1、速测(八)完形填空+阅读理解C+D+回答问题(限时:30分钟).完形填空“Cant I go with you, Mom?” asked my daughter, Kristi, as I put on my hiking boots. We were living in Oregon then and our backyard was close to the hills of Mayer State Park. My evening hike was supposed to be “alone time”, a great 1 to stretch my legs and clear my
2、 head. I didnt want to have to worry about my five-year-old daughter.I looked at her dad, hoping he could 2 my mind. What if I have to carry her back?Or 3, what if she gets hurt? Kristi was too small for such a hike.“Honey, I dont know”“Theres no harm in letting her 4,” my husband said.“Okay,” I sai
3、d, giving in, “but well turn around as soon as you start to get 5.”We walked ahead with the setting sun 6 golden light. After a while, the wind picked up, blowing strongly. I thought this might be too much for her. But instead of slowing her down, the wind pushed Kristi along, inviting her to join i
4、n 7 dance. Kristi laughed and danced, legs kicking and arms waving. Why had I worried? Kristi had more 8 than me!Kristi has grown up and becomes an excellent hiker. Now, 9 I find myself doubting what others are able to do, I remember that determined little girland the windthat proved me 10. ()1.A.ch
5、oiceB.chanceC.changeD.challenge()2.A.readB.changeC.learnD.tell()3.A.betterB.bestC.worseD.worst()4.A.runB.comeC.tryD.turn()5.A.excitedB.tiredC.scaredD.surprised()6.A.giving upB.giving off C.giving awayD.giving back()7.A.herB.ourC.theirD.its()8.A.exercise B.energyC.timeD.ability()9.A.whenever B.wherev
6、erC.whateverD.whoever()10.A.wrongB.rightC.afraidD.nervous.阅读理解 Passage 1Imagine a world full of robot cars and planes, and lab-grown burgers. It predicts what the world might be like in 2050.The researchers predict everyone will have more free time and be much healthier. Todays killer illnesses like
7、 cancer(癌) will be beaten and new organs(器官) will be grown in a lab.Driverless cars are another important invention. Instead of driving, car owners will tell the car where to go and then they can get on with some work or even have a sleep.“There will be new vegetables by 2050.Lab-grown burgers will
8、be as normal as todays burgers. A rapid growth of the population will drive changes to food production,” the scientists said today.3-D printers will be common in every family. Most of the simple things will be easily printed at home. The printer will be filled up with different materials. Then the m
9、agic materials will create the things you need.Brain research allows the complete understanding and recording of dreams. They can then be reviewed and quickly studied. Besides, a computer can give right directions during the night. So your brain will stay away from dreaming something terrible.As a r
10、esult of the fast population growth, mushroom(蘑菇) cities have been showing up all around the world. These cities, usually built to support 25 million people, can be built in just a few years.11.Why do researchers predict everyone will be much healthier?()Because todays killer illness will be beaten.
11、Because new organs will be grown in a lab.Because new vegetables will grow.Because lab burgers will be very popular.A.B.C.D.12.What does the underlined word “they” refer to?()A.The researchers. B.Driverless car owners. C.Robot cars and planes. D.3-D printers. 13.What made mushroom cities show up all
12、 around the world?()A.Different magic materials. B.The brain research.C.The changes in food production. D.The fast population growth.14.What would be the best title for this passage?()A.How To Live a Much Healthier Life B.3-D Printers in Every Family in the FutureC.What Is the Life like in 2050?D.Ho
13、w to Avoid Terrible Dreams at NightPassage 2Most handshakes are a simple greeting. However, they are more common in some places than in others. This is especially true in English-speaking countries. In these countries, handshakes are common in every situationwhen meeting a new person, or even when g
14、reeting someone that you have not seen for a long time. People also use handshakes to congratulate, or to say goodbye.In Asian countries, handshakes are used in business. But in other situations, there are other greetings. For example, in Thailand, people greet each other using the waist(腰). A perso
15、n holds his hands so that the palms, the inside of the hands, press together. Then, the person gives a small bow, bending(弯曲) at the waist. Similar gestures(手势) are used in India, Cambodia and other countries.In Latin America, people shake hands. But they also may greet with a kiss. For example, a w
16、oman greeting another woman will kiss lightly on each cheek(面颊), and then shake hands. In some places, men may also greet in this way, but it is not as common. Cheek kissing is common in many other parts of the world too, but it is slightly(稍微地) different in each place. For example, in Greece, two p
17、eople may kiss twice, one kiss on each cheek. But in parts of France, people will kiss four times!So, if you are shaking hands, do you know what the best way to communicate is? Do you use a hard or soft handshake? Do you hold with both hands, or just one? Do you kiss?15. is (are) common in English-s
18、peaking countries.()A.KissingB.HandshakesC.BowingD.Being on time16.How do people greet each other in Thailand?()A.By using the waist.B.By shaking hands.C.By speaking loudly.D.By shaking their heads.17.Whats the meaning of the underlined word “palms” in Chinese?()A.手背B.手指C.指甲D.手掌18.What does the unde
19、rlined word “it” in Paragraph 3 refer to?()A.Hugging.B.Kissing.C.Greeting.D.Speaking.19.Whats the best title for the passage?()A.Different handshakesB.How to greet each otherC.The same gesturesD.When to shake hands .回答问题Too many people want others to be their friends, but they dont give friendship b
20、ack. That is why some friendships dont last very long. To have a friend, you must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest, be generous(慷慨的), be understanding.Honesty is where a good friendship starts. Fr
21、iends must be able to trust one another. If a friend finds out that you arent honest, you may lose your friends trust. Good friends always ask one another to speak and act honestly.Generosity means sharing. You dont have to give your lunch money or your clothes to your friends. Instead you have to l
22、earn how to share things you enjoy. And naturally you will want to share your ideas and feelings. They tell your friends what is important to you. By sharing, your friends can know you better.Sooner or later everyone needs understanding when something goes wrong. Talking about the problem can make i
23、t easier to solve. So to be a good friend, you must learn to listen and understand. You must try to put yourself in your friends place, so you can understand the problem better.No two friendships are ever exactly the same. But all true friendships have three things in common. If you plan to keep you
24、r friendships, you must practice honesty, generosity and understanding.20.Why dont some friendships last very long?(不超过10个词) 21.Who needs understanding when something goes wrong?(不超过5个词) 22.What can we learn from the passage? (不超过15个词) 【参考答案】.15BACCB610BDBAA.Passage 11114ABDCPassage 2主旨大意本文是一篇说明文,讲述
25、了在不同的国家有不同的问候方式,有的是握手,有的是双手合十并鞠躬,有的是吻脸颊。15.B细节理解题。根据第一段中的“In these countries, handshakes are common in every situation”可知在一些说英语的国家中,握手是很普遍的,故答案为B。16.A细节理解题。根据第二段第三句“For example, in Thailand, people greet each other using the waist.”可知,在泰国人们见面会弯腰行礼,故答案为A。17.D词义猜测题。根据第二段中的“the inside of the hands, pre
26、ss together.”意为“双手合十”,由此可判断出画线单词应为手掌,故答案为D。18.B代词指代题。根据第三段第三句“For example, a woman greeting another woman will kiss lightly on each cheek, and then shake hands.”可知这里的it应该是“亲吻”这一见面礼,故答案为B。19.B主旨大意题。从文中的叙述来看,谈到了握手、鞠躬和吻脸颊三种问候方式。故选B。.20.Because they dont give friendship back.21.Everyone does.22.If you plan to keep your friendships, you must practice honesty, generosity and understanding.