收藏 分享(赏)

江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:343530 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:22 大小:152.50KB
下载 相关 举报
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共22页
江西省南昌市八一中学2022届高三上学期入学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2022届江西省南昌市八一中学高三上学期入学摸底考试英语试题注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的姓名和考试号写在答题卡相应的位置。2. 全部答案在答题卡上完成,用2B铅笔涂满涂黑,答在试卷上无效。3. 考试结束后,将答题卡上交。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much i

2、s the shirt? A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who will complete the slides?A. Tom.B. Susan.C. Mike.【答案】A【解析】【原文】W: Tom, could you help me finish these slides for the presentation? Mike called in sick.M: Sure. Susan. If you send them today. I can have them ready by tomorrow.2.

3、【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman doing?A. Doing some makeup.B. Making a film.C. Enjoying a video.【答案】C【解析】【原文】M: Hey, Kate. What are you watching?W: Im watching a makeup video from my favorite film star, Amy.M: Ive heard about her. Shes super popular.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers lik

4、ely to do?A. Fix the screen.B. Have an online meeting.C. Make a party invitation.【答案】B【解析】【原文】M: Okay, is everybody online? Should we start the meeting?W: Sally is not here. Ill invite her. Let me share my screen first.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man think of his interview?A. Impressive.B. Te

5、rrible.C. Boring.【答案】A【解析】【原文】W: So Alex, tell me. How did the interview go? Were you nervous?M: Definitely, but I think I said all the right things, and they seemed really impressed.W: Great! Well, I hope it goes well and they offer you a job.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much will the woman pay for the

6、 headphone?A. $ 70.B. $ 80.C. $ 100.【答案】A【解析】【原文】W: Hi. there. Im looking for some wireless headphones for the gym.M: This one is pretty good. It wont disappoint you.W: How much is it?M: $100, but its weekend today, you can get a 20% discount, If you register our membership, you can save another $10

7、.W: OK. Im in!第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 6. Why is the water turned off?A. To limit the amount.B. To control the time.C. To repair the pipes.7. What does the

8、woman need the water for?A. Curing the cold.B. Finishing her shower.C. Making a coffee.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】W: Honey! I was in the shower and suddenly theres no water!M: Didnt you see the notice? They turned off the water.W: What? I didnt know! Why is it off?M: They need to fix the pipes. It will ta

9、ke an hour. W: But my hair is full of shampoo! How can I finish my shower?M: I have a bottle of water. You can use that.W: That will be cold, but better than no water.M: Oh wait! Sorry, I forgot! I just used it for coffee!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 8. What is the probable relationship betwe

10、en the speakers?A. Mother and son.B. Teacher and student.C. Husband and wife.9. What will the woman buy?A. Some toys.B. Some cherries.C. Some sandwiches.10. What will the man do tomorrow?A. Drive the car.B. Buy some fresh fruit.C. Wash the blanket.【答案】8. C 9. C 10. A【解析】【原文】W: Hey. Kim. The weather

11、will be sunny tomorrow.M: Really? Lets go to the park with our kids.W: Sure. We can have a picnic. Ill buy some sandwiches and fresh fruit.M: Good idea. What should I take?W: Can you take the blanket and little Peters toys?M: No problem. I think there are cherry trees there. We can pick cherries, to

12、o.W: The kids will love that. We will start at 1:00.M: Thats great! I will drive the car. You can take care of the kids.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 11. Why was Peter late today?A. For a bad cold.B. For a flu shot.C. For a traffic jam.12. What is the woman afraid of?A. Diseases.B. Appointment

13、s.C. Needles.13. How does the woman prevent flu?A. By going to work by car.B. By washing her hands.C. By seeing doctors regularly.14. What is the mans attitude towards the womans final decision?A. Positive.B. Doubtful.C. Ambiguous.【答案】11. B 12. C 13. B 14. A【解析】原文】W: Peter, you are a bit late to wor

14、k today.M: Oh, yeah. I had a doctors appointment this morning.W: Everything OK?M: Yeah. Im fine, I got a flu shot. Thats all. You should get one too. Flu season is here.W: Its been ages since I got one. Im scared of needles.M: Really? Im more afraid of getting sick. Catching a serious flu is no fun!

15、W: Yeah. but I always wash my hands and wear a mask when I take public transportation.M: But you dont wear it when youre in the office. Its better to be safe than sorry.W: I suppose youre right. Ill schedule an appointment thenM: You wont regret it. Since I started getting the shot. I havent gotten

16、sick once.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 15 What gift does Shirley give to Daniel?A. A poster.B. An albumC. A concert ticket.16 What does Shirley do to support Taylor?A. Perform her songs.B. Copy her behavior.C. Recommend her music.17. What does Daniel advise Shirley to do?A. Study hard like Ta

17、ylor.B. Change her dream.C. Become a teacher.【答案】15. B 16. C 17. A【解析】【原文】W: Hey, Daniel. Heres a copy of Taylor Swifts new album.M: Gee, thanks, Shirley. But whats with the gift?W: Taylor is my idol, and I just like to support her by spreading her music.M: Thats pretty cool. Being such a devoted fa

18、n, what else do you do?W: Well, I attended one of her concerts when she was in our city.M: Cool. It must be fantastic. I heard shes a really talented singer.W: Sure do. I post news about her on social media and recommend her music to each friend of mine.M: Wow. sounds like shes your role model. Besi

19、des. I heard that she has been working hard. No pains no gains. As her fan. I think you should also study hard like her and become an excellent person later.W: Definitely. She always encourages her fans to work hard and never give up their dreams. I ll try my best to realize my dream. I will become

20、a good teacher in the future.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 18. What can we do to learn a new language?A. Treat it as a subject in school.B. Remember many things about it.C. Practice it as much as possible.19. What influences new language learning for adults?A. His present environment.B. His nati

21、ve language.C. His former experience.20. What does the man mainly talk about?A. How brains influence language learning.B. Why it is hard to learn a new language.C. What skills learning a new language needs.【答案】18. C 19. B 20. B【解析】【原文】M: For most people, learning a foreign language is hard.But why?

22、First, its different from other subjects. We cant learn a new language like we learn other subjects. To learn a new language, we cant just remember a bunch of information. We need to know how to use this information. Its similar to learning a new instrument. I can read a ton of books about playing t

23、he piano, but would this actually make me a master piano player? Probably not. New languages aren t something we learn about. Instead, theyre like a skill, so its something we learn to do. And in order to learn a skill, you have to practice it. Second, your mother longue influences your brain. When

24、youre kids. we build languages on top of our environment. So, when a kid learns the word “dog ; they associate that word with the image a dog. Tlhis changes when we grow older. Adults brain become influenced by their native language,not their environment. So when an adult learner learns the word“dog

25、, they usually associate this word with the word for “dog in their native language. What ends up happening is when adults speak a new language, they still think in thcir native language. his makes it more difficult to use grammar patterns or remember new words.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分3

26、0分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADevon is famous for its beautiful beaches and countryside, as well as being home to a whole host of dog-friendly walks, accommodation and pubs to have a refreshing drink!Beer to Branscombe Coastal WalkEnjoy the popular 4.5-nile circular (环形的) walk from Beer to Br

27、anscombe where you will find some of the most amazing coastal walks in the UK. Beer is located on the UNESCO World Heritage Jurassic Coast, so you and your dog could even go hunting for bones along the way!Before you head back, stop off in Branscombe at a beautiful 14th Century pub, The Masons Arms.

28、 This ideal rest stop is just a short walk away from Branscombe beach, which allows dogs all year round.Seaton to Beer Cliff WalkBeginning in the coastal town of Seaton, this 3-mile circular walk takes you along the Jurassic Coast to Beer, a beautiful fishing village.You can enjoy a refreshing halft

29、ime beer at the dog-friendly pub, The Dolphin. After enjoying the village of beer, its time to head back to Seaton where you will find The Malt House to welcome you and your dog for a well-deserved drink.Salcombe to Snapes PointIf youre looking for impressive views and a dramatic coastline, the 4.5-

30、mile circular walk from Sal-combe to Snapes Point is perfect.You and your dog can finish your day at The Victoria Inn. This pub is known for its real wood fires, which create a welcoming atmosphere for the cooler months. It also has a wonderful beer garden to catch the summer sun, making it perfect

31、all year round.21. Where can you explore a world heritage site?A. Beer.B. Branscombe.C. Seaton.D. Salcombe.22. What is The Victoria Inn famous for?A. Its cool environment.B. Its wood fires.C. Its wonderful service.D. Its beer garden.23. Who are most likely to be attracted by these walks?A. Environme

32、ntalists.B. Sports lovers.C. Hunters.D. Dog owners.【答案】21. A 22. B 23. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了Devon的一些值得旅游的地方以及一些值得参观沿途风景的步行街。【21题详解】细节理解题。通过文章“Beer to Branscombe Coastal Walk (从Beer到Branscombe的沿海路径)”部分中的“Beer is located on the UNESCO World Heritage Jurassic Coast (Beer位于联合国教科文组织世界遗产侏罗纪海岸)”可知,游客可以

33、在Beer探索世界遗产。故选A项。【22题详解】细节理解题。通过文章“Salcombe to Snapes Point (从Salcombe到Snapes Point)”部分中的“This pub is known for its real wood fires (这家酒馆以使用真正的木柴燃烧而闻名)”可知,维多利亚酒馆以它使用木柴燃烧而闻名。故选B项。【23题详解】推理判断题。通过文章首段“Devon is famous for its beautiful beaches and countryside, as well as being home to a whole host of do

34、g-friendly walks (Devon以其美丽的海滩和乡村而闻名,同时这里也有很多适合狗狗散步的地方)”可知,Devon有很多适合狗狗散步的地方,从而推知,Devon最有可能吸引狗主人带狗狗去散步。故选D项。BChase Poust is a 7-year-old boy. He and his dad Steven, and his 4-year-old sister, Abigail were out for a family boating trip on Floridas St. Johns River near Mandarin Point. Chase and Abigai

35、l were swimming at the back end of the anchored boat while Steven was on deck (甲板) fishing.It was an idyllic (悠闲的) outing until a strong wave came. It was too strong for Abigail to hold onto the boat. Instantly realizing his sister would be swept away, Chase let go of the boat as well to try and rea

36、ch her.Steven jumped into the water but after realizing he couldnt keep up with both kids, he was faced with a hard decision. “I told them I loved them because I wasnt sure whats going to happen,” Steven told News-4 JAX. “I tried to stick with both of them. I wore myself out. She drifted away from m

37、e.”Directing Chase to swim to shore for help, Steven stayed behind, keeping as close as he could to Abigail as the life-vest that was keeping her above the waves floated further and further from his reach.It was a tough go for the 7-year-old, but rather than attempting to swim all out, Chase wisely

38、paced himself. Stopping to float or dog paddle when he was tired, hed rest and then set off again. It took Chase an hour to reach the shore. Once on solid ground, he ran to the nearest house and called for help.Rescuers arrived soon to search for Steven and Abigail. Miraculously, the two were found

39、and rescued about an hour later-more than a mile away from the familys abandoned boat.24. What happened during the family boating trip?A. Chase went out fishing alone.B. The boat ran into an anchored boat.C. Steven fell off the boat by accident.D. Abigail was washed away by a wave.25. Why was Steven

40、 faced with a hard decision?A. He couldnt stick with both kids.B. He didnt know how to swim.C. He couldnt find rescuers nearby.D. He wasnt sure what might happen.26. What did Steven ask Chase to do after the accident?A. To hold Abigail tightly.B. To look for helpers.C. To wait calmly in the water.D.

41、 To give the life-vest to Abigail.27. Which of the following best describes Chase?A. Brave and clever.B. Innocent and kind.C. Proud and patient.D. Honest and helpful.【答案】24. D 25. A 26. B 27. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个7岁的男孩Chase Poust在家人遇难后,勇敢地独自上岸寻求帮助,最后找到了救援人员,使一家人获救的故事。【24题详解】细节理解题。通过文章第二段“until

42、 a strong wave came. It was too strong for Abigail to hold onto the boat. Instantly realizing his sister would be swept away, Chase let go of the boat as well to try and reach her. (直到一股巨浪到来。巨浪太猛烈了,Abigail抓不住船。Chase立刻意识到他的妹妹会被卷走,于是也放开了船,试图找到她)”可知,在家庭划船旅行期间,Abigail被海浪冲走了。故选D项。【25题详解】推理判断题。通过文章第三段“I t

43、ried to stick with both of them. I wore myself out. She drifted away from me. (我努力同时和他们两个在一起。我累坏了。她渐渐离我而去)”可推知,Steven面临一个艰难的决定的原因是他无法同时与两个孩子在一起。故选A项。【26题详解】细节理解题。通过文章第四段“Directing Chase to swim to shore for help, Steven stayed behind (Steven指挥Chase游到岸上寻求帮助,他留下来)”可知,Steven在事故发生后让Chase去找帮手。故选B项。【27题详解

44、】推理判断题。通过文章倒数第二段“It was a tough go for the 7-year-old, but rather than attempting to swim all out, Chase wisely paced himself. (对于这个7岁的孩子来说,这是一次艰难的尝试,但Chase没有全力以赴,而是明智地调整了自己的节奏)”以及“Once on solid ground, he ran to the nearest house and called for help. (一踏上坚实的地面,他就跑到最近的房子里呼救)”可推知,Chase是聪明且勇敢的。故选A项。We

45、re all familiar with migration(迁徙): Wildebeests dash across Africa, Monarch butterflies fly across the Americas.but did you know that forests migrate, too? In his new book The Journeys of Trees, science writer Zach St. George explores an extremely slow migration, as forests creep inch by inch to mor

46、e pleasant places.“The migration of a forest is just many trees sprouting(发芽)in the same direction,” St. George writes. “Through the fossils that ancient forests left behind, scientists can track their movement over thousands of years. They move back and forth across continents, sometimes following

47、the same route more than once, like migrating birds or whales.” This has happened over thousands of years, and climate change tends to be the driving force. Of course, today, climate change is speeding up, and trees cant keep pace. Take California: its getting hotter and dryer and scientists estimat

48、e that before too long, Sequoia National Park may not be able to keep giant sequoias(巨杉).“The scientists there had never seen anything like it,” St. George says. “They worried, and I think at some point we will lose these ancient trees and we will have to think about what we do with the places, and

49、do we plant new groves where they are easy to grow?”This is known as “assisted migration”humans planting trees in other places where theyre more likely to flourish. But this process carries riskspeople can accidentally introduce insects and diseases to new places, where they may wipe out entire nati

50、ve populations. So, St. George writes, theres a debate among conservationists and foresters today: Should humans help the trees escape?“There may be cases where people are probably going to step in and help species move to places where theyll be more suitable in the future,” St. George says. “So far

51、, there are no huge movements of citizen groups moving trees north. But that is kind of one vision of the future that the people I interview sort of hope to see.”28. What can be learned about the migration of a forest?A. It is mainly the result of climate change.B. It often follows certain migrating

52、 species.C. It takes thousands of years to complete.D. It is very difficult to track the migration.29. Why does the author mention Sequoia National Park?A. To stress the Park are facing a severe situation.B. To show trees fail to adapt to the climate change.C. To prove the assisted migration carries

53、 risks.D. To state scientists are hopeful about the environment.30. What does the underlined word “flourish” in paragraph 6 mean?A. Become valuable.B. Develop rapidly.C. Grow well.D. Escape disease.31. Whats St. Georges attitude towards helping the trees escape?A. Skeptical.B. Supportive.C. Objectiv

54、e.D. Disapproving.【答案】28. A 29. B 30. C 31. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章讲述的是气候变化的结果导致森林的变迁。在某些情况下,人们可能会介入,帮助物种迁移到未来更适合它们的地方。【28题详解】细节理解题。根据第三段中“This has happened over thousands of years, and climate change tends to be the driving force.(这已经发生了数千年,而气候变化往往是驱动力)”由此可知,关于森林的迁移这主要是气候变化的结果。故选A。【29题详解】推理判断题。根据第四段中“

55、Of course, today, climate change is speeding up, and trees cant keep pace. Take California: its getting hotter and dryer and scientists estimate that before too long, Sequoia National Park may not be able to keep giant sequoias(巨杉).(当然,今天,气候变化正在加速,树木无法跟上。以加利福尼亚州为例:天气变得越来越热,越来越干燥,科学家估计,不久之后,红杉国家公园的红杉

56、就会消失)”由此可知,作者之所以提到红杉国家公园,是为了表明树木无法适应气候变化。故选B。【30题详解】词义猜测题。根据第五段中“They worried, and I think at some point we will lose these ancient trees and we will have to think about what we do with the places, and do we plant new groves where they are easy to grow?(他们担心,我认为在某个时候,我们会失去这些古老的树木,我们将不得不考虑如何处理这些地方,我们

57、是否要在它们容易生长的地方种植新的树木?)”可知,这就是所谓的“协助迁移”人类在其他更容易繁衍生息的地方植树。由此可知第六段划线词的意思是“生长得更好”。故选C。【31题详解】推理判断题。整篇文章都在介绍森林的迁移,尤其根据第二段“In his new book The Journeys of Trees, science writer Zach St. George explores an extremely slow migration, as forests creep inch by inch to more pleasant places.(在他的新书树木的旅程中,随着森林一寸一寸地

58、向更宜人的地方蔓延,科学作家扎克圣乔治探索了一种极其缓慢的迁移)”由此可知,圣圣乔治对帮助树木逃生持“客观的”态度。并没有支持,反对或者怀疑的态度。故选C。DWhen you walk on a sandy beach, it takes more energy than walking down a sidewalkbecause the weight of your body pushes into the sand. It turns out that the same thing is true for vehicles driving on roads.“The weight of

59、the vehicles creates a very shallow indentation in the pavementand it makes it such that its continuously driving up a very shallow hill,” said Jeremy Gregory, a scientist at M. I. T.He modeled with his teammates how much energy could be saved-and greenhouse gases avoidedby simply hardening the nati

60、ons roads and highways.And they found that hardening 10 percent of the nations roads every year could prevent emissions equal to 440 megatons of carbon dioxide over the next 5 decadesthat amount is equal to how much CO, youd spare the planet by keeping a billion barrels of oil in the ground or by gr

61、owing 7 billion trees for a decade. It reduces 0.5% of projected transportation emissions over that time period.As for how to harden roads, Gregory says you could combine small amounts of certain fiber with high technology into paving materials. Or you could pave with specially-made concrete, which

62、is harder than ordinary construction materials.This system could also be a way to shave carbon emissions without some of the usual barriers. “Usually, when it comes to reducing emissions in the transportation department, youre talking about changing policies related to vehicles and also driver behav

63、ior, which involves millions and millions of peopleas opposed to changing the way we design and preserve our pavements. Thats just on the order of thousands of people who are working in transportation agencies.” And when it comes to improving our streets and highways-those agencies are where you mig

64、ht say the rubber meets the road.32. How does the author develop Paragraph 3?A. By giving examples.B. By making classification.C. By listing figuresD. By analyzing causes.33. What does Gregory suggest for hardening roads?A. Mixing fiber with special concrete.B. Changing regular paving materials.C. C

65、reating hi-tech computer models.D. Using ordinary building materials.34. What is an advantage of the road-hardening system?A. It reduces construction costs.B. It profits transportation agencies.C. It regulates driver behavior.D. It avoids involving too many people.35. What can be a suitable title fo

66、r the text?A. Walking Down Beaches or Sidewalks?B. Hardening Roads Helps Save Energy.C. How to Cut Down Carbon EmissionsD. A System of Hardening Roads.【答案】32. C 33. B 34. D 35. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了对道路进行硬化可以减少二氧化碳的排放,更节省能源。介绍了这种措施的优势和操作方式。【32题详解】推理判断题。根据第三段“And they found that hardening 10 percen

67、t of the nations roads every year could prevent emissions equal to 440 megatons of carbon dioxide over the next 5 decadesthat amount is equal to how much CO, youd spare the planet by keeping a billion barrels of oil in the ground or by growing 7 billion trees for a decade. It reduces 0.5% of project

68、ed transportation emissions over that time period.(他们发现,每年对全国10%的道路进行硬化,可以在未来50年内防止相当于440兆吨二氧化碳的排放这个数量相当于你将10亿桶石油留在地下或在十年内种植70亿棵树,就可以使地球免受多少二氧化碳。它减少了该时间段内预计交通排放的0.5%)”可推知,作者通过列数字展开第三段。故选C。【33题详解】细节理解题。根据第四段中“Or you could pave with specially-made concrete, which is harder than ordinary construction m

69、aterials.(或者你可以用比普通建筑材料更硬的特制混凝土铺路)”可知,Gregory建议硬化道路更换常规铺装材料。故选B。【34题详解】细节理解题。根据最后一段中“This system could also be a way to shave carbon emissions without some of the usual barriers. “Usually, when it comes to reducing emissions in the transportation department, youre talking about changing policies rel

70、ated to vehicles and also driver behavior, which involves millions and millions of peopleas opposed to changing the way we design and preserve our pavements. Thats just on the order of thousands of people who are working in transportation agencies.”(这一系统也可能是一种减少碳排放的方法,而不存在一些常见的障碍。“通常,当涉及到交通部门的减排时,你谈

71、论的是改变与车辆和司机行为相关的政策,这涉及到数百万人,而不是改变我们的设计和保护人行道的方式。这只是成千上万在运输机构工作的人的要求。” )”可知,道路硬化系统的优点是可以避免涉及太多的人。故选D。【35题详解】主旨大意题。根据第二段中“He modeled with his teammates how much energy could be saved-and greenhouse gases avoidedby simply hardening the nations roads and highways.(他和他的队友们一起模仿,仅仅通过加固国家的公路和高速公路,就可以节省多少能源,

72、并避免温室气体的排放)”结合文章主要说明了对道路进行硬化可以减少二氧化碳的排放,更节省能源。介绍了这种措施的优势和操作方式。可知,B选项“硬化道路有助于节约能源”最符合文章标题。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When youre giving a speech, there isnt a one-stop-shop approach that will address every individual Audiences, large or small, have different requ

73、irements when receiving and digesting information _36_ .The first action-point is adapting your speech based on your audience size. Larger audiences often have little audience participation, so you need to ensure that your speech fills the time. _37_ , so your tone and body language is more importan

74、t than ever. For smaller audiences, they often have more opportunity to be conversational. This means youll need to prepare enough material to fill the time if needed but allow for questions or comments throughout._38_ . People learn and take in information in many different ways. As a general rule,

75、 there are 4different ways; visual, auditory (听觉的), reading and writing and kinaesthetic(动觉的). Including each learning style in your speech will help to attract more audiences. _39_ ; use sound effects for auditory learners; give reading and writing learners something that they can add notes on; des

76、ign interactive parts for kinaesthetic leaners. They all assist in connecting with different audiences.No matter how much you adapt your content for your listeners, you may find yourself losing audience attention during your speech. _40_ . Take the time to observe and judge what they are enjoying an

77、d connecting with and what they are not. Adjust your approach to catch their attention again while being mindful not to go off subject and risk not conveying your message.A. They may yawn or be on their phone.B. Offer visual learners slides and images.C. Its also much harder to attain larger audienc

78、es attention.D. Make sure whether your audiences are experts or beginners.E. A speech may also need to be presented to different groups.F. So speakers have to adapt to ensure they connect with their listeners.G. The second barrier to overcome is that you have different types of audiences.【答案】36. F 3

79、7. C 38. G 39. B 40. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了演讲者吸引住听众注意力的方法和注意事项。【36题详解】根据前文“When youre giving a speech, there isnt a one-stop-shop approach that will address every individual Audiences, large or small, have different requirements when receiving and digesting information .(当你做演讲的时候,并没有一种一站式的方法来解决每个人的

80、问题。观众,无论大小,在接受和消化信息的时候都有不同的要求。)”且空格处位于第一段的结尾处,是引出本文的主旨演讲者要适应观众并进行调整。F选项“So speakers have to adapt to ensure they connect with their listeners.(因此发言者必须适应以确保他们与他们的听众联系。)”符合题意,故选F。【37题详解】根据后文“so your tone and body language is more important than ever.(所以你的语气和肢体语言比以往任何时候都重要。)”可知,空格处是讲听众多的时候参与机会变少就很难吸引观众

81、注意力。C选项“Its also much harder to attain larger audiences attention.(也更难获得更多观众的关注。)”符合题意,故选C。【38题详解】根据第二段“The first action-point is adapting your speech based on your audience size.(第一个行动点是根据你的听众规模调整你的演讲。)”可知,本段应讲述另一个演讲者需要注意的点。G选项“The second barrier to overcome is that you have different types of audi

82、ences.(第二个需要克服的障碍是你有不同类型的观众。)”符合题意,故选G。【39题详解】根据前文“As a general rule, there are 4different ways; visual, auditory (听觉的), reading and writing and kinaesthetic(动觉的).(一般来说,有4种不同的方法:视觉、听觉、读写和动觉。)”可知,后面依次介绍,空格处应该描写在视觉上所采取的措施。B选项“Offer visual learners slides and images.(为视觉学习者提供幻灯片和图像。)”符合题意,故选B。【40题详解】根据

83、前文“No matter how much you adapt your content for your listeners, you may find yourself losing audience attention during your speech.(无论你如何调整你的演讲内容来迎合听众,你都可能会发现自己在演讲过程中失去了听众的注意力。)”可知,下文可讲失去听众注意力的表现。A选项“They may yawn or be on their phone.(他们可能在打哈欠或打电话。)”符合题意,故选A。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小

84、题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When we feel failure, we learn to figure it out. In the process, we learn; we _41_ ; we become more understanding. But without that _42_ failure, this beautiful chain reaction doesnt even have a chance to begin.The other day, I was _43_ six kid

85、s at my house, and while my oldest son was playing with the other kids he started acting _44_ and aggressive. _45_ , I tried to stop it. I corrected him, sent him to timeout and separated him from the _46_ . I even punished him. _47_ was working. Until, _48_, one of the other kids said. “We dont wan

86、t to _49_ you anymore.” And the rest agreed.My son kept trying to _50_ the group. He walked to the other side of the circle to see if another _51_ would let him in. He said please. He went to his room to find some toys to _52_ everyone. But it was too _53_ . He was refused. My first instinct (直觉) wa

87、s to ask the other kids to _54_ him. But then, I realized that if I did that, Id be _55_ my son of the greatest lesson that the painful exclusion (排斥) resulted from his bad behavior.And so, the next time you want to _56_ your child from skinned knees or a bruised ego (自尊受伤害) or _57_ the bus, you mig

88、ht be cheating them out of the greatest _58_ they could ever have: the power of knowing that there are natural _59_ for their actions, and that they are finally _60_ for the choices they make.41. A. growB. regretC. enjoyD. risk42. A. hugeB. initialC. completeD. instant43. A. trainingB. raisingC. wat

89、chingD. directing44. A. rudeB. nervousC. ignorantD. confident45. A. Of courseB. In generalC. In a wordD. Out of curiosity46. A. familyB. groupC. classD. audience47. A. EverythingB. NothingC. EverybodyD. Nobody48. A. graduallyB. immediatelyC. casuallyD. eventually49. A. attend toB. rely onC. play wit

90、hD. care about50. A. rejoinB. observeC. rebuildD. offend51. A. playerB. workerC. parentD. kid52. A. oweB. makeC. offerD. buy53. A. difficultB. lateC. expensiveD. realistic54. A. helpB. noticeC. comfortD. include55. A. remindingB. curingC. sparingD. warning56. A. hideB. discourageC. distinguishD. sav

91、e57. A. catchingB. missingC. takingD. stopping58. A. criterionB. challengeC. educationD. comment59. A. decisionsB. explanationsC. differencesD. consequences60. A. responsibleB. eagerC. sorryD. grateful【答案】41. A 42. B 43. C 44. A 45. A 46. B 47. B 48. D 49. C 50. A 51. D 52. C 53. B 54. D 55. C 56. D

92、 57. B 58. C 59. D 60. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者观察儿子的不当行为导致小伙伴不和他一起玩这件事,领悟到在教育孩子的过程中,应该让他们知道自己的行为会有自然的后果,知道自己最终要为自己的选择负责。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:在这个过程中,我们学习;我们成长;我们变得更加善解人意。A. grow生长;B. regret后悔;C. enjoy享受,喜欢;D. risk冒险。根据“In the process, we learn”可知,我们在学习的过程中不断成长。故选A。【42题详解】考查形容词词义辨析。句意:但如果没有最初的失败,这个美丽的

93、连锁反应甚至没有机会开始。A. huge巨大的;B. initial最初的,原始的;C. complete完全的;D. instant立刻的。根据“When we feel failure, we learn to figure it out.”可知,如果没有最初的失败,就没有成长的过程。故选B。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:有一天,我在家照看六个孩子,当我的大儿子和其他孩子玩的时候,他开始表现得粗鲁和有攻击性。A. training训练;B. raising提升,增加;C. watching观看;D. directing指导。根据“while my oldest son was pl

94、aying with the other kids he started acting _4_ and aggressive.”可知,作者描写自己在家里看到的事情。故选C。【44题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. rude粗鲁的;B. nervous紧张的;C. ignorant无知的;D. confident自信的。空处和“aggressive”并列,表示不合适的行为,应用“粗鲁的”。故选A。【45题详解】考查固定短语辨析。句意:当然,我试图阻止它。A. Of course当然;B. In general一般来说;C. In a word总而言之;D. Out of curiosit

95、y出于好奇心。根据“while my oldest son was playing with the other kids he started acting _4_ and aggressive.”可知,看到大儿子和其他孩子玩的时候开始表现得粗鲁和有攻击性,作者当然要阻止。故选A。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:我纠正了他错误行为,让他暂停,并把他和团队分开。A. family家庭;B. group小组;C. class班级;D. audience观众。根据“My son kept trying to _10_ the group.“可知,此处是信息词group的词汇复现。故选B。【4

96、7题详解】考查代词词义辨析。句意:没有起作用。A. Everything一切;B. Nothing没有什么;C. Everybody每个人;D. Nobody没有人。根据“Until, _8_, one of the other kids said. “We dont want to _9_ you anymore.” And the rest agreed.”可知,作者试图阻止,但是不起作用。故选B。【48题详解】考查副词词义辨析。句意:直到最后,另一个孩子说。“我们不想再和你玩了。”其余的人都同意了。A. gradually逐渐地;B. immediately立刻,马上;C. casual

97、ly随意地;D. eventually最终。最后,另一个孩子表示不再愿意和作者的儿子玩了。故选D。【49题详解】考查动词短语辨析。句意同上。A. attend to照顾;B. rely on依靠;C. play with和一起玩;D. care about关心。根据“while my oldest son was playing with the other kids he started acting _4_ and aggressive.”可知,由于玩的过程中儿子的行为不当,其他孩子不愿意和他玩了。故选C。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:我儿子一直想重新加入那个团体。A. rejoi

98、n重新加入;B. observe观察;C. rebuild重建;D. offend冒犯。根据“He walked to the other side of the circle to see if another _11_ would let him in.”可知,儿子一直想重新加入那个团体。故选A。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:他走到圆圈的另一边,看另一个孩子会不会让他进去。A. player运动员;B. worker工人;C. parent父母;D. kid小孩。根据“Until, _8_, one of the other kids said.“可知,此处是信息词kid的词汇复现

99、。故选D。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:他回到自己的房间去找一些玩具送给大家。A. owe欠;B. make制作;C. offer提供;D. buy买。根据“He went to his room to find some toys”可知,他想找到一些玩具送给大家。故选C。【53题详解】考查形容词词义辨析。句意:但为时已晚。A. difficult困难的;B. late迟的;C. expensive昂贵的;D. realistic现实的。根据“He was refused.”可知,尽管儿子示好了,但为时已晚。故选B。【54题详解】考查动词词义辨析。句意:我的第一反应是让其他孩子把他也包

100、括进来。A. help帮助;B. notice注意;C. comfort安慰;D. include包括,使成为的一部分。根据“But then, I realized that if I did that, Id be _15_ my son of the greatest lesson that the painful exclusion (排斥) resulted from his bad behavior.”可知,作者的第一反应是让其他孩子接受自己的儿子,使儿子成为他们的一部分。故选D。【55题详解】考查动词词义辨析。句意:然后,我意识到,如果我那样做了,我就不会让我的儿子接受到最大的教

101、训,那就是痛苦的排斥来自于他的不良行为。A. reminding提醒;B. curing治愈;C. sparing使逃脱;D. warning警告。根据“the painful exclusion (排斥) resulted from his bad behavior.”可知,作者意识到如果直接让其他孩子和儿子和好,就不会让儿子受到最大的教训,那就是痛苦的排斥来自于他的不良行为。故选C。【56题详解】考查动词词义辨析。句意:所以,下次当你想让你的孩子免受膝伤、自尊受伤或错过公交车时,你可能是在欺骗他们,让他们错过他们能得到的最好的教育。A. hide隐藏;B. discourage使泄气;C.

102、 distinguish区分,辨别;D. save拯救,节省。根据“skinned knees or a bruised ego”可知,此处表示从伤害中把孩子就出来。savefrom为固定短语,意为“从中救出”。故选D。57题详解】考查动词词义辨析。句意同上。A. catching抓住;B. missing失去,错过;C. taking拿走;D. stopping停止。根据“the bus”可知,此处表示错过公交车。故选B。【58题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. criterion标准;B. challenge挑战;C. education教育;D. comment评论。根据“Id b

103、e _15_ my son of the greatest lesson”可知,此处表示让他们错过他们能得到的最好的教育。故选C。【59题详解】考查名词词义辨析。句意:知道自己的行为会有自然的后果,知道自己最终要为自己的选择负责的勇气。A. decisions决定;B. explanations解释;C. differences不同;D. consequences后果。根据“their actions”可知,自己的行为有自然的后果。故选D。【60题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. responsible有责任的;B. eager渴望的;C. sorry抱歉的;D. grateful感激

104、的。根据“for the choices they make”可知,最终要为自己作出的选择负责。故选A。第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Sometimes, whipping up (赶做) a tasty meal feels like the best way to relax, even if it takes a little time _61_ (prepare). But more than just satisfying your appetite, cooking can literally fe

105、el like a therapy (治疗) session.Therapists are now using cooking courses as _62_ actual approach to treating depression, anxiety and other psychological disorders in _63_ (they) patients. As it turns out, the psychological effect of cooking a meal-whether its for yourself, or for others _64_ (be) mul

106、tifaceted (多方面的). It can provide different people _65_ different experiences from the comforting sense of being in control to the _66_ (free)of expressing creativity in the kitchen._67_ this task is potentially small. it can give people a sense of power and agencyone that they might not naturally ha

107、ve on their own in their daily lives outside the kitchen. According to a 2016 study _68_ (publish)in the Journal of Positive Psychology, people who spend time on creative goals live _69_ (happy)lives than those who dont, and cooking something new or out of your comfort zone totally counts as an act

108、of creativity.So the next time youve had an awful day, consider _70_ (make) this super simple homemade chicken!【答案】61. to prepare 62. an 63. their 64. is 65. with 66. freedom 67. Though#Although#While 68. published 69. happier 70. making【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了烹饪不仅仅是满足你的食欲,还可以让你感觉像是在接受治疗。【61题详解】考查非谓语动词

109、。句意:有时候,做一顿美味的饭菜似乎是最好的放松方式,即使这需要一点时间来准备。空处需填动词不定式作主语,it做形式主语。故填to prepare。【62题详解】考查冠词。句意:治疗师现在把烹饪课程作为治疗抑郁症、焦虑症和其他心理疾病的患者的实际方法。approach为可数名词,此处表示泛指,需用不定冠词修饰,actual发音以元音音素开头,需用不定冠词an。故填an。【63题详解】考查代词。句意同上。修饰名词patients需用形容词性物主代词their。故填their。【64题详解】考查动词时态和主谓一致。句意:事实证明,做饭的心理效应无论是为自己还是为别人是多方面的。此处陈述客观事实,使

110、用一般现在时,主语为the psychological effect,谓语动词使用第三人称单数形式。故填is。65题详解】考查介词。句意:它可以为不同的人提供不同的体验,从舒适的控制感到在厨房中表达创意的自由。provide sb. with sth.为固定短语,意为“提供某人某物”。故填with。【66题详解】考查名词。句意同上。to后接名词作宾语,空处需填名词freedom。故填freedom。【67题详解】考查从属连词。句意:尽管这项任务可能很小,但它可以给人们一种力量和能动性一种他们在厨房之外的日常生活中可能不会自然拥有的感觉。上下文为转折关系,空处需用though/although/

111、while引导让步状语从句。故填Though/Although/While。【68题详解】考查非谓语动词。句意:根据2016年发表在积极心理学杂志上的一项研究,那些花时间在有创造性的目标上的人比那些没有的人生活得更快乐,烹饪一些新的东西或走出你的舒适区完全被视为一种创造性的行为。空处需填非谓语动词作后置定语,修饰名词study,二者为逻辑上的动宾关系,需用过去分词形式。故填published。【69题详解】考查形容词比较级。句意同上。修饰名词lives需用形容词作定语,结合than可知,此处为形容词比较级。故填happier。【70题详解】考查非谓语动词。句意:所以,下次你经历了糟糕的一天,考

112、虑做这个超级简单的自制鸡肉!consider doing sth.为固定短语,意为“考虑做某事”。故填making。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)71. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计

113、分。Yesterday, I had a quarrel with my mother. I complained that theres too few entertainment, so she shared his story with me. When my mom was young, there is no internet. When evenings approached, child from the whole neighborhood would crowd into the only household that it had a television. They st

114、ared for the small screen and cheered in front of the TV. But now, iPads and smartphones have taken place of televisions. The 5G network enables us to download a movie within seconds. No wonder my mom often says we are the generation grow up in a honey jar. Finally, I felt gratefully for living in a

115、 country that all the people are well-fed.【答案】1.fewlittle2.hisher3.iswas4.childchildren5.去掉it6.forat7.taken后添加the8.growgrowing9.gratefullygrateful10.thatwhere【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了作者和妈妈抱怨娱乐太少,妈妈则分享了她自己所处的年代只有电视娱乐的事情。【详解】1.考查形容词。句意:我抱怨娱乐太少,她就跟我分享了她的故事。修饰不可数名词entertainment应用little。故few改为little。2.考查代词。句意:

116、我抱怨娱乐太少,她就跟我分享了她的故事。此处主语为she,表示“她的”应用her。故his改为her。3.考查时态。句意:我妈妈年轻的时候,没有互联网。根据上文When my mom was young可知应用一般过去时。故is改为was。4.考查名词的数。句意:当夜幕降临时,整个社区的孩子都会挤进唯一一家有电视机的家庭。child为可数名词,根据后文from the whole neighborhood可知数量大于一应用复数形式。故child改为children。5.考查定语从句。句意:当夜幕降临时,整个社区的孩子都会挤进唯一一家有电视机的家庭。此处为定语从句修饰先行词household,先

117、行词在从句中作主语,由that替代,不需要it。故去掉it。6.考查介词。句意:他们盯着小屏幕,在电视机前欢呼。结合句意表示“盯着”可知短语为stare at。故for改为at。7.考查冠词。句意:但现在,ipad和智能手机已经取代了电视。结合句意表示“取代”可知短语为take the place of。故taken后添加the。8.考查非谓语动词。句意:难怪我妈妈常说我们是在蜜罐里长大的一代。分析句子结构可知grow在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语generation构成主动关系,故用现在分词作定语。故grow改为growing。9.考查形容词。句意:最后,我很感激生活在一个所有人都吃得

118、很饱的国家。此处作表语,应用形容词grateful。故gratefully改为grateful。10.考查定语从句。句意:最后,我很感激生活在一个所有人都吃得很饱的国家。此处为定语从句修饰先行词country,先行词在从句中作地点状语,应用关系副词where。故that改为where。第二节 书面表达(满分25分)72. 上周五你班组织了志愿服务进社区的活动。校英文报邀请你写一篇短文分享这次活动。内容包括:1. 活动内容;2. 个人感受。参考词汇:社区community注意:1. 词数:100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】 Last Friday my class wen

119、t to the nearby community to take part in some voluntary work which lasted from 9:00 a. m. to 4:00 p. m.There are various forms of voluntary work including picking up the rubbish, providing computer technical support and so on. On that day, we were divided into five groups. I was in group 4 whose as

120、signment was to help the elderly clean their windows and give them some performances. Besides, we also helped the children in the neighbourhood with their lessons.By participating in such meaningful social activities. not only are my interpersonal skills improved but also I learn when we bring our l

121、ove to the people in need. our life will be more significant.【解析】【分析】本篇书面表达属于记叙文,上周五考生所在的班组织了志愿服务进社区的活动。校英文报邀请考生写一篇短文分享这次活动。【详解】1. 词汇积累提供:provide offer重要的:significant. important有意义的:meaningful significative提高:improve promote2. 句式拓展合并简单句原句:our life will be more significant.拓展句:Only in this way will o

122、ur life be more significant.【点睛】高分句型1 I was in group 4 whose assignment was to help the elderly clean their windows and give them some performances.(whose引导的限制性定语从句)高分句型2 By participating in such meaningful social activities. not only are my interpersonal skills improved but also I learn when we bring our love to the people in need.(部分倒装句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1