收藏 分享(赏)

天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx

上传人:a**** 文档编号:965032 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:40 大小:264.94KB
下载 相关 举报
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第1页
第1页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第2页
第2页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第3页
第3页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第4页
第4页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第5页
第5页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第6页
第6页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第7页
第7页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第8页
第8页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第9页
第9页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第10页
第10页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第11页
第11页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第12页
第12页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第13页
第13页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第14页
第14页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第15页
第15页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第16页
第16页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第17页
第17页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第18页
第18页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第19页
第19页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第20页
第20页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第21页
第21页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第22页
第22页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第23页
第23页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第24页
第24页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第25页
第25页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第26页
第26页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第27页
第27页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第28页
第28页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第29页
第29页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第30页
第30页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第31页
第31页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第32页
第32页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第33页
第33页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第34页
第34页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第35页
第35页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第36页
第36页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第37页
第37页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第38页
第38页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第39页
第39页 / 共40页
天津市南开区2023-2024学年高三英语上学期阶段性质量检测(一)(Word版附解析).docx_第40页
第40页 / 共40页
亲,该文档总共40页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、20232024学年度第一学期阶段性质量监测(一)高三英语笔试本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共130分,考试用时100分钟。第I卷1至12页,第卷13至16页。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上, 并在规定位置粘贴考试用条形码。答卷时,考生务必将答案涂写在答题卡上,答在试卷上的无效。祝各位考生考试顺利!第卷注意事项:1. 每小题选出答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。2. 本卷共55小题,共95分。第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、

2、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。例:Stand over there _ youll be able to see it better.A. or B. and C. but D. while答案是B。1. Do you mind if I practise playing the piano here?_.A. No, please dontB. I dont want you toC. Id rather you didntD. Im afraid I dont2. Carry your _ with youmoney, jewelry, cameras and so

3、 on.A. giftsB. suitcaseC. bagsD. valuables3. After several rounds of talks, the two sides _ reached an agreement.A. apparentlyB. eventuallyC. literallyD. frequently4. The chameleon (变色龙) can _ the colours of its background.A. take onB. dress upC. put onD. get into5. _ you make so much noise?Sorry. I

4、ll take care not to.A. MustB. CanC. MayD. Would6. A vocabulary quiz is a world away _ a mid-term examination.A. inB. withC. ofD. from7. _ they could say another word, Tom rushed out of the door.A. WhenB. AfterC. WheneverD. Before8. You look tired.Yes, we _ two rooms since morning and we havent finis

5、hed yet.A. have paintedB. have been paintingC. are paintingD. painted9. The programme affords young people the chance to _ work experience.A. gainB. graspC. seizeD. earn10. That boy was rude to the conductor, _ of course, made things even worse.A. whoB. whomC. whatD. which11. Classrooms across the c

6、ountry were ready for the first science class _ from space.A. taughtB. having taughtC. teachingD. being taught12. Supporters were encouraged to bring along canned food and _ supplies to help those trapped.A. comfortB. dedicateC. essentialD. initial13. In the future, robots will do boring jobs _ peop

7、le in order not to get us bored.A. in place ofB. in favour ofC. in charge ofD. in honor of14. I forgot my key when I left this morning. _A. Sorry to have kept you waitingB. That happensC. Lets just forget itD. You cant miss it15. _ he said proved to be right.A. WhenB. WhereC. WhatD. Why第二节:完形填空(共20小

8、题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从1635 各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳选项,将短文内容补充完整。The origin of the Chinese New Year Festival can be traced back thousands of years. According to one of the most famous legends (传说), in _16_ China there lived a monster named Year, who lived deep at the _17_ of the sea all the

9、 year round and climbed up to the _18_ only on New Years Eve to eat the cattle and kill peoples lives. Therefore, on the day of every New Years Eve people from all villages would flee (逃离) to the mountains so as to _19_ the monster of Year.On the day of that New Years Eve the people of Peach Blossom

10、 village were _20_ their houses when there came from outside the village an old beggar (乞丐). Seized with _21_ the villagers were in a great hurry to run away and no one was _22_ the mood to care for the beggar.Only a grandmother living in the east end of the village gave the old man some food and ad

11、vised him to _23_ to the mountains to avoid the Year monster. But the old man said with a smile, “If you allow me to stay at your home for the night, Im sure to _24_ away the monster Year.” The old woman was surprised to hear this. She went on to persuade him to take flight. But he only smiled witho

12、ut _25_. Thereupon the grandmother could not help _26_ leave her home and flee to the mountains.Around midnight the monster Year rushed into the village. He found the house of the grandmother in the east end of the village was brilliantly illuminated (照亮的), with bright red paper stuck on the doors:

13、Greatly _27_, the monster Year made a dash for the house. As he _28_ the door, there came all of a sudden the exploding sounds of bang-bong. Trembling (颤抖) all over, the monster dared not make a step _29_ . And when the door of the grandmothers house was thrown open and an old man in a red robe (袍服)

14、 burst out laughing in the courtyard, the monster Year was scared out of his wits and ran away.The next day when people came back from their hideouts and found everything safe and _30_. The old woman suddenly _31_ what had happened and told the villagers about the old beggars _32_. The villagers rus

15、hed into the grandmothers house, only to find that the doors were stuck with red paper, the ember (余火) of a pile of bamboo were still giving out exploding sound of bang-bong in the courtyard, and a few _33_ were still shining in the room.From then on, on each New Years Eve, each family _34_ on their

16、 doors antithetical couplets (对联) written on red paper, blow up firecrackers, keep their houses brilliantly illuminated and stay up late into the night. These customs are spreading far and _35_ and kept for generations. It becomes the most ceremonious traditional festival of the Chinese people.16. A

17、. greatB. ancientC. uniqueD. traditional17. A. surfaceB. centreC. stageD. bottom18. A. shoreB. skyC. treesD. mountains19. A. avoidB. searchC. acceptD. lift20. A. gatheringB. leavingC. decoratingD. repairing21. A. happinessB. sorrowC. panicD. sickness22. A. inB. withC. underD. on23. A. hideB. fleeC.

18、followD. beg24 A. putB. breakC. takeD. drive25. A. questionB. shameC. prejudiceD. reply26. A. andB. orC. yetD. but27. A. valuedB. disappointedC. shockedD. honored28. A. approachedB. brokeC. knockedD. opened29. A. forwardB. backwardC. upwardD. downward30. A. healthyB. soundC. reliableD. strong31. A.

19、reflectedB. rememberedC. realizedD. thought32. A. promiseB. purposeC. requestD. sense33. A. eyesB. candlesC. bowlsD. stars34. A. stickB. strikeC. drawD. write35. A. nearB. closeC. squareD. wide第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳选项。AHumor is so much more than silly situatio

20、ns and funny words. It is about the places we live in, the people who are with us, the events we experience and the problems we face. These humorous English stories will make you laugh first, then think. Here are some funny stories in English to get you started!“Hunting the Deceitful Turkey” by Mark

21、 TwainGood for: Intermediate to advanced studentsConsidered one of the funniest turkey tales in American literature, Twain tells a true incident where he tries to shoot a turkey for Thanksgiving dinner.The story is a humorous account of his failure. It also relates to the American holiday of Thanksg

22、iving, where turkey is the main dish in the feast (宴会).Since the story was written in 1906, you might read some words which are not commonly used anymore. For instance, the word “swindler” means “cheat” or “fraud.” It might be helpful to have access to a good English dictionary while you read this.“

23、Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir” by Jenny LawsonGood for: Mature intermediate learnersHave you ever felt that you did not fit in, or that you were strange or awkward? The author of this book felt like that throughout her life.There are tales about her sister going to school in

24、 a bird costume, her “message-board” cat, her relationship and more. Her story is equal parts funny and enlightening (something which makes you aware).The core message is that the moments that embarrass us are really the ones that define (界定) us. If you are still unsure about the book, you can read

25、this article by The Washington Post. “The Woman Who Went to Bed for a Year” by Sue TownsendGood for: Intermediate learnersEva, the main character, is disappointed with her family. When her children leave home, she climbs into bed and stays there.She refuses to be a dutiful wife to her indifferent (漠

26、不关心的) husband, and she stops being an ideal mother to her careless children. Soon, unexpected things start happening. The true face of every person in the household starts to come out.The novel is funny but also seeks to question traditional family roles. For a more detailed overview, read this revi

27、ew by The Guardian.36. Which book is for intermediate learners?A. Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir.B. The Woman Who Went to Bed for a Year and Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir.C. Hunting the Deceitful Turkey and Lets Pretend This Never Happened: A Mostly T

28、rue Memoir.D. Hunting the Deceitful Turkey and The Woman Who Went to Bed for a Year.37. What can we learn about Hunting the Deceitful Turkey?A. It is not a real story.B. Twain failed to catch the turkey in the end.C. The language in this story is simple and easy to understand.D. You can use this boo

29、k as a good English dictionary.38. What is the key information of Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir?A. The writers sister always goes to school in a bird costume.B. The writer always fails to fit in with society.C. The writer is always unsure whether she will overcome an embarra

30、ssing moment.D. In difficult or uncomfortable situations, people may reveal their true selves and learn and grow from them.39. What is the writers purpose in writing The Woman Who Went to Bed for a Year?A. To make fun.B. To describe Evas bad family life.C. To question traditional family roles.D. To

31、expect the unexpected.40. Which of the following is the passage probably taken from?A. An English stories site.B. A residency contract.C A library brochure.D. A technical instruction book.BOne day, my two brothers and I were coming back from the islands where we often risked going and got more fish

32、than others. All at once, the sky was covered with dark clouds and in less than a minute we were in a terrible storm. A huge wave covered our boat and my younger brother fell into the sea.With the wind and waves, we were going in the direction of the whirlpool (漩涡). We were hopeless. Nothing could s

33、ave us. I felt sick, as if I was falling from a mountain top in a dream. We went round and round, nearer and nearer to the horrible edge of the whirlpool. It may appear strange, but at that moment, when we were on the edge of the whirlpool, I felt calmer than when we were moving towards it. I began

34、to think how amazing a thing it was to die in such a way, and how wonderful it was to see the power of nature. Suddenly, we went over the edge. I thought my life was over. But moment after moment passed, and I was still safe.The boat was on the inside of the huge whirlpool and we were going round in

35、 circles at great speed. I saw clearly that there were other objects in the whirlpool trees and barrels (桶), After a while, I became curious about the whirlpool itself. I then made three important observations. The first, the larger the bodies were, the more rapidly they fell; the second, between tw

36、o objects of equal extent (程度), round objects fell down less rapidly; and the third, between two objects of the same size, objects shaped like a tube fell down more slowly. So I tied myself to a barrel to help me float, I tried to make my brother understand, but he was too frightened and stayed in t

37、he heavy boat. Without waiting, I jumped into the sea to try and escape.As you can see, the reason why Im here to tell the story is that I made the right decision. Some time after I left the boat, with my brother in it, it was pulled into the bottom of the whirlpool. Soon after that, the whirlpool b

38、ecame less wild. Then the sky was clear, the wind calmer, and the moon was shining. I was still tied to the barrel and the waves soon carried me to an area where the other fishermen were. In the end, a boat picked me up. When I told them my story, they did not believe it.41. When did the storm break

39、 out?A. While the writer and his brothers were fishing.B. As the writer and his brothers sailed to the island.C. When the writer and his brothers were on their way home.D. As the writers younger brother fell into the sea.42. Which of the following best describes the writers feeling when they were go

40、ing in the direction of the whirlpool?A. Optimistic.B. Hopeless.C. Excited.D. Confident.43. Why did the writer tie himself to a barrel?A. Because his brother asked him to do so.B. Because the barrel was the only thing on board.C. Because the barrel fell down much slower.D. Because the barrel was hea

41、vier than the boat and fell down rapidly.44. What could be inferred from Paragraph 3?A. The writers brother was in panic.B. The writer saved his brother at last.C. The writer and his brother both jumped into the sea.D. The writer found between two objects of the same size, a box might fall down slow

42、er than a trunk.45. What is the passage trying to say about the relationship between humans and nature?A. Human power is so small compared with nature.B. Man can beat nature.C. Humans are far more powerful than nature.D. Human beings must respect, accommodate and protect nature.CTwenty years ago, th

43、e idea of sharing our lives so openly with the world was unheard of. However, for young people today it is considered completely normal to share pictures of their lives and interact online every day. Fans of social media point out that the world has never been so connected as it has allowed people t

44、o make friends, learn about the world and celebrate life. However, many people have concerns about the effects of this new way of living particularly around the amount and type of information that is shared so openly. Now researchers have found that too much time on social media may indeed have some

45、 negative effects. They measured peoples attitudes and feelings before and after browsing(浏览) social media sites. They found that the more time people spent on social media, the more unhappy they became.There are a number of reasons for this. When browsing social media, people often see photographs

46、and stories showing beautiful holidays, fun parties and fashionable clothes. People rarely post negative stories or bad pictures, so it can be misleading. For those looking at these pictures and comparing them to their own lives, they can end up feeling sad and depressed. They might think their live

47、s are worse in comparison. Even for those people who post positive stories and pictures, they too can feel stressed and worried. The number of “likes” and comments on their posts can make them anxious about their popularity. Of course, there is also the problem of “cyber bullying(网络欺凌)” where people

48、 become victims of bullying online when others make negative or cruel comments about them.The reality is that social media is a part of modern life and it is not going to go away. This research shows us that it is important to find a balance between our online and offline lives. We dont have to disc

49、onnect from the Internet to live a happy life, but we should realise that the pictures we see and stories we read are only part of a bigger picture. If we can do that, we can protect ourselves and enjoy our lives.46. According to Paragraph 1, social media help people to _.A. interact off line easily

50、B. kill timeC. share highlights of lifeD. discover that the continents are connected47. What idea does the writer convey in Paragraph 2?A. People spend too much time on social media.B. Browsing social media certainly has negative consequences.C. Spending too much time on social media can have negati

51、ve effects.D. Browsing social media is definitely not fun.48. Why does browsing social media sometimes make people depressed?A. Because people get upset after comparing the good lives in other peoples posts.B. Because they always worry about the number of “likes”.C. Because of the existence of “cybe

52、r bullying”.D. Because other people always post negative stories.49. What does the underlined part in the last paragraph probably mean?A. The pictures we see are only part of the picture.B. None of the stories we read on the Internet are true.C. In order to live a happy life, we should browse more p

53、ictures.D. What we see or read on the Internet is not entirely representative of the real world.50. What is the writers purpose in writing this passage?A. To offer some tips on using social media.B. To show the highs and lows of social media.C. To remind us about the “cyber bullying”.D. To share his

54、 experience with social media.DThe Programme for International Student Assessment (PISA) is a worldwide study of 15-year-old school pupils scholastic (学业的) performance in mathematics, science, and reading undertaken by the OECD (经济合作与发展组织). A closer look at the reading tests, shows the interesting f

55、act that girls are outperforming boys in reading and that this is associated with girls greater enjoyment of reading.One key area which has a major impact on reading performance, is reading for enjoyment rather than simply for study or school work purposes. Interestingly, the PISA study found that i

56、n all countries assessed (apart from South Korea), girls read for enjoyment more than boys. The study found that in all the countries assessed, just over half of boys (52%), but almost three-quarters of girls (73%) said that they read for enjoyment which may come as a surprise to many.In countries s

57、uch as Estonia and the Netherlands, the difference between boys and girls was most significant, where they found a 30% gap or more between the genders. Additionally in places such as Austria and Liechtenstein, very low levels of boys expressed interest in reading (40% or less), which are worrying st

58、atistics.However, not all countries had such an obvious trend. In places like Japan, boys and girls read for enjoyment at an almost identical level, with 54% of boys and 58% of girls reporting that they enjoy reading. And there were a few countries and regions that scored very highly in boys reading

59、 enjoyment, for example in Albania, Indonesia and Shanghai in China where at least 80% of boys enjoy reading. Although these positive numbers are matched and passed by girls who reported an even higher level of reading enjoyment (90% or higher).An interesting area which the PISA study looked at was

60、the types of literature that both girls and boys generally enjoy. There were clear differences in the choices boys and girls make when deciding on what to read. Boys were found to enjoy reading magazines, newspapers and comic books more than girls. Girls were found to be twice as likely to enjoy wor

61、ks of fiction than boys.Countries need to think about ways to inspire interest for boys in reading and ensure that they are exposed to a wide variety of different types of literature from a young age. Given that in OECD countries two in three boys only read newspapers for pleasure proves that there

62、is work to be done.51. What does the underlined word “outperforming” in Paragraph 1 probably mean?A. Performing worse than.B. Performing better than.C. Being more profitable than.D. Being the same as.52. What could be inferred from Paragraph 2?A. In more than half of the countries surveyed, most boy

63、s read for pleasure.B. In all countries assessed, over 70% girls read for study and schoolwork.C. In all countries assessed, boys read for pleasure more than girls.D. Enjoyment of reading is one of the main factors affecting reading performance.53. What can we learn from Paragraphs 3 and 4?A. In som

64、e countries 30% more girls read for pleasure than boys do.B. In Austria, 40% more girls than boys are interested in reading.C. More than half of the boys and girls in Japan have no interest in reading.D. More boys than girls like reading in Shanghai.54. What is the writers attitude towards boys read

65、ing choices?A. Positive.B. Disappointed.C. Worried.D. Admiring.55. What could be the best title of the passage?A. PISA A Worldwide Study ProgrammeB. Do Girls Read More Than Boys?C. Do Boys and Girls Have Different Reading Habits?D. Reading Strategies for Boys and Girls第卷注意事项:1用黑色墨水的钢笔或签字笔将答案写在答题卡上。2

66、本卷共6题,共35分。第三部分:写作第一节:阅读下面短文,按照要求用英语回答问题。阅读表达Advertising is all around us and it seems to have become an unavoidable part of our life. Digital marketing experts estimate that most Americans may be exposed to around 4, 000 to 10, 000 advertisements a day.You may think you will never fall for an ad an

67、d be persuaded to buy something, but read the article first before you decide!While direct hard-sell ads might be easy to detect such as those for products endorsed (宣传) by celebrities soft-sell ads may be more difficult to spot. One such method advertisers use is to make customers believe there is

68、an immediate need to buy the product using words or phrases such as hurry, act now, last chance, now or never.These are not the only methods, of course. Other methods include giving away samples and sponsorship of events, In fact, there are many methods which work for different products in different

69、 places. Gillian Greene, Creative Director of Cheesy Bee, an advertising agency in London, confirms this, stating their adverts are tailor-made (特制的) according to the situation.Not all ads are directed towards the end customer. Advertising agencies will make adverts with the investors (投资人) and shop

70、 owners in mind. An impressive and expensive ad may signal to the investors that the ad agency is successful and they may then be encouraged to invest in it. Similarly, shop owners are more likely to stock (囤积) well-advertised products because they know customers are more likely to buy them. In this

71、 way, ads can help sell products even when they are not directed at the customer. Ads work in all stages of a business and, perhaps, that is the success of advertising.56. What is the authors purpose in using two sets of numbers in Para. 1? (No more than 15words)_57. What is the meaning of the under

72、lined words in Para. 2? (no more than 3 words)_58. How does a soft-sell advertising work according to Para. 3? (No more than 15 words)_59. What is the article mainly about? (No more than 10 words)_60. Do you think advertising is necessary? And why? (No more than 20 words)_第二节:书面表达(满分25分)61. 假设你是晨光中学

73、校学生会主席李津。你校正在举办主题为“Education for Innovation”(创新教育)的英文演讲比赛,并将于11月12日上午9点到12点在校报告厅(lecture hall)进行决赛,请你代表学生会邀请外教Mr. Johnson出任决赛评委(judge),内容应包括以下要点:(1)比赛背景(自10月份开始,经过两轮比赛,100多名选手中12名进入了决赛);(2)比赛规则(每名选手5分钟演讲时间);(3)评委要求(听取所有选手演讲,记录优缺点,和其他评委商议后决定名次)。注意:(1)词数不少于100;(2)可适当加入细节,使内容充实、行文连贯;(3)开头已为你写好,不计入词数。De

74、ar Mr. Johnsonam writing on behalf of the schools Student Union._Yours sincerely,Li JinPresident, Student Union听力试卷20232024学年度第一学期阶段性质量监测(一)高三英语听力注意事项:1本部分试卷共15小题,满分为20分。考生务必将答案涂写在答题卡的时应位置上,答在试卷上的无效。2录音材料播放时,考生可将答案标在试卷上;试卷录音材料播放完毕后,考生将有2分钟的时间将该套试卷上的答案转涂到答题卡的对应位置上。3转涂答案时,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦

75、干净后,再选涂其他答案标号。听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What was the weather like yesterday?A. Cloudy. B. Rainy. C. Sunny.2. What does the woman mean?A. She is happy to help. B. She cannot afford any tip.C. She

76、 is going to visit Henry soon.3. What is the woman asking about?A. How to get to the Great Wall. B. If the man knows a group tour.C. What the woman will do this weekend.4. What did the woman think about her day?A. Boring and tiring. B. Tiring but fun. C. Relaxing and interesting.5. What are the two

77、speakers probably doing?A. Playing tennis. B. Climbing a mountain. C. Running along a beach.第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。6. Whats the relationship between the two speakers?A. Stra

78、ngers. B. Friends. C. Neighbors.7. How many children does the man have?A. At most three. B. At least four. C. At least five.8. What do we know about the man?A. He lacks friends. B. He lives on his own. C. He loves travelling around.听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。9. Why did the man choose not to visit Beijing

79、in the end?A. Because he didnt like the hot weather there.B. Because he had no friend to accompany him there.C. Because he was told about a more popular tourist site.10. Which of the following places did the man miss visiting?A. The Huang Guo Shu Waterfalls.B. The historical city Zunyi.C. The Maling

80、 Gorge.11. What does the man probably think of his trip?A. Terrible. B. Just so-so. C. Fascinating.听下面一段独白,回答第 12至第15四个小题。12. Why did Anne Lindbergh begin to write?A. To reduce her sadness. B. To tell stories to her kids. C. To record her flying times. 13. What do we know about the book Listen! The

81、Wind?A. It was a novel. B. It was disappointing. C. It was well received.14. Which of the following books is mainly about womens issues?A. North to the Orient. B. Gift from the Sea. C. The Wave of the Future.15. What do we know about the book Hour of Gold, Hour of Lead?A. It was written in the 1960s

82、.B. It told a story of a sad father and his son.C. It was about the authors happy and sad life events.20232024学年度第一学期阶段性质量监测(一)高三英语笔试本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共130分,考试用时100分钟。第I卷1至12页,第卷13至16页。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上, 并在规定位置粘贴考试用条形码。答卷时,考生务必将答案涂写在答题卡上,答在试卷上的无效。祝各位考生考试顺利!第卷注意事项:1. 每小题选出答案后,用铅笔将答题卡上对

83、应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。2. 本卷共55小题,共95分。第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。例:Stand over there _ youll be able to see it better.A. or B. and C. but D. while答案是B。1. Do you mind if I practise playing the piano here?_.A. No, please dontB. I dont want

84、 you toC. Id rather you didntD. Im afraid I dont【答案】C【解析】【详解】考查情景交际。句意:-你介意我在这里练习弹钢琴吗?-我宁愿你不要。A.No, please dont不,请不要;B. I dont want you to我不想你去;C. Id rather you didnt我宁愿你不要;D. 恐怕我没有;A、B项的说法不礼貌;D项中的Im afraid是表示拒绝的应答语,与其后的I dont自相矛盾;C项表示婉转地拒绝,would rather表示“宁愿”。故选C。2. Carry your _ with youmoney, jewel

85、ry, cameras and so on.A. giftsB. suitcaseC. bagsD. valuables【答案】D【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:随身携带贵重物品钱、珠宝、相机等等。A. gifts礼物;B. suitcase手提箱;C. bags包;D. valuables贵重物品。根据“money, jewelry, cameras and so on.”可知,这些都是贵重物品。故选D。3. After several rounds of talks, the two sides _ reached an agreement.A. apparentlyB. even

86、tuallyC. literallyD. frequently【答案】B【解析】【详解】考查副词词义辨析。句意:经过几轮谈判,双方最终达成了协议。A. apparently显然;B. eventually最终;C. literally逐字地; D. frequently经常地。根据“After several rounds of talks,”可知,几轮谈判之后,最终达成协议。故选B。4. The chameleon (变色龙) can _ the colours of its background.A. take onB. dress upC. put onD. get into【答案】A【

87、解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:变色龙可以呈现其背景的颜色。A. take on呈现;B. dress up穿上盛装,装扮;C. put on穿上,上演;D. get into进入,陷入。根据句意可知,一些动物能呈现所在环境的颜色,即随周围的环境而变色。take on意为“呈现”,符合语境。故选A。5. _ you make so much noise?Sorry. Ill take care not to.A. MustB. CanC. MayD. Would【答案】A【解析】【详解】考查情态动词。句意:-你一定要制造这么大的噪音吗?-对不起。我会注意不要这样做。A. Must一定;非

88、得;B. Can能够;C. May或许;D. Would将会。根据空后“you make so much noise?”可知,此处表示说话人不耐烦的语气。must表示与说话人愿望相反或不耐烦,意为“一定要,非要”。故选A。6. A vocabulary quiz is a world away _ a mid-term examination.A. inB. withC. ofD. from【答案】D【解析】【详解】考查介词词义辨析。句意:词汇测验与期中考试完全不同。A. in在里面;B. with带有;C. of关于;D. from来自。a world away from sth.和截然不同

89、,与有天壤之别。故选D。7. _ they could say another word, Tom rushed out of the door.A. WhenB. AfterC. WheneverD. Before【答案】D【解析】【详解】考查连词词义辨析。句意:他们还没来得及再说一句话,汤姆就冲出了门。A. When当时;B. After在之后;C. Whenever无论何时; D. Before在前。由they could say another word以及句意可知,这里表示在他们说话前,汤姆就冲出了门,引导时间状语从句。故选D项。8 You look tired.Yes, we _

90、two rooms since morning and we havent finished yet.A. have paintedB. have been paintingC. are paintingD. painted【答案】B【解析】【详解】考查时态。句意:你看起来很累。是的,从早上开始我们已经粉刷了两个房间,但还没有完成。分析句子可知,这里考查谓语,we和paint为主动关系,且由since以及we havent finished yet可知,这里时态应用现在完成进行时,表示动作从过去某一时间开始,一直持续到现在,或者可能仍然要继续下去。故选B项。9. The programme a

91、ffords young people the chance to _ work experience.A. gainB. graspC. seizeD. earn【答案】A【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:这个项目给年轻人提供了获得工作经验的机会。A. gain获得; B. grasp掌握;C. seize抓住;D. earn赚得。根据“work experience.”可知,年轻人可以通过这个项目获得工作经验的机会。故选A。10. That boy was rude to the conductor, _ of course, made things even worse.A. wh

92、oB. whomC. whatD. which【答案】D【解析】【详解】考查定语从句。句意:那个男孩对列车长很粗鲁,当然,这使情况变得更糟。分析句子结构可知,空处引导非限定性定语从句,指代前面整个句子,在从句中作主语,所以用关系代词which引导定语从句。故选D。11. Classrooms across the country were ready for the first science class _ from space.A. taughtB. having taughtC. teachingD. being taught【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:全国各地的教室

93、都准备好了上第一堂从太空授课的科学课。分析句子结构可知非谓语动词teach与逻辑主语class构成被动关系,故用过去分词作定语;B选项为having done形式,表示已经完成,无被动,不符合;C选项为现在分词,表示主动,不符合;D选项为being done形式,表示正在被进行,不符合;故选A。12. Supporters were encouraged to bring along canned food and _ supplies to help those trapped.A. comfortB. dedicateC. essentialD. initial【答案】C【解析】【详解】考

94、查形容词词义辨析。句意:支持者们被鼓励携带罐头食品和必需品来帮助那些被困的人。A. comfort安慰(名词);B. dedicate奉献的;C. essential必要的;重要的;D. initial开始的。根据“to help those trapped.”可知,携带必要的物品帮助那些被困的人。故选C。13. In the future, robots will do boring jobs _ people in order not to get us bored.A. in place ofB. in favour ofC. in charge ofD. in honor of【答案】

95、A【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:在未来,机器人将代替人做无聊的工作,以免让我们感到无聊。A. in place of代替;B. in favour of支持;C. in charge of负责;D. in honor of为了向表示敬意。根据“robots will do boring jobs”以及空后“people in order not to get us bored”可知,机器人将要代替人类做无聊的工作。故选A。14. I forgot my key when I left this morning. _.A. Sorry to have kept you waitingB

96、. That happensC. Lets just forget itD. You cant miss it【答案】B【解析】【详解】考查交际用语。句意:我今天早上离开的时候忘记带钥匙了。这样的事情经常发生。A. Sorry to have kept you waiting对不起,让你久等了;B. That happens这样的事情经常发生;C. Lets just forget it算了吧;D. You cant miss it你不会错过的。根据“I forgot my key when I left this morning.”可知,出门忘记带钥匙是经常发生的事情。故选B。15. _ h

97、e said proved to be right.A. WhenB. WhereC. WhatD. Why【答案】C【解析】【详解】考查主语从句。句意:他的话被证明是对的。该空引导主语从句,从句缺少宾语,指说的话,应用连接代词what引导。故选C。第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从1635 各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳选项,将短文内容补充完整。The origin of the Chinese New Year Festival can be traced back thousands of years. Accor

98、ding to one of the most famous legends (传说), in _16_ China there lived a monster named Year, who lived deep at the _17_ of the sea all the year round and climbed up to the _18_ only on New Years Eve to eat the cattle and kill peoples lives. Therefore, on the day of every New Years Eve people from al

99、l villages would flee (逃离) to the mountains so as to _19_ the monster of Year.On the day of that New Years Eve the people of Peach Blossom village were _20_ their houses when there came from outside the village an old beggar (乞丐). Seized with _21_, the villagers were in a great hurry to run away and

100、 no one was _22_ the mood to care for the beggar.Only a grandmother living in the east end of the village gave the old man some food and advised him to _23_ to the mountains to avoid the Year monster. But the old man said with a smile, “If you allow me to stay at your home for the night, Im sure to

101、_24_ away the monster Year.” The old woman was surprised to hear this. She went on to persuade him to take flight. But he only smiled without _25_. Thereupon the grandmother could not help _26_ leave her home and flee to the mountains.Around midnight the monster Year rushed into the village. He foun

102、d the house of the grandmother in the east end of the village was brilliantly illuminated (照亮的), with bright red paper stuck on the doors: Greatly _27_, the monster Year made a dash for the house. As he _28_ the door, there came all of a sudden the exploding sounds of bang-bong. Trembling (颤抖) all o

103、ver, the monster dared not make a step _29_ . And when the door of the grandmothers house was thrown open and an old man in a red robe (袍服) burst out laughing in the courtyard, the monster Year was scared out of his wits and ran away.The next day when people came back from their hideouts and found e

104、verything safe and _30_. The old woman suddenly _31_ what had happened and told the villagers about the old beggars _32_. The villagers rushed into the grandmothers house, only to find that the doors were stuck with red paper, the ember (余火) of a pile of bamboo were still giving out exploding sound

105、of bang-bong in the courtyard, and a few _33_ were still shining in the room.From then on, on each New Years Eve, each family _34_ on their doors antithetical couplets (对联) written on red paper, blow up firecrackers, keep their houses brilliantly illuminated and stay up late into the night. These cu

106、stoms are spreading far and _35_ and kept for generations. It becomes the most ceremonious traditional festival of the Chinese people.16. A. greatB. ancientC. uniqueD. traditional17. A. surfaceB. centreC. stageD. bottom18. A. shoreB. skyC. treesD. mountains19. A. avoidB. searchC. acceptD. lift20. A.

107、 gatheringB. leavingC. decoratingD. repairing21. A. happinessB. sorrowC. panicD. sickness22. A. inB. withC. underD. on23. A. hideB. fleeC. followD. beg24. A. putB. breakC. takeD. drive25. A. questionB. shameC. prejudiceD. reply26. A. andB. orC. yetD. but27. A. valuedB. disappointedC. shockedD. honor

108、ed28. A. approachedB. brokeC. knockedD. opened29. A. forwardB. backwardC. upwardD. downward30. A. healthyB. soundC. reliableD. strong31. A. reflectedB. rememberedC. realizedD. thought32 A. promiseB. purposeC. requestD. sense33. A. eyesB. candlesC. bowlsD. stars34. A. stickB. strikeC. drawD. write35.

109、 A. nearB. closeC. squareD. wide【答案】16. B 17. D 18. A 19. A 20. B 21. C 22. A 23. B 24. D 25. D 26. D 27. C 28. A 29. A 30. B 31. C 32. A 33. B 34. A 35. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了中国新年的起源和传说。【16题详解】考查形容词词义辨析。句意:根据最著名的传说之一,在中国古代,有一个名叫“年”的怪兽,他一年四季都住在海底深处,只有在除夕夜才爬到岸上来吃牛,杀人。A. great伟大的;B. ancient古代的;C. u

110、nique独特的;D. traditional传统的。根据“According to one of the most famous legends (传说),”和常识可知,“年”的传说发生在中国古代。故选B。【17题详解】考查名词词义辨析。句意:根据最著名的传说之一,在中国古代,有一个名叫“年”的怪兽,他一年四季都住在海底深处,只有在除夕夜才爬到岸上来吃牛,杀人。A. surface表面;B. centre中心;C. stage台阶;D. bottom底部。根据“and climbed up to the _3_ only on New Years Eve to eat the cattle

111、and kill peoples lives.”可知,叫“年”的怪兽住在海底深处。故选D。【18题详解】考查名词词义辨析。句意:根据最著名的传说之一,在中国古代,有一个名叫“年”的怪兽,他一年四季都住在海底深处,只有在除夕夜才爬到岸上来吃牛,杀人。A. shore岸;滨;B. sky天空;C. trees树;D. mountains山。根据“who lived deep at the _2_ of the sea all the year round”可知,叫“年”的怪兽只有在除夕夜才从海底爬到岸上。故选A。【19题详解】考查动词词义辨析。句意:因此,在每年除夕那天,所有村庄的人都会逃到山上,

112、以避免“年”的怪兽。 A. avoid避免;B. search寻找;C. accept接受;D. lift举起。根据“Therefore, on the day of every New Years Eve people from all villages would flee (逃离) to the mountains”可知,人们逃离的目的是避免“年兽”的伤害。故选A。【20题详解】考查动词词义辨析。句意:除夕那天,桃花村的人正准备出门,村外来了一个老乞丐。A. gathering聚集;B. leaving离开;C. decorating装饰;D. repairing修理。根据“Theref

113、ore, on the day of every New Years Eve people from all villages would flee (逃离) to the mountains so as to _4_ the monster of Year.”可知,村里的人们准备离家出逃。故选B。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:村民们惊慌失措,急忙逃跑,没有人有心情照顾这个乞丐。A. happiness幸福;B. sorrow悲伤;C. panic惊慌;D. sickness疾病。be seized with panic惊慌失措。根据“the villagers were in a g

114、reat hurry to run away and no one was _7_ the mood to care for the beggar.”可知,村民们因为急于逃跑,所以惊慌失措。故选C。【22题详解】考查介词词义辨析。句意:村民们惊慌失措,急忙逃跑,没有人有心情照顾这个乞丐。 A. in在里面;B. with带有;C. under在下面;D. on在上面。be in the mood to do sth.有心情做某事。根据“Seized with _6_, the villagers were in a great hurry to run away”可知,村民们急于逃跑,所以没有

115、人有心情照顾这个乞丐。故选A。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:只有一位住在村子东头的老奶奶给了老人一些食物,并劝他逃到山里去躲避“年”兽。 A. hide隐藏;B. flee逃离;C. follow跟随;D. beg恳求。根据“Therefore, on the day of every New Years Eve people from all villages would flee (逃离) to the mountains so as to _4_ the monster of Year.”可知,老奶奶劝说老人和村民一样逃离村庄躲避“年兽”。故选B。【24题详解】考查动词词义辨析。

116、句意:但老人笑着说:“如果你允许我在你家过夜,我一定会赶走怪兽年。”A. put放;B. break打破;C. take带走;D. drive驱赶。drive away把赶走。根据下文“As he _13_ the door, there came all of a sudden the exploding sounds of bang-bong. Trembling (颤抖) all over, the monster dared not make a step _14_ . And when the door of the grandmothers house was thrown ope

117、n and an old man in a red robe (袍服) burst out laughing in the courtyard, the monster Year was scared out of his wits and ran away.”可知,这位老人会驱赶“年兽”。故选D。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:但他只是笑了笑,没有回答。A. question问题;B. shame羞愧;C. prejudice偏见;D. reply答复。根据“She went on to persuade him to take flight.”可知,老人并没有答复老奶奶的劝说。故选D

118、。【26题详解】考查连词词义辨析。句意:于是,奶奶忍不住离开家,逃到山里去了。A. and和;B. or或者;C. yet然而;D. but但是。could not help but do忍不住做某事。根据“leave her home and flee to the mountains.”可知,老奶奶忍不住和村民一样也离家逃离到山里。故选D。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:他发现村头东头的奶奶家灯火通明,门上贴着鲜红的纸,年兽年大为震惊,朝房子冲了过去。A. valued宝贵的;B. disappointed失望的;C. shocked震惊的;D. honored受尊敬的。根据“He

119、 found the house of the grandmother in the east end of the village was brilliantly illuminated (照亮的), with bright red paper stuck on the doors:”可知,年兽看到奶奶家灯火通明,非常震惊。故选C。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:当他走近门口时,突然传来砰砰的爆炸声。 A. approached靠近;B. broke打破;C. knocked撞;D. opened打开。根据“the monster Year made a dash for the ho

120、use.”可知,年兽走近老奶奶家门口。故选A。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:怪兽浑身发抖,一步也不敢往前走。A. forward向前的;B. backward向后的;C. upward向上的;D. downward向下的。根据“Trembling (颤抖) all over,”可知,年兽因为害怕不敢向前走。故选A。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:第二天,当人们从他们的藏身处回来,发现一切都安然无恙时。 A. healthy健康的;B. sound健康的;正常的;C. reliable依靠的;D. strong强壮的。safe and sound安全无恙。根据“And when

121、 the door of the grandmothers house was thrown open and an old man in a red robe (袍服) burst out laughing in the courtyard, the monster Year was scared out of his wits and ran away.”可知,年兽吓跑了,所以村庄安全无恙。故选B。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:老奶奶突然意识到发生了什么事,把老乞丐的诺言告诉了村民们。A. reflected反应;B. remembered记得;C. realized意识到;D.

122、thought想。根据“what had happened and told the villagers about the old beggars _17_.”可知,老奶奶意识到村庄发生的事情。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:老妇人突然意识到发生了什么事,把老乞丐的诺言告诉了村民们。A. promise许诺;B. purpose目的;C. request请求;D. sense感觉。根据“If you allow me to stay at your home for the night, Im sure to _9_ away the monster Year.”可知,老奶奶告

123、诉村民老乞丐的赶走年兽的诺言。故选A。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:村民们冲进外婆家,只见门上贴着红纸,院子里一堆竹子的余烬还在发出砰砰的爆炸声,房间里还点着几支蜡烛。 A. eyes眼睛;B. candles蜡烛;C. bowls碗;D. stars星星。根据“were still shining in the room.”和常识可知,古代夜晚照明用蜡烛,所以屋子里蜡烛还亮着。故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:从那以后,每年除夕,家家户户都要在门上贴红纸对联,放鞭炮,把房子装点得灯火通明,直到深夜。A. stick贴,粘;B. strike敲;C. draw画;D. wr

124、ite写。根据“on their doors antithetical couplets (对联) written on red paper,”和常识可知,除夕时家家户户贴红色春联。故选A。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:这些习俗流传甚广,代代相传。 A. near近的;B. close亲近的;C. square正方形的;D. wide广阔的。far and wide广泛地。根据“and kept for generations.”可知,除夕贴红纸对联,放鞭炮等习俗广泛流传。故选D。第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个

125、选项中,选出一个最佳选项。AHumor is so much more than silly situations and funny words. It is about the places we live in, the people who are with us, the events we experience and the problems we face. These humorous English stories will make you laugh first, then think. Here are some funny stories in English to

126、 get you started!“Hunting the Deceitful Turkey” by Mark TwainGood for: Intermediate to advanced studentsConsidered one of the funniest turkey tales in American literature, Twain tells a true incident where he tries to shoot a turkey for Thanksgiving dinner.The story is a humorous account of his fail

127、ure. It also relates to the American holiday of Thanksgiving, where turkey is the main dish in the feast (宴会).Since the story was written in 1906, you might read some words which are not commonly used anymore. For instance, the word “swindler” means “cheat” or “fraud.” It might be helpful to have ac

128、cess to a good English dictionary while you read this.“Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir” by Jenny LawsonGood for: Mature intermediate learnersHave you ever felt that you did not fit in, or that you were strange or awkward? The author of this book felt like that throughout her l

129、ife.There are tales about her sister going to school in a bird costume, her “message-board” cat, her relationship and more. Her story is equal parts funny and enlightening (something which makes you aware).The core message is that the moments that embarrass us are really the ones that define (界定) us

130、. If you are still unsure about the book, you can read this article by The Washington Post. “The Woman Who Went to Bed for a Year” by Sue TownsendGood for: Intermediate learnersEva, the main character, is disappointed with her family. When her children leave home, she climbs into bed and stays there

131、.She refuses to be a dutiful wife to her indifferent (漠不关心的) husband, and she stops being an ideal mother to her careless children. Soon, unexpected things start happening. The true face of every person in the household starts to come out.The novel is funny but also seeks to question traditional fam

132、ily roles. For a more detailed overview, read this review by The Guardian.36. Which book is for intermediate learners?A. Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir.B. The Woman Who Went to Bed for a Year and Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir.C. Hunting the Deceitful

133、Turkey and Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir.D. Hunting the Deceitful Turkey and The Woman Who Went to Bed for a Year.37. What can we learn about Hunting the Deceitful Turkey?A. It is not a real story.B. Twain failed to catch the turkey in the end.C. The language in this story i

134、s simple and easy to understand.D. You can use this book as a good English dictionary.38. What is the key information of Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir?A. The writers sister always goes to school in a bird costume.B. The writer always fails to fit in with society.C. The write

135、r is always unsure whether she will overcome an embarrassing moment.D. In difficult or uncomfortable situations, people may reveal their true selves and learn and grow from them.39. What is the writers purpose in writing The Woman Who Went to Bed for a Year?A. To make fun.B. To describe Evas bad fam

136、ily life.C. To question traditional family roles.D. To expect the unexpected.40. Which of the following is the passage probably taken from?A. An English stories site.B. A residency contract.C. A library brochure.D. A technical instruction book.【答案】36. D 37. B 38. D 39. C 40. A【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了

137、三本书中各自有趣的英语故事以及每个故事的大概内容。【36题详解】细节理解题。根据“Hunting the Deceitful Turkey” by Mark Twain部分中“Good for: Intermediate to advanced students(适合:中级到高级学生)”以及“The Woman Who Went to Bed for a Year” by Sue Townsend部分中“Good for: Intermediate learners(适合:中级学习者)”可知,Hunting the Deceitful Turkey和The Woman Who Went to

138、Bed for a Year适合中级学习者。故选D。【37题详解】细节理解题。根据“Hunting the Deceitful Turkey” by Mark Twain部分第三段中“The story is a humorous account of his failure.(这个故事幽默地叙述了他的失败)”可知,马克吐温最后没能抓住火鸡。故选B。【38题详解】细节理解题。根据“Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir” by Jenny Lawson部分第四段中“The core message is that the m

139、oments that embarrass us are really the ones that define (界定) us.(核心信息是,那些让我们尴尬的时刻实际上是定义我们的时刻)”可知,这本书的关键信息是在困难或不舒服的情况下,人们可能会表现出真实的自我,并从中学习和成长。故选D。【39题详解】细节理解题。根据“The Woman Who Went to Bed for a Year” by Sue Townsend部分第四段中“The novel is funny but also seeks to question traditional family roles.(这部小说很有

140、趣,但也试图质疑传统的家庭角色)”可知,作者写这本书的目的是质疑传统的家庭角色。故选C。【40题详解】推理判断题。根据第一段“Here are some funny stories in English to get you started!(这里有一些有趣的英语故事让你开始!)”;“Lets Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir” by Jenny Lawson部分第四段中“If you are still unsure about the book, you can read this article by The Washin

141、gton Post.(如果你仍然不确定这本书,你可以阅读华盛顿邮报的这篇文章)”以及最后一段“For a more detailed overview, read this review by The Guardian.(要了解更详细的概述,请阅读卫报的这篇评论)”可推知,文章选自一个英语故事网站。故选A。BOne day, my two brothers and I were coming back from the islands where we often risked going and got more fish than others. All at once, the sky

142、was covered with dark clouds and in less than a minute we were in a terrible storm. A huge wave covered our boat and my younger brother fell into the sea.With the wind and waves, we were going in the direction of the whirlpool (漩涡). We were hopeless. Nothing could save us. I felt sick, as if I was f

143、alling from a mountain top in a dream. We went round and round, nearer and nearer to the horrible edge of the whirlpool. It may appear strange, but at that moment, when we were on the edge of the whirlpool, I felt calmer than when we were moving towards it. I began to think how amazing a thing it wa

144、s to die in such a way, and how wonderful it was to see the power of nature. Suddenly, we went over the edge. I thought my life was over. But moment after moment passed, and I was still safe.The boat was on the inside of the huge whirlpool and we were going round in circles at great speed. I saw cle

145、arly that there were other objects in the whirlpool trees and barrels (桶), After a while, I became curious about the whirlpool itself. I then made three important observations. The first, the larger the bodies were, the more rapidly they fell; the second, between two objects of equal extent (程度), ro

146、und objects fell down less rapidly; and the third, between two objects of the same size, objects shaped like a tube fell down more slowly. So I tied myself to a barrel to help me float, I tried to make my brother understand, but he was too frightened and stayed in the heavy boat. Without waiting, I

147、jumped into the sea to try and escape.As you can see, the reason why Im here to tell the story is that I made the right decision. Some time after I left the boat, with my brother in it, it was pulled into the bottom of the whirlpool. Soon after that, the whirlpool became less wild. Then the sky was

148、clear, the wind calmer, and the moon was shining. I was still tied to the barrel and the waves soon carried me to an area where the other fishermen were. In the end, a boat picked me up. When I told them my story, they did not believe it.41. When did the storm break out?A. While the writer and his b

149、rothers were fishing.B. As the writer and his brothers sailed to the island.C. When the writer and his brothers were on their way home.D. As the writers younger brother fell into the sea.42. Which of the following best describes the writers feeling when they were going in the direction of the whirlp

150、ool?A. Optimistic.B. Hopeless.C. Excited.D. Confident.43. Why did the writer tie himself to a barrel?A. Because his brother asked him to do so.B. Because the barrel was the only thing on board.C. Because the barrel fell down much slower.D. Because the barrel was heavier than the boat and fell down r

151、apidly.44. What could be inferred from Paragraph 3?A. The writers brother was in panic.B. The writer saved his brother at last.C. The writer and his brother both jumped into the sea.D. The writer found between two objects of the same size, a box might fall down slower than a trunk.45. What is the pa

152、ssage trying to say about the relationship between humans and nature?A. Human power is so small compared with nature.B. Man can beat nature.C. Humans are far more powerful than nature.D. Human beings must respect, accommodate and protect nature.【答案】41. C 42. B 43. C 44. A 45. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲

153、述了作者和他的兄弟遭遇海浪并卷入漩涡的危险经历。他们陷入绝望,但最终作者决定跳入海中尝试逃生,并成功脱离危险的故事。【41题详解】细节理解题。根据文章第一段“One day, my two brothers and I were coming back from the islands where we often risked going and got more fish than others. All at once, the sky was covered with dark clouds and in less than a minute we were in a terrible

154、 storm.(一天,我和两个兄弟从那些我们经常冒险去的小岛上回来,结果钓到的鱼比别人多。突然,天空乌云密布,不到一分钟,我们就陷入了一场可怕的风暴中)”可知,作者和哥哥们在从小岛回家的路上遇到了风暴。故选C。【42题详解】推理判断题。根据文章第二段“With the wind and waves, we were going in the direction of the whirlpool(漩涡). We were hopeless. Nothing could save us. I felt sick, as if I was falling from a mountain top in

155、 a dream.(随着风浪,我们正朝着漩涡的方向前进。我们绝望了。什么也救不了我们。我感到恶心,就像在梦中从山顶上掉下来一样)”可推知,当作者朝着漩涡的方向前进时感到绝望。故选B。【43题详解】细节理解题。根据文章第三段“I saw clearly that there were other objects in the whirlpool trees and barrels(桶), After a while, I became curious about the whirlpool itself. I then made three important observations. The

156、 first, the larger the bodies were, the more rapidly they fell; the second, between two objects of equal extent (程度), round objects fell down less rapidly; and the third, between two objects of the same size, objects shaped like a tube fell down more slowly. So I tied myself to a barrel to help me f

157、loat, I tried to make my brother understand, but he was too frightened and stayed in the heavy boat. (我清楚地看到漩涡里还有其他物体树和桶。过了一会儿,我对漩涡本身产生了好奇。然后我做了三个重要的观察。首先,躯体越大,坠落得越快;第二种情况是,在两个距离相等的物体之间,圆形物体下落的速度较慢;第三种情况是,在两个同样大小的物体之间,形状像管子的物体下降得更慢。于是,我把自己绑在一个木桶上,帮助自己漂浮起来。我试图让我哥哥明白,但他太害怕了,呆在沉重的船上)”可知,作者将自己绑在木桶上的原因是因

158、为根据作者的观察木桶下落的速度要慢得多。故选C。【44题详解】推理判断题。根据文章第三段“So I tied myself to a barrel to help me float, I tried to make my brother understand, but he was too frightened and stayed in the heavy boat. Without waiting, I jumped into the sea to try and escape.(我试图让我哥哥明白,但他太害怕了,呆在沉重的船上。没有等待,我跳进海里试图逃跑)”可推知,作者的哥哥非常惊慌害

159、怕。故选A。【45题详解】推理判断题。推理判断题。根据第一段“Allatonce,theskywascoveredwithdarkcloudsandinlessthanaminutewewereinaterriblestorm.(突然,天空乌云密布,不到一分钟,我们就陷入了可怕的暴风雨中)”可知,大自然变幻莫测,结合下文作者在漩涡边缘逃离的惊险经历可知,大自然也是可怕,值得我们敬畏的。但同时大自然又给我们人类提供了耐以生存的环境,比如文章提到的在大海捕的鱼细节,鱼可以为人类提供食物。综上所述可知,文章旨在告诉我们人类必须尊重自然、适应自然和保护自然。故选D。CTwenty years ago,

160、 the idea of sharing our lives so openly with the world was unheard of. However, for young people today it is considered completely normal to share pictures of their lives and interact online every day. Fans of social media point out that the world has never been so connected as it has allowed peopl

161、e to make friends, learn about the world and celebrate life. However many people have concerns about the effects of this new way of living particularly around the amount and type of information that is shared so openly. Now researchers have found that too much time on social media may indeed have so

162、me negative effects. They measured peoples attitudes and feelings before and after browsing(浏览) social media sites. They found that the more time people spent on social media, the more unhappy they became.There are a number of reasons for this. When browsing social media, people often see photograph

163、s and stories showing beautiful holidays, fun parties and fashionable clothes. People rarely post negative stories or bad pictures, so it can be misleading. For those looking at these pictures and comparing them to their own lives, they can end up feeling sad and depressed. They might think their li

164、ves are worse in comparison. Even for those people who post positive stories and pictures, they too can feel stressed and worried. The number of “likes” and comments on their posts can make them anxious about their popularity. Of course, there is also the problem of “cyber bullying(网络欺凌)” where peop

165、le become victims of bullying online when others make negative or cruel comments about them.The reality is that social media is a part of modern life and it is not going to go away. This research shows us that it is important to find a balance between our online and offline lives. We dont have to di

166、sconnect from the Internet to live a happy life, but we should realise that the pictures we see and stories we read are only part of a bigger picture. If we can do that, we can protect ourselves and enjoy our lives.46. According to Paragraph 1, social media help people to _.A. interact off line easi

167、lyB. kill timeC. share highlights of lifeD. discover that the continents are connected47. What idea does the writer convey in Paragraph 2?A. People spend too much time on social media.B. Browsing social media certainly has negative consequences.C. Spending too much time on social media can have nega

168、tive effects.D. Browsing social media is definitely not fun.48. Why does browsing social media sometimes make people depressed?A. Because people get upset after comparing the good lives in other peoples posts.B. Because they always worry about the number of “likes”.C. Because of the existence of “cy

169、ber bullying”.D. Because other people always post negative stories.49. What does the underlined part in the last paragraph probably mean?A. The pictures we see are only part of the picture.B. None of the stories we read on the Internet are true.C. In order to live a happy life, we should browse more

170、 pictures.D. What we see or read on the Internet is not entirely representative of the real world.50. What is the writers purpose in writing this passage?A. To offer some tips on using social media.B. To show the highs and lows of social media.C. To remind us about the “cyber bullying”.D. To share h

171、is experience with social media.【答案】46. C 47. C 48. A 49. D 50. A【解析】【导语】这是一篇说明文。本文介绍了一种社会问题和现象,那就是社交媒体的日益流行对人们生活的影响越来越大。作者通过写这篇文章来提醒人们要用正确的心态对待社交媒体所展示的内容。【46题详解】细节理解题。由文章第一段“Twenty years ago, the idea of sharing our lives so openly with the world was unheard of. However, for young people today it i

172、s considered completely normal to share pictures of their lives and interact online every day. Fans of social media point out that the world has never been so connected as it has allowed people to make friends, learn about the world and celebrate life.(20年前,与世界如此公开地分享我们的生活的想法是闻所未闻的。然而,对于今天的年轻人来说,每天分

173、享他们的生活图片并在网上互动被认为是完全正常的。社交媒体的粉丝们指出,这个世界从未如此紧密地联系在一起,它让人们结交朋友,了解世界,庆祝生活。)”可知,社交媒体帮助人们分享生活亮点。故选C项。【47题详解】主旨大意题。根据第二段的主要内容,尤其“Now researchers have found that too much time on social media may indeed have some negative effects. (现在研究人员发现,在社交媒体上花太多时间可能确实会产生一些负面影响)”可知,本段主要介绍研究人员发现了花太多时间在社交媒体的负面影响。故选C项。【48

174、题详解】细节理解题。由文章第三段“When browsing social media, people often see photographs and stories showing beautiful holidays, fun parties and fashionable clothes. People rarely post negative stories or bad pictures, so it can be misleading. For those looking at these pictures and comparing them to their own liv

175、es, they can end up feeling sad and depressed. They might think their lives are worse in comparison. (在浏览社交媒体时,人们经常会看到展示美丽假期、有趣派对和时尚服装的照片和故事。人们很少发布负面报道或不良图片,因此可能会产生误导。对于那些看着这些照片并将其与自己的生活进行比较的人来说,他们最终可能会感到悲伤和沮丧。相比之下,他们可能认为自己的生活更糟糕。)”可知,当人们在比较别人帖子中的美好生活时会感到沮丧。故选A项。【49题详解】词句猜测题。由文章最后一段“We dont have to

176、disconnect from the Internet to live a happy life, but we should realise that the pictures we see and stories we read are only part of a bigger picture. If we can do that, we can protect ourselves and enjoy our lives.(我们不必为了过上幸福的生活而与互联网断开连接,但我们应该意识到, 。如果我们能做到这一点,我们就能保护自己,享受我们的生活。)”可知,划线部分应指我们在互联网上看到

177、或阅读的内容并不完全代表现实世界。故选D项。【50题详解】推理判断题。由文章最后一段“The reality is that social media is a part of modern life and it is not going to go away. This research shows us that it is important to find a balance between our online and offline lives. We dont have to disconnect from the Internet to live a happy life,

178、but we should realise that the pictures we see and stories we read are only part of a bigger picture. If we can do that, we can protect ourselves and enjoy our lives.(现实是,社交媒体是现代生活一部分,它不会消失。这项研究向我们表明,在我们的线上和线下生活之间找到平衡是很重要的。我们不必为了过上幸福的生活而与互联网断开连接,但我们应该意识到,我们看到的图片和读到的故事只是更大图景的一部分。如果我们能做到这一点,我们就能保护自己,享

179、受我们的生活。)”以及上文可知,本文介绍了一种社会问题和现象,那就是社交媒体的日益流行对人们生活的影响越来越大。作者通过写这篇文章来提供一些使用社交媒体的建议,提醒人们要用正确的心态对待社交媒体所展示的内容。故选A项。DThe Programme for International Student Assessment (PISA) is a worldwide study of 15-year-old school pupils scholastic (学业的) performance in mathematics, science, and reading undertaken by th

180、e OECD (经济合作与发展组织). A closer look at the reading tests, shows the interesting fact that girls are outperforming boys in reading and that this is associated with girls greater enjoyment of reading.One key area which has a major impact on reading performance, is reading for enjoyment rather than simpl

181、y for study or school work purposes. Interestingly, the PISA study found that in all countries assessed (apart from South Korea), girls read for enjoyment more than boys. The study found that in all the countries assessed, just over half of boys (52%), but almost three-quarters of girls (73%) said t

182、hat they read for enjoyment which may come as a surprise to many.In countries such as Estonia and the Netherlands, the difference between boys and girls was most significant, where they found a 30% gap or more between the genders. Additionally in places such as Austria and Liechtenstein, very low le

183、vels of boys expressed interest in reading (40% or less), which are worrying statistics.However, not all countries had such an obvious trend. In places like Japan, boys and girls read for enjoyment at an almost identical level, with 54% of boys and 58% of girls reporting that they enjoy reading. And

184、 there were a few countries and regions that scored very highly in boys reading enjoyment, for example in Albania, Indonesia and Shanghai in China where at least 80% of boys enjoy reading. Although these positive numbers are matched and passed by girls who reported an even higher level of reading en

185、joyment (90% or higher).An interesting area which the PISA study looked at was the types of literature that both girls and boys generally enjoy. There were clear differences in the choices boys and girls make when deciding on what to read. Boys were found to enjoy reading magazines, newspapers and c

186、omic books more than girls. Girls were found to be twice as likely to enjoy works of fiction than boys.Countries need to think about ways to inspire interest for boys in reading and ensure that they are exposed to a wide variety of different types of literature from a young age. Given that in OECD c

187、ountries two in three boys only read newspapers for pleasure proves that there is work to be done.51. What does the underlined word “outperforming” in Paragraph 1 probably mean?A. Performing worse than.B. Performing better than.C. Being more profitable than.D. Being the same as.52. What could be inf

188、erred from Paragraph 2?A. In more than half of the countries surveyed, most boys read for pleasure.B. In all countries assessed, over 70% girls read for study and schoolwork.C. In all countries assessed, boys read for pleasure more than girls.D. Enjoyment of reading is one of the main factors affect

189、ing reading performance.53. What can we learn from Paragraphs 3 and 4?A. In some countries 30% more girls read for pleasure than boys do.B. In Austria, 40% more girls than boys are interested in reading.C. More than half of the boys and girls in Japan have no interest in reading.D. More boys than gi

190、rls like reading in Shanghai.54. What is the writers attitude towards boys reading choices?A. Positive.B. Disappointed.C. Worried.D. Admiring.55. What could be the best title of the passage?A. PISA A Worldwide Study ProgrammeB. Do Girls Read More Than Boys?C. Do Boys and Girls Have Different Reading

191、 Habits?D. Reading Strategies for Boys and Girls【答案】51. B 52. D 53. A 54. C 55. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项新的研究发现,介绍了PISA对全球15岁学生阅读能力的评估结果,发现女孩和男孩有着不同的阅读习惯,并且家庭经济状况和社会地位等因素也影响学生的阅读兴趣。【51题详解】词句猜测题。根据划线单词下一句“that this is associated with girls greater enjoyment of reading. (这与女孩更喜欢阅读有关)”可知,女孩更喜欢阅读,所以在阅

192、读方面表现得比男孩好。由此可知,划线单词和“比好”相似。选项B“performing better than(表现得比好)”,符合词义。故选B。【52题详解】推理判断题。根据文章第二段“One key area which has a major impact on reading performance, is reading for enjoyment rather than simply for study or school work purposes. Interestingly, the PISA study found that in all countries assessed

193、 (apart from South Korea), girls read for enjoyment more than boys. The study found that in all the countries assessed, just over half of boys (52%), but almost three-quarters of girls (73%) said that they read for enjoyment which may come as a surprise to many.(对阅读表现有重大影响的一个关键方面是,为了享受而阅读,而不仅仅是为了学习或

194、学校作业。有趣的是,PISA研究发现,在所有接受评估的国家中(除了韩国),女孩比男孩更喜欢阅读。该研究发现,在所有被评估的国家中,略多于一半的男孩(52%)和近四分之三的女孩(73%)表示,他们阅读是为了享受,这可能会让很多人感到惊讶)”可推知,为了享受而阅读是影响阅读表现的一个关键因素。故选D。【53题详解】细节理解题。根据文章第三段“In countries such as Estonia and the Netherlands, the difference between boys and girls was most significant, where they found a 3

195、0% gap or more between the genders.(在爱沙尼亚和荷兰等国家,男孩和女孩之间的差异最为显著,他们发现男女之间的差距达到30%或更多)”可知,在一些国家,为乐趣而阅读的女孩比男孩多30%甚至更多。故选A。【54题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Countries need to think about ways to inspire interest for boys in reading and ensure that they are exposed to a wide variety of different types of literature f

196、rom a young age. Given that in OECD countries two in three boys only read newspapers for pleasure proves that there is work to be done.(各国需要考虑如何激发男孩对阅读的兴趣,并确保他们从小就接触到各种不同类型的文学作品。考虑到在经合组织国家中,三分之二的男孩只是为了娱乐而读报纸,这证明了我们还有很多工作要做)”可知,对于男孩的阅读兴趣方面,作者认为还有很多工作去做。由此推知,作者对于男孩的阅读兴趣现状感到担忧。故选C。【55题详解】主旨大意题。根据文章第一段“

197、The Programme for International Student Assessment (PISA) is a worldwide study of 15-year-old school pupils scholastic (学业的) performance in mathematics, science, and reading undertaken by the OECD (经济合作与发展组织). A closer look at the reading tests, shows the interesting fact that girls are outperformin

198、g boys in reading and that this is associated with girls greater enjoyment of reading.(国际学生评估项目(PISA)是经合组织(OECD)对15岁小学生在数学、科学和阅读方面的学术表现进行的一项全球性研究。仔细观察阅读测试,会发现一个有趣的事实,即女孩在阅读方面的表现优于男孩,这与女孩更喜欢阅读有关)”以及全文内容可知,文章主要讲述了男孩和女孩在阅读习惯方面的差别。由此可知,Do Boys and Girls Have Different Reading Habits?(男孩和女孩有不同的阅读习惯吗?)适合作

199、本文最佳标题。故选C。第卷注意事项:1用黑色墨水的钢笔或签字笔将答案写在答题卡上。2本卷共6题,共35分。第三部分:写作第一节:阅读下面短文,按照要求用英语回答问题。阅读表达Advertising is all around us and it seems to have become an unavoidable part of our life. Digital marketing experts estimate that most Americans may be exposed to around 4, 000 to 10, 000 advertisements a day.You

200、may think you will never fall for an ad and be persuaded to buy something, but read the article first before you decide!While direct hard-sell ads might be easy to detect such as those for products endorsed (宣传) by celebrities soft-sell ads may be more difficult to spot. One such method advertisers

201、use is to make customers believe there is an immediate need to buy the product using words or phrases such as hurry, act now, last chance, now or never.These are not the only methods, of course. Other methods include giving away samples and sponsorship of events, In fact, there are many methods whic

202、h work for different products in different places. Gillian Greene, Creative Director of Cheesy Bee, an advertising agency in London, confirms this, stating their adverts are tailor-made (特制的) according to the situation.Not all ads are directed towards the end customer. Advertising agencies will make

203、 adverts with the investors (投资人) and shop owners in mind. An impressive and expensive ad may signal to the investors that the ad agency is successful and they may then be encouraged to invest in it. Similarly, shop owners are more likely to stock (囤积) well-advertised products because they know cust

204、omers are more likely to buy them. In this way, ads can help sell products even when they are not directed at the customer. Ads work in all stages of a business and, perhaps, that is the success of advertising.56. What is the authors purpose in using two sets of numbers in Para. 1? (No more than 15w

205、ords)_57. What is the meaning of the underlined words in Para. 2? (no more than 3 words)_58. How does a soft-sell advertising work according to Para. 3? (No more than 15 words)_59. What is the article mainly about? (No more than 10 words)_60. Do you think advertising is necessary? And why? (No more

206、than 20 words)_【答案】56. To tell readers advertising is all around us and has become a part of our lives. 57. be deceived by 58. By misleading words that appear in the ads. 59. It is hard not to be influenced by ads. 60. I think advertising is necessary because it allows us to learn about new products

207、 quickly.【解析】【分析】本文一篇说明文。文章主要讲述了在这个现代世界中到处可见广告,人们很难不受到广告的影响。【56题详解】细节理解题。根据第一段第一句话“Advertising is all around us and it seems to have become an unavoidable part of our life .(广告无处不在,似乎已经成为我们生活中不可避免的一部分)”可知,作者在第一段列举两组数据的原因是为告诉读者广告无处不在,并且成为我们生活的一部分。故答案为To tell readers advertising is all around us and h

208、as become a part of our lives.【57题详解】词义猜测题。根据划线单词后面的句子“be persuaded to buy something, but read the article first before you decide (说服你买东西,但在你决定之前先读一下文章)”可知,你可能认为你永远不会上广告的当,也不会被说服去买东西,但事实往往不是你想的那样。所以划线的词组意为“上的当”,可用“be deceived by”替换该短语。故答案为be deceived by。【58题详解】推理判断题。根据第三段第二句话“One such method advert

209、isers use is to make customers believe there is an immediate need to buy the product using words or phrases such as hurry, act now, last chance, now or never. (广告商使用的一种方法是让客户相信他们迫切需要购买产品,使用诸如“抓紧时间”、“立即行动”、“最后一次机会”、“现在或永远不要”等词语或短语)”可推知,广告商通过一些误导性的语言来让消费者购买产品。故答案为By misleading words that appear in the

210、 ads.【59题详解】主旨大意题。文章主要讲述了在这个现代世界中到处可见广告,人们很难不受到广告的影响。故答案为It is hard not to be influenced by ads.【60题详解】开放题。本题是开放题,言之有理即可,答案不唯一。题干为:你认为广告有必要吗?为什么?首先回答觉得广告是有必要的,并陈述自己的理由。可回答“认为广告是有必要的,原因为能够让我们快速了解新产品”。故答案为I think advertising is necessary because it allows us to learn about new products quickly.第二节:书面表

211、达(满分25分)61. 假设你是晨光中学校学生会主席李津。你校正在举办主题为“Education for Innovation”(创新教育)的英文演讲比赛,并将于11月12日上午9点到12点在校报告厅(lecture hall)进行决赛,请你代表学生会邀请外教Mr. Johnson出任决赛评委(judge),内容应包括以下要点:(1)比赛背景(自10月份开始,经过两轮比赛,100多名选手中12名进入了决赛);(2)比赛规则(每名选手5分钟演讲时间);(3)评委要求(听取所有选手演讲,记录优缺点,和其他评委商议后决定名次)。注意:(1)词数不少于100;(2)可适当加入细节,使内容充实、行文连贯

212、;(3)开头已为你写好,不计入词数。Dear Mr. Johnson,am writing on behalf of the schools Student Union._Yours sincerely,Li JinPresident, Student Union【答案】Dear Mr. JohnsonI am writing on behalf of the schools Student Union. We are currently hosting an English speech competition with the theme of “Education for Innovat

213、ion”. The final round of the competition will be held from 9 am to 12 pm on November 12th in our schools lecture hall.The competition started in October and has gone through two rounds of competitions. Finally, 12 contestants from over 100 participants have advanced to the finals.Each contestant wil

214、l have a 5-minute speech during the finals. As a judge, you are expected to listen to all the speeches, record the strengths and weaknesses of each contestant, and discuss with the other judges to determine the final rankings.We believe that your presence as a judge will add great value to the compe

215、tition. If you are available on the day of the competition and willing to serve as a judge, please contact us at your earliest convenience.Thank you for your time and attention. We look forward to hearing back from you soon.Yours sincerely,Li JinPresident, Student Union【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生代表学生会邀

216、请外教Mr. Johnson出任学校组织的主题为“Education for Innovation”的英文演讲比赛决赛的评委。【详解】1.词汇积累最后:finally at last优缺点:strengths and weaknesses advantages and disadvantages相信:believe hold the belief有空的:available free2.句式拓展合并简单句原句:We are currently hosting an English speech competition with the theme of “Education for Innova

217、tion”. The final round of the competition will be held from 9 am to 12 pm on November 12th in our schools lecture hall.拓展句:We are currently hosting an English speech competition with the theme of “Education for Innovation”, the final round of which will be held from 9 am to 12 pm on November 12th in

218、 our schools lecture hall.【点睛】【高分句型1】We believe that your presence as a judge will add great value to the competition.(运用了that引导的宾语从句)【高分句型2】If you are available on the day of the competition and willing to serve as a judge, please contact us at your earliest convenience.(运用了if引导的条件状语从句)听力试卷20232024

219、学年度第一学期阶段性质量监测(一)高三英语听力注意事项:1本部分试卷共15小题,满分为20分。考生务必将答案涂写在答题卡的时应位置上,答在试卷上的无效。2录音材料播放时,考生可将答案标在试卷上;试卷录音材料播放完毕后,考生将有2分钟的时间将该套试卷上的答案转涂到答题卡的对应位置上。3转涂答案时,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有

220、关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What was the weather like yesterday?A. Cloudy. B. Rainy. C. Sunny.2. What does the woman mean?A. She is happy to help. B. She cannot afford any tip.C. She is going to visit Henry soon.3. What is the woman asking about?A. How to get to the Great Wall. B. If the man knows a grou

221、p tour.C. What the woman will do this weekend.4. What did the woman think about her day?A. Boring and tiring. B. Tiring but fun. C. Relaxing and interesting.5. What are the two speakers probably doing?A. Playing tennis. B. Climbing a mountain. C. Running along a beach.第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)听下面几段材料

222、。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。6. Whats the relationship between the two speakers?A. Strangers. B. Friends. C. Neighbors.7. How many children does the man have?A. At most three. B. At least four. C. At least five

223、.8. What do we know about the man?A. He lacks friends. B. He lives on his own. C. He loves travelling around.听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。9. Why did the man choose not to visit Beijing in the end?A. Because he didnt like the hot weather there.B. Because he had no friend to accompany him there.C. Because he

224、was told about a more popular tourist site.10. Which of the following places did the man miss visiting?A. The Huang Guo Shu Waterfalls.B. The historical city Zunyi.C. The Maling Gorge.11. What does the man probably think of his trip?A. Terrible. B. Just so-so. C. Fascinating.听下面一段独白,回答第 12至第15四个小题。1

225、2. Why did Anne Lindbergh begin to write?A. To reduce her sadness. B. To tell stories to her kids. C. To record her flying times. 13. What do we know about the book Listen! The Wind?A. It was a novel. B. It was disappointing. C. It was well received.14. Which of the following books is mainly about womens issues?A. North to the Orient. B. Gift from the Sea. C. The Wave of the Future.15. What do we know about the book Hour of Gold, Hour of Lead?A. It was written in the 1960s.B. It told a story of a sad father and his son.C. It was about the authors happy and sad life events.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1