1、衡水中学2019-2020学年度高三下学期期中考试英语试卷第二部分阅读理解 (共两节,每小题2分, 满分40分)AOccasions like anniversaries, weddings and reunions call for special event venues (场地). The following places may have a way out. Theres no need to spend money creating atmosphere at special event venues. Its built right in!Hard Rock Cafe Ancho
2、rage415 E. STREET, ANCHORAGE, ALASKA 99501Events, like great music are born of inspiration. Featuring a 13,600-square-foot facility that will seat 275 guests with private event space, we pride ourselves on delivering an exceptional experience with a rock and twist for each of our guests.Business Exp
3、o Center1960 S. ANAHEIM WAY, ANAHEIM, CALIFORNIA 92805The Business Expo Center is Orange Countys important event venue in Anaheim, California. Our flexible 36,000-square-foot expo center is home to space for conferences, trade shows and celebrations. We pride ourselves on providing a memorable exper
4、ience with excellent flexibility, services, and cost savings. We wont charge customers for on-site parking and provide high-speed Wi-Fi.Automobile Driving Museum610 LAIRPORT STREET, EL SEGUNDO, CALIFORNIA 90245Centrally located in the South Bay beach community of EI Segundo, California, the ADM offe
5、rs a wonderful venue for private parties and corporate events. Conveniently located 5 minutes south of LAX, right off the 405 and 105 Freeways, the 610 Lairport space has a special feel surrounded by our primary automobile collection. We offer several different venues inside and outside our facility
6、 for diverse events. To better our service, reservations are needed.Yamashiro Hollywood1999 N. SYCAMORE AVE., LOS ANGELES, CALIFORNIA 90068Yamashiro Hollywood is a restaurant and therefore, all food and wine must be handled in house. However, guests are allowed to bring in outside wine and champagne
7、 for a corkage fee (开瓶费).1. What can we learn about Business Expo Center?A. You can enjoy free parking.B. Its home to space for music shows.C. Its located in Los Angeles, California 92805D. You can experience high-speed Wi-Fi free of change.2. Which venue do you need to book in advance?A. Business E
8、xpo Center.B. Yamashiro Hollywood.C. Hard Rock Cafe Anchorage.D. Automobile Driving Museum.3. What do the four venues have in common?A. They are located in the same state.B. They are open to special events.C. They enjoy convenient transportation.D. They offer an exceptional experience and free servi
9、ces.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】这是一篇应用文。文章介绍了几个可供特殊目的使用的场所,如纪念日、婚礼和聚会等,并对其特点进行了说明。【1题详解】细节理解题。由第三段尾句We wont charge customers for on-site parking and provide high-speed Wi-Fi.(我们不会向客户收取现场停车费,并提供高速Wi-Fi)可知,在Business Expo Center你可以免费停车。故选A项。【2题详解】细节理解题。由倒数第二段中的To better our service, reservations are needed.(
10、为了更好地服务,我们需要预订)可知,Automobile Driving Museum需要提前预订。故选D项。【3题详解】推理判断题。由第一段Occasions like anniversaries, weddings and reunions call for special event venues (场地). The following places may have a way out. Theres no need to spend money creating atmosphere at special event venues.(像周年纪念日、婚礼和团聚这样的场合需要特殊的活动场
11、所。以下这些地方可能有作用。没有必要花钱在特别活动场所营造气氛)可推断出,文章中四个场所的共同特点就是对特殊活动开放,一些特殊活动可在这些地方举行。故选B项。BHas the volume in a restaurant ever made you finish your meal early? If so, youre not alone. Restaurants handle diners in various ways to influence food choices and consumption, from lighting to menu to server presentati
12、on. Unfortunately for those headache-prone restaurant goers, some places also choose to turn up the tunes and the background noise.Chef Mario Batali is often blamed for the phenomenon of very loud or noisy restaurants in the 1990s, when he decided to flood the dining room with the same loud tunes he
13、 was playing in his kitchen. And other chefs followed suit. Some restaurateurs felt a livelier atmosphere encouraged more customers, but a side benefit was quicker table turnover, thus increasing the number of people who could dine in a specific evening.A 1985 study out of Fairfield University looke
14、d at how chewing speed varied according to the type of music being played. Although the volume level was kept the same for both musical situations, its important to note that fast-tempo (节奏) music often gives the impression of being louder than slower music.A significant increase in the number of bi
15、tes per minute was found, and the effect was largest for fast music, the researchers wrote in the study. So, the faster, louder music gets people to down their food more quickly, relieving the table for future customers.There re opinions about whether or not this is a sound practice. A restaurant th
16、at places profit above dining experience often plays loud music with a fast tempo that puts diners under pressure 10 eat more quickly, even if that means theyre less able to enjoy their meal, writes Dr. Neel Burton in Psychology Today, adding that loud, fast music reduces appetite.Whats more, some w
17、ould-be repeat diners will shy away for fear of another very loud meal. The non-profit group Action on Hearing Loss found in a 2016 survey of nearly 1,500 people that 91% of those who view a restaurant as too noisy would choose not to return.4. Why did some bosses of the restaurants favour loud musi
18、c?A. It might help attract more customers.B. It was the favorite kind of music of them.C. It made the restaurants softer and sweeter.D. It could increase the popularity of their restaurants.5 What plays the most important role in the effect of music on diners according to the passage?A. Its content.
19、B. Its length.C. Its speed.D. Its quality.6. What is Dr. Neel Burtons attitude towards flooding restaurants with noisy music?A. Doubtful.B. Disapproving.C. Positive.D. Objective.7. What could be a suitable tile for the text?A. What People Think of Loud RestaurantsB. Are Customers Made to Eat Quickly
20、?C. Why Loud Restaurants Are Popular TodayD. Does Loud Music Really Benefit Restaurants?【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,如今很多饭店都喜欢播放响亮的音乐,响亮的音乐可以提高顾客的就餐速度,但却会因此失掉大部分潜在的顾客。【4题详解】细节理解题。由第二段中的“Some restaurateurs felt a livelier atmosphere encouraged more customers, but a side benefit was quicke
21、r table turnover, thus increasing the number of people who could dine in a specific evening.”(一些餐馆老板认为“更活跃”的气氛鼓励了更多的顾客,但另一个“好处”是更快的餐桌周转,从而增加了在特定晚上就餐的人数。),可知餐馆老板喜欢响亮的音乐是因为这可能有助于吸引更多的顾客。故选A项。【5题详解】细节理解题。由第三段中的“Although the volume level was kept the same for both musical situations, its important to no
22、te that fast-tempo (节奏) music often gives the impression of being louder than slower music.”(尽管两种音乐环境下的音量水平保持不变,但要注意的是,快节奏音乐通常给人的印象是比慢节奏的音乐声音大。),可知速度在音乐对就餐者的影响中起着最重要的作用。故选C项。【6题详解】推理判断题。由倒数第二段中的“A restaurant that places profit above dining experience often plays loud music with a fast tempo that put
23、s diners under pressure 10 eat more quickly, even if that means theyre less able to enjoy their meal, writes Dr. Neel Burton in Psychology Today, adding that loud, fast music reduces appetite.”(Neel Burton博士在今日心理学杂志上写道,一家把利润放在就餐体验之上的餐厅,经常以快节奏播放喧闹的音乐,让食客吃得更快,即使这意味着他们无法享受美食,”他补充道,响亮、快速的音乐会降低食欲。),可推断出N
24、eel Burton博士对就餐使用响亮的音乐持反对态度。故选B项。【7题详解】主旨大意题。阅读文章可知,本文一、二段从饭店播放音乐开始说起,后面四段围绕音乐对顾客的影响进行分析并得出:播放响亮的音乐可以提高顾客就餐速度,但会失去大部分潜在顾客,因此文章讲的是“大声的音乐真的有益于餐馆吗?”。故选D项。CSpace Hotel Promises Guests A Truly Out-Of-This World VacationLooking for a true out-of-his-world vacation? Then you are in luck! On Thursday, April
25、s, Texas-based start-up Orion Span announced they were taking reservations for Aurora (极光) Station, the worlds first luxury hotel in space, which is expected to launch in 2021 and begin welcoming visitors by 2022.The pill-shaped space station, which begins construction in 2019, will measure 43.5 fee
26、t long and 14.1 feet wideabout the size of a large private jets cabinwhen completed. It will accommodate four guests in two private suites (套房) and two crew members, most likely former astronauts. Flying about 200 miles above Earth, Aurora Station will circle the planet once every 90 minutes, enabli
27、ng guests to enjoy 16 spectacular sunrises and sunsets daily, as well as scores of the breathtaking northern and southern auroras that the hotel is named after.While admiring the beauty of our planet, tourists can eat non-astronaut food and drinks or entertain themselves with playing cards. Those ho
28、ping to do something more worthwhile will be able to engage in astronautlike experiments such as growing food in a special environment. The Wi-Fi enabled spacecraft will make it easy for guests to share their experiences with friends and family members on Earth. At the end of the week and half-long
29、vacation, returning guests will be treated to a special heros welcome, similar to the one experienced by astronauts returning from a real mission.Before the once-in-a-lifetime trip, guests will have to undergo the three month-long special training learning how to move in a weightless environment, al
30、ong with the basics of spaceflight and orbital mechanics. Also, before you start packing your bags, you will have to pay $9.5 million for the 12-day round-trip vacation.While several companies are planning to build hotels in space, Orion Span hopes to transform sections of used rockets floating in s
31、pace into hotel rooms, instead of crowding the already messy skies with additional man-made objects.8. What can be learned about Aurora Station?A. People can visit it now.B. Its construction will last for about 5 years.C. It can only hold four people in this station.D. It looks like a pill with the
32、size of a small plane.9. Why is the station named Aurora Station?A. Because the hotel is lit up by the auroras of the Earth.B. Because the station will give off auroras while travellingC. Because guests can enjoy fantastic auroras of the Earth.D. Because the station will run around the auroras of th
33、e Earth.10. What can guests do in a space hotel?A. Communicate with their family.B. Enjoy astronaut food and drinks.C. Cook meals like they are at home.D. Receive welcome as a real hero.11. What can be inferred from the last paragraph?A. There is little room for people to live on the earth.B. Too ma
34、ny space crafts have aroused peoples concern.C. Space hotels will be necessary in the near future.D. Used rockets floating in space are easy to be recycled.【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】这是一篇新闻报道。文章讲述了,总部位于德克萨斯州的初创公司Orion Span宣布,他们正在为世界上第一家太空豪华酒店Aurora Station(极光站)做准备,预计2021年发射升空,2022年开始迎接游客。【8题详解】细节理
35、解题。由第二段中的“The pill-shaped space station, which begins construction in 2019, will measure 43.5 feet long and 14.1 feet wideabout the size of a large private jets cabin-when completed. It will accommodate four guests in two private suites (套房) and two crew members, most likely former astronauts.”(这座药丸
36、形状的空间站将于2019年开始建造,长43.5英尺,宽14.1英尺,大约相当于一架大型私人飞机机舱的大小。它将在两间私人套房内容纳四名客人和两名机组人员,很可能是前宇航员。),可知Aurora Station看起来像一架小飞机大小的药丸。故选D项。【9题详解】细节理解题。由第二段中的“Flying about 200 miles above Earth, Aurora Station will circle the planet once every 90 minutes, enabling guests to enjoy 16 spectacular sunrises and sunsets
37、 daily, as well as scores of the breathtaking northern and southern auroras that the hotel is named after.”(极光站在地球上空约200英里处,每90分钟环绕地球一圈,客人每天可以欣赏16次壮观的日出和日落,以及数十次令人惊叹的南北极光,酒店以极光来命名的。),可知命名为极光站是因为客人可以欣赏到奇妙的地球极光。故选C项。【10题详解】细节理解题。由第三段中的“The Wi-Fi enabled spacecraft will make it easy for guests to share
38、 their experiences with friends and family members on Earth.”(这艘支持Wi-Fi的太空船将使客人更容易与地球上的朋友和家人分享他们的经历。),可知在太空酒店客人可以和他们的家人交流。故选A项。【11题详解】推理判断题。由最后一段“While several companies are planning to build hotels in space, Orion Span hopes to transform sections of used rockets floating in space into hotel rooms,
39、instead of crowding the already messy skies with additional man-made objects.”(虽然有几家公司正计划在太空中建造酒店,Orion Span希望将漂浮在太空中的二手火箭部分改造成酒店客房,而不是用额外的人造物体挤满已经凌乱不堪的天空。),可推断出太空中有太多的太空飞行器,这些东西引起了人们的关注。故选B项。DFor several decades, there has been an organized campaign intended to produce distrust in science, funded b
40、y those whose interests are threatened by the findings of modern science. In response, scientists have tended to stress the success of science. After all, scientists have been right about most things, from the structure of the universe to the relativity of time and space.Stressing successes isnt wro
41、ng, but for many people its not persuasive. An alternative answer to the question “Why trust science?” is that scientists use the so-called scientific method. But what is called the scientific method isnt what scientists actually do. Science is dynamic: new methods get invented; old ones get abandon
42、ed; and at any particular point, scientists can be found doing many different things. False theories sometimes lead to true results, so even if an experiment works, it doesnt prove that the theory it was designed to test is true.If there is no specific scientific method, then what is the basis for t
43、rust in science? The answer is the methods by which those claims are evaluated. A scientific claim is never accepted as true until it has gone through a long process of examination by fellow scientists. Scientists draft the initial version of a paper and then send it to colleagues for suggestions. U
44、ntil this point, scientific feedback is typically fairly friendly. But the next step is different: the revised paper is submitted to a scientific journal, where things get a whole lot tougher. Editors deliberately send scientific papers to people who are not friends or colleagues of the authors, and
45、 the job of the reviewer is to find errors or other faults. We call this process “peer review” because the reviewers are scientific peersexperts in the same fieldbut they act in the role of a superior who has both the right and the responsibility to find fault. It is only after the reviewers and the
46、 editor are satisfied that any problems have been fixed that the paper will be printed in the journal and enters the body of “science.”Some people argue that we should not trust science because scientists are “always changing their minds.” While examples of truly settled science being overturned are
47、 far fewer than is sometimes claimed, they do exist. But the beauty of this scientific process is that science produces both creativity and stability. New observations, ideas, explanations and attempts to combine competing claims introduce creativity; transformative questioning leads to collective d
48、ecisions and the stability of scientific knowledge. Scientists do change their minds in the face of new evidence, but this is a strength of science, not a weakness.12. Scientists stress the success of science in order to _.A. promote basic knowledge of scienceB. remind people of scientific achieveme
49、ntsC. remove possible doubts about scienceD. show their attitude towards the campaign13. What can we learn about the so-called scientific method?A. Its an easy job to prove its existence.B. It usually agrees with scientists ideas.C. It hardly gets mixed with false theories.D. It constantly changes a
50、nd progresses.14. What can we learn about “peer” review?A. It seldom gives negative evaluation of a paper.B. It is usually conducted by unfriendly experts.C. It aims to perfect the paper to be published.D. It happens at the beginning of the evaluation process.15. The underlined sentence in the last
51、paragraph implies that _.A. it is not uncommon for science to be overturnedB. scientists are very strong in changing their mindsC. people lose faith in those changeable scientistsD. changes bring creativity and stability to science【答案】12. C 13. D 14. C 15. D【解析】这是一篇议论文。因为科学和科学方法的变动,某些组织企图煽动人们怀疑科学。而文
52、章用科学的成功来进行反驳,并指出科学论文的发表是非常严苛的,而且正是科学的改变为科学带来了创新和相对稳定性。【12题详解】推理判断题。根据第一段中For several decades, there has been an organized campaign intended to produce distrust in science, funded by those whose interests are threatened by the findings of modem science. In response, scientists have tended to stress t
53、he success of science.(几十年来,一个有组织的运动旨在让人们怀疑科学,该组织由那些利益受到现代科学威胁的人资助。作为回应,科学家强调科学的成功)可推测,科学家强调科学的成功使为了消除人们对科学的怀疑。故选C。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段的Science is dynamic: new methods get invented; old ones get abandoned; and at any particular point, scientists can be found doing many different things.(科学是动态的:新的方法被
54、发明,旧的被遗弃,在任何一个特定的时间都可以发现科学家们在做着不同的事情)可知科学的本质是动态的,它是一直变化的,而不是一成不变。D. It constantly changes and progresses.(它在不断变化和进步)符合以上说法,故选D项。14题详解】细节理解题。根据第三段中We call this process “peer review” because the reviewers are scientific peersexperts in the same fieldbut they act in the role of a superior who has both
55、the right and the responsibility to find fault. It is only after the reviewers and the editor are satisfied that any problems have been fixed that the paper will be printed in the journal and enters the body of “science.”(我们把这个过程称为“同行评审”,因为这些人都是该领域的专家,但他们现在扮演的角色是有权力和责任发现错误的上级。只有在审稿人满意以及任何问题都被解决了之后论文
56、才会被刊登在期刊上,进入科学杂志)可知,“peer review”的职责是发现科学论文的错误,让它在出版时没有任何问题,也就是旨在让论文在出版前得到完善),故选C项。【15题详解】句意猜测题。根据最后一段中New observations, ideas, explanations and attempts to combine competing claims introduce creativity; transformative questioning leads to collective decisions and the stability of scientific knowled
57、ge.(新的发现,想法,解释和尝试将相互竞争的观点结合起来,带来了创造力;变革性的质疑导致集体决策和科学知识的稳定性)可知,划线句子的意思是:改变促成了科学的创新和相对稳定性。故选D项。第二节(共5小题:每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Talking to yourself may seem a little shameful. According to the well-known saying, talking to yourself is the first sign of madness, _16_ Talki
58、ng to ourselves, whether out loud or silently in our heads, is a valuable tool for thought.Far from being mentally ill, self-talk allows us to plan what we are going to do, manage our activities, regulate our emotions and even create a description of our experience._17_As children, according to the
59、Russian psychologist Lev Vygotsky, we use private speech to regulate our actions in the same way that we use public speech to control the behavior of others._18_ Psychological experiments have shown that the private speech can improve our performance on tasks ranging from judging what other people a
60、re thinking to sorting images into categories. One recent study suggested that self-talk is most effective when we address ourselves in the second person, as “you” rather than “I”._19_ If you want proof, turn on the sports channel. Youre certain to see an athlete or two cheering themselves up with a
61、 bitter phrase or scolding themselves after a bad shot.Conduct a dialogue with ourselves._20_ The private speech seems to be a particularly good way of solving problems and working through ideas. The to-and-fro between different points of view means our thoughts can end up in expected places, just l
62、ike a regular dialogue can, and might turn out to be one of the keys lo human creativity.A. What is private speech?B. Bui there is no need for embarrassment.C. Psychologists refer to this as private speech.D. Ask questions of the self and provide answers.E. We do a lot of private speech when we are
63、young.F. As we grow older, we make the private speech become the way of blinking,G. Although the private speech is effective, we never entirely put away the out-loud speech.【答案】16. B 17. C 18. F 19. G 20. D【解析】这是一篇说明文。自言自语似乎显得有点丢人。 自言自语非但不代表精神失常,而且恰恰相反,它有助于我们规划要做的事情和管控自己的各种活动和情绪,甚至还能创作一段关于自己经历的故事。【1
64、6题详解】根据上文“用人们熟知的话来说,自言自语是变疯的第一迹象。”以及空格后“自言自语无论是大声说出还是在心中默念都很有价值,是思考的一种工具。” 得知空格处表示转折,尽管大家以为自言自语不好,但你不必感到尴尬。故选B。【17题详解】根据上文“自言自语有助于我们规划要做的事情和管控自己的各种活动和情绪,甚至还能创作一段关于自己经历的故事。” 得知空格处表示总结:心理学家将这种行为称作私下话语。故选C。【18题详解】根据下文“心理学实验已经表明,这种所谓的内在言语可以提高我们处理一些事情的能力,比如从判断别人在想什么,到把图片分门别类。” 得知空格处表示过渡:随着我们年龄的增长,我们并没有放弃
65、这个体系我们把它内化了。故选F。【19题详解】根据下文举例“打开体育频道,你一定会看到有那么一两个运动员在对自己说着鼓劲儿话,或是在没投中球后狠狠地责备自己。” 得知空格处表示转折:我们内化了在孩童时期使用的私下话语,但我们却从未完全放弃大声说出的方式。故选G。【20题详解】根据空上文“与自己进行对话。” 得知空格处承接上文表示:自问自答似乎是一种很好的解决问题和理清想法的方式。故选D。第三部分语言知识运用(共三节,满分45分)第一节(共20小题:每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In a fast-paced
66、world driven by noise, excitement, and continuous connections due to technology, I think weve lost a(n) _21_ for something essential to the human experience: Quiet.Im not talking about the library style version of soft whispers but about the soul-defining quiet of introspection(自省), of solitude and
67、of being _22_.This past weekend, I found myself glued to my computer screen in a flurry (忙乱) of _23_work to build my career. I was _24_ social media and worrying about building my vision for tomorrow. Like so many evenings, the call of the internet had _25_ me in, and the beautiful July night in Pen
68、nsylvania was _26_until my husband stepped in and reminded me that theres more to life than noises, likes and followers.We got into our truck and drove ten minutes to a local state park, a place that has _27_our different stages of life through the years. Phones and computers _28_, we spent the even
69、ing in nature, enjoying simple scenes and _29_ in the quiet of the setting.Gone were the rings of notifications the honking horns of cars flying by, and the _30_ of YouTube videos. In their place, a silence _31_ something we both know but sometimes lose _32_ of: Lifes quiet, simple moments are somet
70、imes the most beautiful.In these peaceful moments, I found a(n) _33_ with nature and with my husband. I found a reminder that there is a world _34_ the computer and the _35_ of our fast-paced life._36_, I was reminded that in these quiet moments, we were able to hear the most important voice: our ow
71、n.Our world _37_ constant attention and engagement. We become so _38_ to constantly connecting and engaging with others that we fail to appreciate something _39_to our happiness: our inner voice.So take a moment, take a break and take some time to find the quiet in your life. Let the quiet moments i
72、n life remind you that your inner voice _40_ to be heard.21. A. cooperationB. appreciationC. confidenceD. opportunity22. A. unfoldedB. unconfirmedC. unpluggedD. unaccompanied23. A. regularB. simplyC. desperateD. interesting24. A. drowning inB. fond ofC. curious aboutD. sensitive to25. A. showedB. su
73、ckedC. forcedD. led26. A. acquiredB. occupiedC. ignoredD. stressed27. A. markedB. experiencedC. presentedD. undertaken28. A. hung onB. turned onC. worn outD. shut off29. A. trappedB. involvedC. bathedD. anchored30. A. existenceB. drawC. impressionD. separation31. A. removedB. reflectedC. restrictedD
74、. refreshed32. A. touchB. sightC. controlD. hope33. A. connectionB. imaginationC. explorationD. prediction34. A. againstB. withC. beyondD. about35. A. chaosB. valuesC. messD. quality36. A. In additionB. In shortC. After allD. Above all37. A. avoidsB. desiresC. transfersD. spells38. A. opposedB. limi
75、tedC. entitledD. addicted39. A. gloriousB. uniqueC. crucialD. superior40. A. remainsB. tendsC. appearsD. deserves【答案】21. B 22. C 23. C 24. A 25. B 26. C 27. A 28. D 29. C 30. B 31. D 32. B 33. A 34. C 35. A 36. D 37. B 38. D 39. C 40. D【解析】这是一篇夹叙夹议文。在一个快节奏的世界里,由于科技的发展,我们对人类的体验失去了一种理解:安静。这是一种对人类体验至关重
76、要的东西的欣赏。本文作者的亲身体会到:我们变得如此沉迷于不断地联系和与他人交往,以至于我们没有意识到对我们的幸福至关重要的东西:我们内心的声音。【21题详解】考查名词。A. cooperation合作;B. appreciation欣赏;C. confidence自信;D. opportunity机会。在一个快节奏的世界里,由于科技的发展,我们对人类的体验失去了一种理解:安静。这是一种对人类体验至关重要的东西的欣赏。故选B。【22题详解】考查形容词。A. unfolded未折叠的;B. unconfirmed未证实的;C. unplugged未堵塞的;D. unaccompanied无伴随的。
77、我说的不是图书馆风格的软低语,而是关于反省,孤独和未堵塞的灵魂定义的安静。这里指的是“不是把耳朵堵住造成的安静”,故选C。【23题详解】考查形容词。A. regular有规律的;B. simply仅仅,只是;C. desperate令人绝望的;D. interesting有趣的。在刚刚过去的这个周末,我发现自己被粘在电脑屏幕上,为了我的事业不顾一切地工作。故选C。【24题详解】考查短语。A. drowning in溺死在-之中;B. fond of喜爱;C. curious about对-好奇;D. sensitive to对-敏感。我沉溺在社交媒体上,担心自己为明天所建立的愿景。故选A。【2
78、5题详解】考查动词。A. showed展示;B. sucked吸;C. forced强迫;D. led引领。就像许多晚上一样,互联网的召唤把我吸了进去,Pennsylvania美丽的七月之夜也被忽略了。故选B。【26题详解】考查动词。A. acquired取得;B. occupied占有;C. ignored忽视;D. stressed强调。就像许多晚上一样,互联网的召唤把我吸了进去,Pennsylvania美丽的七月之夜也被忽略了。故选C。【27题详解】考查动词。A. marked做记号;B. experienced经历,体验;C. presented出现;D. undertaken从事。我
79、们坐进卡车,驱车十分钟到达一个当地的州立公园,这个地方多年来一直标志着我们不同的生活阶段。此处表示“表明,标志着”,故选A。【28题详解】考查动词词组。A. hung on坚持下去,不挂断;B. turned on打开;C. worn out穿坏,使精疲力竭;D. shut off切断,关掉。手机和电脑关机了,我们在大自然中度过了一个夜晚,享受着简单的场景,沐浴在宁静的环境中。可知此处表示手机和电脑都已经“关闭”,故选D。【29题详解】考查动词。A. trapped受困,陷入困境;B. involved涉及,牵连;C. bathed沐浴;D. anchored固定。手机和电脑关机了,我们在大自
80、然中度过了一个夜晚,享受着简单的场景,沐浴在宁静的环境中。故选C。【30题详解】考查名词。A. existence存在;B. draw吸引力;C. impression印象;D. separation分离,分开。通知的铃声,汽车鸣笛的喇叭声,以及YouTube视频的吸引力消失了。根据上文提到的“电脑和手机关闭”,可知“吸引力消失了”,故选B。【31题详解】考查动词。A. removed拆掉,搬走;B. reflected反射,思考;C. restricted限制;D. refreshed使重新提起精神。在他们的位置上,沉默使我们都知道,但有时却忽略了:生活的宁静,简单的时刻有时是最美丽的。故选
81、D。【32题详解】考查名词。A. touch接触,联系;B. sight视力,景象;C. control控制;D. hope希望。在他们的位置上,沉默使我们都知道,但有时却忽略了:生活的宁静,简单的时刻有时是最美丽的。lose sight of忽略,不再看见,故选B。【33题详解】考查名词。A. connection连接,关系;B. imagination想象;C. exploration探索;D. prediction预测。在这些平静的时刻,我发现了与自然和我丈夫的联系。connection with与的关系,故选A。【34题详解】考查介词。A. against反对;B. with和一起;C
82、. beyond在之上,超过;D. about关于。我发现了一个提醒:在电脑和我们快节奏生活的混乱之外还有一个世界。故选C。【35题详解】考查名词。A. chaos混浊;B. values价值观;C. mess混乱;D. quality质量。我发现了一个提醒:在电脑和我们快节奏生活的混浊之外还有一个世界。故选A。【36题详解】考查短语。A. In addition另外,此外;B. In short总之,简而言之;C. After all终究,毕竟;D. Above all首先,最重要的是。最重要的是,我被提醒,在这些安静的时刻,我们能够听到最重要的声音:我们自己的声音。故选D。【37题详解】考
83、查动词。A. avoids避免;B. desires想要;要求;希望得到;C. transfers转移;D. spells拼写。我们的世界渴望持续的关注和参与。故选B。【38题详解】考查动词。A. opposed反对;B. limited限制;C. entitled给权利;D. addicted沉迷。我们变得如此沉迷于不断地联系和与他人交往,以至于我们没有意识到对我们的幸福至关重要的东西:我们内心的声音。故选D。【39题详解】考查形容词。A. glorious光荣的;B. unique独一无二的;C. crucial重要的,决定性的;D. superior上级的,优秀的。我们变得如此沉迷于不断
84、地联系和与他人交往,以至于我们没有意识到对我们的幸福至关重要的东西:我们内心的声音。故选C。【40题详解】考查动词。A. remains仍然,逗留;B. tends倾向;C. appears出现;D. deserves应受,应得。让生活中的平静时刻提醒你,你内心的声音值得被倾听。故选D。第II卷第二节(共10小题, 每小题1.5分,共15分)阅读下面材料,在空格处填入适当的内容(1个单词)或括号中单词的正确形式。China will become stronger from the coronavirus (冠状病毒) challenge, experts said at a conferen
85、ce on Tuesday, while_41_ (praise) Chinas efforts to stop the impact of the COVID-19 epidemic (传染病).Speaking at the conference_42_ (title) Battling Coronavirus, Sumit Mullick, chief information commissioner of Indias southwestern state of Maharashtra, said that China has created a new criterion in ad
86、dressing a heath issue by quarantining (隔离) Wuhan, the city of the virus outbreak.“The coronavirus does not understand or respect borders. It does not need a visa or passport. Mullick said. Challenges are_43_ (true) in global in nature.”However, Chinese labs have quickly decoded the coronavirus and
87、shared it with the world, _44_ are now working on a new vaccine, he said.R. N. Bhaskar, a senior journalist and consulting editor with Indian English newspaper Free Press Journal, said China is doing all it can_45_ (contain) the spread of the virus and create a vaccine.“As_46_ very big player in the
88、 global economy, there will be negative impact_47_ the Chinese economy for a temporary period. However, thanks to the swift responses to the virus outbreak, the Chinese economy will overcome this crisis and become stronger, he added.Health officials at the conference also listed the steps_48_(take)
89、to fight the virus and shared their experiences in fighting misinformation and raising _49_ (aware) among the public at large .The event_50_ (organize) jointly by the Observer Research Foundation, a think-tank body, along with the Chinese Consulate General in Mumbai.【答案】41. praising 42. titled 43. t
90、ruly 44. which 45. to contain 46. a 47. on 48. taken 49. awareness 50. was organized【解析】这是一篇新闻报道。文章讲述了,在周二的一次会议上,专家们说中国将从冠状病毒的挑战中变得更加强大。【41题详解】考查现在分词。while引导的时间状语从句,省略了they were,应用现在分词形式praising。故填praising。【42题详解】考查过去分词。此句已有谓语动词said且无连词,此处用非谓语形式,名词the conference和动词title是逻辑上的被动关系,应用过去分词表被动,做名词the con
91、ference的后置定语。故填titled。【43题详解】考查副词。副词修饰介词短语in global。故填truly。【44题详解】考查定语从句关系词。此句是一个非限制性定语从句,先行词是the world,在从句中做主语,指物,应用关系代词which。故填which。【45题详解】考查动词不定式。本句意为“R. N. Bhaskar,印度英文报纸自由新闻报资深记者兼咨询编辑,说:中国正在尽一切努力来遏制病毒的传播,并研制疫苗。”,此处表目的,应用动词不定式(to do)表目的。故填to contain。【46题详解】考查冠词。本句意为“作为全球经济中的一个非常大的参与者,中国经济在短期内将
92、受到负面影响。”,此处泛指“一个非常大的参与者”,very以辅音音素开头,应用不定冠词a。故填a。【47题详解】考查固定搭配。固定搭配impact on,意为“对的影响”。故填on。【48题详解】考查过去分词。Health officials at the conference also listed the steps_8_ (take) to fight the virus已有谓语动词listed且无连词,此处用非谓语形式,名词the steps和动词take是逻辑上的被动关系,应用过去分词表被动,做名词the steps的后置定语。故填taken。【49题详解】考查名词。动词raisin
93、g后接名词做宾语,此空用名词形式。故填awareness。【50题详解】考查时态和语态。本次会议是周二举行的,事情已发生,谓语动词用一般过去时,主语The event(单数)和谓语动词organize之间是被动关系,应用一般过去时的被动语态(was/were done)。故填was organized。第四部分写作 (共两节,满分35分)第一节短文改错 (共10小题:每小题1分,满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号() ,并在其下面
94、写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1.每处错误及其修改均限一词。2.只允许修改 10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Jenny,Welcome to my school! When you arrive, there will be a party for you holding by my classmates. You may attend to English classes to feel a differently learning style. After that, you can go to
95、your host family that you can experience the Chinese way of life. You can have meals together chatting anything that interests us.The host family will also show us around some famous scenic spot. You can see people selling kites everywhere because our city was home to kites. There are many kinds of
96、kites to choose from.So isnt it the good idea to buy some for your friends? Write to me unless you have any questions about the schedule.Best wishes.Yours,Zhang Ming【答案】1.holding held2.去掉to3. differently different4. that where5. 在chatting后加about6. us you7. spot spots8. was is9. the a10. unless if【解析
97、】【分析】这是一篇应用文。文章讲述了,张明欢迎珍妮来到他学校,并告知珍妮她到校的相关事宜。【详解】1. 考查过去分词。本句已有谓语will be且无连词,要用非谓语形式,名词a party和动词hold是逻辑上的被动关系,应用过去分词表被动,held by my classmates过去分词短语做名词a party的后置定语。故将holding改为held。2. 考查动词。attend是及物动词,后接名词不用介词to。故去掉to。3. 考查形容词。名词短语learning style要形容词来修饰,应用形容词different。故将differently改为different。4. 考查定语从
98、句关系词。本句是定语从句,先行词是your host family,指地点,在从句中作地点状语,应用关系副词where。故将that改为where。5. 考查动词。chat是不及物动词,后接宾语要加介词about。故在chatting后加about。6. 考查代词。本句意为“寄宿家庭也会带你参观一些著名的景点”,应用代词you指代“你”。故将us改为you。7. 考查名词的数。spot是可数名词,其前有some修饰时要用复数形式。故将spot改为spots。8. 考查时态。本句意为“你可以看到到处都有人卖风筝,因为我们的城市是风筝的故乡。”,此处讲述一般事实,要用一般现在时,主语our cit
99、y是单数,谓语也用单数形式。故将was改为is。9. 考查冠词。本句意为“所以给你的朋友买一些不是个好主意吗?”,此处泛指“一个好主意”,good以辅音音素开头,用不定冠词a。故将the改为a。10. 考查连词。本句意为“如果你对日程安排有任何疑问,请写信给我。”,此处指“如果”,应用if引导条件状语从句。故将unless改为if。第二节书面表达(满分25分)52.假定你是李华,从互联网上得知Banks夫妇的西餐馆在登广告招聘兼职服务员。请写一封电子邮件应聘。内容包括:1.发邮件的目的。2.自我介绍。3.应聘理由(可开阔视野、交到新朋友等)。4.表达自己的希望。注意:1.词数100左右。2.
100、可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mr. & Mrs. Banks,_RegardsLi Hua【答案】Dear Mr. & Mrs. Banks,Im Li Hua, who has just graduated from high school this summer. I know that you want some part-timers for your newly opened Western restaurant on the Internet and Id like to be part of your team.Ive been learning English f
101、or 10 years, and I can express myself fluently. Besides, Im diligent and healthy with a nice character, which helps me get along well with people of different backgrounds. What matters most is the opportunity to expand my horizons as well as make more new friends. And it is the sense of commitment t
102、hat I am eager to raise through such a valuable experience that inspires me to make this request.An early reply at your convenience will be much appreciated if my qualifications meet with your approval.RegardsLi Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文。要求考生写一封电子邮件给为自己西餐馆登广告招聘兼职服务员的Banks夫妇,应聘服务员这一职位。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态
103、:根据提示,时态应为一般现在时结构:总分法 总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 发邮件的目的;2. 自我介绍;3. .应聘理由(可开阔视野、交到新朋友等);4.表达自己的希望。 第二步:列提纲 (重点词组)graduate from;get along well with sb.;expand ones horizons;be eager to do sth.;inspire sb. to do sth.第三步:连词成句1. Im Li Hua, who has just graduated from high school this summer
104、.2. which helps me get along well with people of different backgrounds.3. What matters most is the opportunity to expand my horizons as well as make more new friends.4. And it is the sense of commitment that I am eager to raise through such a valuable experience that inspires me to make this request
105、. (根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。)第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last, Last but not least2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition, As well as, not onlybut (also), including, also3.表转折对比关系:However, On th
106、e contrary, but, Although + clause (从句), In spite of + n/doing, On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 5表换一种方式表达:In other words, that is to say,6.表进行举例说明:For example; For instance; such as + n/doing 7.表陈述事实:In fact, fr
107、ankly speaking8.表选择:eitheror,or连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,结构严谨,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了主从复合句,如who has just graduated from high school this summer这句话中用了who引导的非限制性定语从句,如What matters most is the opportunity to expand my horizons as well as make more new friends这句话中用了What引导的主语从句What matters most;使用了非常好的短语,如get along well with sb.,expand ones horizons,be eager to do sth.,inspire sb. to do sth.等,为文章增色不少。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。