收藏 分享(赏)

湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:342514 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:26 大小:121.50KB
下载 相关 举报
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第23页
第23页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第24页
第24页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第25页
第25页 / 共26页
湖北省天门市2015届高三4月调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第26页
第26页 / 共26页
亲,该文档总共26页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、本试卷共12页,全卷满分150分,考试用时120分钟。大数据分析,提升学习力。注意事项:1本试卷共四部分。2答题前,考生务必将自己的学校、班级、姓名、学号填在试卷答题卡上。3客观题部分答案选出后,用2B铅笔把答题卡上对应的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。第四部分完成句子和写作题的答案用0.5毫米黑色的签字笔或黑色墨水钢笔直接填写到答题卡上对应的空白处。答在试题卷上的无效。4考试结束,请将答题卡上交。第一部分:听力理解(共两节,满分30分,每小题1.5分。)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每

2、小题1.5分,满分7.5) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18. 答案:B1. What are these two people talking about?A. A lightweight shirt. B. Things to wear. C. The warm weather.2. What is the womans job?A.

3、 Cook. B. Waitress. C. Saleswoman.3. How is the man getting to work?A. Riding. B. By bus. C. Driving.4. What does the man mean?A. The womans uncle will come for a visit. B. He thinks the woman should visit her uncle.C. He asks the woman to go over to his place.5. What will the weather in Arizona be

4、like in the coming week?A. Rainy. B. Warm. C. A bit cold.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第68题。6. What lipstick did the woman expect to buy? A. Lyfel, dark shade. B. Lyfel, pink s

5、hade. C. Lyfel, bright shade.7. Why does the woman want to change the color of her lipstick?A. To be cool. B. To be serious. C. To be attractive.8. How about the lipstick the woman took in the end? A. Its color is suitable but is very expensive. B. Its color is right though it is not Lyfel brand.C.

6、Its color isnt right but its brand is Lyfel.听下面一段对话,回答第911题。9. Why is it easier for the woman to learn English? A. She often talks to English people. B. She speaks two languages already.C. She always does her homework right after class.10. Which of the following is suggested by the woman to be a goo

7、d way of learning English?A. Reading newspapers.B. Writing diaries.C. Reading aloud in the morning.11. Why is it difficult for the man to lean English? A. He doesnt talk to his English teachers. B. There are no native speakers around him. C. He is too shy to speak English.听下面一段对话,回答第1214题。12. How do

8、es the man get information about the apartment? A. From TV advertisements. B. From advertisements in the newspapers. C. From radio advertisements.13. How many rooms has the apartment got?A. Four B. Five C. Six14. How much will the man pay for the rent per month if he wants to include management and

9、parking as well?A. $500. B. $450. C. $550.听下面一段对话,回答第1517题。15. What is the woman afraid of when she takes her trips?A. Taking a voyage. B. Taking a train. C. Taking a flight.16. What transportation can you infer the man prefers?A. Trains. B. Planes. C. Ships.17. Whats the probable relationship betwe

10、en the two speakers?A. Husband and wife. B. Teacher and student.C. Friends.听下面一段独白,回答第1820题。18. What was Miss Richards?A. A chemistry teacher. B. A physics teacher. C. A science teacher.19. How did Miss Richards feel before Dick answered her question?A. Disappointed and unhappy. B. Angry and annoyed

11、. C. Excited.20. What can we learn from the passage? A. Dick was the top student in class. B. The students were active in class. C. Miss Richards was rather patient.第二部分:词汇知识运用(共两节,满分30分)第一节:多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 例:To make members of a team perform better,

12、the trainer first of all has to know their _ and weaknesses. A. strengths B. benefits C. techniques D. values 答案:A21. During the nineteen years of his career, France Batiste has won the _ of a wide audience outside Italy. A. comprehension B. recognitionC. evaluationD. reputation【答案】B【解析】试题分析:考查名词。 句

13、意:在他十九年工作生涯中,他得到了观众的认可。recognition 认可。 evaluation 是名声的意思,是没有性质和褒贬的; reputation 可以是好的也可以是坏的 good or band reputation;而此句的意思是 他获得了很多国外爱好者的欣赏。appreciation是带有褒义感情色彩的,所以只能选B。考点:考查名词22. Parents have a legal_ to ensure that their children are provided with efficient education suitable to their age. A. impac

14、tB. commitmentC. influenceD. motivation【答案】B【解析】试题分析:考查名词。句意:父母由有法律承诺保证他们的孩子在他们适合的年龄接受教育。 A. impact影响;B. commitment承诺;C. influence影响;D. motivation动机。根据句意可知选B。考点:考查名词23. We have many cases where hard work as well as good communication skills has _ ones chances of success in the past years. A. multipl

15、iedB. condemnedC. estimatedD. highlighted【答案】A【解析】试题分析:考查动词。句意:我们有很多的情况下,努力工作以及良好的沟通能力能使成功的机会增加。 A. multiplied增加;B. condemned谴责;C. estimated估计;D. highlighted突出。根据句意可知选A。考点:考查动词24. The idea of prohibiting fireworks first _ in the 1980s, and the bans didnt gain popular support until this year. A. flas

16、hedB. succeedC. emergedD. spread【答案】C【解析】试题分析:考查动词。关于禁止燃放烟火的措施在1980年就出现了,但是一直没有得到广泛的支持。 A. flashed使发光;B. succeed成功;C. emerged出现D. spread散布。根据句意可知选C。考点:考查动词25. The program Masters Lectures of CCTV is both interesting and instructive. No wonder it _ a large audience. A. adapts to B. appeals to C. acco

17、unts for D. allows for 【答案】B【解析】试题分析:考查短语。句意:CCTV的文化节目是有趣和有教育意义的,毫无疑问它会吸引观众。A. adapts to 接受;B. appeals to 吸引;C. accounts for 计算;D. allows for 允许。根据句意可知选B。考点:考查短语26. He is busy writing the article all the morning, only _ occasionally to have a cup of coffee. A. breaking off B. breaking down C. breaki

18、ng throughD. breaking up 【答案】 A【解析】试题分析:考查短语。句意:他整个早上都在忙着写文章,只有一小会时间喝一杯咖啡。 A. breaking off 小憩;B. breaking down 打破;C. breaking through突破;D. breaking up 分手。根据句意可知选A。考点:考查短语27. Tom is so creative a person that he always has lots of _ ideas in his mind, and sometimes we dont even know what he is thinkin

19、g about. A. novelB. complexC. messyD. absurd【答案】A【解析】试题分析:考查形容词。句意:汤姆如此的有创造力,他有很多新奇的想法;有时我们不能知道他在想什么。 A. novel新奇的;B. complex复杂的;C. messy大量的;D. absurd荒谬的。根据句意可知选A。考点:考查形容词28. The IOC Evaluation Commission has come to a _ conclusion that Beijing is capable of hosting a successful 2022 winter Olympics.

20、 A. tentativeB. virtualC. definiteD. subtle【答案】C【解析】试题分析:考查形容词。句意:国际奥委会评估委员得出一个决定性的结论,北京将成功举行2022年奥林匹克冬奥会。 A. tentative初步的;B. virtual虚拟的;C. definite决定的;D. subtle微妙的。根据句意可知选C。考点:考查形容词29. With the city _ clouded by dirty smog, the government has planned to shut down the four major coal-fired power pla

21、nts. A. abruptlyB. frequentlyC. occasionallyD. regularly【答案】B【解析】试题分析:考查副词。随着城市频繁的被肮脏的烟污染,政府计划关闭四个燃煤发电厂。 A. abruptly突然地;B. frequently频繁地;C. occasionally偶然地;D. regularly习惯地。根据句意可知选B。考点:考查副词30. The soil is becoming poor because farmers here mostly use only one kind of chemical fertilizer for several y

22、ears_ . . A. in a rowB. on a large scaleC. at randomD. to a degree【答案】A【解析】试题分析:考查短语。句意:土壤变得贫瘠,是因为农民连着用一种化肥用好几年。 A. in a row连着;B. on a large scale大规模;C. at random程度;D. to a degree非常。根据句意可知选A。考点:考查短语第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Have you ever not

23、 wanted to do something so badly? Well, thats how I 31 about joining Madcaps, a mothers and daughters club assisting philanthropies (慈善事业). 32 , my feeling changed finally. Now I believe if you adopt an 33 attitude, you might just 34 enjoying it.Six months ago, my mom told me the club asked us to wo

24、rk as 35 at Saint Vincent de Paul Homeless shelter. That meant I had to 36 in the dirty homeless shelter for at least 20 hours.The first time we went there, a lady led us to the kitchen where we 37 my five fellow Madcaps classmates they also wore the same expression. Since Im usually socially 38 , I

25、 had never talked with any of them earlier. Worse still, my mom was asked to help outside the kitchen, leaving me totally 39 to serve food with them. Soon large numbers of homeless families 40 in like rushing river. A little girl, around 5 years old, walked up to me. I 41 her a cold sandwich. She to

26、ok it and joined her family quickly. As she walked away, I 42 she was wearing a coat, clearly too big for her, hanging 43 on her thin body, and couldnt help thinking how much I had 44 with her. It suddenly struck me that how 45 I am.After that moment I had a 46 of heart. Now I love Madcaps and dont

27、miss one meeting. I have 47 awkwardness when communicating and have many friends. And this year I am sure I will do more than the 48 20 hours of philanthropies.So that is how I have made a 49 by doing one thing I dont want to do. If you have an open 50 about things you can accomplish more and become

28、 a well-rounded (全面的) person.31.A. heardB. worriedC. feltD. brought32.A. OtherwiseB. HoweverC. ThereforeD. Besides33.A. optimisticB. ordinaryC. aggressiveD. honest34.A. keep on B. give upC. end upD. insist on35.A. members B. volunteersC. friendsD. clerks36. A. wander B. walkC. teachD. serve37. A. ra

29、n into B. cared aboutC. looked forD. passed by38. A. excited B. awkwardC. scaredD. fragile39. A. afraid B. doubtfulC. aloneD. patient40. A. joined B. brokeC. droppedD. poured41. A. awarded B. returnedC. handedD. bought42. A. discovered B. guessedC. thoughtD. concluded43. A. neatly B. carelesslyC. co

30、nstantlyD. loosely44. A. comparedB. connectedC. coveredD. competed45. A. eager B. luckyC. proudD. strong46. A. relief B. lossC. surpriseD. change47. A. remembered B. realisedC. overcomeD. developed48. A. allowed B. requiredC. includedD. finished49. A. difference B. promiseC. sacrificeD. mistake50. A

31、. studyB. planC. mindD. question【答案】31.C32.B33.A34.C35.B36.D37.A38.B39.C40.D41.C42.A43.D44.A45.B46.D47.C48.B49.A50.C【解析】试题分析:本文通过作者从开始的时候不愿意参加慈善事业,到后来积极参加。告诉我们真正的快乐是在我们放开自己的心灵帮助他人的时候。31.C考查动词。A. heard听见;B. worried担心;C. felt感觉;D. brought带来。 Have you ever not wanted to do something so badly? Well, tha

32、ts how I 31 about joining Madcaps, a mothers and daughters club assisting philanthropies (慈善事业). 你是否有过非常不愿意做某事以至于你宁愿死也不愿意做的时候?这就是我要参加Madcaps时候的感觉。本句是指我参加Madcaps的时候也有那种宁愿死也不去做的感觉。故使用feel,因为本句是过去时,使用felt。故选C。32.B考查副词。A. Otherwise否则;B. However然而;C. Therefore因此;D. Besides除了。 32 , my feeling changed fina

33、lly.然而我后来改变了我的感觉,选B。33.A考查形容词。A. optimistic积极的;B. ordinary普通的;C. aggressive争强好胜的;D. honest诚实的。 Now I believe if you adopt an 33 attitude, 如果你以积极的态度接受,故选A。34.C考查短语。A. keep on 保持;B. give up放弃;C. end up 结束;D. insist on坚持。 you might just 34 enjoying it.你或许会喜欢它,选C。35.B考查名词。A. members 成员;B. volunteers志愿者;

34、C. friends 朋友;D. clerks职员。 my mom told me the club asked us to work as 35 at Saint Vincent de Paul Homeless shelter 根据第一段中的assisting philanthropies(慈善事业)可知做的是慈善事业,故使用volunteer志愿做某事。故选B。42. A考查动词。A. discovered 发现;B. guessed猜;C. thought想;D. concluded包括。 I 42 she was wearing a coat我发现她穿着一件大衣,故选A。43. D考

35、查副词。A. neatly 整洁地;B. carelessly粗心地;C. constantly不断地;D. loosely松散地。 hanging 43 on her thin body, 松散的悬挂在她身上,故选D。44. A考查动词。A. compared对比;B. connected连接;C. covered覆盖;D. competed竞争。 and couldnt help thinking how much I had 44 with her. 忍不住想起我是怎样和她相比,故选A。45.B考查形容词。 A. eager 渴望的;B. lucky幸运的;C. proud自豪的;D.

36、strong强壮的。 It suddenly struck me that how 45 I am.我一下子想起我是多么幸运,故选B。46.D考查名词。 A. relief 宽慰;B. loss失去;C. surprise惊喜;D. change改变。 After that moment I had a 46 of heart在我从心底里改变以后,故选D。47. C考查动词。A. remembered 记住;B. realised实现;C. overcome克服;D. developed发展。 I have 47 awkwardness when communicating我克服自己交流时的笨

37、拙,故选C。48. B考查动词。A. allowed 允许;B. required需求;C. included包括;D. finished结束。 And this year I am sure I will do more than the 48 20 hours of philanthropies. 因为自己的想法有了改变,所以我今年做的慈善事业的时间超过了要求的20小时。故选B。49.A 考查名词。A. difference 不同;B. promise承诺;C. sacrifice牺牲;D. mistake错误。 So that is how I have made a 49 by doi

38、ng one thing I dont want to do. 所以我做了我不想做的事,故选A。50. C考查名词。A. study学习;B. plan计划;C. mind介意;D. question 问题。 If you have an open 50 about things you can accomplish more and become a well-rounded (全面的) person. 我认为果你有了一个开放的思想,你就能够完成更多的事情,你就会成为更为全面的人。故选C。考点:考查生活故事类短文阅读第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每篇

39、短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe character “duang” is so new that it does not even exist in the Chinese dictionary. But it has already spread like wildfire online in China, appearing more than 8 million times on Chinas micro-blogging site Weibo, where it spawned a top-trending hashtag(

40、标签) that drew 312,000 discussions among 15,000 users. On Chinas biggest online search engine Baidu, it has been looked up almost 600,000 times. Its been noticed in the West too, with Foreign Policy seeing it as a “break the internet” viral meme like a certain Kirn Kardashian image, or a certain mult

41、icoloured dress.But what does it mean? “Everyones duang-ing and I still dont know what it means! As if its back to school for me,” said Weibo user Weileiweito. Another user asked: “Have you duang-ed today? My mind is full of duang duang duang.” “To duang or not to duang, that is the question,” wrote

42、 user BaiKut automan.“Duang” seems to be an example of onomatopoeia(拟声词), a word that phonetically imitates a sound. It all seems to have started with Hong Kong action star Jackie Chan, who in 2004 was featured in a shampoo commercial where he said famously defended his sleek, black hair using the r

43、hythmical-sounding “duang”. The word resurfaced again recently after Chan posted it on his Weibo page. Thousands of users then began to flood Chans Weibo page with comments, coining the word in reference to his infamous shampoo appearance.The word appears to have many different meanings, and theres

44、no perfect translation, but you could use it as an adjective to give emphasis to the word that follows it. A kitten might be “duang cute”, for example. Or you might be “very duang confused” by this blog.For readers of Chinese characters, the Jackie Chan theme is also apparent from the quirky(古怪的) wa

45、y in which the word is written: a combination of Chans Mandarin names.51. How does the writer try to prove that Duang has already spread like wildfire online in China? A. giving examples B. listing numbers C. making comparisons D. offering quotations52. Why does the author mention “a certain Kirn Ka

46、rdashian image”?A. to tell us “Duang” also draws attention in the West.B. to tell us “Duang” is just like a certain image on a certain multicolored dress.C. to tell us Foreign Policy doesnt like “Duang”.D. to tell us a certain Kim Kardashian image breaks the internet.53. Which of the following state

47、ments about “duang” is NOT true? A. It came from Jackie chans commertial.B. Weibo users created the word about his infamous shampoo appearance. C. It was first used as an adjective to stress the word that follows it.D. Many people are confused by the word. 54. What kind of people may not know the wo

48、rd “duang”?A. the old who are over sixtiesB. the young who are in fashionC. a boy who has dropped out of schoolD. a woman who never surfs the internet【答案】51.B52.A53.C54.D【解析】试题分析:本文写了“Duang”这个词的由来,和受欢迎程度。这个词是由影星成龙拍摄洗发水广告来形容头发的,随之被所有人认知,并且得到了很大的关注。51.B推理判断题。由 where it spawned a top-trending hashtag(标

49、签) that drew 312,000 discussions among 15,000 users. On Chinas biggest online search engine Baidu, it has been looked up almost 600,000 times.可知作者用了一系列的数字写了这个词的受欢迎程度,所以选B。52.A细节理解题。由 Its been noticed in the West too可知它在西方也是受欢迎的,故选A。53.C细节理解题。由 but you could use it as an adjective to give emphasis to

50、 the word that follows it.可知你能把它当成形容词,不是第一次座位险一个形容词,故选C。54.D推理判断题。这个词在网上受关注较多,所以一个不上网的女人可能不知道,故选D。考点:考查生活故事类短文阅读BWithout any previous notice, a documentary dominated headlines and social websites over the weekend. Under the Dome, a 103-minute documentary self-funded by former CCTV news anchor Chai J

51、ing was released on video-sharing websites in China on Feb 28. It has rapidly pushed the public awareness about air pollution and encouraged people to join in efforts to make a difference.Chai, 39, said she started the work out of her “personal clashes” with smog after she gave birth to a daughter.

52、“I sealed tight all the windows. I started every day by checking the air pollution index,” Chai said. Millions of other people are also doing the same. While they stop there, Chai goes deeper. “I dont want to live in this way. 1 need to find out where the smog comes from and what on earth is going o

53、n.”Over a year, she investigated polluted sites to find the sources of smog, visited the US and the UK to learn about their anti-pollution experiences, and interviewed officials, scientists and the general public. Chais research reveals that the burning of coal and oil contributes to 60 percent of P

54、M2.5 pollutants. She thus questions the countrys energy consumption habits in the film.She then goes on to disclose loopholes (漏洞) in car emissions regulations. The film also explains that businesses are pressured not to abide by(遵守) the laws because violating(违反) them carries little or no cost, whi

55、le making changes bumps up costs. The film also points at Chinas petroleum and steel industries as the biggest sources of air pollution.Cheng Chen, a 22-year-old student from Beijing Foreign Studies University, found the documentary “very inspiring”. “I used to think its not my duty to deal with air

56、 pollutionI dont own a factory or a car,” said Cheng. “But Chai told me we share the same fate since we breathe the same air and there is a lot I can do.”However, some people are annoyed by the films description of their polluted hometowns, especially when it shows a banner from Xingtai in Hebei say

57、ing “Congratulations to our city for no longer being ranked the last place among the countrys 74 cities in terms of air quality”.Such a feeling of “being insulted”, in Chengs eyes, could also be a good thing. “Whats important is that Chais work has raised public attention toward the structure of the

58、 energy industry,” she said. Meanwhile, experts remind moved viewers of the films limitations. 55. According to the passage, which of the following statements is true? A. The documentary was made by Chai jing , who works in CCTV now.B. The documentary dominated headlines and social websites soon aft

59、er it was broadcast on TV.C. Chai started making the documentary after she gave birth to a daughter. D. Chai thinks that it is the burning of coal and oil that leads to air pollution in china.56. Why Chai jing decided to make the film at first ?A. She wanted to do something for her daughterB. She wa

60、nted to disclose loopholes in car emissions regulations.C. She wanted to make moneyD. She wanted to raise public attention toward the structure of the energy industry57. whats the authors attitude towards the film?A. positive B. objective C. negative D. indifferent58. Whats the meaning of the underl

61、ined sentence?A. Some people deserve to be insulted.B. The feeling of “being insulted” can help draw attention to air pollution.C. Insulting people is good for protecting environment.D. No longer being ranked the last place is not a bad thing.【答案】55.C56.A57.B58.B【解析】试题分析:本文写了39岁柴静拍的一部纪录片,穹顶之下,写了我国现在

62、的雾霾和能源问题。55.C细节理解题。由 Chai, 39, said she started the work out of her “personal clashes” with smog after she gave birth to a daughter. 可知她的女儿降生以后她开始拍的,故选C。56.A推理判断题。由 personal clashes可知这是私人恩怨,可以推理出她是为了女儿做一些事,故选A。57.B推理判断题。由文章总体可知作者既没有支持也没有反对,所以作者是客观的,所以选B。58.B推理判断题。由 Such a feeling of “being insulted”

63、, in Chengs eyes, could also be a good thing.可知程晨却觉得,这样带给人的“冒犯”之感也许并非坏事。可知能帮助控制污染,故选B。考点:考查生活故事类短文阅读CHave you ever had that fantasy to visit the moon, grab a rock and throw it into space so it would float forever? Soon, if you have got the cash, you can!Enter the Artemis Project. This new and exciti

64、ng project is a private one that will “establish a permanent, self-supporting manned lunar base,” which translates into a community on the moon for people to live in. “Its not a question of whether itll work, but rather how long it will take.” according to Gregory Bennett, the founder of the Artemis

65、 ProjectOn July 20, 1969, Neil Armstrong became the first man to set foot on the moon. That moment became a great achievement in both the space community and for humanity itself. Despite the significance of occasion, almost certainly when viewers saw images of his weightless, bouncing (弹跳) figure th

66、ey thought, “That looks like fun!”So the Artemis team is taking realistic approach to a human fantasy: they are marketing the project of a lunar base as pure entertainment.Veronis, Suhler & Associates are investment bankers for the communications and media industry. Their research found that America

67、ns spent over 40 billion dollars to be entertained in the movies, through home videos and television in 1999.California investor, Dennis Tito, recently took a trip to the International Space Station, after donating $20 million dollars to the Russian Space program. Wealthy celebrities like Canadian d

68、irector James Cameron and the brothers of rock band Oasis have also voiced their interest to visit the big ball in the sky. In the same report by Veronis, Suhler & Associates, consumers spent close to 4 billion dollars on video-game software alone. So, for $1.42 billion dollars the Artemis Project i

69、s a drop in the entertainment bucket.University student, Al Dharsee says, “I would certainly go to the moon, if given the opportunity, so that I could look at the earth and laugh. But with the way we treat our own planet, I dont think we deserve to set foot on any planets or moons for that matter.Ho

70、wever, if youre one of those ready to book a flight, dont pack your bags quite yet, your flight is not scheduled to depart for at least a couple of decades.59. What is the Artemis Project aimed at?A. Maintaining a manned lunar base.B. Providing a new kind of entertainment.C. Offering some community-

71、based facilities.D. Finding facts about the first exploration to the moon.60. What did Veronis, Suhler& Associates find through their research?A. Wealthy celebrities donated a lot of space programs.B. The Artemis Project would cost less than $1.42 billion dollars.C. Americans paid a large amount of

72、money for entertainment.D. More than $40 billion are spent on communications and media industries in 1999.61. What does Al DHarsee imply?A. Most planets deserve to be employed.B. Human beings may destroy the moon.C. It costs too much to destroy the environment.D. The trip to the moon doesnt appeal t

73、o him.62. This text may be taken from . A. a fiction story.B. an advertisement.C. an entertainment report.D. a business survey.【答案】59.B60.C61.B62.C【解析】试题分析:本文写了一个以登上月球为目的的娱乐项目,鼓励人们探索月球,而且能从中学会知识,得到乐趣。59.B细节理解题。由 they are marketing the project of a lunar base as pure entertainment.可知这是一个娱乐项目,故选B。60.C

74、推理判断题。由 So, for $1.42 billion dollars the Artemis Project is a drop in the entertainment bucket.可知花销特别大,故选C。61.B推理判断题。由 if youre one of those ready to book a flight, dont pack your bags quite yet, your flight is not scheduled to depart for at least a couple of decades.可知如果落在月球上东西,可能几十年都不会分解,故选B。62.C

75、主旨理解题。由文章总体可知 写了一个以登上月球为目的的娱乐项目,鼓励人们探索月球,而且能从中学会知识,得到乐趣。所以是写了一篇娱乐报道,故选C。考点:考查科学知识类短文阅读DPeople become quite illogical when they try to decide what can be eaten and what cannot be eaten. If you lived in the Mediterranean, for instance, you would consider octopus (章鱼) a great delicacy. You would not be

76、 able to understand why some people find it repulsive. On the other hand, your stomach would turn at the idea of frying potatoes in animal fat -the normally accepted practice in many northern countries. The sad truth is that most of us have been brought up to eat certain foods and we stick to them a

77、ll our lives.No creature has received more praise and abuse than the common garden snail(蜗牛). Cooked in wine, snails are a great luxury in various parts of the world. There are countless people who, ever since their early years, have learned to associate snails with food. My friend, Robert, lives in

78、 a country where snails are not liked. As his flat is in a large town, he has no garden of his own. For years he has been asking me to collect snails from my garden and take them to him.The idea never appealed to me very much, but one day, after heavy shower, I happened to be walking in my garden wh

79、en I noticed a huge number of snails taking a stroll on some of my prized plants. Acting on a sudden impulse, I collected several dozen, put them in a paperbag,and took them to Robert. Robert was delighted to see me and equally pleased with my little gift. I left the bag in the hall and Robert and I

80、 went into the living room where we talked for a couple of hours. 1 had forgotten all about the snails when Robert suddenly said that I must stay to dinner. Snails would, of course, be the main dish. I did not fancy the idea and I reluctantly followed Robert out of the room. To our dismay, we saw th

81、at there were snails everywhere: they had escaped from the paper bag and had taken complete possession of the hall! I have never been able to look at a snail since then.63. The underlined word “repulsive” in Paragraph 1 most probably means . A.disgusting B. pleasant C. acceptable D. delicious64. We

82、can infer from Paragraph 3 that when collecting the snails, the author .A.was glad that he could share them with his friend. B.was angry because they might damage his beloved plants. C.was excited about being able to give his friend a surprise. D.was depressed because it was hard to catch them all.6

83、5. The author finds that snails .A. are as delicious as octopus. B. are disliked in his hometown. C.are the most controversial food.D. are as popular as fried potatoes.66. The best title for the passage might be “ ”A. One Mans Meat is Another Mans Poison B. Foods and Cultures C. Snail and Octopus D.

84、 People Are Illogical in Front of Delicacies【答案】63.A64.B65.C66.A【解析】试题分析:本文是一篇记叙文,写了作者带蜗牛去朋友家,结果后来蜗牛爬了整个屋子,从此以后作者再也不能看蜗牛了,可是蜗牛却是别人眼中的美食。63.A词义猜测题。由后文 You would not be able to understand why some people find it repulsive可知你不能理解有人爱吃,所以前文应该是不爱吃,所以选A进人作呕的。64.B细节理解题。由 when I noticed a huge number of snai

85、ls taking a stroll on some of my prized plants.可知它们在我心爱的花草上蠕动,所以选B。65.C推理判断题。由文章可知,朋友爱吃,而我却看不了蜗牛,所以这是有争议的,故选C。66.A主旨理解题。根据文章可知蜗牛有人看他恶心,有人爱吃它,所以可知最佳题目是A。考点:考查生活故事类短文阅读EBig trees are incredibly important ecologically. For a start, they provide food for countless other species and shelter for many anim

86、als. With their tall branches in the sun, they capture vast amounts of energy. This allows them to produce massive crops of fruit and flowers that sustain much of the animal life in the forest.Only a small number of tree species have the genetic ability to grow really big. The biggest are native to

87、North America, but big trees grow all over the globe, from the tropics to the forests of the high latitudes (纬度). To achieve giant size, a tree needs three things: the right place to establish its seedling, good growing conditions and lots of time with low adult death rate. Lose any of these, and yo

88、u will lose your biggest trees.In some parts of the world, populations of big trees are dwindling(逐渐变少) because their seedlings cannot survive. In southern India, for instance, an aggressive non-native bush, Lantana camara, is invading the floor of many forests. Lantana grows so thickly that young t

89、rees often fail to take root. With no young trees to replace them, it is only a matter of time before most of the big trees disappear.Without the right growing conditions, trees cannot get really big and there is some evidence to suggest tree growth could slow in a warmer world, particularly in envi

90、ronments that are already warm. Having worked for decades at La Selva Biological Station in Puerto Viejo de Sarapiqui, Costa Rica, David and Deborah Clark and colleagues have shown that tree growth there declines markedly in warmer years. “During the day, their growth shuts down when it gets too war

91、m, and at night they consume more energy because their metabolic (新陈代谢) rate increases,” explains David Clark. With less energy produced in warmer years and more being consumed just to survive, there is even less energy available for growth.The darks theory, if correct, means tropical forests would

92、shrink over time. The largest, oldest trees would progressively die off and tend not to be replaced. According to the Clarks, this might cause a destabilization(不稳定) of the climate; as older trees die, forests would release some of their stored carbon into the atmosphere, causing a cycle of further

93、warming, forest shrinkage and carbon emissions.Besides, big trees face threats from elsewhere. 67. According to the passage, big trees make great contributions to the ecosystem because .A. they can capture large amounts of energy.B. they determine the change of global climate. C. they provide the es

94、sentials for many creatures. D. they can avoid a new cycle of further warming.68. All the following factors are a must for making big trees EXCEPT .A. no deadly damage B. genetic contribution C. ideal environment for growth D. high-latitude location69. What is the best title of the passage?A. Big tr

95、ees in trouble.B. Advantages of big trees.C. Results of big trees disappearing.D. Importance of big trees to humans.70. What will the author most probably discuss after the last paragraph? A. More threats to the existence of big trees. B. The effect of human activities on big trees.C. Benefits of bi

96、g trees to the whole atmosphere.D. Comparison between common trees and big ones.【答案】67.C68.D69.A70.A【解析】试题分析:本文是一篇说明文,写了树木对各种生物的作用,对人类的好处,和树木生长所需要的环境,而且树木现在面临危险。67.C推理判断题。由 they provide food for countless other species and shelter for many animals. With their tall branches in the sun, they capture v

97、ast amounts of energy. 和第一段可知树木提供了很多生物所需要的营养,故选C。68.D细节理解题。由 the right place to establish its seedling, good growing conditions and lots of time with low adult death rate.可知只有D选项没有,故选D。69.A推理判断题。由 Besides, big trees face threats from elsewhere. 可知树木正在面临危险,故选A。70.A推理判断题。由Besides, big trees face threa

98、ts from elsewhere. 可知下一段作者可能写树木面临的威胁,故选A。考点:考查生活知识类短文阅读第四部分:书面表达(共两节,满分50分)第一节:完成句子(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列各小题,根据汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后。例: was that the young player performed extremely well in the table tennis tournament. (delight) 令球迷欣喜的是那位年轻的球员在乒乓球锦标赛中表现得极为出色。答案:What delighted the fa

99、ns/made the fans delighted71. Is it on the square you yesterday that a job fair is to be held? (come) 招聘会是在我昨天碰到你的那个广场举行的吗?72. Tom hopes his family most parts of China by the time his son reaches 18. (cover) 汤姆希望到他儿子十八岁的时候,他的一家走完中国大部分地区。73. Linda is not fit to be a nurse because she is afraid to see

100、 a patient . (operate) 琳达不适合当护士,因为她害怕看病人做手术。74. It matters little how a man dies, but is how he lives. (matter) 一个人怎么死并不重要,真正重要的是他怎么活着。75. Only if you do it in person its importance. (aware) 你只有亲自去做,才会意识到这件事的重要性。76. Mary has got tired of being a doctor. If she a normal university, she might be a tea

101、cher now. (attend) 玛莉厌倦了当医生,如果她当初上了师范学院,她现在可能就是一个老师了。77. Never his own love story, the father attempted to write it down as gift for his would-be-adult son. (relate) 从未谈过他自己的爱情故事,这位父亲尝试着把它写下来作为礼物送给他即将成年的儿子。78. It is universally acknowledged that life, there is hope. (be) 人们一致认为哪里有生命,哪里就有希望。79. With

102、D-economy approaching, people are becoming Data. (attach) 随着“D经济”时代的到来,人们越来越依附于数据。80. that he has been awarded the first prize, he always works hard. (wonder) 难怪他获得了一等奖,他工作的总是很努力。【答案】71. where I came across72. will have covered73. being operated on74. what really matters75. will you be aware of 76.

103、had attended77. having related to78. where there is79. more and more attached to80. (Its) no wonder 考点:考查完成句子第二节:短文写作(共1题;满分30分)81.请根据以下提示,并结合事例,用英语写一篇短文。 We all know that “Silence is golden”, but in most cases, good communication can help wipe out misunderstanding and build a good relationship.注意:无

104、须写标题;除诗歌外,文体不限;内容必须结合你生活中的具体事例;文中不得透露个人的姓名和学校名称;词数不少于120字,如引用提示语,则不计入总词数。【答案】One possible version:As is universally acknowledged, good communication is what it takes to build a harmonious relationship.When it comes to this, unforgettable memories crowd in my mind. One day, I was about to go home aft

105、er school when it rained cats and dogs. Without an umbrella, I called my deskmate walking in the rain at a distance to share hers, but she didnt stop. From then on, every time she tried to talk to me, I turned aroud and ignored her, assuming that she did it on purpose. Things didnt get better until

106、I found a message saying “whatever happened, please let me know. We are more friends than deskmates.” Only then did I realize I misunderstood her, so I rushed to talk with her and make an apology without hesitation, which contributed to a much stronger friendship between us.If she hadnt left me a me

107、ssage and if I had kept silent all the time, I would have lost a best friend. It is good communication that has wiped out our misunderstanding, thus saving our friendship.试题分析:本文是一篇提纲类作文。需要注意:无须写标题;除诗歌外,文体不限;内容必须结合你生活中的具体事例;文中不得透露个人的姓名和学校名称;词数不少于120字,如引用提示语,则不计入总词数。亮点说明:本文直接提出观点,段落1:有一个旗帜鲜明的漂亮的过渡句。段落2:叙述一个结构严谨、主题鲜明的个人经历的故事。段落3:夯实观点,要有一个漂亮的结论句,最好有一个具有启示指导意义的延伸句。考点:考查提纲类作文

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1