收藏 分享(赏)

湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:344602 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:17 大小:143KB
下载 相关 举报
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第14页
第14页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第15页
第15页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第16页
第16页 / 共17页
湖北省枣阳市白水高中高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、枣阳市白水高中高一英语5月月考试题(2015.5)学校:_姓名:_班级:_考号:_第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A.B.C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。( )1. Which sport does the man like? A. Basketball. B. Golf. C. Ping-pong.( )2. How many people are sharing the room now?

2、 A.3 B4 C5( )3. What are the speakers talking about? A.A new building. B.A bad fire five years ago. C. Ruins caused by a big fire.( )4. Where is the woman most probably now? A. At home. B. In hospital. C. In the office.( )5. What place does the man dream of? A. Paris. B. Rome. C. London. 第二节(共15小题;每

3、小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或被白。每段对话或独白后面有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6段材料 ,回答第 6至 8题。( )6. When did the woman begin to prepare for the performance? A. On May 4. B. In April. C. Three months ago.( )7. Where is the performance going t

4、o be put on? A. In the womans school. B. At the Peoples Theatre; C. At the Youth Square.( )8. Why would the woman want to put on the performance? A. To collect money to repair the Youth Square. B. To help the government celebrate May 4 for free. C. To collect money for the Hope Project.听第 7段材料 ,回答第g

5、至 11题。( )9. Where are the speakers most probably? A. In a school canteen. B. In a restaurant. C. In a supermarket.( )10. What does the woman think of fried noodles with shredded pork? A. Expensive. B. Too fatty. C. Healthy.( )11. What do the two speakers finally decide to eat? A. Some fried sliced p

6、otatoes. B. Sichuan style crispy whole fish. C. Fried noodles with shredded pork. 听第 8段材料,回答第12至4题. ( )12. Why does Mr. Grey choose to work as a truck driver? A. Its his major in the university. B. He didnt get a good degree. C. Hes enjoying his happiness. ( )13. How does the man feel about his life

7、 after work? A. It makes him tired mentally. B. Hes relaxed enough. C. He always loses temper. ( )14. What does the woman think of the mans job? A. It makes good use of education. B. Its good enough to live on. C. Its surprising for a college man. 听第 g段材料 ,回答第 15至 17题。 ( )15. What is Tim fed up with

8、? A. Having to do a tired job. B. Leaving home for work. C. Doing cooking himself. ( )16. What would Tim miss most? A. Walking his dog. B. Mums washing. C. Shops and cinemas. ( )17. Who is going to help Tim tomorrow evening? A. His friends. B. His brother. C. His mum. 听第 10段材料 ,回答第 18至 20题。 ( )18. W

9、hat is the speaker mainly talking about? A. Familys life in New York. B. Mothers shopping story. C. Fathers work in Vietnam.( )19. Why did the speaker have to help his mother with the shopping? A. Hes afraid of shopping alone. B. No Vietnamese worked in the store. C. No Vietnamese lived near her. (

10、)20.Why did the speakers father find the work in a factory difficult?A. He couldnt speak any EnglishB. He had no friends to help him.C. He had a much better job before.第二部分 英语知识运用二、完形填空(共20小题, 每小题1.5分,满分30分) When Glen Kruger picked a small cat from an animal shelter, he did not expect much. Yet righ

11、t from the start, eight years ago, there was an uncommon connection between him and the small black cat. He _ her Inky. “I grew up on a hundred-acre farm and had only cats _ playmatcs,”Kruger, The sevevty-year-old man,says.“My hearing was damaged by the _ of farm epuipment, so I learned to connect w

12、ith _. They react to what they see and what you do.” Inky was a gentle cat, _the house with five other cats. But on a January night in 2009, Inky did _ that would set her apart from _ cats forever. Kruger had gone down to the basemeng to _ the wood stove for the night. When he was finished, he _ to

13、the top of the stairs and reached to turn off the lights. In doing so , he slipped and _ his back against an old shelf. The heavy shelf came crashing down and sent Kruger down the stairs. _ in a pool of blood on the basement floor, Kruger felt _ going into shock(休克). He shouted for help ,_ his wife,

14、 Brenda , was asleep in their bedroom at the opposite end of the house._ Kruger noticed Inky watching from the top of the stairs. “Go get Brenda, ” Krugger said to Inky. Inky _ to the bedroom door and scratched _ until Brenda opened it. Then Inky led her to the _ Brenda found her husband _the stairs

15、 and called 911. Kruger was rushed to the hospital. “I spent six months _ therd,” Says kruger. “Although I became lame , I was blessed. ” Sinec the acciedent, Inky has _ Left Krhgers side. 1 A. gave B. chose C. named D. remembered 2 A. like B. as C. except D. among 3A. sound B. alarm C. noise D. voi

16、ce 4 A. animals B. friends C. farmers D. neghbors 5 A. sharing B. visiting C. dividing D. discovering 6 A. anything B. nothing C. something D. everything 7 A. familiar B. lovely C. ordinary D. outstanding 8 A. shut out B. shut off C. shut down D. shut up 9 A. marched B. flew C. struggled D. climbed

17、10A. bent B. hit C. shook D. pulled 11A. Falling B. Lying C. Appearing D. Thinking 12A. it B. itself C. him D. himself 13A. and B. but C. or D. so 14A. Thus B. Otherwise C. Then D. Rather 15A. walked B. ran C. returned D. withdrew 16A. rapidly B. suddenly C. madly D. urgently 17A. bedroom B. basemen

18、t C yard D. house 18 A. at the bottom of B. in the middle of C. at the top of D. in the front of 19A. regretting B. resting C. relaxing D. recovering 20A. never B. ever C. still D. already三、阅读理解(共20小题, 每小题2分,满分40分) Do you know of anyone who uses the truth to deceive(欺骗)? When someone tells you somet

19、hing that is true, but leaves out important information that should be included, he can give you a false picture.For example, someone might say, “I just won a hundred dollars on the lottery(彩票). It was great. I took that dollar ticket back to the store and turned it in for one hundred dollars!” This

20、 guy is a winner, right? Maybe, maybe not. We then discover that he bought $ 200 worth of tickets, and only one was a winner. Hes really a big loser! He didnt say anything that was false, but he left out important information on purpose. Thats called a half-truth. Half truths are not technically lie

21、s, but they are just as dishonest. Some politicians often use this trick. Lets say that during Governor Smiths last term, her state lost one million jobs and gained three million jobs. Then she seeks another term. One of her opponents says, “During Governor Smiths term, the state lost one million jo

22、bs!” Thats true. However, an honest statement would have been, “During Governor Smiths term, the state had a net gain of two million jobs. Advertisers will sometimes use half-truths. Its against the law to make false statements so they try to mislead you with the truth. An advertisement might say, “

23、Nine out of ten doctors advised their patients to take Yucky Pills to cure toothache.” It fails to mention that they only asked ten doctors and nine of them work for the Yucky Company.This kind of deception happens too often. Its a sad fact of life: Lies are lies, and sometimes the truth can lie as

24、well. 21We may infer that the author believes people should _.A. buy lottery tickets if possible B. make use of half-truthsC. be careful about what they are told D. not trust the Yucky Company22Which of the following is true according to the passage?A. Using half truths is against the law. B. Techni

25、cally, half truths are in fact lies.C. Yucky Pills is a very good medicine for toothache.D. Governor Smith did a good job during her last term.23Which of the following best expresses the main idea of the passage?A. Hes really a big loser! B. Sometimes the truth can lie as well.C. Advertisers will so

26、metimes use half truths. D. Its against the law to make false statements. Many young people tell me that they want to be writers. I always encourage such people, but I also explain that there is a big difference between being a writer and writing. In most cases these people are dreaming of wealth an

27、d being famous, not the long hours alone at the typewriter.When I became a writer, I had no future. What I had was a friend called George. He found me a home. It was cold and had no bathroom. I could only afford a used typewriter. A year later, however, I still hadnt received a break and began to do

28、ubt myself. But I knew I wanted to write. I would keep putting my dream to the testeven though it meant living with fear of failure. This is the shadow land (阴影) of hope, and anyone with a dream must learn to live there. Then one day I got a call from a friend who asked me to be an assistant for $6,

29、000 a year. As the dollars were dancing in my head, something brought me to my sense. “Thanks, but no,” I heard myself saying. After that, I walked around my little room and started to feel like a fool. I felt a little low.Later, I gradually began to sell my articles. It was after 17 years of being

30、a writer that Roots was published. At once I had the kind of fame and success that few writers ever experienced. The shadows had turned into great sunlight. Before that, it was a long and slow climb out of the shadows.24The second paragraph is mainly about _.A. the job chance the author ever hadB. t

31、he difficulties before the author succeededC. the great help from the authors friendsD. the important choices the author made25The underlined word “something” in Paragraph 2 refers to _.A. the authors dream of being a writerB. the authors trouble in making moneyC. the authors hard life before succes

32、sD. the authors wish to be successful26 How did the author feel after he refused the job offer?A. confident B. angryC. excited D. unhappy Register(注册) in personRegister by phone Register by mail1781 N. Winchester ST.Call 264 8833Use form givenChicagoBasic PhotographyThis is an eight-hour course for

33、beginners who want to learn how to use a 35mm camera. The teacher will cover such areas as kinds of film, light, and lenses(镜头). Bring your own 35mm camera to the class.Course Charge: $150Jan. 10, 12, 17, 19, Tues. & Thurs. 6-8p.m.Marianne Adams is a professional photographer whose photographs appea

34、r in many magazines.Understanding ComputersThis twelve-hour course is for people who dont know very much about computers, but who need to learn about them. You will learn what computers are, what they can and cant do, and how to use them.Course Charge: $75Equipment Charge: $10Jan. 7, 14, 21, 28, Sat

35、. 9-12 a.m.Joseph Saimders is a professor of computer science at New Urban University. He has over twelve years of experience in the computer field.Stop SmokingDo you want to stop smoking? Have you already tried to stop and failed? Now it is the time to stop smoking using the latest methods. You can

36、 stop smoking, and this twelve-hour course will help you do it.Course Charge: $30Jan. 4, 11, 18, 25 Mon. 4-7 p.m.Dr.John Goode is a practicing psychologist(心理学家)who has helped hundreds of people stop smoking.Typing This course on weekdays is for those who want to type as well as those who want to im

37、prove their typing. You are tested in the first class and practice at one of eight different skill levels. This allows you to learn at your own speed. Each program lasts 20 hours. Bring your own paper.Course Charge: $125Materials Charge: $25Two hours each evening for two weeks.This course is taught

38、by a number of business education teachers who have successfully taught typing courses before.27The word “professional” in this advertisement most probably means “_”A. spiritual B. journalistC.experiencedD. professor28The shortest course is _. A.Typing B. Understanding ComputersC. Stop SmokingD. Bas

39、ic Photography29A course which can do something good for your health will cost_.A. $30B.$50C.$10D.$12530There are typing courses_.A. on Saturdays and SundaysB. from Monday to FridayC. from Monday to SaturdayD. on each day in the week31If you can have free time only on weekends, you should take the c

40、ourse _.A. Basic PhotographyB. Understanding ComputersC. Stop Smoking D. Typing President Barack Obama and First Lady Michelle Obama ended their first trip to India on Monday. The First Couple set off on the ten-day tour of Asia on Friday. Obamas goals for the tour are to improve ties between the US

41、 and the region, and to promote (促进) economic growth and job creation. The President and his team will return to Washington, D.C. on November 14.The Obamas began their trip in Mumbai, India, the financial and economic center of the country, on November 6. There, they met with government officials, b

42、usiness leaders and school groups. Up first on the schedule was a visit to a memorial at the TajMahal Palace and Tower Hotel. Obamas second day in India was lighter than the first. The Presidential visit took place on Diwali, or the Festival of Lights. The five-day religious festival is celebrated e

43、ach year by Hindus, Sikhs and others. The Obamas spent the holiday visiting with local schoolchildren. On Monday, Michelle Obama joined 15 Indian school girls on a field trip to a museum of Indian craft work. During the tour, the First Lady stressed to the students the importance of education. Most

44、of the children on the trip are the first girls in their families to attend school. Mrs Obama also encouraged the young women to stay fit, telling them that she likes to exercise because “women have to stay strong”.Early tomorrow, the Obamas will travel to Indonesia, the country in which the Preside

45、nt spent four years as a boy. After that, they will fly to Seoul, South Korea, to attend the Group of Twenty, or G-20, economic summit. The conference brings together leaders from 20 wealthy and developing nations and the European Union. They meet twice a year to address challenges that affect the g

46、lobal economy.The final leg of the tour will be in Japan, where Obama will attend the Asia-Pacific Economic Cooperation summit.32 According to Paragraph 1, what are the goals for the ten-day tour?a. To improve ties between the US and Asia.b. To do sight-seeing in the countries.c. To help economy gro

47、w faster.d. To help create more jobs.A. abc B. acd C. ad D. abcd33What is Paragraph 2 mainly about?A. What the First Couple did in India.B. How long the First Couple stayed in India.C. Introduction to a traditional holiday in India.D. What the First Couple thought of their tour in India.34 During th

48、e field trip to a museum of Indian craft work, the First Lady _.A. asked why only the first girls could go to schoolB. told the students the importance of craft workC. explained why women must stay strongD. encouraged the students to study hard35 We can know from the passage that Mr Obama _.A. will

49、stay in Indonesia for four daysB. will stay in Japan for the shortest timeC. hasnt attended the Group of Twenty beforeD. will attend an important conference in Seoul36 How many countries does the First Couple plan to visit in total in their ten-day tour in Asia?A. 3. B. 4. C. 5. D. 6. A recent study

50、, published in last weeks Journal of the American Medical Association, offers a picture of how risky(冒险的) it is to get a lift from a teenage driver. Indeed, a 16-year-old driver with three or more passengers is three times as likely to have a deadly accident as a teenager driving alone, while the ri

51、sk of death for drivers between 30 and 59 decreases with each additional passenger. The authors also found that the death rates for teenage drivers increased sharply after 10 p.m., and especially after midnight. With passengers in the car, the driver was even more likely to die in a late-night accid

52、ent.Robert Foss, a scientist at the University of North Carolina Highway Safety Research Center, says the higher death rates for teenage drivers have less to do with “really stupid behavior” than with just a lack of driving experience. “The basic issue,” he says, “is that adults who are responsible

53、for issuing licenses fail to recognize how complex and skilled a task driving is.” Both he and the author of the study believe that the way to mitigate (使缓解)the problem is to have states set up so-called graduated licensing systems, in which getting a license is a multistage process. A graduated lic

54、ense requires that a teenager first prove himself capable of driving in the presence of an adult, followed by a period of driving with night or passenger limits, before graduating to full driving licenses. Graduated licensing systems have reduced teenage driver crashes, according to recent studies.

55、About half of the states now have some sort of graduated licensing system in place, but only 10 of those states have limits on passengers. California is the strictest, with a new driver under 20 forbidden to carry any passenger (without the presence of an adult over 25) for the first six months. 37W

56、hich of the following situations can we infer is most dangerous according to the passage?AA teenager driving after midnight with passengers in the car.BAdults giving a lift to teenagers on the highway after 10 p.m.CAdults driving with three or more teenage passengers late at night.DA teenager gettin

57、g a lift from a stranger on the highway at midnight.38According to Robert Foss, the high death rate of teenage drivers is mainly because of _. Atheir frequent driving at night Btheir improper ways of drivingCtheir driving with passengers Dtheir lack of driving experience39According to Paragraph 3, w

58、hich of the following statements is TRUE?AThe licensing departments are partly responsible for teenagers driving accidents.BDriving is too complex a skill for teenagers to learn.CTeenagers should be forbidden to apply to take driving lessons.DTeenagers should spend more time learning to drive.40A su

59、ggested measure to be taken to reduce teenagers driving accidents is that_.Adriving in the presence of an adult should be made a ruleBthe licensing system should be improvedCthey should not be allowed to drive after 10 p.m.Dthey should be forbidden to take on passengers五、短文改错(题型注释)41短文改错(共10小题;每小题1分

60、,满分10分)下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写上该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。注意:1.每处错误及修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。It isnt hard to grow up into a responsible members of society.I can well remember an incident that happens on a rainy Sunday afternoon. I was o

61、n my way to the bookstore and was waiting the green light at a crossing when a girl of about ten was knocked on by a passing car, it drove off quickly. A man immediately rushed to a girl to give her first aid and I joined in without hesitation. Luckily she was not badly injured but we sent her to th

62、e nearest hospital. Comparing with the escaped driver, I am proud of what I did.As a member of society, I am aware of that being responsible is that it takes to make a better society.六、阅读填空(共10小题;每小题1分,满分10分) Hugging is an extremely positive form of communication. It expresses the values of love, ap

63、proval, gratitude and forgiveness. Research shows that hugs have more positive effects on children and adults than just some encouraging words and a smiling face. Giving our child a hug on various occasions can make a world of difference in our young learners lives.On the first day of school, giving

64、 a hug coupled with a few calming breaths just might help your little learner overcome The First Day Fears. By the way giving hugs for the first full week wouldnt hurt either. Hugs are relatively inexpensive and apparently very healthy.Its the day of the class play and your kid is not so confident a

65、bout saying a few words as a wild turkey in front of an audience. Giving a hug coupled with a few encouraging words just might help them feel more confident.Usually, bedtime is the most frightening time of the day for most kids,who feel very stressed and may stay up. Giving a tight hug coupled with

66、reading their favorite story or singing their favorite song may help them have a good sleep.Besides, according to Intelligence Quotient Development in Children on eH, A caring yet inspiring environment is always helpful in promoting a childs language skills. Make sure your child gets plenty of hugs

67、and kisses and hears positive and encouraging words from you.Sometimes we get caught up in teaching, parenting, providing, and protecting our children that we forget to hug them. If theres one thing your child or student may need from you to help adapt their behavior or improve their IQ, it may just

68、 be something as simple as a hug.A positive hug could change the course of the day for you both when you least expect it. So remember to hug your children often and put emotion behind it and really mean it!TitleThe Positive Effect of HugsIntroductionHugging 42 positive messages, and it can make the

69、childrens world different.BenefitsHelping children 43fearsGiving a hug and whispering to 44_ them downBuilding 45Hugging with a few words of46_Relieving 47Hugging 48 and reading bedtime stories or singing their favorite songsImproving childrens language skills and IQ positivelyCreating a caring and

70、inspiring (83) 49_with plenty of hugs, kisses and encouraging words50 to give children a hug out of a tight scheduleConclusionA positive hug to children can be of great benefit to both the giver and the5152 Rivers are one of our most important natural resources. Many of the worlds great cities are l

71、ocated on rivers, and almost _1_ country has at least one river _2_(flow) through it that plays _3_ important part in the lives of its people. Since the beginning of history, people _4_ (use) rivers for transportation. The longest one in the United States is the Mississippi, and the lifeline of Egyp

72、t is the Nile. _5_ transportation, rivers give water to drink, water for crops, and chances for fun and recreation (消遣,娱乐活动)for the people _6_ live along their banks. However, large cities and industries that are located on rivers often make problems. As the cities grow _7_ size and industries incre

73、ase in number, the water in the rivers becomes _8_ (pollute) with chemicals and other materials. People come to kwon the _9_ (important) of doing more to keep their rivers clean _10_ they want to enjoy the benefits of this natural resource. 七、书面表达(30分)53每年高考后,高考状元被“热炒”。他们被各种采访和社会活动所包围。对此现象,有些人表示支持,有

74、些人表示反对。请你结合下表,围绕“Should we give more attention toTop-rated college entrance exam takers?”这一话题写一篇英语短文来介绍这一现象并给出自己的看法。支持者认为1. 可以促进社会对教育的重视2. 可以为广大学子树立良好的榜样反对者认为1. 过度的关注对状元本人有害2. 高分不一定高能注意:1. 词数120左右2. 可适当发挥,以使行文连贯;3. 开头已给出,不计人总词数。Every year after the college entrance exam,the toprated exam takers will

75、 attract wide attention from all over the country. 参考答案听力部分1-5BBCCC 6-10CBCAB 11-15BCBCD 16-20ABABC 1C2B3C4A5A6C7C8B9D10B11B12D13B14C15B16C17B18A19D20A【解析】1考查动词词义辨析。这儿是说Glen Kruger为他捡到的小猫起了个名字,Inky,所以选C项。2考查介词词义辨析。Glen Kruger说他在一个一百英亩的农场上长大,只有猫作他的玩伴,所以选B项。3考查名词词义辨析。Glen Kruger的听力只能是被机器的噪声损坏,所以选C项。4考

76、查名词词义辨析。根据第一段中的“there was an uncommon connection between him and the small black cat”和后面的“They react to what they see and what you do.”可知,这儿的they是指动物。所以选A项。5考查动词词义辨析。根据“Inky was a gentle cat”可知,Inky很温顺,所以它和其他五只猫共同住在一个物理,所以选sharing。6考查代词词义辨析。根据后面讲的Inky救Glen Kruger命的过程,可知是它做了一件让它与其他普通的猫区别开的事。所以用someth

77、ing。7考查形容词词义辨析。与Inky救助人的命比起来,其他的猫相对而言就很普通了,所以选C项。8考查动词词组辨析。A项“把关在外面”;B项“关闭”;C项“停工”;D项“住嘴,囚禁”。由句意可以看出,四个选项中只有B项能与wood stove搭配,所以选B项。9考查动词词义辨析。他爬到梯子顶上去关灯,所以用climb。10考查动词词义辨析。根据后面沉重的架子倒在地上,并把Glen Kruger也带下了梯子,可知他的背撞在一个旧架子上。所以选B项。11考查动词词义辨析。前面说Glen Kruger被架子带下了梯子,所以他应该是躺在血泊里,所以用lying。12考查代词词义辨析。根据后面的goi

78、ng into shock可知,Glen Kruger感觉自己快要休克了,所以选himself。13考查连词词义辨析。根据“He shouted for help”和“his wife, Brenda , was asleep in their bedroom at the opposite end of the house”可知,这两句话之间是转折关系,所以用but。14考查连词词义辨析。then在这儿的意思是就“在那个时候”, Glen Kruger向妻子求助没有得到回应,正要绝望时,突然看到了Inky。15考查动词词义辨析。Glen Kruger看到了Inky,于是让它去叫他的妻子,In

79、ky于是就跑到了卧室门口,所以用ran。16考查副词词义辨析。Inky跑到卧室门口后就疯狂地抓门,直到Brenda打开门。A项“快速地”,B项“突然”,D项“急切地”,均不合题意。17考查名词词义辨析。Glen Kruger在地下室,Inky自然要把他妻子带到地下室。所以选B。18考查介词短语辨析。上文中说架子倒地的时候把Glen Kruger带下了梯子,所以他现在应该在梯子下面,选A。19考查动词词义辨析。Glen Kruger被送进了医院,在医院里花了六个月的时间恢复,所以用recovering。20考查副词词义辨析。因为Inky救了Glen Kruger一命,所以他要时刻把它带在身边。

80、21C22D23B【解析】试题分析: 谎言能骗人,但是你相信事实也能骗人吗?在本文中作者介绍了有些人是如何利用部分事实来进行欺骗的,比如广告中说“十个医生中有九个会建议他们的病人服用Yucky Pills来治疗牙痛”,但是他们没提到的事实是:被问到的这十个医生中有九人是Yucky Pills公司的。21C推理判断题。作者在文章开头用Do you know of anyone who uses the truth to deceive?引出话题,然后给出例子来说明这一情况,由此推断作者目的是提醒人们要注意别人告诉他们的话,答案选C。22D根据文章第三段her state lost one mil

81、lion jobs and gained three million jobs可知在她的任职期间就业的净增长是两百万份工作,所以她的工作是杰出的,其他选项内容错误,答案选D。23B主旨大意题。作者在文章开头提出话题Do you know of anyone who uses the truth to deceive?,中间列举了三个例子来证明事实也会欺骗人的情况,最后作者通过Its a sad fact of life:Lies are lies,and sometimes the truth can 1ie as well与开头相呼应,故B选项内容更能表达文章中心,答案选B。考点:考查社会生

82、活类短文阅读。 24B25A26D【解析】试题分析:文章大意:作者以亲身经历告诉那些想成为作家的人只有坚持自己的梦想并不断的克服困难才能够成功。24B段落大意题,第二段作者主要讲述自己成为作家之前,作者遇到的种种困难并为之克服。故B正确。25A词义推测题,根据文中语句As the dollars were dancing in my head, something brought me to my sense.理解可知something指作者想成为作家的梦想。故A正确。26D推理判断题,根据文中语句After that, I walked around my little room and s

83、tarted to feel like a fool. I felt a little low.可知作者当时情绪低落。故D正确。考点:考查社会类短文阅读 27C28D29A30B31B【解析】试题分析:本文主要介绍了4个培训课程的有关信息,如果学习时间,学习的费用等。27C细节推理题。根据本句Marianne Adams is a professional photographer whose photographs appear in many magazines.可知Marianne Adams的作品出现在很多的杂志里,说明他是一个很有水平很有经验的摄影师,故该词是指D项的含义。28D细节

84、题。根据Basic Photography Jan. 10, 12, 17, 19, Tues. & Thurs. 6-8p.m.以及Understanding ComputersJan. 7, 14, 21, 28, Sat. 9-12 a.m.和Stop Smoking Jan. 4, 11, 18, 25 Mon. 4-7 p.m.可知Basic Photography的时间是最短的,只有2小时。故A正确。29A推理题。在这四个活动中只有第三个活动Stop Smoking停止抽烟是对人的身体有好处的,该活动的费用是Course Charge: $30;故B正确30B细节理解题。根据Typ

85、ing中提到This course on weekdays is for those who want to type as well as those who want to improve their typing.这个课程在工作日为那些想提高自己打字技术的人准备的,故选B项。31B细节推断题。根据Understanding Computers该部分中的时间Jan. 7, 14, 21, 28, Sat. 9-12 a.m.可知课程的时间是在星期六。如果想再周末参加学校,应该参加这一课程。故B正确。考点:考查广告类短文阅读 32B33A34D35D36B【解析】32细节理解题。根据第一段的

86、Obamas goals for the tour are to improve ties between the US and the region, and to promote economic growth and job creation.可知奥巴马此次前往亚洲,是为了增加亚洲和美国之间的联系,促进经济发展和创造更多的就业机会,故选B。33主旨大意题。通读第二段,可知主要介绍了奥巴马夫妇在印度访问的经历,故选A。34推理判断题。根据第三段的During the tour, the First Lady stressed to the students the importance o

87、f education.可推断在参观博物馆的过程中,第一夫人鼓励了学生们要努力学习。35细节理解题。根据第四段的After that, they will fly to Seoul, South Korea, to attend the Group of Twenty, or G-20, economic summit.可知在接下来的访问过程中,奥巴马会在首尔参加一个重要的会议。36细节理解题。通读全文,可知奥巴马夫妇这次访问一共会去往四个国家,分别为印度、印度尼西亚、韩国和日本。 37A38D39A40B【解析】试题分析:文章大意:调查研究表明青少年驾车死亡率高于成年人。本文还提出了解决此问

88、题的相应措施。37A 推理判断题。根据第二段句子 increased sharply after 10 p.m., and especially after midnight. With passengers in the car, the driver was even more likely to die in a late-night accident.可以推断出,青少年午夜之后驾车载人是最危险的时候。所以答案选A。38D细节理解题。 根据第三段句子the higher death rates for teenage drivers have less to do with “reall

89、y stupid behavior” than with just a lack of driving experience可知,青少年司机的高死亡率与“驾驶经验缺失”的关系比“做傻事”更大。关键要理解less表否定。所以答案选D。39A 正误判断题。根据第三段最后的句子“The basic issue,” he says, “is that adults who are responsible for issuing licenses fail to recognize how complex and skilled a task driving is.”可以判断,Robert Foss强调

90、指出,根本问题是,负责发放驾照的成年人没能认识到驾驶汽车非常复杂且技术性很强。所以他们对青少年司机的车祸问题负有责任。因此答案选A。40B 细节理解题。文章的第四五两段讲的都是驾照发放系统的改进问题,对于A、C、D所说的几条建议,在最后两段介绍的建议中都只字未提。所以答案选B。考点:考查调查研究类阅读41【小题1】members-member【小题2】happens-happened【小题3】waiting后面加for【小题4】on-down【小题5】it-which【小题6】a -the【小题7】but-and【小题8】Comparing-Compared【小题9】aware of 去掉of

91、【小题10】thatwhat【解析】【小题1】members-member 考查名词的单数形式。根据前面a 故用单数形式。【小题2】happens-happened 考查动词的专题研讨。根据语境可知发生在过去,故用一般过去时。【小题3】waiting后面加for 考查动词短语。Wait for等待。【小题4】ondown 考查副词辨析。Knock sb down把某人撞倒;【小题5】it-which 考查定语从句。 A passing car是先行词,定语从句drove off quickly缺少主语,故用which来引导。【小题6】a -the 考查冠词。The man 因为上文已经提到,故

92、表示特指。【小题7】butand 考查连词。句意:幸运地是她受伤不严重并且被送到最近的医院。两个句子是并列结构。【小题8】Comparing-Compared 考查非谓语动词。句意:与逃跑的司机相比,我以我自己的所做自豪。【小题9】aware of 去掉of 考查固定短语。Be aware that 某人意识到;【小题10】thatwhat 考查表语从句。句意:作为社会的一员,我意识到责任让是这个美好的社会所需要的。根据take缺少宾语,故用what来引导。考点:短文改错。 42conveys/expresses 43overcome/conquer44calm 45confidence 46

93、encouragement 47stress48Tightly 49environment50Remembering51receiver 【解析】42conveys/expresses 【试题解析】同义词转换/原词再现。根据文章第二句It expresses the values of love, approval, gratitude and forgiveness.可知拥抱可以表示爱,赞许,感觉和原谅等等不同的价值观。所填之词必须指:表示,传达。故convey/express正确。注意第三人称单数形式。43overcome/conquer 【试题解析】原词再现。根据第二段1,2行help

94、your little learner overcome The First Day Fears.可以把克服恐惧感。44calm 【试题解析】推理题。根据文章第二段可知一个拥抱加上一些鼓励的话能够让孩子从恐惧中平静下来,故使用动词calm。45confidence 【试题解析】词性转换。根据第三段第二行Giving a hug coupled with a few encouraging words just might help them feel more confident可知拥抱和一些鼓励性的话语让他们感觉更为自信。原文中是形容词,表格里需要使用名词。46encouragement 【

95、试题解析】词性转换。根据第三段Giving a hug coupled with a few encouraging words把其中的a few encouraging words转换成a few words of encouragement。47stress【试题解析】词性转换。根据第4段第一句Usually, bedtime is the most frightening time of the day for most kids,who feel very stressed and may stay up.可知睡觉是孩子第一天孩子最害怕的时间。他们会感觉到压力,拥抱可以缓解他们的压力。

96、原文里的形容词,表格里需要名词。48tightly 【试题解析】词性转换。根据第四段Giving a tight hug coupled with reading their favorite story原文里是形容词tight,表格里需要的是副词tightly来修饰动词。49 environment 【试题解析】原词再现。根据第五段第二句A caring yet inspiring environment is always helpful in promoting a childs language skills可知拥抱可以创造出一个很好的环境。50Remembering 【试题解析】词形

97、转换。根据So remember to hug your children often and put emotion behind it and really mean it!可知要给孩子一个拥抱,让他们勇敢面对一切。表格里要使用动名词的形式,前面这一列都是动名词的形式。51receiver 【试题解析】总结归纳。本题所填之词要和前面的give对应,形成giver and receiver.521. every / each 2. flowing 3 an 4 have used 5 Besides 6 who 7 in 8 polluted 9 importance 10 if【解析】53

98、 Every year after the college entrance exam, the top-rated exam takers will attract wide attention from all over the country. They accept various interviews.,take part in different social activities and receive quite a lot of prize money as well.Some people say yes” to this phenomenon. They think, f

99、or one thing, it can make more people care about education; for another, those top students can and do set good examples to the rest of the students.However, others hold opposite opinions about this, they believe that giving too much attention to those top winners can do more harm than good to them.

100、 Meanwhile, high marks dont necessarily mean strong ability.In my opinion,its all right to give proper attention to those top winners, but we shouldnt pay too much attention to them. After all, exams and marks arent everything.【解析】 试题分析:考查提纲类书面表达:这是一篇提纲类作文,我们需要用正确的英语把给出的要点表达出来. 动笔前,一定要认真分析要点,理解要点要表达

101、的含义,不能遗漏要点,跑题偏题。本作文中给出的要点比较具体,故需要准确表达.写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。特别注意在选择句式时要赋予变化。平时除了加强词汇积累,写作联系以外,还可以适当记忆一些类似的范文,这样在考试中可以起到事半功倍的效果。【亮点说明】范文中运用一些常见的短语attract wide attention吸引注意力;take part in参与 ;care about关心;set good examples to为。设立榜样;They accept various interviews.,take part in different social activities and receive quite a lot of prize money as well这个句子提到三个并列的谓语动词,时态保持一致;they believe that giving too much attention to those top winners can do more harm than good to them.这个句子考查到动名词做主语;考点: 提纲类作文

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1