收藏 分享(赏)

江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:343550 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:23 大小:118.50KB
下载 相关 举报
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共23页
江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、江西省南昌市八一中学、洪都中学等七校2020-2021学年高一英语下学期期中联考试题(含解析)第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小題;每小题15分,满分75分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the dog doing now? A. Playing. B. Sleeping. C. Eating.2. What doe

2、s the man ask for? A. Coffee. B. Sugar. C. Salt.3. Why wont the woman watch the game with the man tonight? A. She has to work late.B. She wants to visit Sally.C. She doesnt like basketball.4. How much will the woman lend the man? A. 5. B. 7. C. 9. 5. Where will the speakers study tonight? A. In the

3、school library.B. At the mans house.C. At the house of the mans sister.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are Meis lessons about? A. Painting. B. Speaking Chinese. C. Drawing Chin

4、ese words.7. How does Meis teacher help Mei? A. He makes learning fun.B. He tells her to be patient.C. He makes the lessons easy.听第7段材料,回答第8、9题。8 What is the first problem the man thinks about the camera? A. Its getting old. B. Water got into it.C. Something is wrong with the screen.9. What does the

5、 man probably mean in the end? A. The camera is on the wrong setting.B. The woman is good at taking photos.C. There is nothing wrong with the camera.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the probable relationship between the speakers? A. Mother and son. B. Brother and sister. C. Husband and wife.11. What doe

6、s the man think of the womans idea? A. Its smart. B. Its against their traditions.C. Itll make them stressed out.12. Where do the speakers come from? A. China. B. Britain. C. America.听第9段材料,回答第13至16题。13. What day is it today? A. Wednesday. B. Thursday. C. Friday.14. What does the man hope to do this

7、 afternoon? A. Watch a basketball game. B. Go for a job interview.C. Meet Yao Ming.15. What will Yao Ming talk about? A. Why its important to go to university.B. What its like to be famous in the U.S.C. How to start a successful basketball career.16. How old was the woman when she first heard about

8、Yao Ming? A. Four years old B. Seven years old. C. Eight years old.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did the speaker and her father first move to the U.S.? A. To live with their family. B. To find good jobs.C. To learn English.18. What did the speaker want to be? A. A market owner. B. A doctor. C. A teacher

9、.19. Where did the speaker go to college? A. In Los Angeles. B. In San Francisco. C. In New York City.20. How does the speech probably make the students feel? A. Worried. B. Encouraged. C. Disappointed.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABefore W

10、e Were YoursAuthor: Lisa WingatePublished in 2017Before We Were Yours is a touching story about families reunited. It moves deeply almost everyone who reads it. Before We Were Yours is adapted(改编)from real-life historical events, making the novel an interesting read for those who want to find out mo

11、re about the great happenings in post-war American history. Nudge: Improving Decisions about Health, wealth, and happiness Author: Richard H. Thaler and Cass R. SunsteinPublished in 2008The book is written by Richard H. Thaler, the winner of the Nobel Memorial Prize in Economic Sciences in 2017, and

12、 Cass R. Sunstein and it was named one of the best books of 2008 by The Economist. Every day we make choices-about what to buy or eat, about our childrens health and education, and so on. Unfortunately, we often choose poorly. This book is about how we make these choices and how we can make better o

13、nes.The Fault in Our StarsAuthor: John GreenPublished in 2012The book is the award-winning author John Greens most heartbreaking work. The story is told by Hazel Grace, a 16-year-old girl with cancer. She is forced by her parents to attend a support group where she meets and falls in love with 17-ye

14、ar-old Augustus Waters.Still Just KiddingAuthor: Cassandra CalinPublished in 2018Have you ever wondered how a comedy writer comes up with funny ideas and turns them into comics? In this book Cassandra will be telling us all about herself and showing where her ideas come from Cassandra will even go a

15、 step further and show how she designs her comics in a way that is sure to put a smile on even the angriest faces.1. What is special about the book Before We Were Yours?A. It is written for parents.B. It is based on the real events.C. It describes the history of America.D. It talks about the events

16、during the war.2. Which book may teach you to spend your money wisely?A. Nudge: Improving Decisions about Health, Wealth, and Happiness.B. Still Just Kidding.C. The Fault in Our Stars.D. Before We Were Yours.3. Whats your feeling after reading the book The Fault in Our Stars?A. Shocked.B. Lucky.C. F

17、unny.D. Sad.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文,主要介绍了四本书。【1题详解】细节理解题。根据BeforeWeWereYours部分中的“BeforeWeWereYoursisadapted(改编)fromreal-lifehistoricalevents”(BeforeWeWereYours改编自真实的历史事件)可知,BeforeWeWereYours这本书是根据真实的事情改编的。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Nudge:ImprovingDecisionsaboutHealth,Wealth,andHappiness部分中的“Everyd

18、aywemakechoicesaboutwhattobuyoreat,aboutourchildrenshealthandeducation,andsoon.”( 每天我们都要做出选择关于买什么或吃什么,关于我们孩子的健康和教育,等等。)可知,Nudge:ImprovingDecisionsaboutHealth,Wealth,andHappiness这本书可以教你明智地花钱。故选A。【3题详解】推理判断题。根据The Fault in Our Stars中“The book is the award-winning author John Greens most heartbreaking

19、work. The story is told by Hazel Grace, a 16-year-old girl with cancer. She is forced by her parents to attend a support group where she meets and falls in love with 17-year-old Augustus Waters.”(这本书是获奖作家约翰格林最令人心碎的作品。这个故事是由16岁的癌症女孩哈泽尔格雷斯(Hazel Grace)讲述的。她的父母强迫她参加一个互助小组,在那里她遇见了17岁的奥古斯都沃特斯并爱上了他。)由此可知,

20、看完The Fault in Our Stars这本书后我的感觉是“伤心”。故选D。BAfter a year at sea, 16-year-old Laura Dekker can finally say, “Mission accomplished!” Last month, she finished a daring trip around the world aboard her 38-foot boat, Guppy. Dekker, who is from the Netherlands, traveled more than 30,000 miles all by hersel

21、f. She is the youngest person ever to sail around the globe alone.Dekker had wanted to lake on this challenge when she was even younger. She first tried to set sail at the age of 13, but a court in the Netherlands stopped her. They said that she was too young to make such a risky trip by herself. Bu

22、t Dekker insisted she had the navigation skills and patience of an adult sailor.She finally took off on January 20, 2011. During her trip, Dekker battled loneliness, storms, and worries about pirates. But she also got to surf, scuba dive, and started a new hobby: playing the flute. Although Dekker d

23、idnt spend all of her time at seashe stopped at ports along the wayshe did spend her 16lh birthday on the open ocean. To celebrate, she ate doughnuts for breakfast.But Dekker didnt sail into the record books. Guinness World Records and the World Sailing Speed Record Council no longer recognize recor

24、ds for “youngest” sailors. They dropped the category in 2009 to discourage children from attempting such dangerous feats (壮举). But that didnt stop Dekker,who was born on a yacht during a seven-year world voyage undertaken by her parents.Dekker doesnt mind that she wont hold an official record. She s

25、ays it was a personal goal, and she is happy she achieved it.“I am not disappointed at all that Guinness World Record wont recognize my attempt.” Dekker wrote on her website. “I did not start on my trip to achieve any recordI did it just for myself.”4. Dekker wasnt allowed to sail at the age of 13 b

26、ecause .A. people were concerned about her safetyB. she didnt learn any sailing skills wellC. she had to continue her study at schoolD. she didnt have enough patience for long trips5. What does the underlined word “accomplished” in Paragraph 1 mean?A. Failed.B. Completed.C. Continued.D. Started.6. I

27、n 2009 records for youngest sailors were canceled in order to .A. set a higher sailing standard for teen sailorsB. stop children entering Guinness World RecordsC. encourage parents to sail with their childrenD. prevent children making dangerous attempts7. What could be the best title for this passag

28、e?A. A New Guinness World Record in SailingB. A New Sailing Standard for Teen SailorsC. A Teen Girl Sailing Alone Around the WorldD. The Youngest Sailor in Guinness World Records【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。本文主要讲述了16岁的少女Laura Dekker独自完成了一次环球航行的壮举。【4题详解】细节理解题。根据第二段的“She first tried to set

29、sail at the age of 13, but a court in the Netherlands stopped her. They said that she was too young to make such a risky trip by herself.( 13岁时,她第一次尝试起航,但荷兰一家法院阻止了她。他们说她太年轻了,不能独自做这样冒险的旅行)”可知,人们担心她的安全,认为她太小,所以阻止了她冒险。故选A项。【5题详解】猜测词义题。根据划线句下文“Last month , she finished a daring trip around the world(上个月

30、,她完成了一次大胆的环球之旅)”可推断,划线句“After a year at sea, 16-year-old Laura Dekker can finally say,Mission accomplished!”句意为:在海上一年后,16岁的劳拉德克尔终于可以说,“任务完成了!”,画线词和”finish“意思相近。故选B项【6题详解】细节理解题。根据第四段倒数第二句“They dropped the category in 2009 to discourage children from attempting such dangerous feats (壮举).( 2009年,为了阻止孩子

31、们尝试这种危险的壮举,他们放弃了这一奖项)”可知,他们放弃这一类别的原因是为了阳止孩子们冒险。故选D项。【7题详解】主旨大意题。根据第四段第二句话Guinness World Record and the World Sailing Speed Record Council no longer recognize records for youngest sailors.”可知,Dkker的航行纪录不会被吉尼斯认可,所以本文主旨与吉尼期纪录无关。通读全文可知,本文主要介绍了16岁的少女Laura Dekker独自环球航行的经历。因此推断C项“一个独自驾船环游世界的女孩”为最佳标题。故选C项。C

32、Canadians have a global reputation(名声)for being polite. A survey ranked Canada first out of 50 countries. Most Canadians think that while being polite can be a superficial attitude when people are communicating with friend and strangers, being “kind” to others generally requires a much greater effor

33、t and truly knows who you are as a person.A national survey made by Environics Research Group for Coca-Cola Canada shows that on average each Canadian has shown kindness to others through random(随意)actions four times in the last four weeks. Examples of their kindness include things such as opening a

34、 door for a stranger, offering to carry heavy items or giving up your seat for someone else in a public bus.With millions of acts of kindness happening every day, most Canadians surveyed felt kind folks deserved more recognition for their actions. Coca-Cola Canada has decided to praise some very spe

35、cial individuals who make others happy with good acts in their own communities. The goal is to share their stories to help inspire(鼓舞)others to give a little kindness too.“When it comes to kindness, seeing really is believing,” says Carolyn Harty, Senior Brand Manager of Coca-Cola. “More than half o

36、f Canadians are inspired to pay it forward themselves when they see others making a kind gesture. It is these small acts of kindness that make a large difference and inspire people and create happiness.”Sixteen-year-old Sheliza Kassam, from Canada, decided on her thirteenth birthday that instead of

37、gifts, she and her family would help feed families in need. Her small action became larger and developed into a non-profit organization that Sheliza now runs to hold birthday parties for children living in shelters who otherwise would not be able to celebrate their special day.Another teen Nathan Un

38、rau started out with a one-time school charity project that just couldnt help. With the support of his parents, Lunches with Love has become a non-profit organization that makes and gives away 450 paper bag lunches to the local homeless people every other Saturday.8. For what are Canadians famous al

39、l around the world?A. Working hard.B. Being grateful for others help.C. Behaving well in public.D. Having good manners.9. What does the national survey mainly tell us?A. Why Canadians show kindness.B. What kindness means.C. How kind Canadians are.D. When Canadians show politeness.10. Whats the purpo

40、se of Coca-Cola Canadas praising the special individuals?A. To encourage all the people to spread kindness.B. To celebrate the great events of kindness.C. To show the ways of making others happy.D. To remind people of the importance of kindness.11. What did Sheliza Kassam and Nathan Unrau have in co

41、mmon?A. They were once supported by others.B. They came from the non-profit organizations.C. They enjoyed staying with poor children.D. They offer others some food.【答案】8. D 9. C 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了加拿大人的礼貌和友善。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段第一句“Canadians have a global reputation(名声)for being polite.”

42、(加拿大人的礼貌在全世界都有名)可知,加拿大人在世界上以有礼貌而闻名。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段第一句“A national survey made by Environics Research Group for Coca-Cola Canada shows that on average each Canadian has shown kindness to others through random(随意的)actions four times in the last four weeks.”(加拿大可口可乐公司环境研究小组进行的一项全国性调查显示,在过去的四个星期

43、里平均每个加拿大人通过随意的行为向别人显示和善是其他人的四倍。)可知,全国调查主要告诉我们加拿大人是多么的友善。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据文章第三段第二、三句“Coca-Cola Canada has decided to praise some very special individuals who make others happy with good acts in their own communities. The goal is to share their stories to help inspire(鼓舞)others to give a little kin

44、dness too.”(加拿大可口可乐公司决定表扬一些非常特别的人,他们在自己的社区里用好的行为让别人感到高兴。目的是分享他们的故事以帮助鼓舞其他人也来做一些善举的事情。)可知,加拿大可口可乐公司赞扬这些特殊的人的目的是鼓励所有的人传播善良。故选A项。【11题详解】细节理解题。根据文章第五段第二句“Her small action became larger and developed into a non-profit organization that Sheliza now runs to hold birthday parties for children living in shel

45、ters who otherwise would not be able to celebrate their special day.”(她的小小行动后来发展成了一个非盈利组织,现在Sheliza经营这个组织为住在收容所的孩子们举办生日派对,否则他们就无法庆祝他们的特殊日子。)以及第六段第二句“With the support of his parents, Lunches with Love has become a non-profit organization that makes and gives away 450 paper bag lunches to the local ho

46、meless people every other Saturday.” (在他父母的支持下,“与爱共进午餐”已经成为一个非营利组织,该组织每隔一个周六就会制作并向当地无家可归的人分发450份纸袋午餐。)可知,Sheliza Kassam and Nathan Unrau的共同之处是给其他人提供一些食物。故选D项。DOur solar system might be crazier than we once thought. Scientists say that deep within Uranus(天王星) and Neptune(海王星) it rains diamondsOn Eart

47、h. diamonds form under extreme heat and pressure. The inside of Uranus and Neptune also has high temperatures and pressures. Whats more, the blue planets are largely made up of icy water and gases such as methane(甲烷).So scientists have long believed that deep inside the two planets, the heat and pre

48、ssure the methane into hydrogen (氢)and carbon (碳) Then diamond rain would form, falling toward the center of the planets.But no one could prove that this would really work-until now. In a study published recently in the journal Nature Astronomy, scientists say they were able to create this kind of d

49、iamond rain in a lab, reported The Guardian.Scientists used high-powered lasers to create pairs of shockwaves through a kind of plastic. The plastic is made from hydrogen and carbon, much like methane. The shock waves created high pressure and heat, like that inside Uranus and Neptune.The experiment

50、al time is very short, Dominik Kraus, lead author of the study, told The Guardian. That we saw this very clear signature of diamonds was actually very, very surprising”.The diamonds created in the lab were tiny, only a few nanometers (纳米)wide. Scientists believe that diamonds would be much larger wi

51、thin Neptune and Uranus. Then they might slowly sink toward the planets center because of gravity.12. What factor is needed to form diamonds?A. Extreme heat and pressureB. Hydrogen and carbonC. lcy water and gasesD. High-powered lasers13. What does the underlined word mean in the last paragraph?A. U

52、nsuccessfulB. SmallC. RealD. Natural14. How did scientists prove the theory of forming diamond?A. By giving examplesB. By stating argumentC. By explaining statistical dataD. By doing experiments15. What can be referred from the text?A. There are many high-powered lasers in Neptune and UranusB. Deep

53、inside Neptune and Uranus could be full of diamondsC. The shockwaves inside Neptune and Uranus crate high pressure and heat.D. Scientists long believe that there are diamonds inside Neptune and Uranus【答案】12. A 13. B 14. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。我们的太阳系可能比我们想象的更疯狂。科学家通过做实验来证明形成钻石的理论。他们说在海王星和天王星的深处可能充满了

54、钻石。【12题详解】细节理解题。根据第二段第一句On Earth. diamonds form under extreme heat and pressure.可知,形成钻石需要什么因素是极度的热压力。故选A。【13题详解】词义猜测题。根据最后一段第一句The diamonds created in the lab were tiny, only a few nanometers (纳米)wide. 实验室制造的钻石很小,只有几纳米宽。根据only a few nanometers可知“很小”由此推知划线词的意思是“小的”。故选B。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段The experim

55、ental time is very short, Dominik Kraus, lead author of the study, told The Guardian. That we saw this very clear signature of diamonds was actually very, very surprising”.可知,科学家通过做实验来证明形成钻石的理论。故选D。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中Scientists believe that diamonds would be much larger within Neptune and Uranus. T

56、hen they might slowly sink toward the planets center because of gravity.可知,在海王星和天王星的深处可能充满了钻石。故选B。【点睛】做词义猜测题时,利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义。关键是根据上下文的语境,尤其是划线词前后的内容。本题第2小题,根据最后一段第一句The diamonds created in the lab were tiny, only a few nanometers (纳米)wide. 实验室制造的钻石很小,只有几纳米宽。根据only a few nanometers可知

57、“很小”由此推知划线词的意思是“小的”。故选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Social Media EtiquetteIn this day and age, if youre a young person and not on social media, its almost as if you dont exist. For some, their entire lives are totally made up of social media. _16_ On the other hand

58、, some people have accounts just because they forgot their password from two years ago.1. Social Media is Not Your Diary_17_ It is only one reason as to why you shouldnt post your intimate business on Facebook or Twitter. First of all, it makes you look like youre not in control of your emotions. Th

59、is can be a huge turnoff for both friends and potential employers alike!2. Your Language MattersTheres always an effective way to communicate. When you look back on these uses of bad words youll feel embarrassed. Besides, bad language causes negativity. _18_ My general rule is not to post anything m

60、y grandma wouldnt want to see.3. Keep Your Pictures AppropriateI love the feeling of posting my pictures on Facebook, but when it comes to party pictures, be careful! _19_4. Stick to Who You KnowIts uncomfortable being followed by someone I dont know. _20_ Be sure to only keep up with the people you

61、 actually know. My general rule is that unless we have established a connection, theres no reason for me to know whats going on in someones life. Its just a common courtesy thing!A. What you say on Facebook will be spread.B. How do they find us?C. Everything you put on social media is public.D. Thes

62、e people will spend hours writing the perfect posts.E. The posts are being written by these people carefully.F. Keeping things positive makes for a happier you too!G. Because you truly never know who has access to the pictures and what theyll do.【答案】16. D 17. C 18. F 19. G 20. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文介绍了

63、社交媒体上的正确的礼仪,比如如何做一个有礼貌的人,如何防止被陌生人干扰等。【16题详解】由前文“In this day and age, if youre a young person and not on social media, its almost as if you dont exist. For some, their entire lives are totally made up of social media.”可知,在这个时代,如果你是不使用社交媒体的年轻人,就好像你不存在一样。对于某些人来说,他们的时间完全用在了社交媒体之上。由后文“On the other hand,

64、some people have accounts just because they forgot their password from two years ago.”可知,另一方面,有些人只是因为两年前使用过的密码被忘记了才开通账户。D项(这些人将花费数小时来撰写完美的帖子)中的“these people”指的是前一句中的“some”(一些人),承接上文,说明了他们将大量的时间花费在社交媒体上,并与下文形成对比。故选D项。【17题详解】由本部分标题“Social Media is Not Your Diary”可知,社交媒体不是你的私人日记,你在这里发布的一切东西是大家都能看见的。由后文

65、“It is only one reason as to why you shouldnt post your intimate business on Facebook or Twitter. ”可知,这只是你不应该在Facebook或Twitter上发布你的私人事情的一个原因。C项(你在社交媒体上发布的所有信息都是公开的)与标题内容是吻合的,下一句的“one reason”指的就是该项的内容,因此C项与下文衔接通顺。故选C项。【18题详解】由前文“Theres always an effective way to communicate. When you look back on the

66、se uses of bad words youll feel embarrassed. Besides, bad language causes negativity.”可知,总是有一种有效的交流方式。当你回顾这些让人不快乐的话语时,会感到很尴尬。此外,让人不快乐的话语会导致消极情绪的产生,因此不要使用这样的话语。由后文“My general rule is not to post anything my grandma wouldnt want to see.”可知,我的一般原则是不要发布我奶奶不想看到的任何东西。F项(保持积极向上的态度也可以使你更快乐!)说明应该采取积极的态度带来的好处

67、,承接上文,并且下一句是对该选项举出一个具体的做法。故选F项。【19题详解】由本部分标题“Keep Your Pictures Appropriate”可知,发布的图片要合适。由前文“I love the feeling of posting my pictures on Facebook, but when it comes to party pictures, be careful! ”可知,我喜欢在Facebook上发布图片的感觉,但是当涉及派对图片时,请当心!G项(因为你真的不知道谁会看到这些图片以及他们会做出什么)与标题内容是吻合的并且解释了人们在发布照片时为什么要小心,与上文连接通

68、顺。故选G项。【20题详解】由本部分标题“Stick to Who You Know”可知,坚持和你认识的人保持联系。由前文“Its uncomfortable being followed by someone I dont know.”可知,我被不认识的人关注会感到不舒服。由后文“Be sure to only keep up with the people you actually know. ”可知,确保只跟你真正认识的人保持联系。B项(他们会怎样看待我们?)意味着不确定性,与标题内容是吻合的并且能够承接上文,引出下文的做法,那样可以减少不认识的人带来的不舒适和不确定性。故选B项。第三

69、部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题15分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The price of oil skyrocketed as the temperature dropped in Maine. I had _21_ three days of work so my paycheck was going to be lower than usual. I shopped strategically (有策略地), looking for every possible way to _22

70、_ spending so I could buy necessities and keep the house _23_.My eight-year-old son didnt _24_ when I told him we were struggling (勉力维持) that week. He _25_ a special kind of candy, but I didnt have the _26_ three dollars to buy it. I felt such a _27_ when those big eyes looked at me with confusion (

71、困惑), as if to say, “Its _28_ candy.” So I found a _29_ . I put something back and he got his candy. On the way back from the store, I noticed a _30_ man holding a sign by the side of the road. My _31_ hurt, and I reached into my wallet where I had two clumps (团) of money _32_ for rent and oil to hea

72、t my home. I had already _33_ what we needed money for. I handed the man a five-dollar bill finally. My son said, “I _34_ you didnt have any extra money, Mom.” I told him that the man didnt have a home and that he must be very _35_, and so I felt like I could spare five dollars _36_.Then my son took

73、 out his candy and _37_ it, along with his winter hat, to the gentleman. On that day, my son showed _38_. Even if it was just a matter of candy, it was all he had, and he gave it to someone who _39_ it more than he wanted it. He showed me that I am doing well as a mother. Im raising him _40_.21. A.

74、consideredB. missedC. enjoyedD. started22. A. remainB. saveC. increaseD. cut23. A. peacefulB. cleanC. warmD. attractive24. A. understandB. agreeC. rememberD. explain25. A. preparedB. lostC. boughtD. wanted26. A. sameB. privateC. extraD. easy27. A. failureB. powerC. comfortD. fool28. A. almostB. stil

75、lC. justD. also29. A. jobB. wayC. ruleD. direction30. A. carelessB. uselessC. homelessD. friendless31. A. fingersB. eyesC. faceD. heart32. A. readyB. freeC. possibleD. safe33. A. turned inB. given awayC. worked outD. looked for34. A. admittedB. expectedC. realizedD. thought35. A. sickB. coldC. afrai

76、dD. nervous36. A. at allB. as usualC. after allD. at first37 A. introducedB. connectedC. carriedD. handed38. A. wisdomB. politenessC. kindnessD. imagination39. A. acceptedB. lovedC. praisedD. needed40. A. rightB. aloneC. differentlyD. really【答案】21. B 22. D 23. C 24. A 25. D 26. C 27. A 28. C 29. B 3

77、0. C 31. D 32. A 33. C 34. D 35. B 36. C 37. D 38. C 39. D 40. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了一年冬天,作者因为误工,工资比平时要低,家庭生活拮据,在这种情况下作者还是给儿子买了他想要的糖果。在从商店回来的路上,作者看到一个无家可归的人,权衡再三还是拿出了五美元给他,儿子看到后也把自己的糖果和帽子给了那位先生。作者觉得自己这个母亲做得很称职,把儿子教育得很好。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我已经三天没上班了,所以我的薪水比平时要低。A. considered考虑;B. missed错过;未参加;C. enj

78、oyed欣赏;D. started开始。根据后文“so my paycheck was going to be lower than usual”作者的工资比平时更低,说明有三天没去上班,错过了三天的工作。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:我有策略地购物,寻找每一种可能的方式来削减开支,这样我就可以购买必需品,让房子保持温暖。A. remain保持;B. save节省;C. increase增加;D. cut削减,切割。上文“my paycheck was going to be lower than usual”提到作者因为没上班,工资更低了,所以选择需要削减开支。故选D。【23

79、题详解】考查形容词词义辨析。句意:我有策略地购物,寻找每一种可能的方式来削减开支,这样我就可以购买必需品,让房子保持温暖。A. peaceful和平的;B. clean干净的;C. warm温暖的;D. attractive吸引人的。呼应后文“to heat my home”指冬天让房子保持温暖。故选C。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:当我告诉我八岁的儿子那个星期我们经济上很困难的时候,他不明白。A. understand理解;B. agree同意;C. remember记得;D. explain解释。根据前后文语境“My eight-year-old son didnt when I

80、told him we were struggling that week.”可知,儿子还小,并不能理解当时家里经济拮据的境况。故选A。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:他想要一种特殊的糖果,但我没有多余的3美元去买。A. prepared准备;B. lost失去;C. bought购买;D. wanted想要。根据后文“a special kind of candy”可知儿子想要买糖果。后文“more than he wanted it”也是提示。故选D。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:他想要一种特殊的糖果,但我没有多余的3美元去买。A. same一样的;B. private私人

81、的;C. extra多余的;D. easy容易的。呼应后文“you didnt have any extra money”指作者没有多余的钱买糖果了。故选C。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:当那双大眼睛困惑地看着我,好像在说:“那只是个糖果”时,我觉得自己太失败了。A. failure失败;B. power力量;C. comfort安慰;D. fool傻瓜。根据下文“ when those big eyes looked at me with confusion (困惑), as if to say, “Its 8 candy.”可推断,糖果只要三美元,但是作者都没有多余的钱给儿子买,儿

82、子感到困惑,因此作者觉得自己很失败。故选A。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:当那双大眼睛困惑地看着我,好像在说:“那只是个糖果”时,我觉得自己太失败了。A. almost几乎;B. still仍然;C. just只是;D. also也。结合前文的“ those big eyes looked at me with confusion (困惑), as if to say,”和后文“Its candy.”可知儿子想要的只是糖果,just符合语境。故选C。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:所以我想到了一个方法。A. job工作;B. way方法;C. rule规则;D. directio

83、n方向。根据后文“I put something back and he got his candy.”可知作者通过把一些东西放回去的办法,给儿子买了糖果。故选B。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:从商店回来的路上,我注意到一个无家可归的人在路边举着一个牌子。A. careless粗心的;B. useless无用的;C. homeless无家可归的;D. friendless没有朋友的。呼应后文“the man didnt have a home”可知,这个人无家可归。故选C。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:我的心很痛,我把手伸进钱包,里面有两沓钱,准备好了付房租和给家里取暖用的油

84、。A. fingers手指;B. eyes眼睛;C. face脸;D. heart心。根据后文动词hurt可推测作者看到这个无家可归的人,感觉心痛,heart符合语境。故选D。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:我的心很痛,我把手伸进钱包,里面有两沓钱,准备好了付房租和给家里取暖用的油。A. ready准备好的;B. free自由的;C. possible可能的;D. safe安全的。根据后文“for rent and oil to heat my home”可知钱包里的钱是准备用来付房租和给家里取暖的。故选A。【33题详解】考查动词短语辨析。句意:我已经制定好我们需要钱做什么了。A. t

85、urned in交上;B. given away赠送;C. worked out弄懂;制定出;D. looked for寻找。根据后文“what we needed money for”可知作者手里的钱其实已经制定好用途,故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:我儿子说:“我以为你没有多余的钱了,妈妈。”A. admitted承认;B. expected期待;C. realized意识到;D. thought以为。根据后文“you didnt have any extra money, Mom.”结合上文作者因为没有多余的钱给儿子买糖果,可推测儿子这里是说以为妈妈没有多余的钱了。故选D。

86、【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:我告诉他,这个人没有家,他一定很冷,所以我觉得我终究还是能抽出五美元给他。A. sick生病的;B. cold寒冷的;C. afraid害怕的;D. nervous紧张的。根据第一段中“The price of oil skyrocketed as the temperature dropped in Maine.”可知,当时是冬天,这个无家可归的人肯定很冷。故选B。【36题详解】考查固定短语辨析。句意:我告诉他,这个人没有家,他一定很冷,所以我觉得我终究还是能抽出五美元给他。A. at all根本;B. as usual照例;C. after all毕

87、竟,终究;D. at first首先。根据上文“I handed the man a five-dollar bill finally.”可知作者思虑再三,终究还是给了这个流浪汉五美元。故选C。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:接着,儿子拿出他的糖果,把糖果和冬天戴的帽子递给了那位先生。A. introduced介绍;B. connected连接;C. carried搬运;D. handed递给。根据后文“it,along with his winter hat, to the gentleman”中it指代糖果,所以是把糖果和帽子递给那位先生。故选D。【38题详解】考查名词词义辨析。句意

88、:那天,我儿子表现得很友善。A. wisdom智慧;B. politeness礼貌;C. kindness善良;D. imagination想象力。上文提到儿子把自己喜欢的糖果和帽子给了需要帮助的人,因此表现出了他的友善。故选C。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:即使只是糖果的问题,那也是他所有的东西,他把它给了比他更需要它的人。A. accepted接受;B. loved爱;C. praised赞美;D. needed需要。根据前后文“he gave it to someone who it more than he wanted it”可知,儿子把糖果和帽子给了无家可归的人,是因为无家

89、可归的人比儿子更需要这些东西。故选D。【40题详解】考查副词词义辨析。句意:我把他抚养得很好。A. right正确地;B. alone独自地;C. differently不同地;D. really真正地。根据上文“He showed me that I am doing well as a mother. Im raising him”可知作者觉得自己身为母亲以身作则,教会了儿子对人友善,把儿子教育得很正确。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式I chose to study abroad because I k

90、new I would be exposed to _41_ I couldnt gain sitting inside a classroom. Studying abroad was one of the best _42_ (decision) I had ever made. I chose China, because China is one of the early countries _43_ a rich history and culture and I thought studying abroad would give me the chance_44_ (learn)

91、 more about the country. As a visiting scholar, my dream of studying abroad in China became a _45_ (real). I went to China in the summer of 2017. My time there was an _46_(impress) experience. Every day was a new adventure. What I enjoyed most was _47_ I had culture classes where I could learn about

92、 Chinese calligraphy, Peking opera, Chinese literature, Chinese cooking and many _48_ (much) subjects. The mix of learning about the language and culture made each day of class enjoyable.I believe that the key to a successful study abroad _49_(be) the attitude you carry. Going to China, I had a very

93、 positive attitude. I knew there might be problems, but I saw them as opportunities for learning. My time in China has really made me more culturally aware of diversity, _50_ adds to my positive attitude.【答案】41. what 42. decisions 43. with 44. to learn 45. reality 46. impressive 47. that 48. more 49

94、. is 50. which【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的留学经历以及留学带给自己的感受和感悟。【41题详解】考查宾语从句。句意:我选择出国留学是因为我知道坐在教室里我将接触到我无法获得的东西。空处引导宾语从句,从句中缺少宾语,指物,故应用what引导。故填what。【42题详解】考查名词的数。句意:出国留学是我做过的最好的决定之一。decision为可数名词,此处为“one of+可数名词复数”结构。故填decisions。【43题详解】考查介词。句意:我选择了中国,因为中国是世界上最早的国家之一,有着丰富的历史和文化,我认为出国留学可以让我有机会多了解这个国家。此处表

95、伴随,表示“有着”应用介词with。故填with。【44题详解】考查非谓语动词。句意:我选择了中国,因为中国是世界上最早的国家之一,有着丰富的历史和文化,我认为出国留学可以让我有机会多了解这个国家。结合句意表示“给某人做某事的机会”短语为give sb. the chance to do sth.。故填to learn。【45题详解】考查名词。句意:作为访问学者,我出国留学的梦想成为了现实。空处作表语,表示“现实”应用名词reality,冠词a提示用单数。故填reality。【46题详解】考查形容词。句意:我在那里的经历给我留下了深刻的印象。修饰后文名词experience应用形容词impre

96、ssive,作定语。故填impressive。【47题详解】考查表语从句。句意:我最喜欢是我的文化课,我可以学习中国书法,京剧,中国文学,中国烹饪和更多的科目。空处引导表语从句,从句中不缺少成分,句意完整,应用只起连接作用的that引导。故填that。【48题详解】考查固定短语。句意:我最喜欢的是我的文化课,我可以学习中国书法,京剧,中国文学,中国烹饪和更多的科目。结合表示“更多”短语为many more,修饰可数名词subject。故填more。【49题详解】考查动词时态。句意:我认为成功留学的关键在于你的态度。根据上文I believe可知应用一般现在时,主语为the key to a s

97、uccessful study abroad,谓语动词用单数。故填is。【50题详解】考查定语从句。句意:我在中国的这段时间让我对文化多样性有了更多的认识,这增加了我积极的态度。此处为非限制性定语从句修饰上文整个句子,从句中缺少主语,故应用关系代词which引导,that不能引导非限制性定语从句。故填which。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其

98、下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Nowadays weight-losing had become popular among women. In order to make themselves pretty-looking, they try many different way of losing weight. Some go on diet, some take exercise, and others even turn t

99、o medicine for help. As a result, lots of products have been come into being, such as specially medicine and tea. They are using in different ways and work differently, but some have many side effects.In my opinion, its understandable what women seek beauty, but they ought to did it in a proper way.

100、 Take exercise is the best way . Turning to medicine for help is likely to do harm for their health.【答案】hadhaswaywaysdiet前面加上a去掉beenspeciallyspecialusingusedwhatthatdiddoTakeTakingforto【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讲了现在,减肥在女性中很流行。作者认为女人追求美丽是可以理解的,但是她们应该用正确的方式去追求。作者认为锻炼是最好的方法。【详解】第一处:考查时态。句意:现在,减肥在女性中很流行。表示过去的

101、动作或状态持续到现在并且已经完成,对现在造成的影响,可能持续发生下去,用现在完成时,所以had改成has。第二处:考查名词单复数。句意:为了让自己看起来更漂亮,她们尝试了很多不同的减肥方法。many修饰可数名词复数,所以way改成ways。第三处:考查固定短语。句意:有些人节食,有些人锻炼,有些人甚至求助于药物。be on a diet节食, 该短语是固定短语,所以diet前面加a。第四处:考查语态。句意:因此,出现了许多产品,如特殊的药品和茶。“产品”和“出现”之间是主动关系,用主动语态,所以去掉been。第五处:考查形容词。该空修饰名词medicine and tea,用形容词,所以spe

102、cially改成special。第六处:考查语态。句意:它们以不同的方式被使用,作用也不同,但有些有许多副作用。“它们”和“使用”之间是被动关系,用被动语态,所以using改成used。第七处:考查主语从句。句意:在我看来,女人追求美丽是可以理解的,但是她们应该用正确的方式去追求。it是形式主语,真正的主语是后面的主语从句,引导词在从句中不作任何成分,也没有什么实际意义,用that,所以what改成that。第八处:考查情态动词。句意:在我看来,女人追求美丽是可以理解的,但是她们应该用正确的方式去追求。情态动词ought to后,接动词原形,所以did改成do。第九处:考查非谓语动词。句意:锻

103、炼是最好的方法。作句子主语,用动名词,所以Take改成Taking。第十处:考查固定短语。句意:求助于药物很可能对他们的健康有害。do harm to对有害,该短语是固定短语,所以for改成to。第二节 书面表达(满分25分)52. 假定你是李华,是校报的英语小记者。最近,你校组织开展“创建绿色校园”活动。请你针对这一活动,以“Building a Green Campus”为题写一篇报道,内容包括:1.创建绿色校园的意义2.一些校园浪费的现象3.建绿色校园的建议并发出倡议注意:1.词数120左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Building a Green CampusThe

104、 campaign of “building a green campus” has been launched in our school in order to call on us to save resources and raise our awareness of environmental protection.Waste on campus can be seen everywhere, which has become an increasingly serious problem. Food is thrown away everywhere, which will do

105、harm to the environment.It is everyones responsibility to build a green campus. First of all, wed better carry on the campaign of “cleaning the plate”. Besides, we should resist using disposable chopsticks and recycle the plastic bags, which are basic measures to protect the environment on campus.In

106、 a word, building a green campus needs us to make joint efforts by doing pieces of small matters in our daily life.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文。要求考生作为校报小记者针对“创建绿色校园”活动,以“Building a Green Campus”为题写一篇报道。【详解】1,词汇积累发起:launchsponsor严重的:seriousimportant此外:besideswhats more措施:measurestep2.句式拓展简单句变复合句 原句: wed bette

107、r carry on the campaign of “cleaning the plate”拓展句:It is best to carry on the campaign of “cleaning the plate”。【点睛】高分句型1Waste on campus can be seen everywhere, which has become an increasingly serious problem.这里含有一个非限制性定语从句高分句型2It is everyones responsibility to build a green campus. 这里的it是形式主语。高分句型3In a word, building a green campus needs us to make joint efforts by doing pieces of small matters in our daily life.使用了动名词作主语和宾语23

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1