细节理解题。由文章最后一段中的“.some of the injuries associated with running,such as runners knee,are uncommon among race walkers.”可知,与跑步相比,竞走的优势在于它不大可能使膝盖受伤。故选D项。6.What is Dr.Norbergs suggestion for someone trying race walking?A.Getting experts opinions.B.Having a medical checkup.C.Hiring an
17、experienced coach.D.Doing regular exercises.答案A解析细节理解题。由文章最后一段中的“In fact,anyone wishing to try race walking should probably first consult a coach or experienced racer to learn proper technique.”可知,Dr.Norberg对于想尝试竞走运动的人的建议是咨询专业人士的意见。故选A项。7.Which word best describes the authors attitude to race walkin
18、g?A.Skeptical.B.Objective.C.Tolerant.D.Conservative.答案B解析推理判断题。通读全文,作者介绍了竞走这项运动的特点:需要遵循一定规则;膝盖较少受伤,但会对脚踝和臀部造成压力;如果想从事这项运动,尚需专业人士指导。由此可推断,作者对待竞走的态度是客观的。故选B项。CIn England,recently three foreign gentlemen came to a bus stop and waited.About five minutes later,the bus they wanted came along.They were jus
19、t going to get on when suddenly there was a loud noise behind them.People rushed onto the bus and tried to push them out of the way.Someone shouted at them.The bus conductor came rushing down the stairs to see what all the trouble was about.The three foreigners seemed all at sea and looked embarrass
20、ed.No one had told them about the British custom of lining up for a bus that the first person who arrives at the bus stop is the first person to get on the bus.Learning the language of a country isnt enough.If you want to have a pleasant visit,find out as much as possible about the manners and custo
21、ms of your host country.You will probably be surprised by just how different they can be from your own.A visitor to India would do well to remember that people there consider it impolite to use the left hand for passing food at table.The left hand is supposed to be used for washing yourself.Also in
22、India,you might see a man shaking his head at another to show that he doesnt agree.But in many parts of India a shake of the head means agreement.Nodding your head when you are given a drink in Bulgaria will most probably leave you thirsty.8.The British people tried to push the three gentlemen out o
23、f the way,because the gentlemen .A.were foreignersB.didnt have ticketsC.made a loud noiseD.didnt line up for the bus答案D解析细节理解题。由第一段的“No one had told them about the British custom of lining up for a bus that.on the bus.”可知,英国人因为这三位外国人没有排队而将他们推到一边。9.According to the article,if you want to have a pleas
24、ant journey in a foreign country,you should .A.learn the language of the countryB.understand the manners and customs of the countryC.have enough time and moneyD.make friends with the people there答案B解析细节理解题。由第二段的“If you want to have a pleasant.your host country.”可知,当我们到国外旅行时,应该对目标国的规矩、风俗有所了解。10.What
25、does the underlined phrase “at sea” probably mean?A.Tired.B.Disappointed.C.Pleased.D.Confused.答案D解析词义猜测题。根据画线短语后的一句话可知,这三位外国人对英国的风俗并不知情,由此可知,当他们面对英国人当时的反应时会感到迷惑。11.In India,it is considered impolite to .A.use the right hand for passing food at tableB.pass food with the left handC.shake your headD.no
26、d your head答案B解析细节理解题。由第二段的“A visitor to India would do well.left hand for passing food at table.”可知,在印度用左手递食物被认为是不礼貌的。DIn a world where nearly 6 million fingerprint records of government employees are stolen in one computer hack(非法入侵),and here millions of people are victims of identity theft every
27、year,the next step in cybersecurity may well be mapping your brain.Researchers at Binghamton University,State University of New York are working on a biometric(生物特征识别的) system that records how your brain reacts to certain images.With a little more polishing,the scientists brainchild could become the
28、 way you get into a safe deposit box,your office or past scanners at the airport.It could replace the password for your online banking,your email or your social media accounts.They started their project by measuring the brain waves of 30 subjects.The subjects were fitted with a cap that had 30 elect
29、rodes(电极) attached to it,and then shown various images and symbolscelebrity faces,words,pictures of foodon a computer screen in 200-millisecond bursts.The brains reaction was recorded.The idea is that every time a person needs to use a “password”,he or she goes through the same procedure,and the res
30、ults are matched with their first-time reaction.If the “brainprint” is compromisedlike what happened with the fingerprint recordsthen the system is merely reset by running another set of images and collecting a different set of brain waves.“Even if that was stolen,you could just cancel it and record
31、 one to something else”,says professor Laszlo.Laszlo and her team have shown that their system can be 100 percent accurate.So one of the more difficult parts of making the system practical already has been overcome.Now,theyre spending much time recording accurate brainprints with as few as three ele
32、ctrodes,which could make recording in the future as easy as wearing a pair of special glasses.Theyre also working with cheaper materials and different methods to see if they can bring the cost down.12.What does the underlined word “brainchild” in paragraph 2 refer to?A.The brain function.B.The finge
33、rprint record.C.The biometric system.D.The online password.答案C解析词义猜测题。根据上下文可知,此处指科学家为应对信息被盗而研究的新发明一种生物特征识别系统。13.Why were the images and symbols shown to the subjects?A.To create their brainprints.B.To check the brains reaction.C.To match brainprints with pictures.D.To connect brain waves to electrod
34、es.答案A解析推理判断题。根据第三段中的“The subjects were fitted with a cap that had 30 electrodes attached to it,and then shown various images and symbolscelebrity faces,words,pictures of foodon a computer screen in 200-millisecond bursts.The brains reaction was recorded.”可推断,向实验对象展示各种图像和符号,记录他们大脑的反应,就是为了获得脑印,故答案为A项
35、。14.What will happen when a brainprint fails?A.A spare one will be ready beforehand.B.A new one will be set again.C.The users security will be leaked.D.The fingerprint record will replace it.答案B解析细节理解题。根据第四段中的“If the brainprint is compromisedlike what happened with the fingerprint recordsthen the sy
36、stem is merely reset by running another set of images and collecting a different set of brain waves.”可知,如果一个脑印被破坏了,系统就会重置,重录一个新的脑印,故答案为B项。15.What are the researchers doing with the programme now?A.Making it user-friendly.B.Improving its accuracy.C.Recording more brainprints.D.Increasing the number o
37、f electrodes.答案A解析推理判断题。根据最后一段中的“Now,theyre spending much time recording accurate brainprints with as few as three electrodes,which could make recording in the future as easy as wearing a pair of special glasses.Theyre also working with cheaper materials and different methods to see if they can brin
38、g the cost down.”可知,他们目前在努力简化该系统,并降低成本,这些可以总结为让这个系统更方便为用户所用,故答案为A项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。You may be able to answer all of the questions the interviewer throws at you,and show a wealth of knowledge about the company in question.16 During the job interview
39、preparation stage,body language can easily be neglected(忽视).The way we present ourselves during an interview may betray our actual abilities.17 Take a look at the most common body language mistakes to avoid during your next interview.A weak or overly strong handshake.A handshake often opens and clos
40、es an interview.18 A limp handshake may lead to assumptions of disinterest and weakness,whereas an overly strong one may come off as aggressive or pushy.A negative facial expression.19 Greeting an employer with a negative expression will not make you appear likable.Take a moment to compose yourself
41、before going in to interview,open with a smile and remain natural and positive,without overdoing it.Avoiding eye contact.Casting your eyes down for the duration of an interview is something interviewers agree they hate.20 However,regular eye contact shows that you are engaged in the conversation and
42、 that your self-esteem is high.A.Smile!B.A stable handshake is important.C.However,actions often speak louder than words.D.So it is necessary to control our body language.E.It wouldnt be a good idea to continually stare at the person opposite you.F.Therefore,it is good to make a positive impression
43、with a stable handshake.G.Interviewers will get annoyed when you show up with a negative expression.答案1620 CDFAE第二部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Janice just returned from her mothers.She almost drove on automatic pilot:a left onto Station Road,then a l
44、eft.for she knew the 21 quite well.Then wham!A truck pushed her forward 100 feet onto railroad tracks.While hearing the 22 sound of metal on metal,Peter,then 65,was ready for bed.As a volunteer firefighter,without 23 Peter grabbed a flashlight and ran out.The first he 24,near his yard,was the truck
45、hitting Janice.Once Peter 25 the driver was OK,he looked around,and 26 Janices car.Just then he heard the urgent bell sound:the 27 of an oncoming train!Peter 28 to Janice and knocked at the window.She looked at him,with eyes 29.“I dont know where I am,”she said.“We have to get you off right now!”Pet
46、er shouted and pulled the handle 30,but the door was jammed.The train,travelling at 65 miles per hour,was 31.He ran to the passenger side and threw open the door.Peter somehow 32 to pull her out and sped her to 33 a few feet away.Within six seconds,the train 34 into Janices car!“It was like a movie,
47、”the reporter said.“But theres one 35.The hero arrived in pajamas(睡衣),not in a fire truck.”21.A.functionB.routeC.habitD.benefit答案B解析根据上文的“Janice just returned from her mothers.She almost drove on automatic pilot:a left onto Station Road,then a left”可知,Janice刚从她妈妈家回来,几乎是不假思索地驾车行驶着,因为她对路线很熟,故选route“路线
48、”。22.A.familiarB.sharpC.distantD.complex答案B解析根据空前的“Then wham!A truck pushed her forward”和空后的“sound of metal on metal”可知,两辆车相撞,发出了很响的声音。sharp表示“突然而响亮的”,符合语境。23.A.experienceB.warningC.permissionD.delay答案D解析根据空后的“grabbed a flashlight and ran out”以及最后一段的“arrived in pajamas”可判断,Peter马上拿起手电筒跑了出去。without d
49、elay表示“立即,马上”,符合语境。24.A.came uponB.left asideC.waited forD.pulled away答案A解析他先发现的是撞到Janice的那辆车。come upon“偶然发现,无意中找到”;leave aside“暂时搁在一边,暂时不考虑”;pull away“开始驶离,开走”。25.A.informedB.expectedC.concludedD.wondered答案C解析断定卡车司机没事,他环视四周,看到了Janice 的车。inform“通知”;expect“期望”;conclude“断定,推断出”;wonder“想知道”。26.A.spotte
50、dB.reachedC.fixedD.searched答案A解析根据上文的“looked around”可知,他环顾四周,看到了Janice的车。spot表示“发现,注意到”。27.A.noiseB.smokeC.motionD.signal答案D解析结合生活常识以及语境可知,他听到的紧迫的铃声预示着火车要来了。motion“动作”;signal“信号,标志,预示”。28.A.attendedB.respondedC.rushedD.escaped答案C解析根据第一段的“onto railroad tracks”可知,Janice被撞到了火车轨道上,而火车就要来了,所以Peter 冲到了Jan
51、ice那里去救她。29.A.burnedB.unfocusedC.unhurtD.closed答案B解析根据下文的“I dont know where I am,she said”可知,Janice受到惊吓,不知道自己在哪里,眼神很茫然。unfocused在此处表示“(目光)茫然的”。30.A.carefullyB.gentlyC.violentlyD.practically答案C解析根据语境可知,当时情况紧急,他需要马上把车门打开救出Janice,故只有猛烈地拉着车门把手才符合语境。violently“猛烈地,厉害地”;practically“几乎,差不多,实事求是地,实际地”。31.A.a
52、pproachingB.slowingC.turningD.speeding答案A解析根据上文的“an oncoming train”和下文的“Within six seconds,the train”可知,火车正在驶近。approach “靠近,接近”。32.A.intendedB.managedC.hesitatedD.happened答案B解析根据空后的“sped her to a few feet away”可知,他成功地把Janice拉了出来。manage“设法做成,努力完成(困难的事)”。33.A.peaceB.freedomC.comfortD.safety答案D解析根据语境可知
53、,火车临近,他救出Janice后迅速护送她到几英尺外的安全之处。safety意为“安全的地方,没有危险的地方”。34.A.brokeB.crowdedC.crashedD.stepped答案C解析不到六秒,火车撞上了Janice的车。crash“猛撞,猛击”。35.A.connectionB.relationC.impressionD.distinction答案D解析根据下文的“The hero arrived in pajamas,not in a fire truck”可知,与电影中不同的是,救人的英雄穿着睡衣,而不是开着消防车到来。distinction“差别,不同”。第二节(共10小题
54、;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The other day I 36.(go) to my favourite cafe so that I could have 37. opportunity to be among people.The magic of connection sometimes happens in such situations:a smile,a kind good morning,someone 38.(offer) you a newspaper,a short conversation with th
55、e staffmany possibilities of love and 39.(kind).Well,magic did happen.I heard a man who was speaking with difficulty.I noticed he couldnt do so clearly,40. is often the case,people looked at him or looked down to avoid feeling 41.(embarrass).I imagined a person in these circumstances would like to f
56、eel included rather than excluded.So I decided to look at him 42. purpose and smile.He looked at me,smiling and said “hello” at once.With a combination of 43.(speak) and body language he asked whether he could approach me or not.I agreed.He introduced me to his friends and explained that they were b
57、oth deaf and one of 44.(they) taught sign language online.I apologised for not knowing sign language and wished I had learned.We still managed 45.(have) a beautiful “conversation” which made us very happy.Im sure we will meet again.Such is the magic of being with others.答案36.went37.an38.offering39.k
58、indness40.as/which41.embarrassed42.on43.spoken44.them45.to have第三部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你叫李华,你的美国朋友Jack来信,说他寒假期间要来中国交流学习。他学了两年中文,但是仍然担心用中文交流时会遇到困难。请你用英语给Jack写封回信,提几点建议,要点如下:1.大胆自信;2.放慢语速;3.借助图画或肢体语言等表达方式。注意:1.可以适当增加细节,以使行文连贯;2.词数80左右,开头和结尾已给出,不计入总词数;3.参考词汇:自信的confident。Dear Jack,How is everythin
59、g going? Im glad to learn that you are coming to China this winter. Best wishes!Yours,Li Hua参考范文Dear Jack,How is everything going? Im glad to learn that you are coming to China this winter.You say youre worried about your Chinese if you are in China.Now let me give you some advice.First,you should b
60、e brave and confident to speak Chinese when you communicate with others.Second,speak Chinese slowly and clearly when you talk to others.Only in this way can you make yourself understood easily.Finally,you can use pictures,drawings and body language.As you know,some body language is in common in the
61、world.I hope these suggestions will help you.Best wishes!Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。How much do you know about the English of Canada,Americas neighbour to the north? As the accents of people from Canada sound very similar to those of people from America,itll be easy to think tha
62、t they share the exact same language.However,Canadian English and American English share as many differences as they do similarities.Founded as a colony(殖民地) of France in the 1500s,Canada later became part of the British Empire,before gaining independence in 1867.Its connection to the former British
63、 Empire can be seen in the way it spells certain words.For example,many nouns use “our” endings instead of “or”,such as “colour” or “neighbour”.At the same time,its French influences can be seen through Canadian English words such as “toque”,a word from French used to describe a woolly hat worn in c
64、old weather.But thats not to say that Canadian English has no identity of its own.Many words that are used to describe everyday things by Canadian people may leave English speakers from other countries feeling confused.A “parkade”,for example,means a multi-level parking lot,while “runners” are what
65、Americans would call “sneakers”.“Language is one of the few ways we have left of making statements of local belonging since we now all dress the same,we all watch the same movies,” Charles Boberg,author of The English Language of Canada said. 参考范文People tend to think Canadian English and American En
66、glish the same language.However,they have some differences.On the one hand,Canadian English is connected to British English in spelling for some historical reasons.On the other hand,it is also influenced by French.To sum up,Canadian English is a unique language,thus giving Canadian people a sense of identity.